X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda :) moj jak jest glodny to i smok nie pomoze pociumka zobaczy ze nie leci i ryk ! Czekkam az wstanie karmimy i zobaczymy czy zasniem chyba spacerek mu dobrze zrobil bo spi od 19 ! Tfu tfu . Ciekawe co w nocy?

agaton lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to widzę że nie jestem sama z tym przysypianiem przy cycku.. Ale damy radę. Kiedyś w końcu to się musi unormować?

aagatkaa1984, ja po CC w 8 dniu przez cały dzień nie miałam żadnego krwawienia/plamienia. Na następny dzień znowu cos ruszyło, ale już mniej tego.

Dziś byliśmy pierwszy raz na spacerze :) Antoś wybrał dobry moment na wyjście z brzucha, bo taka piękna pogoda od kilku dni ;)

Szczęśliwa a mam ręczny TT, i elektryczny pożyczony i powiem Ci że ten ręczny jest lepszy. W elektrycznym prawie w ogóle nie czuję siły ssania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 22:01

atdc6iyehd9qphks.png

Wysłany: 31 października 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelku ja juz nie mam pojecia poddalam sie i ide spac moze choc to mi sie uda ! :(
    Masz racje pogoda piekna!

Dobraanoc

aagatkaa1984 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Ja uciekam spać .
    Jakby cos się działo to napisze na pewno , a teraz dobranoc:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 22:10

agania, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Szczesliwa i Zakręcona:)

Ja mam laktator elektryczny,który Lexie poradzila (Zakocona,ten co Ty masz byl jednak za drogi;) i jestem bardzo zadowolona. W dwa dni mi przywrócił mleczko w jednej piersi,bo zaniklo. To Canpol. Bardzo fajny:)

Agatka,nie mam pojecia z tymi chusteczkami. Życzę wam dużo sily i pamiętam o was caly czas w modlitwie. Nawet nie próbuje sobie wyobrazić co czujecie i jakie to dla was,rodziców,trudne patrzeć na cierpienie dziecka:( ale na pewno będzie dobrze,super ze masz dużo mleczka i to na pewno pomoże Twojej Gabi:*

Ja tez mysle,ze Mala jakby glodna byla,to by smoka nie wziela,ryk by byl i dramat na caly blok;)

Ana wlasnie czekam kiedy nadejdzie ten czas kiedy Hela będzie jadła a nie bawila sie cycusiem;) moja jak widzę,ze zasypia to ja rozbudzam,bo tez czesto tak się bawimy jak piszecie;) ale Ty juz jestes mega doswiadczona mamusia w porównaniu z nami,pazdziernikowymi,a Twoje rady są nieocenione!!! Pamiętam jak mówilas o jabłkach,żeby jeść i nie dość,ze Heli służą to i mi na trawienie pomagają:)

aanaa lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka,ja dwa tygodnie mocno krwawilam,a teraz juz został pomarańczowy śluz. Mysle,ze dopóki macica sie obkurcza,to powinna byc krew, bo wtedy goi sie rana po łożysku. A mi jeszcze troche,choc niedużo zostalo do tego,żeby macica wrocila do normalnej wielkości.

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja juz zostałam obudzona na szybkie badanka przez położne , aktualnie leże i zastanawiam się czy czegoś nie chapnac bo mdli mnie galancie ...

W nocy miałam takie dwa masakrycznie mocne bóle , ze aż zwijalo mnie na łóżku ale przeszły i usnelam znów .Później juz nic mnie nie wzbudziło ale dobrze no cieszę się , ze cos może się powoli ruszać zacznie . Czuje od rana takie napięcie w pochwie i pachwinach , mały może w kanał się ustawiać zaczyna , nie wiem .
    Na razie nic nie boli . :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ale tu dziś cisza ;) która karmi, która rodzi? ;) Zakręcona jakis postęp akcji?

Edit Zakrętka super, wygląda na to ze się zaczyna dziać :) jak wiemy czop z krwią to dobry znak!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 06:34

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aktualnie karmię cycoholika ;) W nocy znów piersi zrobiły się twarde i laktator poszedł w ruch, ulga niesamowita a i butelce biało :D Macie tak że jak karmicie z jednej piersi to z drugiej też leci pokarm? o.O

atdc6iyehd9qphks.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona, wszystkie tu jak na szpilkach czekamy aż akcja się rozkręci :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Jaroszka, widac ze masz lepszy nastrój :) cos sie dzieje wreszcie :) pozwolili Ci jeść? U mnie w szpitalu byl zakaz jedzenia i picia do obchodu dla wszystkich na patologii...juz pomijam fakt, ze po obchodzie zapadala decyzja żeby mu badać crp z racji uciekających wód, wiec miałam zakaz jedzenia do wyników. A te często były po obiedzie, którego nie dostawalam, bo lekarz nie pozwolił. Ladnyc pare kilo schudlam w tym szpitalu...
    No ale nic. Dzis niedziela, jedziemy do moich rodziców na obiadek, chyba się wystroje i zobaczę czy mi kozaki na nogo wejdą, bo jeszcze nie miałam odwagi sprawdzić po ciąży ;)
    Miłego dzionka :)
    Edit: Bąbelek, to wynik chwilowego skoku oksytocyny, czasem zapomnę włożyć wkladke przy drugiej piersi i wszystko mokre :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 07:09

Bąbelek lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię :-)

Czytam Was na bieżąco, ale czasem mam problem żeby odpisać.

Bąbelek ja tak miałam z pokarmem na początku, że z jednej karmiłam a przy drugiej pieluche musiałam mieć. Albo budziłam się w mokrej koszuli. Teraz tak nie mam. W ogóle mam wrażenie ze mam mniej pokarmu.
    Zakręcona super, że zaczęło coś się ruszać, juz wkrótce będziesz tulila swoje maleństwo, no i dobrze że tatuś jeszcze został :-)
    U nas był trochę problem bo młoda dostala wysypki na buzi jakieś 4 tyg temu, myślałam że zejdzie samo, ale nie schodzilo i poszłam do lekarza. Przepisał mi Linomag i smarowalam tydzień i krosteczki prawie zeszły ale skóra się zrobiła sucha. Jak bylismy na szczepieniu to stwierdził że mloda ma skazę białkową bo sucha skóra jest. No i dał jej bebilon pepti i tu zaczął się koszmar. Młoda wypiła tylko 50 ml a na następny dzień tak wymiotowala ze myślałam że się odwodni. I dzwonilam do znajomej która pracuje na noworodkach w szpitalu to powiedziała ze to bardzo silne mleko jest i na jakiej podstawie on to dał. I poradziła używać NAN HA, którym dokarmiaja jak trzeba w szpitalu. Wczoraj wypiła 70 ml na noc, dzisiaj dwa razy ulała ale tak normalnie jak zawsze.
    A tak mloda rośnie waży 4100 i rozwija się prawidłowo.
    Ale wysyp porodów był 21. 10, akurat tego dnia urodził się 10 lat temu mój syn.

Pozdrawiam Mamusie i buziaki dla dzieciatek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 07:08

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, moze takie chustki?
    http://pl.dawanda.com/product/83433779-kolorowe-chustki-apaszki-na-gow-lub-szyjk
    Będę szukać dalej i edytować ;)
    http://www.rarababy.pl/nakrycia-glowy/72-chustka-http://pl.dawanda.com/product/83433779-kolorowe-chustki-apaszki-na-gow-lub-szyjkna-glowe-kwiatki-kolorowe.html

http://www.calineczka.pl/sklep/czapeczki-chustki-c-557_564.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 07:55

iv09hdge6yql001e.png

Wysłany: 1 listopada 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja jestem zla ... Dwa laktatory i dwa do dupy... Cycki bola nie ma jak spuscic :\

Zakretka uuu ale nas emocjonujesz! Oskarek to chyba najbardziej wyczekiwane malenstwo na forum ! Wie chlopak jak sie ustawic od poczatku :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, nie wiem czy pomogę ale ja mam laktator canpola, i kiedys leciutko wysunela mi się rurka plastikowa od "daszka" laktatora i prawie nie ciągnął. Moze sprawdź wszystkie polaczenia? Sprawdź tez taka blonke przez ktora spada mblejo do butelki, jesli jest zle zamocowana to próżnia jest za mała i laktator slabo albo w ogóle nie ciagnie

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek, to jedna z oznak prawidłowego karmienia.

Ja dzisiaj KOLEJNA noc od 2 do 5 na cycku spędzona. Jezu już miałam tak dosyć. Nic nie spałam wtedy a mały marudny koszmarnie. Mie wiem co mu się przestawilo ale mam nadzieje że mu mini, bo nie dam tsl rady. Karmiłam wcześniej o 23:30.
    Teraz znowu od 7costam na cyckach i chyba wreszcie usnął.. ale aż boję się odłożyć go..

My dzisiaj do teściowej jedziemy. Pozna w końcu siostrę L, jej męża i ich dzieci, bo chorowali do tej pory. No i będzie brat L z córką.

No tak, już się obudził. ..

Bąbelek lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wody mi o 7 rano odeszły , teraz mam skurcze 6-4 minuty i co najgorsze najwięcej idzie z krzyża , bol miesiaczki plus krzyż ... :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, dawaj tam :)! Niech ci D naciska mocno całą ręką na kość ogonowa lub krzyżową podczas skurczu albo jak masz prysznic/wannę polewa mocno ciepłym prysznicem. W ogóle woda dla mnie to zbawienie przy porodzie.

Paula, rany boskie na podstawie czego on skaze zdiagnozowal?! A jakie te krostki miała? Tadek całą ma buzię w trądziku niemowlęcym :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 08:27

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Zakręcona :) kciuki :) dla mnie najgorsze byly pierwsze 2 cm, Ty masz to juz za sobą :) będzie dobrze i na pewno dasz rade :-*

iv09hdge6yql001e.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona u mnie do 5 cm to był koszmar, a potem w 20 min poszło kolejne 5cm. Dasz radę i nie daj sobie wmówić "kryzysu 7cm"

Trzymam kciuki :)

Zakocona pisałam, ale chyba umknęło
    Urodziłam w 41+0 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 08:36

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
‹‹ 2788 2789 2790 2791 2792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ