WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka na to wyglada ! W takim razie musisz walczyc zeby zamienic mu dzien i noc . Trzymam kciuki !

Agania pieknie spala ! To znaczy ze sie najada , ale moze pobudzaj laktatorem czesciej ??

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Agania pieknie spala ! To znaczy ze sie najada , ale moze pobudzaj laktatorem czesciej ??

No wisiała godzinę na cycku zanim się najadła, chciała jeszcze, ale już jej nie dałam, bo później i tak ulała 3 razy i tak w kółko. Chce jeść, je na chama, ulewa... jeju... :( powinnam ją chyba budzić częściej w nocy, może przez taką dłuższą przerwę ten pokarm się produkuje wolniej...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, a może mi się po prostu pomału laktacja stabilizuje i dlatego cycki miękkie?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie wydaje mi sie , w nocy zazwyczaj dzieciaczki dluzej spia a w dzien to nawet co godzibe na cycku wisza, mi sie wydaje ze jak spi to nie powinnas jej budzic ale to juz Twoja decyzja :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey. My właśnie jedziemy do moich rodziców na obiad:)
    Noc udana :) do 3:50 spał Synuś ale potem 3godziny czekałam aż zaśnie i nic :o obudziłam R i on pare minut siedział przy nim,jak odszedł to był ryk i tak wylądował u nas w łóżku ;) i od 9spał z R so 12 i teraz w autku :)
    Jeszcze znicze do Córci zawieźć ehhh

Szczęśliwa wszystkiego najpiękniejszego dlaa Was:*

Paula najlepszego z okazji dwóch miesięcy:*

Agania 6h??:o zazdrooo. U mas jak Mały wisi długo na cycu to pptem długo śpi.

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Kurcze nie wydaje mi sie , w nocy zazwyczaj dzieciaczki dluzej spia a w dzien to nawet co godzibe na cycku wisza, mi sie wydaje ze jak spi to nie powinnas jej budzic ale to juz Twoja decyzja :)

No właśnie kurcze wiem, ze to budzenie jest głupie... bo później przez to będzie ulewać. Chociaż i tak obudziłam ją ja sama po tych 6h - bo uznałam, że już za długa przerwa w jedzeniu. Kurcze, może niepotrzebnie panikuję. Słyszę przecież jak połyka pokarm, z cycków mi cieknie, jak nie wycisnę w tetrę to się zassać nie może, a nieraz to z cycków tak leci, że nie nadąża z połykaniem i się krztusi...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakaton...sama siebie rozbawilam hahaha :D

agaton, zakocona lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Paula ! I smacznego obiadku :*

Agaton jesli ladnie przybiera ja bym nie budzila , a jak pokarm musisz w tetre cisnac to na pewno go tam jestv! Moze po prostu to byl slabszy dzien i cycus zmiekl :*

paula1 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania u mnoie tez miękko i młody czesciej wisi na cycku. ale nie płacze, spi, sika, kupka. staram sie nie stresowac bo to dopiero moze utrudnic laktacje. Połozna mi powtarza ze to tak moze byc, jak przychodzi to sprawdza mi piersi i mimo ze miekkie mówi ze pokarm jest.

21.10.2015 Leon <3
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula czuje się jak się czuję piersi bolą to i samopoczucie do D... :(
    Biorę Bromergan czuje sie po nich jak na karuzeli...a pokarmu mam tyle że Glowa mala. Pokarm zamiast sie ususzyc to jest go więcej...musze co jakiś czas z tej zdrowej piersi laktatorem ściągać choc z 20ml...co by lżej bylo no cieknie mi po staniku i bluzce...:/

Dalam malej pól czopka glicerynowego i odrazu poszla kupka ale jakaś nietypowa bo zbita jak u starego i zielona...niewiem co o tym myśleć:/?
    Teraz po kupce dopiero moje maleństwo usnęło no ale przecież nie mogę jej dawać tych czopków bo to tez nie wyjście.
    Te kłopoty nigdy się nie skończą...:(

3i49tgf6plfmlliy.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania na pewno masz pokarm kochana , stabilizuje Ci się może ta laktacja i stąd mieksze piersi . Nie poddawaj się i spokojnie a najważniejsze że dziecko się najada bo nie spalo by raczej głodne 6 h , a obudziłas dobrze bo cukier spada , jednak za długą dość przerwą ale i tak zazdroszcze że tyle dziecko Ci przespalo hehe
    Jaroszka u Mnie rozmiar 80/J :-/ Ja kurwa spadochron mogę zakładać ... :-|
    Nie wiem , chyba na zamówienie tylko takie miseczki ...
    Tak po mm 30 ml wypił i spał 4 h a później podjadl mojego mleka parę minut i komar znów , dziś też w dzień pięknie śpi ... Po 1,5/2 h a je jednego cycka .
    Muszę właśnie ściągnąć laktatorem mleka trochę bo mi się kamień w jednym miejscu w cycku zrobił a nie chce problemów .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie macie rację dziewczyny. Skoro tyle spała to znaczy, że się najada. A może po miesiącu od urodzenia to norma, że piersi miękną. Jak nacisnę na brodawkę to też widzę, że jest pokarm, nawet mimo, że wyssała już do cna cycka. Panikuję chyba. A to, że w dzień zaczęła jeść częściej to może po prostu jej się odmieniło, je dużo w dzień, a na noc robi dłuższą przerwę...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które kp powiedzcie czy dajecie Maluchom jeszcze coś do picia oprócz cyca? Bo ja tylko cyc...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania,jak tyle spi,to na pewno się najadą:)
    Ja nic nie daje,u mnie z cyca leci na początku takie wodniste mleko.

Szczesliwa,wszystkiego najlepszego dla waszej trojki:*
    Battinka,mam nadzieje,ze cos pomaga ten antybiotyk.
    Jaroszka,masz racje tez z tymi bluzkami,ale ja nie mam takich dekoltow:/ musze cos poszukać:)

A my się wybieramy z Hela do sklepu autem,ciekawe czy się uda:)

BATTINKA, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania ja tez mam miękkie piersi, chyba że dłuższy czas mały nie je w np.jak śpi w nocy 3h to piersi są wtedy twarde i ściągać już muszę pokarm. I tez mimo tego że są miękkie piersi to pokarm nawet są wypływa np.z prawej piersi gdy w tym czasie on je z lewej. I tak jaku Ciebie- jest go tak dużo że czasami aż się krztusi i słychać że szybko przełyka. Także nic się nie martw! Nic nie daje oprócz cyca, żadnej wody, bo pewnie o to Ci chodziło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 15:43

atdc6iyehd9qphks.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, ja podaje czasami herbatke z kopru wloskiego, ludze sie ze jakos pomaga na brak kupek u mojej cory.

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania ja dokładnie w tym czasie co Ty przez tydzień miałam najpierw miękka jedna piers, a potem również te która zawsze była twarda. U mnie to był kryzys laktacyjny chyba - podobno w okolicach skoku rozwojowego dziecka tak się może dziać (pierwszy skok jest w 5 tyg). Nie martw się, pokarm będzie.

Ja nic nie daje poza moim mlekiem i max 50 ml mm na dobre spanie. Jak dałam parę razy wodę to zwracał. Ale z mm tez chyba zrezygnuje bo mam wrażenie ze to jest powód wysypki :(

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Agania,jak tyle spi,to na pewno się najadą:)
    Ja nic nie daje,u mnie z cyca leci na początku takie wodniste mleko.

Szczesliwa,wszystkiego najlepszego dla waszej trojki:*
    Battinka,mam nadzieje,ze cos pomaga ten antybiotyk.
    Jaroszka,masz racje tez z tymi bluzkami,ale ja nie mam takich dekoltow:/ musze cos poszukać:)

A my się wybieramy z Hela do sklepu autem,ciekawe czy się uda:)

Agaton ale napewno masz jakieś luźniejsze, ja takie tez zakładam sobie poprostu za głowę - wiesz o co mi chodzi? :)

agaton lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj daję trochę herbatki z hippa, bo coś męczy się z kupką, tzn robi często, ale jakoś się krzywi

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tylko KP i nie podaje nic więcej .
    A moje cycki tylko na poczatku były pełne.Teraz to takie trochę flaczki mimo,ze pokarmu ma dużo,bo mały jak je to mu aż wypływa i się dławi.
    Ja tak jak jaroszka uważam,ze szkoda wydawać kasę na ciuchy do karmienia.Ja w domu nosze koszulki i przy karmieniu zadzieram do gory ,a jak gdzieś wychodzenia to mam kilka koszul i bluzy z guzikami.

Batinka ile ty kochana musisz się nameczyc .Mam nadzieję,ze juz będzie tylko lepiej.
    A ja siedzenia na podwórku, pije kawę i jem podwieczorek.Młody śpi w wózku ,starszy z tata rozpalili ognisko i piękna parówki , slosce święci.Czego chcieć więcej ? No wiem: brakuje Winka grzanego :(

agaton, BATTINKA, Natka88, Little Frog, jaroszka lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
‹‹ 2840 2841 2842 2843 2844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ