X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas kikiut jeszcze jest ale normalnie kłade na brzuszku i kąpiemy tez normalnie. Może dlatego dłużej sie trzyma.

u nas noc dzis bardzo dobra, mały spał z nami budził sie co 2 h i zasypał przy piersi. w ogóle u nas nie ma większych problemów w nocy ze spaniem. grunt to doczekac kupy czasem idzie w 10 minut czasem w pół godziny, jak juz zrobi to potem cycek na dojedzenie i idzie spać:)

21.10.2015 Leon <3
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze w łóżku, mały wstał 8;30, cyc i gugania trochę i kangurowal z L sobie spiac. Teraz krótki cyc był i właśnie na mnie śpi. Szkoda, że jestem rozbudzona, bo pospalabym sobie z nimi, a tak to za chiny nie mogę usnąć :/

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Mika zależy np. od grubości pępowiny :)

a to dla dziecka męczące jest? tzn męczy je ten kikut?

• agaton Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona,Katarzyna,ale śmiałam w nocy z tego "zakatona":D:D
    Paula bidulko,teraz do Swiat sama zostajesz z dzieciakami. Ale masz nas hehe:)
    Battinka nie pomogę co do kupy, ale napisz jak Ty się czujesz.
    A Laski,dzieci na cycku robią caly czas te 10 kup dziennie? Bo moja ładuje tych kup tyle caly czas,myślałam,ze z biegiem czasu będzie mniej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 10:00

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton nasz robi tak maksymalnie 3-4 dziennie, poza tym mokre baki czasem ;)

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton u mnie też jest ich sporo

• madu Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już kup trochę mniej

21.10.2015 Leon <3
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    battinka moze to taka pierwsza reakcja na mleczko i sie unormuje to , oby sie dlugo nie meczyla !

Nastek wstal o 8 zjadl i spi z D ja sie umylam wyprostowalam wloski pomalowalam , pojechalam kupic sterylizator do butelek a maly dalej spi <3

Chyba zrobil nam prezent bo dzis z D świetujemy 5 rocznice <3

Mikejla, lojkalojka, agaton, aanaa, PauLLa, ZakręconaOna, Bąbelek, onka, Little Frog, Blondik, zakocona, Lexie lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :)
    Duzo , duzo milosci kochana !!!

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy Lojka <3 świtujemy w trojeczke ! Chyba najpiekniejsza rocznica :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęsliwa, duzo miłości <3 i więcej snu ;)
    ja jutro jadę do kontoli do gina:)
    a wczoraj byliśmy na konsultacji u neurologa-Ignaś zwiększonego napięcia nie ma, ale kazał na lekarz przebadać słuch, bo nie reagował Młody na klaskanie. rochę mnie to stresuje, a z drugiej strony wiem, że słyszy... Budzą go sprężyny w naszym materacu, hałas jak zasypia, uspokaja się przy kołysankach...ale jakiś tam niepokój jest ;/
    Zakocona, mój J najbardziej pamięta z opowieści Ciebie, bo urodziłysmy tego samego dnia na Żelaznej i zawsze mówi: " A jak tam Wykocona? :D Pozdrów ją :)" więc w końcu pozdrawiam :)

szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna, zakocona lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka, wiem co czujesz. Ja sie tak martwilam po tym jak mala się nie obudzila podczas tluczenia kotletów. Mąż pstrykal palcami kolo jej Glowy jak nie spala i rez żadnej reakcji, ale mieliśmy badanie sluchu i wszystko ok. Moze te dźwięki nie robią na Twoim synku żadnego wrażenia? Skoro na inne reaguje to chyba ok?

iv09hdge6yql001e.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Nie dołącze do szczęśliwych mamusiek, bo moje dziecko kolejna noc kiepsko spało...specjalnie sie położyłam o 21, niestety Michał nie był zainteresowany pójściem spac i tak do 1 w nocy, a potem pobudka co 1,5 h :( jestem totalnym worem...

Nadszedł dzien dostał cyca i od razu w kime i gwarantuje Wam, ze bedzie tak spał ze 4 godziny i potem sie przebudzi, dostanie cyca, przewinieniu pupę i znowu pójdzie spac bez marudzenia...dni mam cudowne....a noce koszmarne,..ktoś mi to wyjaśni?

Szczęśliwa przesyłam buziaczki z okazji rocznicy - miłego świętowania :*

Apropos specjalnego ubioru do karmienia to dla mnie strata kasy ( oprócz stanika ofkors) wystarczy bluzka z szerokim dekoltem, taka zsuwana na ramiona- mam takich sporo. Jak wy nie macie to lepiej kupic kilka takich niż specjalne bluzki, ktore kosztują po 100 zł...

U nas kikut odpadł równo po 10 dniach :) dziecko było bardzo niespokojne tej nocy, po czym rano podczas przebierania znaleźliśmy kikuta na jego plecach! Bidulka napewno uwierał! :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka, a nie badali Wam słuchu w szpitalu ?

relgh371crdcdbv2.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton pewnie, że mam Was :-) mam nadzieje ze te 5 tyg szybko minie...
    Co do kup, to młoda robi maks 3 dziennie, ale z reguły 2 i bąki puszcza mokre.

Jaroszka to my obie miałysmy taka noc do bani. Moja Zuzka tez na początku zamieniła sobie dzień z nocą, a ok miesiąca samo przeszło i ładnie zaczęła w nocy sypiac. Także może u Ciebie tez tak będzie :-)

Szczesliwa wszystkiego dobrego i miłego świętowania w trojeczke :-)

Battinka jak Ty się czujesz? Lepiej coś?

Ja mam tylko stanik do karmienia, a tak chodzę w normalnych bluzkach. I tak zazwyczaj jestem w domu to mi niepotrzebne :-)

Miłej i spokojnej niedzieli Kochane :-)
    My dzisiaj o 22.00 kończymy 2 miesiące :-)

jaroszka, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja wgle jestem w szoku , Oskar zjadł ok 23 mleko , zasnął porządnie ok 23:50 i dopiero zawołał teraz jeść ... :-o w tym Ja spalam że dwie i pół jak nic bo budził się dwa razy na szybko poszukał cycka cmoknal dwa razy przez sen więc chyba pić i spać dalej , teraz na wpół spiaco je i śpi już ... Ciekawe kiedy tak mi chociaż po samej piersi przespi , jej marzenia :-p

I mysle nad kupieniem jakiegos stanika do karmienia jednak bo kuzwa rozbieranie się co rusz że zwykłego to wkurza aż . Polecacie coś fajnego ?

Po mm tak dobrze spał ?

Ze stanikami do karmienia nie jest łatwo Ci powiem....ja nie mam jakiegoś dużego biustu....a w mothercare dorwałam największy rozmiar ... 75 DD i mam wrażenie, ze mógłby byc większe miseczki...w h&m jest mnóstwo fajnych staników, tutaj sa rozmiary większe, ale niestety nie znalazłam, bo zostały same 80 pod biustem, to za duże na mnie.

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula oby było tak jak mówisz, bo to jakaś masakra.... :(
    Pewnie! Zwykła szeroka bluzka wystarczy i dla mnie komfort jest :)

Tobie rowniez miłej niedzieli :*
    A i najlepszego z okazji 2 miesiąca :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 12:41

paula1 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszku dziekujemy :*
    Jacusianka lubie oczywiscie tylko zyczenia!
    Na pewno wszystko jest dobrze moze faktycznie te dzwieki nie robia wrazenia na Ignasiu .

Jaroszku a moze on pomylil noc z dniem ? Moze nie pozwalaj mu dlugo spac jakos zabawiaj i moze wieczorem bedzie tak zmeczony ze sie przestawi??
    A z kikutkiem mielismy tak samo ! O 2 w nocy go znalazlam w pieluszce :D

Dziekuje paula1 Tobie rowniez milej niedzieli ! 2mce ale zlecialo !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 12:56

paula1 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa to byłoby w takim razie rodzinne....ja podobno tez pomyliłam dzien z nocą i w koncu lekarz musiał interweniować jakis lek dostałam....nie dało sie mnie w dzien wybudzić.

relgh371crdcdbv2.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    u nas Mała spała od 20:00 do 1:30 - jak się obudziłam to obudziłam i ją, wystarczy chyba przerwy w jedzeniu 6h (jadła o 19:30).
    Dziewczyny mi chyba pokarm zanika :( cycki mam miękkie, Mała chce jeść i jeść i budzi się na jedzenie częściej niż wcześniej, ja piję te pieprzone herbatki na laktację, lactosan i femaltiker (czy jakoś tak), do tego w ciul wody i kompot z jabłek. Jak mogę jeszcze pobudzić laktację??? Załamana jestem :(

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 2839 2840 2841 2842 2843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ