Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondik, mocno im współczuję
Mi w dzieciństwie spadła grająca lalka i wylała się bateria, lizałam zaschnięty na sukience lalki kwas ze środka baterii, ale na szczęście nic się nie stało.
U znajomych mojej teściowej mieli na ogrodzie mini plac zabaw, drewniane mostki ze zjeżdżalnią i w zeszłym roku 3-letnie dziecko jakoś się zahaczyło, że zawisło na linie i zerwało sobie rdzeń kręgowy... jego tata był ratownikiem medycznym, ale już nic nie mógł zrobić, dziecko zmarło.
Na prawdę, trzeba mieć oczy dookoła głowy, masakra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 15:12
-
Blondik , Fresh o matko ... Wspolczuje rodzicom
Zakocona dzieki za info !
Dziekuje wam za pocieszenia przydadza sie !
Mlody spal na mnie 1h odlozylam go ryk chcialam zmienoc pieluszke sciagnelam i lezy bez ruchu on po prostu lubi byc nago albo ta pielucha go uwiera i faktycznie ma cos z bioderkami?
Lexie milo Cie czytac znow :* Co do lokaty my mamy konto w Aliorsync i tam jest cos takiego jak skarbonka . Co miesiac tam malemu idzie przelew 400zl zadne oprocentowanie ani nic tak po prostu , moze jak sie uzbiera wieksza suma to wtedy zalozymy jakas lokate -
Maluda ja tez używam Bebilonu i moja mala nie robi kupek. Polozna dziś powiedziała ze trzeba ok tygodnia czasu żeby dziecko sie przyzwyczailo
Ja juz sama niewiem jakie mleko kupić?
Olcia fajnie ze trafiłaś z mlekiem zazdroszczębo moja mala się pręży jak szlag ale chwile poczekam...moze minie.
A przepajasz czymś dodatkowo np rumiankiem lub koprem??
Moja mala nie chce ani wody ani kopru ani rumianku i co z nią robić?
Ja to dziękuję bogu ze Ktos wymyślił smoczek bez niego to juz bym się zajechała na amenja tam używam i używać będę. Toż to moje wybawienie na tą moją kłótliwą babkę
-
Ja chyba zamienię na mleko Bebion Comfort jest niby lepszy od Bebilonu i na zaparcia dobrze wpływa...ach.
Szczęśliwa u Ciebie może i smoczek byłby rozwiązaniem ? Wiesz ze smoczków jest kilka rodzajów? Spróbuj może kupic i przetestuj
...ja ze starsza przechodziłam przez to kupiłam 3 rodzaje. Jeden dalam jej plaski (ortodontyczny) to nie chciała miala odruch wymiotny,potem taki na pól okrągły i tez plula i na końcu okrągły i wtedy zassała:D
Ta młodsza z kolei woli pól okrągły...kazde dziecko inne. Ale może jak byś dala smoczka/uspokajacza to by Nathanek więcej spal? Musisz kochana spróbować bo sie wykończysz -
WiedźmaMaKota wrote:Kurde chyba wszystkie na ten bebilon narzekacie... ja też daję to tylko tu się aptamil nazywa... może tez powinnam zmienić bo mała ma jakieś dziwne gazy...
Narzekamy bo te dzieciaki się męczą niemiłosiernie:(
Pediatrzy tak zalecają to mleko a widać wielu dzieciom nie służy:(
Mąż pojechał po Bebilon Comfort wiec dziś to przetestuję zobaczę... -
Zakocona, to te bluzki? http://allegro.pl/top-bluzka-do-karmienia-ciazowa-rozm-l-xl-i5773036603.html[/url}
-
Zdecydowaliśmy się na zmianę mleka, spróbujemy tego HIPP bio combiotic i zobaczymy czy pomoże, u nas w szpitalu dokarmiali tylko Bebilonem HA i to samo kontynuowaliśmy w domu. Nasz maluszek męczył się dzisiaj cały dzień, darł się strasznie, już nie wiedzieliśmy jak mu pomóc. Mężowi przypomniało się, że jak starsza córka nie mogła zrobić kupy to doktor podpowiedział, żeby włożyć na chwilę końcówkę termometru do odbytu i leciutko poruszać. Tak zdesperowani zrobiliśmy i po 5 minutach zadziałało. Wojtuś zrobił taką kupę, że nie mogę pojąć gdzie się mu to pomieściło. Zaraz mąż jedzie po to nowe mleko, bo już nie możemy patrzeć jak się nasz maluch męczy.
-
Battinka - nasz Bebilonu comfort nie chciał jeść, chyba mu nie smakowało. Jak będziesz robić mleczko to dobrze wymieszaj bo ciężko się rozpuszcza. Ja dawałam np. 3 miarki bebilonu pronutra i 1 comfort lub 2/2.
Ja mam nadzieję że trafiłam z mleczkiem ale dopiero 3 dni stosujemy więc muszę jeszcze do właściwego efektu poczekać. Mam nadzieję że będzie ok.
Zastanawiam się tylko jak przepajacie maluchy?
Bo ja jak daję ok 20-30ml mojego to położna mówiła żebym nie przepajała.
Wcześniej dawałam np. 30ml mojego, 10-20 koperku lub rumianku i dalej mm. Teraz koperek daję do mm np. 100ml wody plus 20 koperku i to mieszam z mlekiem. -
Pielęgniarka środowiskowa właśnie mnie uspokoiła, powiedziała, ze wszystko ok, mam dawać infacol przed każdym karmieniem (dawałam przed co drugim). Hania w 13 dobie ważyła 4440 a dziś w 20. waży 4640
Własnie ją odłożyłam do kołyski ciekawe ile pośpi bo coś ciężko jej się zasypia ostatnio. Wczoraj jak tylko ją odkładałam to oczy jak 5 zł.
Robimy drugiego Dziedzica
-
Blondik,Fresh.. To straszne!Tylko współvzuć rodzicom.. Nie wiem czy pozbieralabym się po czyms takim..
Agaton,Szczesliwa..Będę czaic po roznych bankach,w razie czego dam Wam znac!
Szczęsliwa a nie zauwazylas wysypki na pupci Natanka? Moze te pieluchy Go uczulaja?
Ale pogoda u nas..caly czas deszcz.. Nawet na spacer nie mozna wyjsc.Tymcio na dworze spi po 2-3 godziny a teraz w domu nawet nie godzinke..