Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatka ja tak bardzo chce karmić piersią ze Ci normalnie zazdroszczę. Moja z kolei za dużo nie siedzi.
Ciesz się chociaż guzki ci wyciumkala a i napędzi laktację.
Szkoda dokarmiać bo jak załapie butelkę to może byc problem.
To na pewno minie;)
Aannaa dziękuję za odpowiedź:* -
Maluda,jak dobrze,ze napisalas i ze wszystko dobrze u was!!!
strasznie się cieszę
Zakręcona,trzymam kciuki,żeby Oskarek juz niedługo był na świecie i oszczedzil mamusie:)
Zakocona,a nie probowalas smoczka dać? Czy jesteś z tym mam,co są przeciwniczkami? Bo ja tez nie przypuszczałam,ze dam smoka,ale dla mnie to jest wybawienie,bo inaczej caly czas by Hela na cycku wisiała,a ona ma po prostu potrzeba ssania i ciumkania,a nie jedzenia:) dla mnie smoczek to wybawienie:)
Agatka,moze Ty tez spróbuj jej smoka dać
maluda lubi tę wiadomość
-
Hej, hej. Czytam Was na bieżąco, ale czasu brak na regularne odpisywanie. Nie pamiętam dokładnie wszystkich tematów, ale...
Kapturki są super, ale nie polecam długotrwałego karmienia z nich, bo nie do końca zbierają pokarm tak, jak dziecko i może szybciej zaniknąć. Moja bratowa karmiła tylko na nich aż 7 miesięcy, ale mogłaby dłużej - za późno odstawiła i pokarm jednak zanikał dalej. Ja karmiłam w nich kilka dni za każdym razem, ale zauważyłam, że od nich sutki się zregenerowały, jednak stały znów bardziej wrażliwe, więc trochę błędne koło. Odstawiłam je jakoś 10 dnia życia małej i nie wrociłam. Teraz, pomimo wiszenia nieraz godzinę na cycku, sutki nic a nic nie boląWyleczone i zahartowane
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Agatka, ja bym nie dokarmiała. U nas tydzień temu było podobnie i w końcu się unormowało. Przeczekaj to, chociaż wiem, że trudno jest. Z dnia na dzień będzie lepiej
A jak ma taki mocny odruch ssania, to daj smoczek i się nie przejmuj.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Agania, to chyba Ty pisałaś o charczeniu. U nas jest to samo, ale wynika z ulewania noskiem. Zaczęło się pd tego, że zwymiotowała raz z przejedzenia i poszło jej nosem i buzią i od tamtej pory doczyścić noska jej nie mogę. I rzeczywiście gorzej jest w nocy. Ja też mam tą wodę Marimer i pomimo, że dużo leci, to psiukam, a potem odciągam aspiratorem. Wylatuje czasem wydzielina z mlekiem i na kilka godzin jest lepiej. Ale ciągnę naprawdę długo lub kilka razy, bo nieraz nic nie chce wyjść.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Co do przybierania na wadze, to u nas już 4500... Także średnio 400 na tydzień. Zaczęłam się zastanawiać czy jej nie przekarmiam. Karmię na żądanie, ale jednak mała sporo je, często i długo no i sama nie wiem... Dobrze, że we wtorek wizyta u pediatry.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Chusty użyliśmy tylko raz, żeby spróbować
Ale jakoś niespecjalnie przypadła mi do gustu. Dziecko mam tak grzeczne, że praktycznie nie płacze i usypia podczas karmienia zazwyczaj, więc nie mamy problemów. Czasem, jak jest aktywna i nie chce spać, to leży sobie i się rozgląda i tu Mamaroo zdaje egzamin na szóstkę. Potrafi leżeć w nim godzinę aż nie zaśnie lub patrzy w te piłeczki czarno-białe i nawet nie zakwili
Super sprawa.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Zakocona, ja bym usunęła te, które się nie odzywają w ogóle.
Wybaczcie, że tak posty rozdzielam, ale piszę co mi się przypomniA poza tym boję się, że znów mi się odświeży i wszystko skasuje
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Agatka, ja bym nie dokarmiała. U nas tydzień temu było podobnie i w końcu się unormowało. Przeczekaj to, chociaż wiem, że trudno jest. Z dnia na dzień będzie lepiej
A jak ma taki mocny odruch ssania, to daj smoczek i się nie przejmuj.
U nas narazie przybiera 20g dziennie, nie wiem czy to ok czy nie, ale z tego co pamiętam ze szpitala to chyba ok.
Moja to więcej spi na tym cycku niz cos pije, bo jak juz jej się nie chce lykac, ro odciąga głowę i ma tylko mojego sutka w paszczy. A teraz po kąpieli, 15 minut jeden cycek i śpi i to mi się podoba -
Agatka, 20 to dobrze
112-200 to średni przyrost na tydzień
I nie pocieszam Cię, mówię serio. Powiem Ci, że u nas tydzień temu w weekend to co 1h się budziła i cyc i cyc, a teraz to nawet 3h śpi, zjada szybko i znów kima
Ja tam na cmentarzu byłam, smogu jest w powietrzu też mega dużo, więc nie przejmuję się dymemWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 19:49
agania lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn