X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na bieżąco - z pisaniem gorzej.

Aanaa, mam laktator. Jak ściągam mleko, to w sumie jest za co złapać. Ale zastanawiam się tak teraz czy te kapturki takie złe... Czy któraś jeszcze karmi z kapturkiem, czy tylko ja?

Zakręcona, trzymam kciuki. Ja po oddziale chodziłam 3 godziny jak miałam skurcze co 2-3 minuty. Myślałam, że nie wyrobię. robiłam chyba większy dystans niż w ciągu całego ostatniego miesiąca.
    A nowy awatar niezły :D

Ja od wczoraj zaczęłam też budzić (z zalecenia położnej) co 3h w dzień, a w nocy co 4 (wcześniej i w dzień i w nocy starałam się ją budzić mniej więcej co 4h), chociaż dziś wisiała na cycku chyba od 1 do 3 i czasami się zastanawiam jak to liczyć czy 3 godziny od momentu gdy zacznie jeść czy 3 godziny odkąd skończy...?

Jaroszka, u nas też pępek dziś odpadł (11 dzień) :) I też właśnie zastanawiałam się jak o niego teraz dbać.

Szczęśliwa, mam nadzieję, że u Ciebie już super i żadnych bóli :)

Agania, mi położna też mówiła, że na początku dziecko może kichać i tak charczeć, bo poznaje nowe zapachy itp...

Od dwóch dni mała się chyba najada (przejada?). Wcześniej normalnie jej się odbiło i nic. A od wczoraj zdarzyło się jej już dwa razy zwymiotować... Czytałam, że to normalne, ale sama nie wiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 16:41

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frogi moj juz od tygodnia ciagle po kazdym wymiotuje az bo ulewaniem to tego nie nazwe . Co do boli rozumiem zevo zeby chodzi? Niestety boli nadal lecz nie wiem czy to po bolu z wyrwania czy jakas nowa dziura :///
    Ladnie spi te twoje dzieciatko :)

Zakretka uuuuu niezle ! Czekamy na rozwoj akcji <3

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Agatka tyle czasu na cycku? Wow! A co z twoim guzkiem tez chyba miałaś jak dobrze pamiętam:(
    No naprawde z małymi przerwami, teraz tez juz wisi, ale zrobila kupę, wiec może jej ulży.
    Guzka nie ma wyciagnela do cna.
    Kurde może cos zjadłam no nie wiem

km5st5odymuuq2ts.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona ja urodziłam w ciągu 12 godzin od odejścia czopa, więc szykuj się tam :-)

Żabo - ja też karmię w kapturkach, bo mam wklęsłe brodawki, niby Nastka łapała ładnie jedną pierś, ale jak zrobiły mi się twarde od przybierającego pokarmu to było jej bardzo ciężko się zassać i już machnęłam ręką... Wydaje mi się, że to nic złego karmić z nakładkami, ale może się mylę?

Przedwczoraj mieliśmy spotkanie z położną i okazało się, że nasza pyza przybrała od wyjścia ze szpitala 260 g. Według norm tyle powinno przybrać dziecko w ciągu 7 dni, a naszej zajęło to 3 :-O W związku z tym mamy pozwolenie od położnej, że jeśli śpi sobie długo i grzecznie w nocy to nie trzeba się martwić, że nie chce jeść :-) Tak więc nasze dziecko położone koło północy wstaje raz na karmienie koło 3-4 i śpi sobie grzecznie dalej aż do 7, mam nadzieję, że tak już zostanie :-)

ZakręconaOna, agaton, Little Frog lubią tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski zebyscie miały racje ! <3
    A avatar tez Mi się podoba hehe . :P

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, to już na prawdę blisko:-) kciuki:-)

Zabko ja też karmię w kapturkach, też się zastanawiałam czy to dobrze, ale stwierdziłam, że nie ważne za pomoca czego ważne że swoim mlekiem. Dodatkowo dzięki kapturkom ja się nie denerwuje i mały tez, więc czemu mamy się męczyć:-) czasem przystawiany go do piersi bez, ma momenty ze ładnie ssie więc tak trochę próbujemy, nie mniej jednak chyba przy kapturkach zostaniemy.

Little Frog lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zak ale fajny avatar :D
    Pytam bo u mnie było 9dni i mała miała łuski nie skórę. Dopiero teraz jej skóra dochodzi do siebie

Battinka ja niestety musiałam pożegnać się z karmieniem. Mam tak mało mleka ze można powiedzieć że go nie mam

l22nhdgeccid541p.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona,to dawaj znac:) jjak będzie chwila ciszy to będziemy się zastanawiamy,czy przypadkiem nie rodzisz;)
    Dziewczyny,tak jak Madu pisze,nie ważne czy z nakladkami czy bez, ważne ze swoim mleczkiem:) ja się tez nakladkami ratowalam,jak mnie sutki bolały. Teraz juz dawno nie używałam,bo problem z tym myciem,wyparzaniem,waidomo,wygodniej bez:)
    Nynusia,czyli juz nic a nic z piersi nie leci,czy jednak przystawiasz Lenke?
    Kurde,jaka niesprawiedliwość:( u jednych sika z cycka,a u innych nie ma mleczka... Szkoda,no ale są i plusy karmienia mm,na tym się trzeba skupić:)
    Paula,ale Twój Adi juz dojrzaly chłopak:) 5 tygodni,kiedy to zleciało:)
    Ja jem wszystko,staram się po prostu lekkostrawnie i zdrowo i nic młodej nie bylo jak do tej pory:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona,niedługo nasze dupcie będą takie zgrabne jak u Ciebie na awatarze:):)

ZakręconaOna, BATTINKA lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, myślałam, że jestem z tym sama :)

U mnie dietka baaardzo okrojona i do tego mąż pilnuje, żebym jadła zdrowo i właśnie lekko :) A mnie tak strasznie skręca jak otwieram półkę ze słodyczami :D
    Póki co sobie wmawiam, że koniecznie muszę tak lekko jeść, bo mam nadzieję, że może uda mi się wypracować jakieś zdrowsze nawyki :) Bo u mnie to taki mały śmietniczek "widzę - zjem" ;) A im bardziej niezdrowe, tym lepsze :D

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton dokładnie !!! :D dlatego tez wrzucilam taki ... Wszystkie będą lub juz są laseczki jak na tym avatarze a Ja w tatuazach bo je kocham ! <3 no i może ktoras tak jak Ja wiec dolaczajacie się hehe .

Nalazilam się znów , po schodach , nawyciagalam się jak do mycia okien co radziła bodajże Nynusia , przysiady , oddziałów zwiedzilam . Szok
    Teraz musialam legnac na chwile bo jakby przyszło mi rodzic to bez jaj , nie daje rady z taki zmeczeniem . Czuje pulsujący kregoslup

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przystawiam bo praktycznie nie leci i mała wpada w histerie aż raz mi się by udlawila... po drugie po nawet paru lykach mojego mleka się prezyla płakała jakby jej szkodzilo coś nawet gdy jadłam suchy chleb....
    Ehh ciężko ale ważne żeby zdrowa była. ..
    Przeplakalam parę dni ale co mogę zrobić. ..

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Zak to może ten kręgosłup coś znaczy :D

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia nie no wkrecac aż tak sobie nie będę haha .
    Ale co jak co , mój PAZDZIERNIKOWY ( MIAL BYC) syn będzie listopadowy bo raczej dziś nie urodze . hehe

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia,wyobrażam sobie,ze to musiało byc ciężkie:( ale nie daj się, mnóstwo dzieci jest wychowanych na mm i to okazy zdrowia:) a i dla Ciebie będzie wygoda z tym,ze zawsze Lenka moze zostac z tata,czy z babcia i nie musisz odciągać itp. Trzeba dostrzegać plusy:)

Zakręcona,no ciekawe,moze się jeszcze udać dzisiaj,choc fakt,niewielkie szanse;) Ale super,ze czop odszedł i cos się zaczyna dziać:) a jakie masz rozwarcie? I jak te Twoje bole? Cos Ci aktualnie doskwiera?

Frogi,te kapturki to chyba kazda przerabiala,bo poczatki karmienia są trudne,suty bola,to sie ratuje czym sie da;)

Nynusia,wlasnie próbowałam na sobie ta sol morska i dla dorosłego to nie czuć w ogóle,ale mój nochal,a noseczek Helenki to jest różnica;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto ogląda dzisiaj ze mną Voice od Poland:) my juz z mężem czekamy na 20:00:)

ewwiel, jaroszka lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też karmię w nakładkach. Mała lepiej ssie z nakładek i się najada w ciągu 20 minut, a bez nakładki to i godzinę potrafi wisieć. No i złapać cycka nie potrafi bez nakładek. Czasami daję jej bez nakładki, ale już coraz rzadziej.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma któraś z Was tak, bo ja juz cholery dostaje, naje sie z obu piersi trwa to srednio 40-1h. Po czym mili, ale nie jest to juz ssanie aktywne, wiec wyciągam cyca, ta spi, po czym po 5 minutach znowu szuka cyca, no juz naprawde nie wyrabiam.

km5st5odymuuq2ts.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    A ma któraś z Was tak, bo ja juz cholery dostaje, naje sie z obu piersi trwa to srednio 40-1h. Po czym mili, ale nie jest to juz ssanie aktywne, wiec wyciągam cyca, ta spi, po czym po 5 minutach znowu szuka cyca, no juz naprawde nie wyrabiam.

U mnie to normalka. Ssie powiedzmy 10 minut i przysypia, no to biorę ją do odbicia, biorę na ręce - śpi. Odkładam do łóżeczka - budzi się i szuka cycka. Wyciągam, znowu daję cyca, ssie, przysypia, odbijamy, odkładamy, szuka cyca... Nieraz tak potrafi 3 razy pod rząd zrobić.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania pierdolca idzie dostać, aż mi szkoda starszej corki

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 2785 2786 2787 2788 2789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ