X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojkalojka ja szumisia polecam

km5st5odymuuq2ts.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka u mnie średnio 8dziennie chyba że młoda psikusa zrobi to do 12czasami

l22nhdgeccid541p.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Lojka u mnie średnio 8dziennie chyba że młoda psikusa zrobi to do 12czasami
    U nas podczas nocy idzie tak srednio 4
    A ja wczoraj byla na kontroli pożółtaczkowej na karowej i kurde poziom zoltaczki wzrósł z 9 na 13, no szlak, w piatek mamy kolejna wizytę, ale juz nie wiem co robię zle, mala robi kupy, je, przybiera na wadze. W dzień potrafi nawet 70g, wiec nie czaje.

PS. Czy wasze maluchy tez tak slano lapia pierd, mojej mleko leci, ale mieli tak delikatnie, ze ciągle wypuszcza, juz mnie to irytuje, nie wiem czy to przez ta zoltaczke?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 10:38

km5st5odymuuq2ts.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Lojkalojka ja szumisia polecam

Siostra chce mi kupic .Tylko , ze na mojego lagodzaco-uspakajajaco dziala cieple powietrze na brzuch .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagatka moj robi tak samo...w nocy najgorzej. Chce sie w miare na spokojnie nakarmić a ten cyrki odwala...głową trzęsie na boki szukajac cyca a jak ładnie chwyci to poje moment i wypuszcza lekko cyca i pije łapiąc mnóstwo powietrza a potem płacz bo brzusio od nadmiaru gazów boli...:(

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka a termofor??? Dzis ma do nas przyjść to zobaczymy czy pomoże...tatuś czasem dmucha w brzuszek żeby go ogrzać i Mały uspokaja sie...oby pomogło...dźwięk suszarki nie działa u nas

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mam i czasami kladziemy na brzuch . Tylko jak jest noc to nie bardzo chce mi sie isc do kuchni i grzac wode . Ale tez dziala na mojego malego gwniarza .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 10:50

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, ja nienawidzę szumów, a już tyle godzin tej suszarki słucham, że szok! Głowa mi pęka. Telefon ładuję co chwilę i szczerze sama się zastanawiam nad tym szumisiem...

Co do pampersów, to faktycznie sporo chodzi, do tego chusteczki, waciki itp...
    A u mnie jeszcze wkładki laktacyjne. Normalnie istny potok z cycków. Teraz sobie zamówiłam jakieś wielorazowe, więc zobaczymy czy chociaż trochę zmniejszą zużycie. Dziś rano jak karmiłam, to mi mleko z drugiej płynęło i później jak ściągałam to normalnie mi wszystko przemokło i po nogach kapało. No jaja!

Paula, mam nadzieję, że ta kuracja szybko pomoże. Niech się biedactwo już nie męczy.

Mi wczoraj mąż podniósł ciśnienie. Bo jak on ma humory, to nie potrafi czegoś normalnie zabrać/położyć, tylko wszystkim strzela. Mała ledwo zasnęła i jak coś brał, to aż się rzuciła na tym śnie. A że był wściekły, bo mu internet nawalał, to walnął mi tekstem, że do dupy ten internet i szkoda, że mi się dał namówić na wyższy pakiet. Poszłam do sypialni, wywaliłam przed drzwi jego ubrania na siłownię, żeby nie musiał mi tam wchodzić i poszłam spać. Jak wrócił z siłowni, to mnie przeprosił, ale i tak muszę z nim pogadać jak wróci z pracy...
    Ogólnie się bardzo stara i pod tym względem nie mogę złego słowa na niego powiedzieć, ale jak ma kiepski nastrój, to niech sobie poszuka jakiegoś zajęcia, żeby go odreagować, a nie mi nerwy psuć.

Zakręcona, a jak tam Twoja pierwsza nocka z synkiem? :)

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka mnie dopiero jeden szef wyszedł. Następne jakoś nie szykują się do wyjścia. Położna mówiła ze do 14 dni powinny wyjść. Zobaczmy. Lepiej parę dni później niż wcześniej i żeby rana pękła.

U nas dzisiaj wyjątkowo udana nocka. Dwa karmienia, szybko i sprawnie.

Kąpiemy Majkę codziennie. Chodźi o rutynę - wieczorem kąpiel, cycek i spać.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które miały w ciąży ta kreskę brazowa linea negra,zniknęła wam? Bo ja mam ja i to jak sie brzuch skurczyl to sie zrobila jeszcze bardziej widoczna:/ kiedy to zniknie?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka miała te szwy to dopiero po ponad m-ci zaczely sie rozpuszczać.
    Frogi, ważne ze mleczko jest:) mozesz sobie kupic muszle z aventu i po domu w nich chodzić,a co się uzbiera to można mrozić:) kolezanka miała i byla zadowolona bardzo.
    Mi mleko przeważnie kapie jak szalone jak w nocy małą przewijam przed karmieniem. Podłogę zalewam,potem się lepi wszystko. Ale śpię bez stanika,bo przynajmniej tyle przewietrze te cycki,mam w pogotowiu pieluchę i podkladam sobie pod cycki:)

Little Frog lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, mojego jak coś wnerwi, to koniec! Rzuca wszystkim, kurwi, trzaska drzwiami. Dżizas. Dzisiaj strzeliłam focha na niego, bo papuga ukradła czekoladę z rana i zjadła na stole. Wszędzie pełno okruchów, więc mówię do niego, żeby odkurzył, a ten wyjął chusteczkę nawilżoną i ściera. Cała czekolada się roztarła na stole, a mnie szlag trafiał. To się drę, że miał odkurzyć! A ten do mnie: "Czy wszystko w tym domu musi być po Twojemu?!" - jak rzucił tym wszystkim i poszedł... :D Co za narwaniec, no!!!

Little Frog, agania lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najlepszy tekst z rana, po ciężkiej nocy, bo Klementysia się budziła co 1h z zegarkiem w ręku: "Jak Ci minęła noc?" - to mu odpaliłam: "A co, w innym pokoju spałeś, że nie wiesz?" :D I się zamknął. On ma tak mocny sen, że muszę go szturchnąć, jak coś potrzebuję, a nie mogę się ruszyć, bo karmię. Na początku to się budził razem z małą, a teraz to już niewiele mi pomaga. Przewinąć się boi, przebrać nie ma mowy w ogóle... Trochę mu jednak współczuję, bo musi do pracy już jeździć, a ja to i sobie w dzień odeśpię i w ogóle, a on biedak jak widmo chodzi... No, ale co? :P Dziecko jest, zajmować się trzeba.

Little Frog, agania, Blondik lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Dziewczyny które miały w ciąży ta kreskę brazowa linea negra,zniknęła wam? Bo ja mam ja i to jak sie brzuch skurczyl to sie zrobila jeszcze bardziej widoczna:/ kiedy to zniknie?

U mnie też jeszcze bardziej widać teraz :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, karm na żądanie, w ogóle jak najczęściej przystawiaj, żeby laktację rozkręcić :) A na sutki kapturki załóż, jeśli zaczną się ranki czy krwiaczki pojawiać, bo dzięki nim się zregenerują, a tak to Ci dzieciątko zmasakruje jeszcze bardziej.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton to Ty mialas juz ta kreske w ciazy . Ja jej nie mialam , a teraz sie pojawila jak brzych flak :/
    Obawiam sie , ze to tak jak z plamami na twarzy ,ze moze zostac :(

zabka daj znac czy te wkladki laktacyjne wielorazowe sie sprawdzaja ? To tez sbie kupie ;)

polkosia jak krostki u Klementynki ?

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zużywamy około 6 pieluch na noc, a w dzień to pewnie jeszcze więcej. Ja zmieniam nawet taką nie "zgnojoną" mocno, bo znów lekko dupka zaczerwieniona i boję się powtórki ze szpitala.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, metodą prób i błędów od wczoraj znaczna poprawa. Rano kupiłam Sudocrem i grubo posmarowałam. Po południu zmyłam i została taka kaszka, widoczna pod światło. Już nie ma tych białych diod. Tylko na policzkach kilka pojedynczych. A na noc dałam: 1x mycie Cetaphilem, zmywam solą, 1x smaruję cienko emolientem i na koniec największe punktowo Sudocremem i dzisiaj wygląda bosko :) Zobaczymy co powie pediatra. Wizytę mamy na 16:20.

aanaa lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa teraz mi się przypomniało. Napiszę Wam jacy ludzie są popieprzeni...

Akcja: parę dni temu, urząd stanu cywilnego, przyjechaliśmy zarejestrować dziecko. Czekam w kolejce. Rozmawiamy z pewną panią, nazwijmy ją Zosia (Z), inna siedzi obok, niech będzie Maria (M)

Wstęp: Maria czeka na odpis przed gabinetem, rozmawiam z Zofią
    Zosia: Kiedy robicie chrzciny?
    Ja: Pewnie na wiosnę, jak będzie ciepło.
    Z: dobry pomysł, choć może być już ciężka by ją na rękach utrzymać
    I tu wkracza totalnie obca Maria
    M: czy mogę się wtrącić?
    J: słucham
    M: ja bym zrobiła chrzciny jak najszybciej, dziecko koleżanki umarło jak miało 3 tygodnie i wszystko na szybko zalatwiali

Moja mina bezcenna, Zosi też. Powiedziałam tylko ze takie historie powinna zostawić dla siebie i ja nie mam ochoty ich słuchać.
    Coś jeszcze powiedziała, ale się wylaczylam.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to mój mąż widzę istny aniol;) przewija głównie on,teraz jak do pracy chodzi to ja w nocy przewijam, kapie tylko on i uspokaja ja,nosi na rękach:)
    Ale nasza Hela nie jest jakas problematyczna na szczęście,wczoraj nie mogla bączków zrobić i troszkę bylo placzu,ale nie bylo to jakies bardzo uciążliwe. Najważniejsze,ze w nocy śpi:)

Lojka,czytałam na parentingu,ze ta linia znika,ale może to trwać nawet do roku:) to ja juz w druga ciąże powoli bede chciała zachodzić:P

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 2795 2796 2797 2798 2799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ