X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, u nas właśnie zeszło na policzki już. Wczoraj było na powiekach. Masakra :(

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może przez to ze jest na mm wiec powinna bardziej przybierać? Nie wiem szczerze mówiąc

l22nhdgeccid541p.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jade właśnie z młodą do lekarza z tym katarem co w nocy dostala. Cały dzień żółto zielone gilki wychodzily, teraz są przezroczyste. Niby jest lepiej już ale wolę sprawdzić bo u takiej kruszynki szybko się chorobsko rozwija.

Nynusia ja też slyszalam ze od 120 -200 g na tydzień dziecko powinno przybrac

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myślicie o karmieniu na zawołanie a o karmieniu o mniej więcej danych porach ?!
    Bo położna mi tu mówi ze na zawołanie a Ja sama juz nie wiem . Ze to nasz 1 dzień a Ja zielona lekko to tak zrobilam

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, ja do tej pory nie kichnęłam ani nie kaszlnęłam po cc;) juz by pewnie nie bolalo ale się boję;)

Mi położna tez mowila ze 20 dag na tydzień, tyle dziecko powinno przybierać:)

Zakręcona, ja zdecydowanie uważam ze karmimy na żądanie jak dziecko jest godne, a z czasem się nam się to jakos uporzadkuje w czasie:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    jak dziecko jest godne,
    Rozwaliłas mnie tym błędem :D

Zakręcona, na żądanie powinno się karmić.

agaton, nick nieaktualny, polkosia lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona jak najbardziej na żądanie karmienie:)
    Ja to dopiero kupcie trzasnęłam w domu czyli na 3dzien bo jakoś się bałam w szpitalu zresztą tam u nas łazienka jedna na cały oddział i bez klucza wiec jak się skupić? Się pytam;)
    Siusiu mnie bolało z kilka dni...nieźle sobie kokochę porysowałam przy porodzie :P

Liwusi mojej kikucik odpadł po 7 dniach;)

Moja mala dziś spokojniejsza niż wczoraj zobaczymy jak nocka...:/

3i49tgf6plfmlliy.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże ten nasz mały to nic prawie nie śpi. W dzień ma drzemkę tylko na spacerze 1-3h i koniec. Jest koszmarnie zmęczony cały dzień i się awanturuje przez to, ale spać nie pójdzie jak nie jest przy cycku/na rękach/w chuście. Jak tylko się go odłoży, to ryk. Masakra. Bujaczek, mata, łóżeczko, cokolwiek innego = wycie. U L też często wyje i mi go oddaje, bo się denerwuje tym.

A w nocy też kiepawo ze snem ostatnio. Ratunku..!!

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona noe jestes sama! Juz dzis pisalam blondik tez :)
    U nas dzis od 8 nie spal do 11 o 11 tylko 15mon drzemki potem od 15 do16 sen i teraz zjadl i zasnal na mnie zaraz go odkladam i pewnie tez bedzie ryk , u nas tez innego nie dziala zadne bujaczki czy inne .. Tez sie zastanawiam o co chodzi ... Ale po prostu nie spi , nie trafil mi sie spioch :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co ze szczepionkami? Jakimi szczepicie? Ja ostatnio słyszę same dobre opinie o tych szczepionkach 5w1, ale sama nie wiem...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona współczuję...ale dasz radę:*

Zakręcona nie bój sie,im szybciej tym lepiej z 2...ja dlugo czekałam,cały tydzień i ostatecznie R trzymał mnie w powietrzu nad kibelkiem i przytulal bo bolało strasznie...a nikt nic nie wspomnial o czopkach czy czymś ehhh i karm na żądanie:* wgl jak Maluszek ?:)

R w pracy na popołudnie i nie mam nawet z kim pogadać...brakuje mi już go...dwa tygodnie to mało...ale ojebali go na kasie i już wolnego brać nie będzie:(

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja Hania nie moze zrobic dzis kupki i przez to wisi na mnie od czwartej nad ranem. Podaje jej dzis mm bo wydaje mi sie ze cos jest nie tak z moim pokarmem. Nie mam pojecia co jak moge jej pomo. masowam podginalam nozki przykladalam ciepla pieluszke. tylko na mnie nie placze.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, szczerze mówiąc podbudowuje mnie to, że nie tylko u nas te problemy i takie niespiacy maluch. Męczące to i kłamać nie będę.
    Choć i tak lepiej to znoszę już niż L. On myśli, że mały go nie lubi i nie umie się nim zajmować, bo płacze u niego. U mnie też beczy przecież..

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie odwrotnie D lepoej to znosi i ma duzo cierpliwiosci :)
    Powiem Ci ze mnie tez to pociesza ze nie tylko ja mam takie problemy i ze nie jestem zla mama tylko prostu tak sie trafilo :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milo czytać o Waszych mężach. Moj jest dobry tatuś jak dziecko grzeczne. Jak zaczyna płakać to od razu sie robi wsciekly i mówi ze jest za stary na ojcostwo. I nawet nie próbuje malej uspokoić tylko czeka aż ja wstanę... Ale z dnia na dzien coraz wiecej przy malej robi wiec moze i do uspokajania dorośnie ;)

iv09hdge6yql001e.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla maluszek dobrze , dziękuje:)
    Śpi nakarmiony i wykapany:) dziś marudny lekko był po południu ale mu przeszło , ciekawe jak dzisiejsza noc będzie wyglądała .
    Sutki mnie mega bola ale chyba zaczęło mleko lecieć bo lykal słychać było a Ja czulam macicę aż i przy okazji jak mi tak dziwnie z piersi by cos schodzilo: p
    W razie wu mam na noc do zrobienia mm ale na dziś dzień tez miałam a nie ruszył , samego cycka wiec jest super:) wrócę do domu to pobawie się laktatorem , ciekawe ile sciagne . Sutek mnie prawy tak kluje , ze szok .

Wgle zrobilam dziś gafe swojego życia ! Wiecie te baby tutaj tak latają przy dzieciach , ze szok i Ja się zapomnialam z tego wszystkiego ze dziś miałam działać z piersią tylko i wyłącznie bo chciałam juz pobudzić te dydki moje i zjadlam frytki i wypilam herbatę z cytryna a zaraz podalam małemu cycka i jadł . Możliwe ze po tym był taki niespokojny dziś bo troszkę się prezyl ale puścił kupe wielka dwa razy aż po same plecy się umorusal , później popierdzial i śpi ładnie teraz:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też głośne bąki strzela że aż miło :D Dziś nocka nawet niezła. 2x się budził. To był też dzień kąpieli wiec może dlatego ;)

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak witamy nowy dzień ;)
    b44449748dba2181med.jpg

agania, paula1, PauLLa, aanaa, nick nieaktualny, Little Frog, agaton, Natka88, lojkalojka, nick nieaktualny, szczesliwa_mamusia21, madu, polkosia, Blondik, Lexie, zakocona, maluda lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja z rana :-)
    Bąbelek ale ślicznie śpi, zadowolona :-) A u nas walka z katarem. Młoda się strasznie męczy, a mi jej żal bardzo. Używam soli fizjol., ściągam później aspiratorem i grusZka, mokra pielucha nad główka i kropla olejku eukaliptusowego . Trochę niby po tym lepiej jest, mogla w miarę spać.
    Co jeszcze można zrobić Kochane? czytałam zeby po kropelce swojego pokarmu wpuścić ale sama nie wiem.

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane !
    Babelek Antos jest uroczy i ten usmiech z rana :)

U mnie noc kiepska . Stekanie od 2 do 5i placz . Znowu suszarka poszla w ruch . Jade kupic jakas mniejsza i z regulacja temperatury , bo moja jest glosna i pradu ciagnie. Taka noc jest do drugi lub trzeci dzien .Terazoczywiscie maly spi . Odsypia noc i tak bedzie przez caly dzien .
    Dziewczyny czy wam tez tyle papmersow idzie ? Ja chyba zbankrutuje :)
    A jeszcze pytanie do dziewczyn ,ktore mialy szwy rozpuszczalne : po ilu tygodniach sie rozpuscily ? Bo u mnie juz prawie trzy tygodnie i dalej mam chyba dwa.

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
‹‹ 2794 2795 2796 2797 2798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ