X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedne te nasze maleństwa :(

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj biedne biedne :(
    Ny mamy silniejsze kropelki niz sab simplex i czopki ale narazie nie podsje .
    Zakretka moj dzis wpadl w taka histerie ze jak zjadl to az zwymiotowal ... Teraz lezy na mnie D zaraz do pracy wiec pewnie sie obudzi i armagedon do 22...

Zakocona jak bd w Pl na pewno pomysle o huscie !
    Drogie takie udogodnienie? Zreszta cena nie wazna ale z ciekawosci pytam

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton nie jestes osamotniona jesli chodzi o kilogramy . Ja tez gruba jestem ja barylka :(
    przytylam 22 kg i jeszcze zostalo mi do zgubienia 13kg . Nie wiem czy podczas karmienia mi to zejdzie . Z corka przez 15 miesiecy karmienia nie zgubilam praktycznie ni , a potem samo zlecialo . Mam nadzieje , ze teraz bedzie inaczej . Agaton musimy w to wierzyc :)

Ja sie boje jesc normalnie . Jestem na bagietkach z szynka lub dzemem i zupach . A ta dieta nie sprzyja schudnieciu ;)

Moj syn od 10:30 spi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 13:20

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, chustę bez problemu możesz kupić w niemczech. Little Frog ma swój oddział tam na pewno. Aż sprawdziłam i możesz kupić online (ja zresztą też tak kupowałam). Za swoją dałam 180zl chyba. Najlepiej zainwestowane 180zl :)

Lojka, jedząc tak robisz sobie krzywdę ubogą dietą i robisz również tak samo dziecku. Zacznij jeść normalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 13:23

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka dołączam się do grona grubaskow chociaż Wy przy mnie to pikus :-)
    Ja mam do zrzucenia 27 kg jeszcze a już zeszło ze mnie 13 i stanelam w miejscu ... Dieta dieta ale oszukalam wczoraj i zjadlam bułkę z szynką plus ciasta kawałek co robilam dla gości :-| masakra aż mam wyrzuty sumienia ...
    A dziś śniadania jeszcze nie jadlam , wgle mam braki apetytu konkretne , że dwa dni mogłabym na miękko nie jeść ale wiem , że na siłę muszę coś bo tak nie wolno mi ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Szczęśliwa, chustę bez problemu możesz kupić w niemczech. Little Frog ma swój oddział tam na pewno. Aż sprawdziłam i możesz kupić online (ja zresztą też tak kupowałam). Za swoją dałam 180zl chyba. Najlepiej zainwestowane 180zl :)

Lojka, jedząc tak robisz sobie krzywdę ubogą dietą i robisz również tak samo dziecku. Zacznij jeść normalnie.
    Mnie ta chusta Twoja też bardzo korci ale zastanawiam się czy jest sens na zimę kupować bo wiadomo że nie wyjde nakryta tylko kurtka bo za zimno więc myslalam , żeby może nosidlo takie kupić materiałowe , hm ... Sama już nie wiem . Muszę popatrzeć , pomyśleć i obgadac z D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosidło jest dla siedzących już samodzielnie. I trzeba pamiętać że trzeba kupić nosidło a nie wisiadło. I nosi się tyłem do przodu. Ja tam noszę dużo w domu. Dzieciak usypia raz dwa. Zresztą wszędzie chustę ze sobą zabieramy na wszelki wypadek (i zawsze się przydaje w sumie).

Jest 13:30 a ja jeszcze bez śniadania :/

U czuję się jak zła matka, bo dziś dostał smoczek... nie pomógł właściwie bo i tak po chwili drzemki (dosłownie chwili) musiałam wsadzić w chustę i śpi w końcu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 13:33

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona ja wiem , ze to dieta nieracjonalna , ale to ze strachu , ze bedzie gorzej niz jest teraz . Jem jeszcze inne rzeczy jak tarta marchewke , duzo jablek i ciasteczka maslane ,ale to i tak malo urozmaicone . Moze jak minie te trzy miesiace zaczne wprowadzac nowe (moje ulubione)produkty :)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki

a u nas 3 dzień bez kolek, zmieniłam małemu mleczko i mam nadzieję (nie zapeszając) że będzie ok.
    Tak sobie myślę że Wasze dzieciaczki wiszą na cycu a mój na smoczku ;). Tyle że czasem po 10 razy w nocy trzeba wstawać jak go wypluje bo wtedy się denerwuje ;).
    Niestety nie poczuł za bardzo co to pierś więc tylko smok mu zostaje :/.

Battinka - zdrówka!! u mnie już lepiej, w piątek odstawiłam antybiotyk i pierś raczej miękka i teraz ściągam tak, żeby wydłużać przerwy między karmieniami co by już kończyć z tą laktacją bo w sobotę znów mnie zastój łapał od stanika - ale się wyratowałam masowaniem. Prawa pierś już jest wygaszona.

Szczęśliwa - dużo siły Ci życzę :*

Mikejla - kciuki!!

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • my dream Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola a na jakie mleczko zmienilas? U nas bebilon ale zaczął się problem z gazami. Maly usypia mi na moim brzuchu.

mhsvh371pdpt408y.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Jejjjj,jak mnie tu dawno nie było..aż dziwnie jakoś..
    Mój Mały taki marudny ostatnio,jak śpi lub tata się Nim zajmuje to sprzątam,gotuję,prasuje itd. a jak oko otworzy to cały czas muszę gadac do Niego i być w zasięgu bo jak mnie nie widzi to ryk.. Ogólnie w nocy śpi ładnie ale z soboty na niedziele mieliśmy istny sajgon,nie dośc,że nie chciał zasnąć tylko prężył i darł sie wniebogłosy to jeszcze od 3 do 5 zrobił to samo.. Ziuziałam Go,przy cycu miałam i nic,byłam bezradna.. dopiero mąż wziął Tymcia i tak porządnie Nim bujał to zasnął.. czasem mysle ze wyrodną matką jestem-własnego syna nie umiem uspokoić,mało tego-cierpliwości mi brak,zaraz się denerwuję,ryczę.. Mały to pewnie wyczuwa.. A tak wogóle to jadłam marchewke z taką zasmażaną bułką tartą i podejrzewam,że mogło to zaszkodzić.
    Cholera teraz boje się cos nowego wprowadzać i już nie wiem co jeść.
    Była u nas położna,popatrzyła na wysypkę na buzi Tymcia i orzekła nietolerancje laktozy,mam się wstrzymac z nabiałem :(
    Jedyne pocieszenie to ,że ładnie na wadze przybiera-4,650 :)

Ostatnio się zważyłam i zrzuciłam od porordu 14 kg,jeszcze zostało 6 do wagi wychodzącej..

Myslimy żeby założyć Młodemu lokatę i wpłacać co miesiąc jakąs sume na jego przyszłość.Nie mamy pojęcia,co i jaki bank wybrać.Macie może coś takiego??

Pozdrawiamy Was wszystkie cioteczki i przesyłamy piateczkę dzieciaczkom :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola u nas tak samo,w nocy smoczek wypluty to ryk,tak samo z szumisiem-wyłacza się-ryk..
    No chyba ze Tymcio juz w głębokim śnie-wtedy nic Go nie rusza :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    hej Dziewczynki

a u nas 3 dzień bez kolek, zmieniłam małemu mleczko i mam nadzieję (nie zapeszając) że będzie ok.
    Tak sobie myślę że Wasze dzieciaczki wiszą na cycu a mój na smoczku ;). Tyle że czasem po 10 razy w nocy trzeba wstawać jak go wypluje bo wtedy się denerwuje ;).
    Niestety nie poczuł za bardzo co to pierś więc tylko smok mu zostaje :/.

Battinka - zdrówka!! u mnie już lepiej, w piątek odstawiłam antybiotyk i pierś raczej miękka i teraz ściągam tak, żeby wydłużać przerwy między karmieniami co by już kończyć z tą laktacją bo w sobotę znów mnie zastój łapał od stanika - ale się wyratowałam masowaniem. Prawa pierś już jest wygaszona.

Szczęśliwa - dużo siły Ci życzę :*

Mikejla - kciuki!!

Ola na jakie mleczko zmieniliście? bo my dokarmiamy Bebilon jak mojego pokarmu za mało, ale po tym mleku ma problemy ze zrobieniem kupy więc zastanawiam się nad zmianą.

relganli4wkmj4ii.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zwis wciąż po cc, ja dalej jadłam słodkie i już mam w d..dosłownie i w przenośni ile waże i jak wyglądam :/ może jakbym nie miała innych problemów to wtedy tego bym się uczepiła. Była u mnie położna i moja mała za dużo przybiera zdecydowanie. Waży 3,49 a ma 18 dni...całkiem możliwe, że mam bardziej tłuste mleko i dlatego. Nie wiem...ale wszystko z nią w porządku. Kamień z serca o tyle radosna wiadomość.

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream, maluda - to jest moje 4 mleczko i tym razem czytając opinie na bangla.pl wybrałam HIPP BIO Combiotic. Stosuję je już 3,5 doby i wg mnie jest poprawa. Mały jest spokojniejszy, wieczorami nie ma kolek (odpukać), no i lubi to mleczko. Został jeszcze problem z kupkami. Wcześniej robił nawet co 3 doby i wtedy już działałam z czopkiem. Dziś zrobił po 2 dobie więc może idzie w dobrą stronę. Bączkuje dużo, ale mam nadzieję że to na plus - przy tym się denerwuje trochę no ale to dopiero 3 doba nowego mleka więc zobaczymy co będzie dalej. Wcześniej miałam bebilon pronutra, NAN H.A., bebilon Comfort łączony ze zwykłym (na zalecenie pediatry) i mam nadzieję że przy HIPP już zostanę ;).

aaa dodatkowo daję cały czas Sab Simplex i delicol. Mleko przed przygotowaniem mieszam łyżeczką a nie wstrząsam żeby nie było bąbelków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 14:21

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • agaton Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona,a czego dla matka jestes jak dajesz Tadziowi smoka? Bo w takim razie większość z nas tutaj to zle matki,w tym ja;P
    Lexie,ja kiedys wlasnie pytalam się,czy któraś sie orientuje z jakimś takim funduszem,nikt nie odpisał,ale może teraz ktoras da znać:) my tez chcemy tak robic,a nie znam sie na tych rzeczach.

Lojka,to po prostu widocznie tak mamy,ze schudniemy,jak skończymy karmić. Juz troche sie z tym pogodziłam,popatrzylam na siebie innym okiem i nie wyglądam tak zle. Ja po prostu bylam bardzo szczupla przed ciąża,a teraz jak sie dobrze ubiorę /luzno/ to jest ok. Musze tylko jakies spodnie sobie kupic i swetry oversize rozpinane i jakos przetrwam ta zimę;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie - no czasem już mnie to męczy bo muszę wstawać i mu wciskać a ten za chwilkę znowu wypluwa :P, no ale ważne że w miarę sam usypia ;).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • maluda Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    my dream, maluda - to jest moje 4 mleczko i tym razem czytając opinie na bangla.pl wybrałam HIPP BIO Combiotic. Stosuję je już 3,5 doby i wg mnie jest poprawa. Mały jest spokojniejszy, wieczorami nie ma kolek (odpukać), no i lubi to mleczko. Został jeszcze problem z kupkami. Wcześniej robił nawet co 3 doby i wtedy już działałam z czopkiem. Dziś zrobił po 2 dobie więc może idzie w dobrą stronę. Bączkuje dużo, ale mam nadzieję że to na plus - przy tym się denerwuje trochę no ale to dopiero 3 doba nowego mleka więc zobaczymy co będzie dalej. Wcześniej miałam bebilon pronutra, NAN H.A., bebilon Comfort łączony ze zwykłym (na zalecenie pediatry) i mam nadzieję że przy HIPP już zostanę ;).

aaa dodatkowo daję cały czas Sab Simplex i delicol. Mleko przed przygotowaniem mieszam łyżeczką a nie wstrząsam żeby nie było bąbelków.

Kochana dziękuję za nazwę mleka, chyba też spróbuje zmienić, bo czuję, że Bebilon coś mu nie służy. Inaczej się zachowuje jak więcej mojego dostanie a inaczej jak modyfikowane. Kropelki też używamy- DELICOL i DICOFLOR. Ten drugi ze względu na to, że nasz maluch dostawał straszne dawki antybiotyków w szpitalu i trochę potrwa zanim jego organizm się oczyści. Dzisiaj strasznie się męczy, bo jeszcze żadnej kupy nie zrobił. Jak mojego mleka na początku wystarczało to robił kilkanaście w ciągu doby.

relganli4wkmj4ii.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Wam coś strasznego...kuzyn mojego szwagra miał córeczkę...roczną...dziewczynka bawiła się pilotem do tv...wyjęła baterię i połknęła... malutka zmarła, dzisiaj pogrzeb...
    starszne, chwila nieuwagi...to aż nierealne, że taki maluszek mógł połknąć taką baterię... głupia zabawka dana dziecku, ale też nie da się miec oczu dookoła głowy :(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik cooo???? To jakiś koszmar? Jezu... Masakra :(

‹‹ 2844 2845 2846 2847 2848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ