Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jadłam w sobotę pieczeń z dużą ilością czosnku i na razie nie zauważyłam problemu z jedzeniem, ale położna mówiła mi, że niektóre pokarmy mają znaczenie dopiero po kilku dniach. Szczególnie takie alergizujące.
U nas z czołem coraz gorzej. Krosta na krostce, ze 100 będzie na czole, całe powieki wysypane i pod nimi teżPrzemywałam wczoraj spirytusem salicylowym, trochę zelżało, ale przez noc znów tragedia...
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia a gdzieś jeszcze ma Klementynka te krostki? może to być trądzik, skaza, albo może Ty coś zjadłaś i jakieś uczulenie jej wyszło. Spróbuj może tym linomagiem co mi przepisał dla młodej, smarowałam tydzień i było widać poprawę, a teraz już w ogóle nie ma krostek, czasem na szyjce, ale to z ciepła chyba potówki. Trochę skóra się po nim robi sucha, ale u nas już jest gładziutka i delikatna.
Albo idź do lekarza i zobaczysz co Ci powie...
Co do jedzenia też staram się jeść w miarę wszystko, oprócz tych wzdymających, smażonych i na razie jest ok. Wczoraj miałam taką ochotę, że całą małą pizze zjadłam hawajską - i jak tu kilogramy mają lecieć w dół...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 08:32
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Dziewczyny jeszcze sprawa, o której chyba teraz będziemy czeeeeesto rozmawiać. Otóż kupka
moja nie robila dwa dni, ale to się zdarza bo daje jej żelazo. Ale jak juz zrobila, to ta kupa byla ciągnąca się, bardzo dziwna konsystencja. Zdarzyło sie którejś z Was? Tego juz chyba pod skok rozwojowy nie podepne
-
Zakręcona gratuluje:)
I witam pozostałe dziewczynki i bobaski:) przeprasżam, ze sie nie odzywam, ale najpierw leżałam w szpitalu, a jak urodziłam i wróciliśmy to jakos nie było weny/czasu. Julek urodził sie 18.10 o 23:50. Spieszył sie, bo kilka dni wczesniej umówił sie z tata ze urodzi sie w niedziele.Dwie noce męczyły mnie skurcze i jak przyszło do porodu byłam bez sił. Przy 5cm wzięłam znieczulenie i poszłam spac. Po znieczuleniu macica sie słabo obkurczala i straciłam 800ml krwi. Lekko popekalam, mini 3 szwy. Julek miał 57cm i 3770kg, 10/10pkt. W 2 dobie dostał żółtaczki i zostaliśmy dluzej w szpitalu.
Pozdrawiam!!ewwiel, Bąbelek, zakocona, lula.91, agaton, Nynusia, paula1, PauLLa, Blondik, Natka88, lojkalojka, onka, maluda lubią tę wiadomość
-
Rah no trochę sie nie odzywalas: p
Fajnie , Tobie tez gratuluje :* i sama dziękuje .
Zakocona jakbym mogła prosić
Syn Oskar 1.11 , TP 29.10 ur w 40 t3 d
3800 g 59 cm , 18:55
SN+ ciach:)rah, zakocona, agaton, Nynusia, lula.91, lojkalojka lubią tę wiadomość
-
Może jakaś faza księżyca była, bo Majka też jakaś niespokojna w nocy była. Najpierw poszła spać o 19:00 i o 24:00 sama ją obudziłam - sama zasnęłam, mogłam ją wcześniej obudzić
No i potem prawie 3 godzinna walka. Niby śpi, odkładam - ryk. Nawet nie wiem ile razy próbowałam.
Małą bardzo męczą czkawki, więc idziemy dzisiaj do apteki po herbatkę hipp i koperek na bąki (kupkę robi często, ale widać, że się męczy). -
polkosia, nie można smarować niczym tego trądziku, bo to nic nie da. Pogorszysz jeszcze, bo spirytus przecież wysusza skórę. Trądzik przechodzi SAMOISTNIE w wieku 4-6mscy. U nas też mały wysypany na buzi. Nic z tym nie robimy, potwierdziłam trądzik u pediatry i też mówiła, że mam nic nie ruszać, i samo minie. Na focie twojej potwierdzam, że Klementysia ma to samo
agatka, już chyba 4x piszę, jaką mam chustę i jakie polecam na pierwsze razy100% bawełna tkana. Firm jest kilka (Little Frog, natibaby itp). Ja mam LF.
U nas była Patrycja z chustodzieciaki.pl
My mamy dokładnie tę: http://littlefrog.pl/product-pol-3043-Chusta-tkana-Little-Frog-Fluoryt-M-4-2-m-.html, ale będę kupowała krótszą za jakiś czas, ale to już inną gatunkowo też.
Tadek ma MIESIĄC!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 11:57
aanaa lubi tę wiadomość
-
aanaa wrote:Dziewczyny jeszcze sprawa, o której chyba teraz będziemy czeeeeesto rozmawiać. Otóż kupka
moja nie robila dwa dni, ale to się zdarza bo daje jej żelazo. Ale jak juz zrobila, to ta kupa byla ciągnąca się, bardzo dziwna konsystencja. Zdarzyło sie którejś z Was? Tego juz chyba pod skok rozwojowy nie podepne
Moja ma znowu czerwony rowek i smaruje linomagiem, ale zaczerwienienie wraca.
Zakręcona bardzo gratuluje i reszcie dziewczyn również pięknych zdrowych dzieciaczkówWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 11:59
-
Kurde a ja ta zawsze pupcie malej traktuję Sudocremem. Dla mnie niezastąpiony:)
Ja niedawno dziewczyny wstałam(ale to tez z przerwami spalam) bo dzis mala nie chciała spać w nocy za bardzo...szok jaka jestem wymęczona:(
Zakręcona gratuluję synusia jest śliczny!!! :*
Także zamknęłaś listę kochana. Teraz jedziemy wszystkie na jednym wózku...phi jednym wózkiem;)
Nynusia a co ile ważysz mala? Może za często? Mi polozna mówiła ze nie ma potrzeby często ważyć maluchy bo tylko matki się stresują niepotrzebnie.
Jacusianka a musi być cos na torcie napisane? Może po prostu duży tort i tyle bez żadnych napisów? Albo zrobić tort taki piętrowy na jednym pieterku mąż na drugim Ignaś?ZakręconaOna lubi tę wiadomość