Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Noo to widzę że nie jestem sama z tym przysypianiem przy cycku.. Ale damy radę. Kiedyś w końcu to się musi unormować?
aagatkaa1984, ja po CC w 8 dniu przez cały dzień nie miałam żadnego krwawienia/plamienia. Na następny dzień znowu cos ruszyło, ale już mniej tego.
Dziś byliśmy pierwszy raz na spacerzeAntoś wybrał dobry moment na wyjście z brzucha, bo taka piękna pogoda od kilku dni
Szczęśliwa a mam ręczny TT, i elektryczny pożyczony i powiem Ci że ten ręczny jest lepszy. W elektrycznym prawie w ogóle nie czuję siły ssania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 22:01
-
Dobranoc Szczesliwa i Zakręcona:)
Ja mam laktator elektryczny,który Lexie poradzila (Zakocona,ten co Ty masz byl jednak za drogi;) i jestem bardzo zadowolona. W dwa dni mi przywrócił mleczko w jednej piersi,bo zaniklo. To Canpol. Bardzo fajny:)
Agatka,nie mam pojecia z tymi chusteczkami. Życzę wam dużo sily i pamiętam o was caly czas w modlitwie. Nawet nie próbuje sobie wyobrazić co czujecie i jakie to dla was,rodziców,trudne patrzeć na cierpienie dziecka:( ale na pewno będzie dobrze,super ze masz dużo mleczka i to na pewno pomoże Twojej Gabi:*
Ja tez mysle,ze Mala jakby glodna byla,to by smoka nie wziela,ryk by byl i dramat na caly blok;)
Ana wlasnie czekam kiedy nadejdzie ten czas kiedy Hela będzie jadła a nie bawila sie cycusiem;) moja jak widzę,ze zasypia to ja rozbudzam,bo tez czesto tak się bawimy jak piszecie;) ale Ty juz jestes mega doswiadczona mamusia w porównaniu z nami,pazdziernikowymi,a Twoje rady są nieocenione!!! Pamiętam jak mówilas o jabłkach,żeby jeść i nie dość,ze Heli służą to i mi na trawienie pomagająaanaa lubi tę wiadomość
-
Agatka,ja dwa tygodnie mocno krwawilam,a teraz juz został pomarańczowy śluz. Mysle,ze dopóki macica sie obkurcza,to powinna byc krew, bo wtedy goi sie rana po łożysku. A mi jeszcze troche,choc niedużo zostalo do tego,żeby macica wrocila do normalnej wielkości.
-
Dzień dobry
Ja juz zostałam obudzona na szybkie badanka przez położne , aktualnie leże i zastanawiam się czy czegoś nie chapnac bo mdli mnie galancie ...
W nocy miałam takie dwa masakrycznie mocne bóle , ze aż zwijalo mnie na łóżku ale przeszły i usnelam znów .Później juz nic mnie nie wzbudziło ale dobrze no cieszę się , ze cos może się powoli ruszać zacznie . Czuje od rana takie napięcie w pochwie i pachwinach , mały może w kanał się ustawiać zaczyna , nie wiem .
Na razie nic nie boli .
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Jaroszka, widac ze masz lepszy nastrójcos sie dzieje wreszcie
pozwolili Ci jeść? U mnie w szpitalu byl zakaz jedzenia i picia do obchodu dla wszystkich na patologii...juz pomijam fakt, ze po obchodzie zapadala decyzja żeby mu badać crp z racji uciekających wód, wiec miałam zakaz jedzenia do wyników. A te często były po obiedzie, którego nie dostawalam, bo lekarz nie pozwolił. Ladnyc pare kilo schudlam w tym szpitalu...
No ale nic. Dzis niedziela, jedziemy do moich rodziców na obiadek, chyba się wystroje i zobaczę czy mi kozaki na nogo wejdą, bo jeszcze nie miałam odwagi sprawdzić po ciąży
Miłego dzionka
Edit: Bąbelek, to wynik chwilowego skoku oksytocyny, czasem zapomnę włożyć wkladke przy drugiej piersi i wszystko mokre
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 07:09
Bąbelek lubi tę wiadomość
-
Ja karmię
Czytam Was na bieżąco, ale czasem mam problem żeby odpisać.
Bąbelek ja tak miałam z pokarmem na początku, że z jednej karmiłam a przy drugiej pieluche musiałam mieć. Albo budziłam się w mokrej koszuli. Teraz tak nie mam. W ogóle mam wrażenie ze mam mniej pokarmu.
Zakręcona super, że zaczęło coś się ruszać, juz wkrótce będziesz tulila swoje maleństwo, no i dobrze że tatuś jeszcze został
U nas był trochę problem bo młoda dostala wysypki na buzi jakieś 4 tyg temu, myślałam że zejdzie samo, ale nie schodzilo i poszłam do lekarza. Przepisał mi Linomag i smarowalam tydzień i krosteczki prawie zeszły ale skóra się zrobiła sucha. Jak bylismy na szczepieniu to stwierdził że mloda ma skazę białkową bo sucha skóra jest. No i dał jej bebilon pepti i tu zaczął się koszmar. Młoda wypiła tylko 50 ml a na następny dzień tak wymiotowala ze myślałam że się odwodni. I dzwonilam do znajomej która pracuje na noworodkach w szpitalu to powiedziała ze to bardzo silne mleko jest i na jakiej podstawie on to dał. I poradziła używać NAN HA, którym dokarmiaja jak trzeba w szpitalu. Wczoraj wypiła 70 ml na noc, dzisiaj dwa razy ulała ale tak normalnie jak zawsze.
A tak mloda rośnie waży 4100 i rozwija się prawidłowo.
Ale wysyp porodów był 21. 10, akurat tego dnia urodził się 10 lat temu mój syn.
Pozdrawiam Mamusie i buziaki dla dzieciatekWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 07:08
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Agatka, moze takie chustki?
http://pl.dawanda.com/product/83433779-kolorowe-chustki-apaszki-na-gow-lub-szyjk
Będę szukać dalej i edytować
http://www.rarababy.pl/nakrycia-glowy/72-chustka-http://pl.dawanda.com/product/83433779-kolorowe-chustki-apaszki-na-gow-lub-szyjkna-glowe-kwiatki-kolorowe.html
http://www.calineczka.pl/sklep/czapeczki-chustki-c-557_564.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 07:55
-
Szczęśliwa, nie wiem czy pomogę ale ja mam laktator canpola, i kiedys leciutko wysunela mi się rurka plastikowa od "daszka" laktatora i prawie nie ciągnął. Moze sprawdź wszystkie polaczenia? Sprawdź tez taka blonke przez ktora spada mblejo do butelki, jesli jest zle zamocowana to próżnia jest za mała i laktator slabo albo w ogóle nie ciagnie
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Bąbelek, to jedna z oznak prawidłowego karmienia.
Ja dzisiaj KOLEJNA noc od 2 do 5 na cycku spędzona. Jezu już miałam tak dosyć. Nic nie spałam wtedy a mały marudny koszmarnie. Mie wiem co mu się przestawilo ale mam nadzieje że mu mini, bo nie dam tsl rady. Karmiłam wcześniej o 23:30.
Teraz znowu od 7costam na cyckach i chyba wreszcie usnął.. ale aż boję się odłożyć go..
My dzisiaj do teściowej jedziemy. Pozna w końcu siostrę L, jej męża i ich dzieci, bo chorowali do tej pory. No i będzie brat L z córką.
No tak, już się obudził. ..Bąbelek lubi tę wiadomość
-
Zakręcona, dawaj tam
! Niech ci D naciska mocno całą ręką na kość ogonowa lub krzyżową podczas skurczu albo jak masz prysznic/wannę polewa mocno ciepłym prysznicem. W ogóle woda dla mnie to zbawienie przy porodzie.
Paula, rany boskie na podstawie czego on skaze zdiagnozowal?! A jakie te krostki miała? Tadek całą ma buzię w trądziku niemowlęcymWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 08:27
-
Zakręcona u mnie do 5 cm to był koszmar, a potem w 20 min poszło kolejne 5cm. Dasz radę i nie daj sobie wmówić "kryzysu 7cm"
Trzymam kciuki
Zakocona pisałam, ale chyba umknęło
Urodziłam w 41+0Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 08:36