X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ten antybiotyk pomógł bo wczoraj dr mówił ze pierś juz zdrowsza no i gorączki brak.
    Tylko jakim to kosztem wszystko? Moja malutka musi puc z butli. No ale...nie mogę inaczej bo w końcu tez musze byc zdrowa co by żyć dla moich dziewczyn!

Moja młoda tez narzeka ze nie mam dla niej w ogóle czasu tylko wypomina ze sie zajmujemy malutką...no ale przecież sie nie rozdwoję...teraz to wiem ze z dwójką dzieci to nie przelewki. Bo niestwtyw"ktos" musi na tym stracić...takie życie.
    Lojka ty to masz fajnie popijasz kawkę kiedy ty masz na to czas? Musisz mieć grzeczne dziecko ;) bo mój Hitlus to na.nic mi nie pozwoli:( niewiadomo gdzie ręce włożyć...:( a prasowania mam tyle ze ło hoho :P

3i49tgf6plfmlliy.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/13642f87fe0d.jpg

Moje małe szczęście:*

Natka88, aanaa, Mikejla, jaroszka, agaton, Blondik, paula1, szczesliwa_mamusia21, lojkalojka, zakocona, PauLLa, Lexie, ola.321 lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, moja kolezanka tez miala problem, bo starsza cora wypominala, ze mama zajmuje sie tylko bratem i co mama wymyslila? Maja jeden dzien/popoludnie tylko dla siebie:) Ida wtedy do kina, na zakupy, do fryzjera, na spacer, a tata siedzi z synkiem;) Moze u Was tez by sie tak udalo?

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Ja od wczoraj daję trochę herbatki z hippa, bo coś męczy się z kupką, tzn robi często, ale jakoś się krzywi

Mikus moj tez sie krzywi, jęczy i pręży przy kupach...

relgh371crdcdbv2.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, ależ u Ciebie sielanka :):)

U mnie cycki też zmiękły.
    Dziś zabrałam odciągnięte mleko do butelki, pojechaliśmy na spacer i odwieźć moją mamę i brata na lotnisko. pierwszy raz jadła z butli! Moja mama śmiała się, że lepiej jej idzie picie z butelki niż z cyca ;) Nie było nas w sumie ze 4 godzinki, cycki nie były takie napompowane, ale musiało z nich lecieć, bo wkładki całe mokre.

Co do kup, to u nas też już się ilość zmniejszyła i jest ok 5 w ciągu dnia. zazwyczaj jak zje, pośpi i budzi się na kolejne jedzenie, to wtedy się załatwia. A ile razy już tak wystrzeliła przy zmianie pampersa jak już była czyściutka. Normalnie szok! W środku nocy mycie podłóg. Ale tę brudną robotę zazwyczaj przejmuje mój mąż ;)

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem Natka o tym ze trzeba choć jeden dzień wygospodarować dla starszej ale nie teraz. Ja naprawdę jestem obolała nie do życia...nawet piżamy nie ściągam bo leze w łóżku non stop. Mąż się zajmuję starszą teraz.
    A najgorsze ze mężuś w następnym tygodniu wyjeżdża do pracy...:( przecież ja zginę sama.
    Niewiem jak to ogarnę...strach się bać:((

Także z czasem Natka to wprowadze ale teraz póki co nie mam warunków...:(

3i49tgf6plfmlliy.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka myślę, że możesz mieć rację, że to kryzys laktacyjny - dzisiaj byłby to 4 albo 5 dzień kiedy Oliwka chce jeść więcej w dzień i nocy i wygląda jakby się nie najadała. Mam mm w pogotowiu i jak już będę zmęczona i zmuszona to jej podam - w końcu ona się męczy i ja. Z tym, że ja słyszę jak ona połyka pokarm... Ale może jest go mniej i tyle. Albo po prostu Oliwka ma takie dni, że potrzebuje się poprzytulać do cyca i trochę je i trochę sobie ciumka, a ja panikuję. Ciekawe czy u niej też będzie skok rozwojowy w 5 tygodniu czy później, bo urodziła się 12 dni przed terminem.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy kryzys laktacyjny podobno jest w 3 tyg życia , później 5/6 ... A później 3 m i 6 m o ile nie poknocilam tak wczoraj gdzieś wyczytalam .
    My mieliśmy gości , Oskarek prezentów dostał a teraz śpi bo bo wcześniej nie chciał nic a nic , laska 5 miesięczna była u niego hehe

Jejku ale mnie głowa dziś boli , ciśnienie chyba spadło bardzo ... :-|

Zrobilam dziś ciasto kopiec kreta ale że jestem nie jem takich rzeczy to obeszlam się smakiem :-( ale krem w czasie robienia obmucilam z łyżki ( wylizalam ) haha.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja Helunia ma dzisiaj równo miesiąc:)
    Caly dzień spi,ciekawe,co będzie w nocy...
    Battinka,nie martw sie co będzie za tydzień, bo juz mize będziesz się dobrze czuła:)

szczesliwa_mamusia21, zakocona, PauLLa lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, ja tez juz mam miękkie cycki, tylko w nocy są takie pełne twarde, ale mleko leci, wiec musi być dobrze.
    dzięki dziewczyny za polecenie boboticu, jest lepiej, tzn. nie ma 5 godzinnego płaczu wieczorem, są tylko wrzaski przy mocniejszych pierdkach, ale może ten lek jakos wyreguluje troszkę jelitka i będzie sie mniej męczyć.
    co do kupek, u nas są dwie-trzy duże dziennie do tego kleksy popierdowe, większe lub mniejsze

od kiedy zaczniecie jesc wszystko? niby tylko pierwszy miesiac powinno sie ograniczac, a potem wprowadzac stopniowo np. smażone rzeczy... przeraża mnie, ze w święta mnie ominą smakołyki :)

EDIT:
    czy WAsze dzieciaczki juz WAs widzą? mam wrażenie, że MAdzia mała skupia wzrok na konkretnych rzeczach, czasami an coś patrzy, a ja kompletnie nie wiem na co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 18:37

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Pierwszy kryzys laktacyjny podobno jest w 3 tyg życia , później 5/6 ... A później 3 m i 6 m o ile nie poknocilam tak wczoraj gdzieś wyczytalam .

No mniej więcej niby tak jest, ale też pewnie zależy czy dziecko urodzone w terminie itd. Ale nie mogę się poddawać i będę karmić piersią i tak i tak!

nick nieaktualny, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik moja Oliwka też już zaczyna wodzić wzrokiem i potrafi się w coś wpatrywać i ja też nie wiem w co :P ciekawa jestem czy już złapała ostrość czy nie :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka przykro mi okropnie jak czytam to co piszesz :( tak jak i Ty ja tez trzymam kciuki żeby się poprawiło :*
    Ja też jestem u kresu sił...Bogu dziękuje, że mam pokarm w piersiach, bo w lodówce już pustka...myślałam, że mama D pożyczy nam chociaż 50 euro na jedzenie...sama nie ma ponoć, chyba, że jej syn nie powiedział, że nie mamy nic a nic...jakoś trudno mi uwierzyć, że matka dziecku nie pomoże nawet własnym kosztem. Może ja dziwna jestem nie wiem.
    Co do patrzenia małej, właśnie podgrzewałam jej mleczko i sietak patrzyła, że aż miło mi było :) Ogólnie ona już wodzi wzrokiem, czasem się z nią bawię, że kręce głową na boki a ona powolutku dobija za mną oczkami :) Źrenice ma takie jakby zeza miała, czy Wasze maluchy też tak mają? Ponoć do jakiegoś czasu tak jest?

• soraya Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla może zezowac do 3 miesiąca ze względu na slabe mięśnie gałek ocznych. Jak zezuje dotknij czubka nosa niuni u mnie pomaga.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika mój Oskar też tak ma , że czasem zezola machnie ... Mnie mówili w szpitalu , że nawet do pół roku może tak mieć ale czym dłużej ma tym lepiej zbadac .
    Ja myślę że Twój D nic jej nie powiedział i dlatego ... :-|

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania nie poddawaj się a jak ! :-)

agania lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton dziekuje kochana !
    Hela juz miesiac super ! <3

Moj tez sie w cos wpartuje nieraz i zastanawiam sie co on tam widzi :)
    Battinko dobrze ze juz jest lepiej ! Niestety kosztem kp ale masz racje zdrowie jest najwazniejsze!

Lojka zazdroszcze !

A ja mam chyba jakas depresje ... Chce minsie tylko plakac nienwiem moze ja cos robie zle ? Moze zle go trzymam moze cos go boli ale chyba mama powonna wiedziec to a ja ??? Zauwazylam ze bardzo mu strzelaja biodra .. Ja mialam dwie operacje ale mam nadzieje ze nie odziedziczyl tego po mnie nie wiem moze to go boli? Jestem zalamana ok w nocy wczoraj spal nie powiem ale dzis caly dzien armagedon .. No ilez mozna zevy od 11 do 20 nie spac i plakac i tylko cycek cykek noszenie . Czuje sie beznadziejnie a od jutra od 13 do 22 sami ...
    Nie no ja mam depresje na pewno :(

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa, ciężko masz z tym Gagatkiem swoim,ja współczuję Ci,ale statystycznie musi sie komuś trafić dziecko mniej i bardziej problematyczne. Po prostu taki jest pewnie,ale wyrosnie z tego. Niemniej dużo sily Ci życzę i fizycznej i psychicznej:* nie dołuj sie Kochana!
    Ja znowu nic nie chudnę mimo diety i dwugodzinnych codziennych spacerów marszem. Nie może być idealnie...
    Mika,ja pitolę,u Ciebie miało byc przeciez lepiej... Ja nie zgadzam się,żebyś Ty znowu miała takie problemy:(

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona,ja nie wiem jak Ty dajesz rade w zwykłym staniku. Ja od poczatku mam specjalny do karmienia,mialam najpierw taki szmaciak (ona są za 10 zl na allegro,ale kupowałam w textilu), a teraz sobie kupiłam polskiej firmy Vena. Bardzo fajny jest,biust trzyma jak marzenie:)
    Ale wy chudzinki jesteście. Ja mam rozmiar 85C,a i tak mi się wydaje ze w biuście i ramionach nie jestem gruba, to co dopiero moja dupa:/

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton dziekuje ! No trudno musze to przeczekac ... Ale najgorsze ze tu nikogo nie mam nawet mamy wiec nawet nie ma mowy zeby sie zdrzemnac :( chyba tej psychicznej sily mi bardziej potrzrba .. Juz sie obudzil i placz a ja razem z nim , wymiekam po prostu ...

Milej nocy dziewczyny oby u was byla udana

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 2841 2842 2843 2844 2845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ