X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja tak bardzo chce karmić piersią ze Ci normalnie zazdroszczę. Moja z kolei za dużo nie siedzi.
    Ciesz się chociaż guzki ci wyciumkala a i napędzi laktację.
    :)
    Szkoda dokarmiać bo jak załapie butelkę to może byc problem.
    To na pewno minie;)

Aannaa dziękuję za odpowiedź:*

3i49tgf6plfmlliy.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda,jak dobrze,ze napisalas i ze wszystko dobrze u was!!!:) strasznie się cieszę:)
    Zakręcona,trzymam kciuki,żeby Oskarek juz niedługo był na świecie i oszczedzil mamusie:)
    Zakocona,a nie probowalas smoczka dać? Czy jesteś z tym mam,co są przeciwniczkami? Bo ja tez nie przypuszczałam,ze dam smoka,ale dla mnie to jest wybawienie,bo inaczej caly czas by Hela na cycku wisiała,a ona ma po prostu potrzeba ssania i ciumkania,a nie jedzenia:) dla mnie smoczek to wybawienie:)
    Agatka,moze Ty tez spróbuj jej smoka dać:)

maluda lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona i jak i jak? Jesteście juz w komplecie?
    :)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja tam dokarmiam bo moj tez tak wisi a tak tonpociumka zje pozniej 60 butli i jest okej poczul butelke a cyca chce nadal takze teraz sobie nie wyobrazam zeby caly czas tylko cycki nic bym nie zrobila

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko a w twojej sytuacji gdzie jeszcze musisz sie zajac starsza corcia to zrozumiale ze przeciez mozesz dokarmic mala i pomoc jej szybciej napelnic brzusio :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przemęczę sie, bo nie chce stracić laktacji.
    Zakocona pytanie do ciebie, jaka masz chustę i dalabys mi namiar na ta dziewczyne od chustowania?

km5st5odymuuq2ts.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej. Czytam Was na bieżąco, ale czasu brak na regularne odpisywanie. Nie pamiętam dokładnie wszystkich tematów, ale...

Kapturki są super, ale nie polecam długotrwałego karmienia z nich, bo nie do końca zbierają pokarm tak, jak dziecko i może szybciej zaniknąć. Moja bratowa karmiła tylko na nich aż 7 miesięcy, ale mogłaby dłużej - za późno odstawiła i pokarm jednak zanikał dalej. Ja karmiłam w nich kilka dni za każdym razem, ale zauważyłam, że od nich sutki się zregenerowały, jednak stały znów bardziej wrażliwe, więc trochę błędne koło. Odstawiłam je jakoś 10 dnia życia małej i nie wrociłam. Teraz, pomimo wiszenia nieraz godzinę na cycku, sutki nic a nic nie bolą :) Wyleczone i zahartowane :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, ja bym nie dokarmiała. U nas tydzień temu było podobnie i w końcu się unormowało. Przeczekaj to, chociaż wiem, że trudno jest. Z dnia na dzień będzie lepiej :) A jak ma taki mocny odruch ssania, to daj smoczek i się nie przejmuj.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, to chyba Ty pisałaś o charczeniu. U nas jest to samo, ale wynika z ulewania noskiem. Zaczęło się pd tego, że zwymiotowała raz z przejedzenia i poszło jej nosem i buzią i od tamtej pory doczyścić noska jej nie mogę. I rzeczywiście gorzej jest w nocy. Ja też mam tą wodę Marimer i pomimo, że dużo leci, to psiukam, a potem odciągam aspiratorem. Wylatuje czasem wydzielina z mlekiem i na kilka godzin jest lepiej. Ale ciągnę naprawdę długo lub kilka razy, bo nieraz nic nie chce wyjść.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przybierania na wadze, to u nas już 4500... Także średnio 400 na tydzień. Zaczęłam się zastanawiać czy jej nie przekarmiam. Karmię na żądanie, ale jednak mała sporo je, często i długo no i sama nie wiem... Dobrze, że we wtorek wizyta u pediatry.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusty użyliśmy tylko raz, żeby spróbować ;) Ale jakoś niespecjalnie przypadła mi do gustu. Dziecko mam tak grzeczne, że praktycznie nie płacze i usypia podczas karmienia zazwyczaj, więc nie mamy problemów. Czasem, jak jest aktywna i nie chce spać, to leży sobie i się rozgląda i tu Mamaroo zdaje egzamin na szóstkę. Potrafi leżeć w nim godzinę aż nie zaśnie lub patrzy w te piłeczki czarno-białe i nawet nie zakwili ;) Super sprawa.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, ja bym usunęła te, które się nie odzywają w ogóle.

Wybaczcie, że tak posty rozdzielam, ale piszę co mi się przypomni ;) A poza tym boję się, że znów mi się odświeży i wszystko skasuje :/

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona pewnie rodzi, więc powodzenia, kochana :D

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa dzieki, ze mi odpisalas :* w koncu zostawiłam małego w domku...ale poszliśmy na 20 minutowy spacer pózniej :)

paula1 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytalam potem na fb i dziewczyny miały rację z tym dymem ze świeczek. Nie pomyślałam o tym. Dobrze zrobilas, ze Michałek został w domu :)

iv09hdge6yql001e.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Agatka, ja bym nie dokarmiała. U nas tydzień temu było podobnie i w końcu się unormowało. Przeczekaj to, chociaż wiem, że trudno jest. Z dnia na dzień będzie lepiej :) A jak ma taki mocny odruch ssania, to daj smoczek i się nie przejmuj.
    Poklosia pocieszasz mnie czy serio mówisz ;)
    U nas narazie przybiera 20g dziennie, nie wiem czy to ok czy nie, ale z tego co pamiętam ze szpitala to chyba ok.
    Moja to więcej spi na tym cycku niz cos pije, bo jak juz jej się nie chce lykac, ro odciąga głowę i ma tylko mojego sutka w paszczy. A teraz po kąpieli, 15 minut jeden cycek i śpi i to mi się podoba ;)

km5st5odymuuq2ts.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka oj tak kąpiele są zbawienne :D

Zakręcona czekamy na wieści!! :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech załamka, moja Oliwka dzisiaj cały dzień wisi na cycku. Mam już dosyć :(

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, dr nam mówiła, że przyrost wagi na dobę to 20-30 gr :) jest dobrze!
    Oskarku, jesteś już po właściwej stronie mocy? :)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, 20 to dobrze :) 112-200 to średni przyrost na tydzień :) I nie pocieszam Cię, mówię serio. Powiem Ci, że u nas tydzień temu w weekend to co 1h się budziła i cyc i cyc, a teraz to nawet 3h śpi, zjada szybko i znów kima :)

Ja tam na cmentarzu byłam, smogu jest w powietrzu też mega dużo, więc nie przejmuję się dymem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 19:49

agania lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 2790 2791 2792 2793 2794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ