Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lojka moją małą smarowałam bepanthenem i sudocremem i nie przeszło. A wręcz wydaje mi się, że na któreś z nich wystąpiła taka reakcja. Może smaruj 3 dni jednym a później 3 dni drugim, tak mi mówiła położna, żeby sprawdzić co zadziała.
lojkalojka lubi tę wiadomość
-
ja chyba za wczesnie pochwalilam sie, ze bobotic pomógł, wczoraj wieczorem znowu wrzask i histeria... napinanie się do czerwoności i baki...ciagle chciała na cyca a jak zaczynała ssać to bąk i wrzask i tak w kółko... w końcu w desperacji dlaiśmy jej mm... i ucichła..może jej się szybko zapełnił brzuszek (100ml w dwie minutki potrafi wciagnąć) i gazy przecisnęło to mleczko? już sama nie wiem... wszędzie w poradnikach piszą, ze dziecko powinno jesc przy kolkach częściej w małych ilościach... po butli juz była cisza... ale po pół godzinie i tak wisiała na cycku...już głupieje, sama nie wiem, co robić...
my mamy krostki na buzi wokól ust ale to chyba podraznienie od ulewania...
ponawiam pytanie, kiedy zaczynacie "normalnie" jesc, tzn wprowadzac smazone itp... -
Mika,będziemy trzymać kciuki za pewno,musi być dobrze:**
Blondik,ja jem normalnie,ale tez większość to zupy. Nie jem jedynie słodyczy i fast foodow i ogólnie jem lekkostrawnie, ale dlatego,ze chce schudnąć, tez nie zauwazylam żadnej zależności miedzy jedzeniem,a jej bolami brzuszka.
Najwieksza poprawa byla,jak zaczelam jak za każdym cyckiem odbijać,bo wczesniej w nocy tego nie robiłam.
-
My byliśmy wczoraj z Tadkiem w CH, bo ciuchów dla niego nie mamy, vo powyrastal. L go nosił na zakupach w chuście ♡ Kąpiel przed 20, usnął po 21 i obudzilismy go przychodząc do łóżka po północy. Potem karmienie koło 4, 6:30 i po 8. Potem było guganie poranne i dostawiłam teraz znowu do cyca, może usnie.
Wczoraj korzystaliśmy z elektronicznej niani i chyba jednak chcemy z kamerą mieć. Może któraś z was polecić? Nie pamiętam która miała
Szczęśliwa, gratuluję rocznicy
Kup chustę dobrze ci radzę. Naprawdę cię odciąży.
Mika, i jak rozprawa?
Blondik, od narodzin jem wszystko. Jadłam i sushi. Nic mojemu nie jest zupełnie.
A robicie mu masaże antykolkowe? My robimy codziennie. Kolke miał chyba tylko raz.
Jacusianka, hahah no wykocilam się w tym samym dniu co wy
Polkosia, przynajmniej próbowaliście. Ja tam w ogóle nie mam ochotynadal ze mnie na dodatek cieknie jeszcze. Co prawda resztki, ale i tak fuj.
Agaton, ja jem i słodycze i kfc też jadłam kilka razy
Ja tam kupuję bluzki do karmienia, bo nie lubię wielkich dekoltow, bo a to mi zimno a to mam cyce na wierzchu za bardzo. Karmić zamierzam jak najdłużej więc nie zmarnujna się a i kolejne dziecko/dzieci mieć będziemy przecież.
Agaton, na allegro za 28zl jak wpiszesz bluzka do karmienia powinny wyskoczyć na ramiączka takie. Kilka kolorów, super miła bawełna i polecam. Mam 5Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 10:11
-
Mikejla kciuki zaciśnięte będą.
Blondik ja w tym tygodniu zjadłam schabowego i kiełbasę smażona i młodej nic nie było. Wczoraj zjadłam pół mandarynki i tez jej nic nie było.
Blondik moja tez potrafi wypić 90 mleka i drugi raz do cyca się przystawic
Zuzka jak usnęła wczoraj kolo 24 to się obudziła o 4.40, pojadła do 5.15 i znowu poszła spać ale juz tak niespokojnie. To tak jakby przesunęła sobie godz spania, bo chodziła o 22 i spała do ok.2-3.
Dzisiaj zaczęłam ćwiczyć na orbitreku ale po 5 min miałam dosyć, mięśnie bolały. Stopniowo będę zwiększać czas i jeździć na ile mi młoda pozwoli.
A tak spytam czy to prawda że podczas intensywnego ćwiczenia zanika pokarm? Bo troche się boję o to.Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Zakocona rozprawa jutro o 9...
A moje dziecie jeszcze śpi. To drugie większe też. Pranie stało od kilku dni, bo cholernie mi się nie chciało, ale koszule i spodnie D musiałam na jutro wyprasować to machnęłam już wszystko...dziś na obiad gołąbki. D kupił mi kapuche na cycki kilka dni temu, ale nie skorzystałam, to zrobiłam gołąbki...Wczoraj mi cały dzień przespała. Ciekawe jak dzisiaj będzie -
Część Dxiewczyny,
przez ostatnie dni Was w wolnych chwilach Was tylko podczytuję, bo albo gości, albo Młody. Cały weekend tylko na rękach i ciągle cyca ;/ jak spał to max 30 min. Noc koszmarna. Zazwyczaj budził sie jak w zegarku co 3h, dzisiaj zasnął o 22.45, pobudka o 2.30. Bujanie i lulanie do 4.35, pobudka o 5 (!), pojękiwanie przez sen do 6, cyc i takie drzemanie do 8.30 ( ja tylko na parę minut przysypiałam). Może teraz zaśnie...
Zakocona, ja mam kamerę z kamerą, ale ona jest średnio przenośna. Chociaż w sumie nie wiem, może można ja po prostu postawic... zapytam Męża:) jak się dokopię to podeślę linka. o, znalazłam!
http://www.agito.pl/kamera-internetowa-overmax-camspot-3-1-czarna-pl-1057634-camspot31czarna/pd/D7K6KMBBM/
Mika, trzymam kciuki za rozprawę! Niech Ci się w końcu życie wyprostuje...
Blondik, ja wszystko jadłam od początku, Młody nie ma kolek. Ostatnio tylko odstawiłam nabiał ze względu na nietolerancję laktozy i przestały go męczyć poranne gazy, bo zazwyczaj z godzinę się męczył.[/url]
[/url]
-
Mikejla, dolaczam do kciukow
Ja też jem w miarę normalnie. Chociaż raz zaszalalam i zjadlam dwa gołąbki. Mała w nocy darla się jakby ją że skóry obdzierali... Ale to może jakiś zbieg okoliczności, nie wiem. Póki co nie mam zamiaru testować kolejny raz -
Moze to tak jest z tymi dziecmi jak w ciąży. Oskarek Zakreconej byl wrażliwy na to co mamusia w ciąży jadła,a inne dzieci nie. Różnie to pewnie bywa,trzeba obserwować dzieci.
Zakocona,popatrzę na te bluzki,dzieki. Ja nie jem słodyczy i fast foodow,bo nie chce przytyć,bo o schchudnieciu musze chyba zapomnieć. Ide dzisiaj sobie jakies spodnie większe kupic,bo nie będę rok jeszcze w ciążowych chodzićale dół dziewczyny,masakra. Czy któraś tak ma jeszcze jak ja,ze nic nie chudnie?
Podobno to sprawa hormonów i nic na to nie poradzę
Paula, od takiego orbitreka na pewno nie zaniknie,byle sie nie przeciążać za bardzo:) a ruch jest wskazany jak najbardziej;)paula1 lubi tę wiadomość
-
Agaton dzięki za odpowiedź. Ja też sobie kupiłam nowe dżinsy bo w tych starych mi ciasno. Mam nadzieję, że zejdę do swojej wagi i będę mogła nosić ubrania z przed ciąży. Na razie ma 8 kg na minusie a jutro minie 9 tyg od porodu (zostało jeszcze 7 kg). Tylko mnie gubią słodycze, czasami mam taką ochotę na słodkie , że szok. Ale kupiłam sobie ostatnio te ciasteczka Babci Ani, co któraś z Was na forum polecała i są nawet dobre, więc może po to będę sięgać. Przy pierwszym szybciej zrzuciłam, bo po 3 m-cach w swoich ubraniach chodziłam.Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09.
-
No wlasnie ostatnio jadłam margerite z pizzerii i bylo ok. Dzis moze zrobię sobie pól na pól żeby na raz nie zjeść pól kilo pieczarek i zobaczymy
jestem z moim pokłócona i nie mam ochoty mu dogadzać pizzą, ale składniki stoją od piątku i juz wole żeby się nie popsuły
-
Mika uwazaj na kapuche jednak
Zazdroszcze Wam , że jeść możecie wszystko ... ja niestety nie
Wgle mały zrobił mi histerię parę minut temu , prykal ale rzadko i napinal mocno się . Bardzo mocno i płakał przy tym , cycek na uspokojenie na sekundę i znów ale kupka mała zrobiona ... Dalam mu esputicon i przeszło mu , teraz je cycka i niby spokój ale powoli znów się zaczyna