X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ten antybiotyk pomógł bo wczoraj dr mówił ze pierś juz zdrowsza no i gorączki brak.
    Tylko jakim to kosztem wszystko? Moja malutka musi puc z butli. No ale...nie mogę inaczej bo w końcu tez musze byc zdrowa co by żyć dla moich dziewczyn!

Moja młoda tez narzeka ze nie mam dla niej w ogóle czasu tylko wypomina ze sie zajmujemy malutką...no ale przecież sie nie rozdwoję...teraz to wiem ze z dwójką dzieci to nie przelewki. Bo niestwtyw"ktos" musi na tym stracić...takie życie.
    Lojka ty to masz fajnie popijasz kawkę kiedy ty masz na to czas? Musisz mieć grzeczne dziecko ;) bo mój Hitlus to na.nic mi nie pozwoli:( niewiadomo gdzie ręce włożyć...:( a prasowania mam tyle ze ło hoho :P

3i49tgf6plfmlliy.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/13642f87fe0d.jpg

Moje małe szczęście:*

Natka88, aanaa, Mikejla, jaroszka, agaton, Blondik, paula1, szczesliwa_mamusia21, lojkalojka, zakocona, PauLLa, Lexie, ola.321 lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, moja kolezanka tez miala problem, bo starsza cora wypominala, ze mama zajmuje sie tylko bratem i co mama wymyslila? Maja jeden dzien/popoludnie tylko dla siebie:) Ida wtedy do kina, na zakupy, do fryzjera, na spacer, a tata siedzi z synkiem;) Moze u Was tez by sie tak udalo?

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Ja od wczoraj daję trochę herbatki z hippa, bo coś męczy się z kupką, tzn robi często, ale jakoś się krzywi

Mikus moj tez sie krzywi, jęczy i pręży przy kupach...

relgh371crdcdbv2.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, ależ u Ciebie sielanka :):)

U mnie cycki też zmiękły.
    Dziś zabrałam odciągnięte mleko do butelki, pojechaliśmy na spacer i odwieźć moją mamę i brata na lotnisko. pierwszy raz jadła z butli! Moja mama śmiała się, że lepiej jej idzie picie z butelki niż z cyca ;) Nie było nas w sumie ze 4 godzinki, cycki nie były takie napompowane, ale musiało z nich lecieć, bo wkładki całe mokre.

Co do kup, to u nas też już się ilość zmniejszyła i jest ok 5 w ciągu dnia. zazwyczaj jak zje, pośpi i budzi się na kolejne jedzenie, to wtedy się załatwia. A ile razy już tak wystrzeliła przy zmianie pampersa jak już była czyściutka. Normalnie szok! W środku nocy mycie podłóg. Ale tę brudną robotę zazwyczaj przejmuje mój mąż ;)

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem Natka o tym ze trzeba choć jeden dzień wygospodarować dla starszej ale nie teraz. Ja naprawdę jestem obolała nie do życia...nawet piżamy nie ściągam bo leze w łóżku non stop. Mąż się zajmuję starszą teraz.
    A najgorsze ze mężuś w następnym tygodniu wyjeżdża do pracy...:( przecież ja zginę sama.
    Niewiem jak to ogarnę...strach się bać:((

Także z czasem Natka to wprowadze ale teraz póki co nie mam warunków...:(

3i49tgf6plfmlliy.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka myślę, że możesz mieć rację, że to kryzys laktacyjny - dzisiaj byłby to 4 albo 5 dzień kiedy Oliwka chce jeść więcej w dzień i nocy i wygląda jakby się nie najadała. Mam mm w pogotowiu i jak już będę zmęczona i zmuszona to jej podam - w końcu ona się męczy i ja. Z tym, że ja słyszę jak ona połyka pokarm... Ale może jest go mniej i tyle. Albo po prostu Oliwka ma takie dni, że potrzebuje się poprzytulać do cyca i trochę je i trochę sobie ciumka, a ja panikuję. Ciekawe czy u niej też będzie skok rozwojowy w 5 tygodniu czy później, bo urodziła się 12 dni przed terminem.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy kryzys laktacyjny podobno jest w 3 tyg życia , później 5/6 ... A później 3 m i 6 m o ile nie poknocilam tak wczoraj gdzieś wyczytalam .
    My mieliśmy gości , Oskarek prezentów dostał a teraz śpi bo bo wcześniej nie chciał nic a nic , laska 5 miesięczna była u niego hehe

Jejku ale mnie głowa dziś boli , ciśnienie chyba spadło bardzo ... :-|

Zrobilam dziś ciasto kopiec kreta ale że jestem nie jem takich rzeczy to obeszlam się smakiem :-( ale krem w czasie robienia obmucilam z łyżki ( wylizalam ) haha.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja Helunia ma dzisiaj równo miesiąc:)
    Caly dzień spi,ciekawe,co będzie w nocy...
    Battinka,nie martw sie co będzie za tydzień, bo juz mize będziesz się dobrze czuła:)

szczesliwa_mamusia21, zakocona, PauLLa lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, ja tez juz mam miękkie cycki, tylko w nocy są takie pełne twarde, ale mleko leci, wiec musi być dobrze.
    dzięki dziewczyny za polecenie boboticu, jest lepiej, tzn. nie ma 5 godzinnego płaczu wieczorem, są tylko wrzaski przy mocniejszych pierdkach, ale może ten lek jakos wyreguluje troszkę jelitka i będzie sie mniej męczyć.
    co do kupek, u nas są dwie-trzy duże dziennie do tego kleksy popierdowe, większe lub mniejsze

od kiedy zaczniecie jesc wszystko? niby tylko pierwszy miesiac powinno sie ograniczac, a potem wprowadzac stopniowo np. smażone rzeczy... przeraża mnie, ze w święta mnie ominą smakołyki :)

EDIT:
    czy WAsze dzieciaczki juz WAs widzą? mam wrażenie, że MAdzia mała skupia wzrok na konkretnych rzeczach, czasami an coś patrzy, a ja kompletnie nie wiem na co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 18:37

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Pierwszy kryzys laktacyjny podobno jest w 3 tyg życia , później 5/6 ... A później 3 m i 6 m o ile nie poknocilam tak wczoraj gdzieś wyczytalam .

No mniej więcej niby tak jest, ale też pewnie zależy czy dziecko urodzone w terminie itd. Ale nie mogę się poddawać i będę karmić piersią i tak i tak!

onka, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik moja Oliwka też już zaczyna wodzić wzrokiem i potrafi się w coś wpatrywać i ja też nie wiem w co :P ciekawa jestem czy już złapała ostrość czy nie :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka przykro mi okropnie jak czytam to co piszesz :( tak jak i Ty ja tez trzymam kciuki żeby się poprawiło :*
    Ja też jestem u kresu sił...Bogu dziękuje, że mam pokarm w piersiach, bo w lodówce już pustka...myślałam, że mama D pożyczy nam chociaż 50 euro na jedzenie...sama nie ma ponoć, chyba, że jej syn nie powiedział, że nie mamy nic a nic...jakoś trudno mi uwierzyć, że matka dziecku nie pomoże nawet własnym kosztem. Może ja dziwna jestem nie wiem.
    Co do patrzenia małej, właśnie podgrzewałam jej mleczko i sietak patrzyła, że aż miło mi było :) Ogólnie ona już wodzi wzrokiem, czasem się z nią bawię, że kręce głową na boki a ona powolutku dobija za mną oczkami :) Źrenice ma takie jakby zeza miała, czy Wasze maluchy też tak mają? Ponoć do jakiegoś czasu tak jest?

• soraya Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla może zezowac do 3 miesiąca ze względu na slabe mięśnie gałek ocznych. Jak zezuje dotknij czubka nosa niuni u mnie pomaga.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika mój Oskar też tak ma , że czasem zezola machnie ... Mnie mówili w szpitalu , że nawet do pół roku może tak mieć ale czym dłużej ma tym lepiej zbadac .
    Ja myślę że Twój D nic jej nie powiedział i dlatego ... :-|

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania nie poddawaj się a jak ! :-)

agania lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton dziekuje kochana !
    Hela juz miesiac super ! <3

Moj tez sie w cos wpartuje nieraz i zastanawiam sie co on tam widzi :)
    Battinko dobrze ze juz jest lepiej ! Niestety kosztem kp ale masz racje zdrowie jest najwazniejsze!

Lojka zazdroszcze !

A ja mam chyba jakas depresje ... Chce minsie tylko plakac nienwiem moze ja cos robie zle ? Moze zle go trzymam moze cos go boli ale chyba mama powonna wiedziec to a ja ??? Zauwazylam ze bardzo mu strzelaja biodra .. Ja mialam dwie operacje ale mam nadzieje ze nie odziedziczyl tego po mnie nie wiem moze to go boli? Jestem zalamana ok w nocy wczoraj spal nie powiem ale dzis caly dzien armagedon .. No ilez mozna zevy od 11 do 20 nie spac i plakac i tylko cycek cykek noszenie . Czuje sie beznadziejnie a od jutra od 13 do 22 sami ...
    Nie no ja mam depresje na pewno :(

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa, ciężko masz z tym Gagatkiem swoim,ja współczuję Ci,ale statystycznie musi sie komuś trafić dziecko mniej i bardziej problematyczne. Po prostu taki jest pewnie,ale wyrosnie z tego. Niemniej dużo sily Ci życzę i fizycznej i psychicznej:* nie dołuj sie Kochana!
    Ja znowu nic nie chudnę mimo diety i dwugodzinnych codziennych spacerów marszem. Nie może być idealnie...
    Mika,ja pitolę,u Ciebie miało byc przeciez lepiej... Ja nie zgadzam się,żebyś Ty znowu miała takie problemy:(

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona,ja nie wiem jak Ty dajesz rade w zwykłym staniku. Ja od poczatku mam specjalny do karmienia,mialam najpierw taki szmaciak (ona są za 10 zl na allegro,ale kupowałam w textilu), a teraz sobie kupiłam polskiej firmy Vena. Bardzo fajny jest,biust trzyma jak marzenie:)
    Ale wy chudzinki jesteście. Ja mam rozmiar 85C,a i tak mi się wydaje ze w biuście i ramionach nie jestem gruba, to co dopiero moja dupa:/

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton dziekuje ! No trudno musze to przeczekac ... Ale najgorsze ze tu nikogo nie mam nawet mamy wiec nawet nie ma mowy zeby sie zdrzemnac :( chyba tej psychicznej sily mi bardziej potrzrba .. Juz sie obudzil i placz a ja razem z nim , wymiekam po prostu ...

Milej nocy dziewczyny oby u was byla udana

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 2841 2842 2843 2844 2845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ