Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jade właśnie z młodą do lekarza z tym katarem co w nocy dostala. Cały dzień żółto zielone gilki wychodzily, teraz są przezroczyste. Niby jest lepiej już ale wolę sprawdzić bo u takiej kruszynki szybko się chorobsko rozwija.
Nynusia ja też slyszalam ze od 120 -200 g na tydzień dziecko powinno przybracNasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Zakręcona, ja do tej pory nie kichnęłam ani nie kaszlnęłam po cc;) juz by pewnie nie bolalo ale się boję
Mi położna tez mowila ze 20 dag na tydzień, tyle dziecko powinno przybierać
Zakręcona, ja zdecydowanie uważam ze karmimy na żądanie jak dziecko jest godne, a z czasem się nam się to jakos uporzadkuje w czasie:)
-
Zakręcona jak najbardziej na żądanie karmienie:)
Ja to dopiero kupcie trzasnęłam w domu czyli na 3dzien bo jakoś się bałam w szpitalu zresztą tam u nas łazienka jedna na cały oddział i bez klucza wiec jak się skupić? Się pytam;)
Siusiu mnie bolało z kilka dni...nieźle sobie kokochę porysowałam przy porodzie
Liwusi mojej kikucik odpadł po 7 dniach;)
Moja mala dziś spokojniejsza niż wczoraj zobaczymy jak nocka...
-
Boże ten nasz mały to nic prawie nie śpi. W dzień ma drzemkę tylko na spacerze 1-3h i koniec. Jest koszmarnie zmęczony cały dzień i się awanturuje przez to, ale spać nie pójdzie jak nie jest przy cycku/na rękach/w chuście. Jak tylko się go odłoży, to ryk. Masakra. Bujaczek, mata, łóżeczko, cokolwiek innego = wycie. U L też często wyje i mi go oddaje, bo się denerwuje tym.
A w nocy też kiepawo ze snem ostatnio. Ratunku..!! -
Zakocona noe jestes sama! Juz dzis pisalam blondik tez
U nas dzis od 8 nie spal do 11 o 11 tylko 15mon drzemki potem od 15 do16 sen i teraz zjadl i zasnal na mnie zaraz go odkladam i pewnie tez bedzie ryk , u nas tez innego nie dziala zadne bujaczki czy inne .. Tez sie zastanawiam o co chodzi ... Ale po prostu nie spi , nie trafil mi sie spioch -
Zakocona współczuję...ale dasz radę:*
Zakręcona nie bój sie,im szybciej tym lepiej z 2...ja dlugo czekałam,cały tydzień i ostatecznie R trzymał mnie w powietrzu nad kibelkiem i przytulal bo bolało strasznie...a nikt nic nie wspomnial o czopkach czy czymś ehhh i karm na żądanie:* wgl jak Maluszek ?
R w pracy na popołudnie i nie mam nawet z kim pogadać...brakuje mi już go...dwa tygodnie to mało...ale ojebali go na kasie i już wolnego brać nie będzie:( -
A moja Hania nie moze zrobic dzis kupki i przez to wisi na mnie od czwartej nad ranem. Podaje jej dzis mm bo wydaje mi sie ze cos jest nie tak z moim pokarmem. Nie mam pojecia co jak moge jej pomo. masowam podginalam nozki przykladalam ciepla pieluszke. tylko na mnie nie placze.Robimy drugiego Dziedzica
-
Szczęśliwa, szczerze mówiąc podbudowuje mnie to, że nie tylko u nas te problemy i takie niespiacy maluch. Męczące to i kłamać nie będę.
Choć i tak lepiej to znoszę już niż L. On myśli, że mały go nie lubi i nie umie się nim zajmować, bo płacze u niego. U mnie też beczy przecież.. -
Milo czytać o Waszych mężach. Moj jest dobry tatuś jak dziecko grzeczne. Jak zaczyna płakać to od razu sie robi wsciekly i mówi ze jest za stary na ojcostwo. I nawet nie próbuje malej uspokoić tylko czeka aż ja wstanę... Ale z dnia na dzien coraz wiecej przy malej robi wiec moze i do uspokajania dorośnie
-
Paulla maluszek dobrze , dziękuje:)
Śpi nakarmiony i wykapany:) dziś marudny lekko był po południu ale mu przeszło , ciekawe jak dzisiejsza noc będzie wyglądała .
Sutki mnie mega bola ale chyba zaczęło mleko lecieć bo lykal słychać było a Ja czulam macicę aż i przy okazji jak mi tak dziwnie z piersi by cos schodzilo: p
W razie wu mam na noc do zrobienia mm ale na dziś dzień tez miałam a nie ruszył , samego cycka wiec jest super:) wrócę do domu to pobawie się laktatorem , ciekawe ile sciagne . Sutek mnie prawy tak kluje , ze szok .
Wgle zrobilam dziś gafe swojego życia ! Wiecie te baby tutaj tak latają przy dzieciach , ze szok i Ja się zapomnialam z tego wszystkiego ze dziś miałam działać z piersią tylko i wyłącznie bo chciałam juz pobudzić te dydki moje i zjadlam frytki i wypilam herbatę z cytryna a zaraz podalam małemu cycka i jadł . Możliwe ze po tym był taki niespokojny dziś bo troszkę się prezyl ale puścił kupe wielka dwa razy aż po same plecy się umorusal , później popierdzial i śpi ładnie teraz:) -
Witam i ja z rana
Bąbelek ale ślicznie śpi, zadowolonaA u nas walka z katarem. Młoda się strasznie męczy, a mi jej żal bardzo. Używam soli fizjol., ściągam później aspiratorem i grusZka, mokra pielucha nad główka i kropla olejku eukaliptusowego . Trochę niby po tym lepiej jest, mogla w miarę spać.
Co jeszcze można zrobić Kochane? czytałam zeby po kropelce swojego pokarmu wpuścić ale sama nie wiem.Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Czesc kochane !
Babelek Antos jest uroczy i ten usmiech z rana
U mnie noc kiepska . Stekanie od 2 do 5i placz . Znowu suszarka poszla w ruch . Jade kupic jakas mniejsza i z regulacja temperatury , bo moja jest glosna i pradu ciagnie. Taka noc jest do drugi lub trzeci dzien .Terazoczywiscie maly spi . Odsypia noc i tak bedzie przez caly dzien .
Dziewczyny czy wam tez tyle papmersow idzie ? Ja chyba zbankrutuje
A jeszcze pytanie do dziewczyn ,ktore mialy szwy rozpuszczalne : po ilu tygodniach sie rozpuscily ? Bo u mnie juz prawie trzy tygodnie i dalej mam chyba dwa.
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015