X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po szczepieniu 5 w1, na szczescie obyło się bez żadnych NOPów, gorączki
    Kolejne kłucie w styczniu...
    My tez narazie na 2, wykoncze ta paczke, co mamy i tez chyba przejdziemy na 3, choc wydaja mi sie duzo wieksze niz jej pupcia.

Tez tak często przebieracie dzieciaczki? nie wyrabiam z praniem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 08:38

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello !
    My nocka ok , teraz usypiamy samemu w lozeczku po jedzonku , Mama również najedzona ale zmęczona więc korzysta i spać pójdzie jak Oskar zasnie ... wczoraj od Cioc dostał Oskarek takiego torta z pampersow a w środku mis i buciki :-) przepiękny zestaw.

Kurcze ale pogoda do dupy , miałam dziś isx do urzędu po decyzję w sprawie becikowego itp a nie pójdę bo nawet nie mam jak jak sama do 18 w domu a jurzad do 15. Wózka niezniose sama na dół ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero co przezylismy na 2 bo w brzuszku ok są ale w pupce jeszcze mega delikatnie wiszą ale coraz lepiej jest i tak .
    Blondik Ja przebieram wiadomo codziennie ale jak się uleje , obrzyga czy obsika czy obsra :-p to częściej ale Ja to samo mam , szafa pełna ciuchow ii co drugi dzień pranie bo próbuje ograniczać ... Wcześniej codziennie było.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa, okropnie mi przykro. Podziwiam Twoją siłę!

U nas też pranie za praniem i nie chodzi mi już nawet o pranie jej ubranek, ale tego, co pobrudzi. Np wczoraj karmiłyśmy się w łóżku i przed karmieniem zmieniłam pampersa, a w trakcie karmienia załatwiła świeżego tak, że miałam dodatkowo do prania prześcieradło i poszewkę (brakuje mi słowa) z materaca. Dobrze, że ona nie przepuszcza i materac się uchronił....

JA muszę trochę tego mojego szkrabka poustawiać, bo coś jej się poprzestawiało. Niby dość ładnie śpi, ale przed 24 to jej się z zasypianiem nie spieszy i robi się marudna, za to o 8 jak zje, to nie idzie jej rozbudzić i zasypia. Niby fajnie, bo rano mogę sobie spokojnie porobić i zjeść, ale jak mam wybierać pomiędzy zasypianiem wcześniej a wstawaniem później, to zdecydowanie w tym wypadku wolę tę pierwszą opcję.

Co do pampersów, to u nas jeszcze 2 (mam ich jeszcze 200!!!!) ale planuję na te poranne kupy zakładać 3, a w dzień normalnie jeszcze tych 2 używać... No zobaczę, bo to już drugi dzień pod rząd pampers rano nie dał rady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 09:41

• agaton Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia,eureka. To na pewno od smoczka... Hmm to nie wiem co z tym zrobić,ze smoczka nie zrezygnuje nie ma szans;) ale w nocy ladnie jadła i nie cmokala:)
    Ale pospalysmy we dwie;) bylam tak niewyspana ostatnio przez wprowadzanie rutyny haha,ze dzisiaj przezspalam porę wstania;)
    Blondik,ja wczoraj np przebieralam 3 razy,bo się raz zasikała,potem obrzygala i na koniec obsrala na wieczór:p
    Ale udaje mi sie pranie robic tak co 4,dni okolo,ale ja piorę wszystkie ciuchy razem, tzn Heli razem z naszymi:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze 180 dwojek ale moj to ma pupcie jak orzeszek to starcza jeszcze na pewno !

Aana oczywiscie ! Ja najczesciej bralam go na raczki w pionie i z reki robilam taki "daszek" i leciutko pukalam bo oczywiscie mial 10dni wtedy , mozesz tez klasc na brzuszku , mam nadzieje ze pomoze ja tak oklepywalam i jednego razu cala zielona flegma z gardelka wyleciala bylam taka szczesliwa ! Bo to taka ulga dla maluszka . Duzo zdrowka zycze :*

U mnie dzis dentysta pozniej robie pierogi no i chcialam zeby kolezanki zaczely do mnie przychodzic ... Najlepsza pora dla Nathana to 16/17 jak wstanie a codziennie mama D przychodzi... D z nia gadal i mowil ze ma dac mi odpoczac ... Wczoraj siedziala do 20 ja juz usypiam malego on placze a ona siedzi ... Ja rozumiem wnuk itd ale ja tez chce miec chwile a nie codziennie 4h z nia siedziec :( a powiedziala wczoraj ze bedzie przychodzic codziennie az D nie wroci ... Chyba musze zadzwonic do niego ...

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa strasznie współczuję, jestes silna kobieta :*

U nas pranie leci tez co 4 dni i tez piorę z naszymi rzeczami.
    u nas 2 coraz czesciej zaczynaja przepuszczać do nóżką to gora, a mam jescze chyba z 4 duże paczki...no nic moje dwie przyjkaciółki czekaja na maluchy więc będę sie dzielić ;)

Agaton może zmien smoczek, nie znam sie ale sa chyba takie co imitują piers. Mój tez czas ciumka, szaqrpie sie z piersia, ale ja karmię przez kapturki. Niby już umie ssac bez ale to karmienie trwa wtedy i trwa...Poza tym jak sie klóci z cyckiem to zabieram idziemy na spacer i po chwili znów przystawiam. Pomaga.

Piszecie tu o tej rutynie, agaton, onka podeslijcei te materiały, może i jak bym spróbowała??? Chociaz u nas to mniej wiecej dni tak samo wyglądają, raz na jakiś czas się zmieni ale potem w takiej formie znów sobie trwa więc nie wiem czy kombinowac. nie mniej jednak jakbyścei mogły podesłać byłabym wdzięczna:)

Jak u Waszyc h dzieciaków z uśmiechami ? Mój Leon już się smieje na całego a jescze tydzien temu żaliłam sie położnej że rzadko:D Strasznie szybko to wszytsko sie zmienia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 10:13

agaton lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Hania dalej nosi pampersy 1 wczoraj założyłam jej 2 to wyglądała dziwacznie.
    Raz tylko zdarzyło się, że musiałam ją przebrać bo się obsrała, a tak to tylko się brudzi mlekiem jak jej poleci a ja źle pieluchą ją zakryję.

Wczoraj dzwoniłam do przychodni dowiedzieć się jakie są wyniki mojej krwi i na szczęście już dobre. A jeśli już dobre to chyba nie muszę już brać żelaza co? No i wizytę kontrolną mam 14 grudnia. A w poniedziałek chyba jak Health Visitor przyjdzie to zrobi Hani pierwsze szczepienie.

Hania już się zrobiła takim bobaskiem, śmieje się i "gada" do lampki na ścianie i do sówek na ochraniaczu. Do nas też już się tak fajnie uśmiecha :) ale jak tak na nią patrzę i pomyślę, że już taka mała nie jest jak po porodzie to mi smutno :P

Aanaa współczuję i przytulam wirtualnie.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu,dzieki,spróbuje poszukać:)
    Co do rutyny to Onka mi przez fb wysylala,ale to zalezy ile ma dzieciak tygodni,ja dostałam od 6 do 8,wiec to sie co troche zmienia:) mi sie wydaje,ze jak macie mniej więcej taki sam porządek dnia to jest ok. Ja bym nie zmieniala nic. U nas jest często rozpieprzenie,nie wiadomo co i kiedy;) póki co tylko jeden dzien mi sie udalo usystematyzować,a dwa to nijak nie wyszly;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze... ja mam sucho jak cholera... ech. Liczę, że się unormuje.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z uśmiechami coraz lepiej :) Pojawiają się częściej, szczególnie rano jak jest wyspana, pojedzona i w dobrym nastroju. A jak jej wierszyki czytam i zmieniam tonację głosu, to też się śmieje. Wczoraj nawet na głos się zaśmiała i myślałam, że mi się wydawało, ale przy mężu też drugi raz jej się przytrafiło :D

A ja się przyłączam do pytania dotyczącego kup, bo chyba żadna nie odpisała....czy te żółte i wodniste to norma?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 12:07

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania ja jestem po sn i też mam sucho.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny KP, co ile teraz Wasze dzieciaczki jedzą w ciągu dnia i w nocy? Pytam, bo Franek w nocy potrafi wytrzymać 4,5 h, a w dzień 2h, max. 3h. W nocy je pięknie, bo jest głodny, a w dzień to chyba je po to, żeby się pobawić :-P

Katarzyna87 i Polkosia, dzięki za rady nt. grubego smarowania ciemieniuchy! Wczoraj wieczorem dałam jeszcze raz parafinę, dziś rano zmyłam i posmarowałam od nowa, w ciągu dnia jeszcze raz posmaruję i zmyję wieczorem. Dziś jakby mniej szorstka ta skóra, mam nadzieję, że to w końcu zejdzie ;-)

Maluda - ja za radą Polkosi kupiłam emulsję do mycia i balsam do ciałka Cetaphil Restoraderm dla dzieci. Emulsja jest OK, ale balsam jest SUPER! Nawet na moje suche dłonie świetnie działa, a ja mam wyjątkowo delikatną skórę i ciągle suche łapki, a ten balsam je pięknie regeneruje. Dziś rano Franio miał suchą skórę na buzi i zaczerwienioną, a po aplikacji balsamu już jest poprawa. Nie wiem, czy jeszcze czegoś szukasz, ale może warto ten balsam wypróbować ;-)

polkosia lubi tę wiadomość

• madu Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co wiem jesli sa tylko wodniste i powtarzaja sie np cały dzien to moze to byc biegunka. normę jest raczej półpłynna kupa:)
    Zastanawiam się natomiast czy normą jest kupa zielona przy kp??

Rewianka mój w ciagu dnia je ile chce, nie licze mu ;) ale tak mniej wiecej co 1,5 h cos wkąsza. Od 2 nocy w nocy ma jedną przere 5 h, a potem znów je za 3 h. Ale zwykle co jakies 3h.
    co do jedzenia dla zabawy, to mój czasem też sie bawi ale wtedy mu zabieram i proponuję jednak inną aktywność ;p

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    A ja się przyłączam do pytania dotyczącego kup, bo chyba żadna nie odpisała....czy te żółte i wodniste to norma?

U nas kupy są żółte i rzadkie, ale zawsze z białymi "kawałkami", wygląda to jak rzadka jajecznica (sorry za porównanie).

Madu - dzięki za odp. No właśnie ja się staram (z naciskiem na staram, bo często nie wychodzi) nie dawać Mu częściej niż co 2-3 godziny, bo inaczej to karmienie nie ma sensu, ponieważ, 1. zjada tylko pierwszą fazę i za chwilę znów głodny, 2. On się denerwuje, bo sam nie wie, czy chce jeść czy nie. Co innego, jak Mu się chce tylko pić, to wtedy ładnie pije te 2-3 minuty i jest OK.

A przepajacie wodą/ rumiankiem? Ja nie, ale zastanawiam się, czy nie dawać Mu właśnie wody, kiedy chce "jeść" częściej niż co 3 godziny. Takie małe, może okrutne (?), oszustwo.

• madu Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm nigdy się nie zstanawiałam nad tym piciem i jedzeniem... kurcze a teraz jak mysle, to faktycznie niektóre karmienia ma takie krótkie a inne długie, czyżby jadł i pił?? ciekawe musze przyobserwować:)
    W kazdym razie nie bede przepajać, nie mam problemu z tym że pije ode mnie :)
    Rewianka jesli się denerwuje bo nie wie czy chce jesc czy nie, to jesli o to chodzi to zmiana aktywności powinna pomóc, w sensie odwrócenie uwagi od jedzenia.
    U nas często tak jest że szamocze sie przy piersi, niby szuka i chce ciągna a z drugiej strony raczki nózki chodzą jak by sie chcial bawić, wtedy go odkładam jest ryk (no bo cycka mu zabrali0 ale jak pokazuję zabawke to od razu zapomina i jest super fajna zabawa), Z kolei jak na prawde jest zgłody to długo potrafi ładnie ssać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 12:45

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka ja daje czasem herbatkę z kopru włoskiego z hippa.
    Co do przerw w jedzeniu to moja Nelka jest chyba rekordzistką. W dzień je co ok. 3 godziny a w nocy potrafi przespać 6 godzin. Położne nie kazały wybudzać. Skoro śpi- nie jest głodna i jest jej dobrze :-)

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ~Rewianka~ wrote:
    Dziewczyny KP, co ile teraz Wasze dzieciaczki jedzą w ciągu dnia i w nocy? Pytam, bo Franek w nocy potrafi wytrzymać 4,5 h, a w dzień 2h, max. 3h. W nocy je pięknie, bo jest głodny, a w dzień to chyba je po to, żeby się pobawić :-P

Katarzyna87 i Polkosia, dzięki za rady nt. grubego smarowania ciemieniuchy! Wczoraj wieczorem dałam jeszcze raz parafinę, dziś rano zmyłam i posmarowałam od nowa, w ciągu dnia jeszcze raz posmaruję i zmyję wieczorem. Dziś jakby mniej szorstka ta skóra, mam nadzieję, że to w końcu zejdzie ;-)

Maluda - ja za radą Polkosi kupiłam emulsję do mycia i balsam do ciałka Cetaphil Restoraderm dla dzieci. Emulsja jest OK, ale balsam jest SUPER! Nawet na moje suche dłonie świetnie działa, a ja mam wyjątkowo delikatną skórę i ciągle suche łapki, a ten balsam je pięknie regeneruje. Dziś rano Franio miał suchą skórę na buzi i zaczerwienioną, a po aplikacji balsamu już jest poprawa. Nie wiem, czy jeszcze czegoś szukasz, ale może warto ten balsam wypróbować ;-)

Kochana dziękuję, że o mnie pomyślałaś :) Cetaphil emulsję do mycia już mamy i nie chcę na razie chwalić, ale widzę po 3 dniach stosowania już małą poprawę. Do twarzy i ciała testujemy obecnie krem pielęgnacyjny Oillan baby i jeśli się nie sprawdzi to dokupię ten balsam do ciałka Cetaphil.

relganli4wkmj4ii.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu, muszę spróbować z tym odwracaniem uwagi :-) Dziś bawił się z moją Mamą różnymi zabawkami i miał taki zaciesz, że nie mogłam się nadziwić, że ten lisek, pirat i obal takie śmieszne :-D Tylko, że jak Franek się wkurzy (np. bo zabrałam cyca) to zaciska oczy i płacze, wtedy to już mu trudno coś pokazać :-P

Mała.mi to faktycznie rekordzistka :-D Ja też bym już nie wybudzała, jeśli odpowiednio przybiera na wadze.

mała.mi lubi tę wiadomość

• agaton Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Heli kupy żółte,raczej plynnej konsystencji,właściwie sie od urodzenia nie zmienily. Teraz od dwóch dni nie fajduli w nocy,jedynie siki. Zielona kupa podobno oznacza pozbuwanie sie bilirubiny,ale nie wiem czy na tym etapie tez.
    Hela w dzień je co 2-4 h. W nocy dzisiaj to rekord pobila,bo o 20 zjadła i dopiero o 5:30 rano jadła znowu. Wyszlo 9,5 h;) O 3:30 obudziłam sie z cyckami jak kamienie,w kałuży mleka i odciągnęłam troche. Próbowałam ja budzic delikatnie,ale tylko się rozkosznie przeciagala,jakby mowila "mama nie budź, tak slodko śpię";) wiec laktator poszedł w ruch,a i tak potrzebuje dzisiaj na wieczór mleka.

Madu,szukalam tych smoczkow,ale wszystkie wyglądają tak samo. Te do butelek są fajne,ale te zwykle to takie same kształty maja. Ja mam smoki tommee tippee i maja dobre opinie,wiec chyba nie zmienię. Jak delikatnie Heli brodę odciągam w sol,jak lapie cycka,to wtedy jest lepiej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 13:27

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 2898 2899 2900 2901 2902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ