Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:Agania pieknie spala ! To znaczy ze sie najada , ale moze pobudzaj laktatorem czesciej ??
No wisiała godzinę na cycku zanim się najadła, chciała jeszcze, ale już jej nie dałam, bo później i tak ulała 3 razy i tak w kółko. Chce jeść, je na chama, ulewa... jeju...powinnam ją chyba budzić częściej w nocy, może przez taką dłuższą przerwę ten pokarm się produkuje wolniej...
-
Hey. My właśnie jedziemy do moich rodziców na obiad:)
Noc udanado 3:50 spał Synuś ale potem 3godziny czekałam aż zaśnie i nic :o obudziłam R i on pare minut siedział przy nim,jak odszedł to był ryk i tak wylądował u nas w łóżku
i od 9spał z R so 12 i teraz w autku
Jeszcze znicze do Córci zawieźć ehhh
Szczęśliwa wszystkiego najpiękniejszego dlaa Was:*
Paula najlepszego z okazji dwóch miesięcy:*
Agania 6h??:o zazdrooo. U mas jak Mały wisi długo na cycu to pptem długo śpi.szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:Kurcze nie wydaje mi sie , w nocy zazwyczaj dzieciaczki dluzej spia a w dzien to nawet co godzibe na cycku wisza, mi sie wydaje ze jak spi to nie powinnas jej budzic ale to juz Twoja decyzja
No właśnie kurcze wiem, ze to budzenie jest głupie... bo później przez to będzie ulewać. Chociaż i tak obudziłam ją ja sama po tych 6h - bo uznałam, że już za długa przerwa w jedzeniu. Kurcze, może niepotrzebnie panikuję. Słyszę przecież jak połyka pokarm, z cycków mi cieknie, jak nie wycisnę w tetrę to się zassać nie może, a nieraz to z cycków tak leci, że nie nadąża z połykaniem i się krztusi... -
Agania u mnoie tez miękko i młody czesciej wisi na cycku. ale nie płacze, spi, sika, kupka. staram sie nie stresowac bo to dopiero moze utrudnic laktacje. Połozna mi powtarza ze to tak moze byc, jak przychodzi to sprawdza mi piersi i mimo ze miekkie mówi ze pokarm jest.21.10.2015 Leon
-
Paula czuje się jak się czuję piersi bolą to i samopoczucie do D...
Biorę Bromergan czuje sie po nich jak na karuzeli...a pokarmu mam tyle że Glowa mala. Pokarm zamiast sie ususzyc to jest go więcej...musze co jakiś czas z tej zdrowej piersi laktatorem ściągać choc z 20ml...co by lżej bylo no cieknie mi po staniku i bluzce...
Dalam malej pól czopka glicerynowego i odrazu poszla kupka ale jakaś nietypowa bo zbita jak u starego i zielona...niewiem co o tym myśleć?
Teraz po kupce dopiero moje maleństwo usnęło no ale przecież nie mogę jej dawać tych czopków bo to tez nie wyjście.
Te kłopoty nigdy się nie skończą... -
Agania na pewno masz pokarm kochana , stabilizuje Ci się może ta laktacja i stąd mieksze piersi . Nie poddawaj się i spokojnie a najważniejsze że dziecko się najada bo nie spalo by raczej głodne 6 h , a obudziłas dobrze bo cukier spada , jednak za długą dość przerwą ale i tak zazdroszcze że tyle dziecko Ci przespalo hehe
Jaroszka u Mnie rozmiar 80/JJa kurwa spadochron mogę zakładać ...
Nie wiem , chyba na zamówienie tylko takie miseczki ...
Tak po mm 30 ml wypił i spał 4 h a później podjadl mojego mleka parę minut i komar znów , dziś też w dzień pięknie śpi ... Po 1,5/2 h a je jednego cycka .
Muszę właśnie ściągnąć laktatorem mleka trochę bo mi się kamień w jednym miejscu w cycku zrobił a nie chce problemów . -
Pewnie macie rację dziewczyny. Skoro tyle spała to znaczy, że się najada. A może po miesiącu od urodzenia to norma, że piersi miękną. Jak nacisnę na brodawkę to też widzę, że jest pokarm, nawet mimo, że wyssała już do cna cycka. Panikuję chyba. A to, że w dzień zaczęła jeść częściej to może po prostu jej się odmieniło, je dużo w dzień, a na noc robi dłuższą przerwę...
-
Agania,jak tyle spi,to na pewno się najadą
Ja nic nie daje,u mnie z cyca leci na początku takie wodniste mleko.
Szczesliwa,wszystkiego najlepszego dla waszej trojki:*
Battinka,mam nadzieje,ze cos pomaga ten antybiotyk.
Jaroszka,masz racje tez z tymi bluzkami,ale ja nie mam takich dekoltow:/ musze cos poszukać
A my się wybieramy z Hela do sklepu autem,ciekawe czy się uda:)BATTINKA, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
-
Agania ja tez mam miękkie piersi, chyba że dłuższy czas mały nie je w np.jak śpi w nocy 3h to piersi są wtedy twarde i ściągać już muszę pokarm. I tez mimo tego że są miękkie piersi to pokarm nawet są wypływa np.z prawej piersi gdy w tym czasie on je z lewej. I tak jaku Ciebie- jest go tak dużo że czasami aż się krztusi i słychać że szybko przełyka. Także nic się nie martw! Nic nie daje oprócz cyca, żadnej wody, bo pewnie o to Ci chodziło?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 15:43
-
nick nieaktualnyAgania ja dokładnie w tym czasie co Ty przez tydzień miałam najpierw miękka jedna piers, a potem również te która zawsze była twarda. U mnie to był kryzys laktacyjny chyba - podobno w okolicach skoku rozwojowego dziecka tak się może dziać (pierwszy skok jest w 5 tyg). Nie martw się, pokarm będzie.
Ja nic nie daje poza moim mlekiem i max 50 ml mm na dobre spanie. Jak dałam parę razy wodę to zwracał. Ale z mm tez chyba zrezygnuje bo mam wrażenie ze to jest powód wysypki -
agaton wrote:Agania,jak tyle spi,to na pewno się najadą
Ja nic nie daje,u mnie z cyca leci na początku takie wodniste mleko.
Szczesliwa,wszystkiego najlepszego dla waszej trojki:*
Battinka,mam nadzieje,ze cos pomaga ten antybiotyk.
Jaroszka,masz racje tez z tymi bluzkami,ale ja nie mam takich dekoltow:/ musze cos poszukać
A my się wybieramy z Hela do sklepu autem,ciekawe czy się uda:)
Agaton ale napewno masz jakieś luźniejsze, ja takie tez zakładam sobie poprostu za głowę - wiesz o co mi chodzi?agaton lubi tę wiadomość
-
Ja tez tylko KP i nie podaje nic więcej .
A moje cycki tylko na poczatku były pełne.Teraz to takie trochę flaczki mimo,ze pokarmu ma dużo,bo mały jak je to mu aż wypływa i się dławi.
Ja tak jak jaroszka uważam,ze szkoda wydawać kasę na ciuchy do karmienia.Ja w domu nosze koszulki i przy karmieniu zadzieram do gory ,a jak gdzieś wychodzenia to mam kilka koszul i bluzy z guzikami.
Batinka ile ty kochana musisz się nameczyc .Mam nadzieję,ze juz będzie tylko lepiej.
A ja siedzenia na podwórku, pije kawę i jem podwieczorek.Młody śpi w wózku ,starszy z tata rozpalili ognisko i piękna parówki , slosce święci.Czego chcieć więcej ? No wiem: brakuje Winka grzanegoagaton, BATTINKA, Natka88, Little Frog, jaroszka lubią tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015