WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie te wiszące zabawki na pałąku od maty potrafią zaciekawić i wali w nie łapkami. Kilka razy próbowałam, żeby chwyciła ale jej to nie kręci ;) Szybko puszcza.

A uśmiechy są rozbrajające :) Niestety nie udało mi się jeszcze żadnego uwiecznić...

Fajnie tak oglądać te nowe umiejętności :)

agaton lubi tę wiadomość

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dosyć ;( R na popołudnie w pracy i wraca po 22 a ja wczoraj atak małego przeszłam i dziś to samo....ale tym razem zaczęło się od płaczu na bujaczku...ciągle na rękach przez 2godziny i nawet na moment usiąść,cyca nie,smoka nie....masakra...położyłam się z nim i dałam cyca ale objawy bolacego brzuszka ma....po 45min lulania zasnął na 15min,potem znowu po lulaniu na pół godziny i sie teraz męczymy znowu...cieszę sie ze R ma jutro wolne....

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu odezwij się na priv w sprawie rutyny :)

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka a czy te smoczki dzialaja? Bo ja mam 10 i nic nie chce a ten co pokazalas super ! Napisz prosze czyvu Cievie tez nie bylo mowy o smoku a ten zadzialal ???

Paula wiem co czujesz ja gdybym nie byla w PL to teraz D tez ma drugie zmiany.

No ja tez mysle jak to bedzie na tych szczepieniach dobrze ide z D ...

My ciagle mamy odwiedziny maly zbiera tyle prezentow ze nie wiem jak my sie z tym zabierzemy :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Rewianka a czy te smoczki dzialaja? Bo ja mam 10 i nic nie chce a ten co pokazalas super ! Napisz prosze czyvu Cievie tez nie bylo mowy o smoku a ten zadzialal ???

Paula wiem co czujesz ja gdybym nie byla w PL to teraz D tez ma drugie zmiany.

No ja tez mysle jak to bedzie na tych szczepieniach dobrze ide z D ...

My ciagle mamy odwiedziny maly zbiera tyle prezentow ze nie wiem jak my sie z tym zabierzemy :D

Kochana, ja Małemu w szpitalu wpychałam ortodontyczny, nie chciał z początku, ale w końcu zassał. Później przez 5 tyg nie dawałam smoka, a teraz daję tylko w ostateczności. Chcę, żeby jakiś tam kontakt ze smokiem miał, bo może się przydać przy ząbkowaniu, ale w ciągu doby ssie max 30 min, a czasami w ogóle. Nie wiemy, czy Twój Synek by tego smoka zaakceptował, ale zawsze można spróbować:-) Ja szukałam czegoś takiego, co daje najmniejszeszanse, że Małego "zepsuje" w sensie ssania piersi i co jest najbardziej anatomiczne vs. ortodontyczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 21:28

• agaton Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka,widziałam te smoki na necie,ale nie wiem,czy się opyla kupować znów... Może sprobuje,zobaczę:) dzisiaj poprawialam Hele to nawet nie bylo zle:)
    Podobno przez nie widac paszczę maluszka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 22:08

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka Ja parę dni temu kupilam tego smoczka Oskarowi i chwale sobie bardzo , on jest mega antysmoczkowy a ten raz na jakiś czas zaakceptuje :-)
    Agaton nie zakrywa , tak się wydaje hehe
    Ja je polecam bardzo .
    Frog o nieeee ! Ja się w życiu nie zgodze na klucie główki , niestety ale nie !

Babelek chcialas chyba madu napisać a nie zakręcona :-D
    A co do usmiechow to Oskar dziś dwa takie świadome ale ledwo ledow puścił , tak się cieszylam! Bo takto przy wkładaniu dydka albo karmieniu uśmiechnie się . Moja Mama mówi że do niej się już dwa razy świadomie usmiechnal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 22:17

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie nadrobię, ale tak mniej wiecej ogarniam co u każdej i jaki temat na wokandzie :)

Moj nie lubi lezec na macie, ale za to preferuje bujaczek i wpatruje sie w wiszące nad nim zabawki.
    Ostatnio jego ulubionym zajęciem jest wyrywanie włosów z klaty mojego męża :)

Dziewczyny a ta ciemieniucha to jeszcze mi sie moze pojawić? Do kiedy to sie zdarza?

Wiecie co....rozeszła mi sie blizna na psioszce:( pamiętacie jak mówiłam, ze mi jeden szew puścił i taka rankę miałam jak łezka, ale wszystko sie ładnie zagoiło, miałam piękny cienki szew, aż nagle wczoraj podczas mucia poczułam taka cienka skore tam ....zaglądam i szok ....brzydko to wyglada :(

My mieliśmy miec szczepienie dzisiaj, ale ja jestem chora, wiec po komsultachi telefonicznej z przychodnia przełożyłam nasza wizytę. W sumie dobrze, bo Michał bedzie miał wtedy skończonych 7 tygodni :) ale sram w porty na myśl o tych igłach...

relgh371crdcdbv2.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona,to może kupie faktycznie:) to nie dużo pieniędzy,a Hela smoczki lubi,wiec sprawie jej nowy;)
    Hela z dnia na dzień sie coraz więcej uśmiecha i gaworzy sobie,nowe dzwieki wydaje. To powoli wszystko przychodzi:) czekam aż ogarnie swoje ręce, bo póki co wymachuje nimi nerwowo czasem i nie panuje nad nimi:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka,ale lipa z ta blizna... Idziesz do lekarza? Myślisz ze się to samo zagoi?
    Ja miałam dzisiaj isc na szczepienie,ale nie ide. Nie wiem kiedy pójdę i co ja powiem w tej przychodni,chyba prawdę,ze wolalam poczekać,ale to tak teoche jakbym kwestionowala wiedze lekarzy (co jest prawda btw;p), a tego nikt nie lubi,a nie chce sobie nagrabic w lekarki, a z drugiej strony robię to dla dobra mojej kruszyny,wiec to najważniejsze...

Dzisiaj byla kapiel z baby swimmerem i Hela zalapala od razu. Szalenst nie bylo,ale juz się odpychala nogami i nawet się przekrecila z pleckow na brzuch:) udany zakup:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 22:56

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na ta wizytę kontrolna po połogu we wtorek to od razu pogadam na temat tej blizny. To juz nie jest rana tylko taka brzydka blizna...to wszystko przez ten szew co puścił...powinni mi jeszcze raz założyć ehhh.
    Zawsze możesz powiedzieć, ze maz chory albo Ty i dlatego Zwlekalas :)

Baby swimmer jest genialny :) my w weekend będziemy korzystać znowu! Babcia przyjdzie popatrzeć i film nagrać :)

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra moj pyniek spi to i ja idę :)

Dobranoc agaton :* przespanej nocy życzę!

agaton lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nadal masakra...spał od 18 z króciutkimi przerwami na cyca i darcie sie...teraz ni huhu o śnie nie myśli...żołądek boli...ehh

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula moj jak spi pod wieczor to pozniej tez ma problem dlatego spi max do 16 a pozniej do 20 juz nie pozwalam mu zasnac zajmuje czym sie da juz o 19 jest ciezko ale kapiel troche go uspokaja i o 20 sobie pada ! Moze sprobuj go dluzej przytrzymac ? Moj kiedys zasnal o 18 a pozniej wstal o 1 i do 5 z nim chodzilam boooze nigdy wiecej powiedzialam !

Kurcze tak chwalicie te kolko juz nie moge doczekac sie naszego ! Mam glupie wrazenie ze mi dolem wyleci !

Jaroszku niedobrze oby lekarz cos zaradzil !

A ja siedze czekam az maly usnie odlozylam go i walczy sam :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, na necie krąży filmik, na którym pediatra pokazuje jak trzymać dziecko by się uspokoiło. Polecam :) Majka czasami płacze, żeby płakać i wystarczy ją tak złapać i spokój! Chyba, że coś ją boli.

Jaroszka niech lekarz zobaczy bliznę, żeby Ci się żadna infekcja nie wdała.

Kółko o którym piszecie super, ale my wanny nie mamy :( na basen jest jeszcze za wcześnie.

Od kiedy zmieniliśmy czas kąpieli na 22-23 Majka śpi po 5-6h! :)

Amerie lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka,fakt,mogę powiedziec ze ja bylam chora,a potem maz:) sezon przeziębień jest wiec to calkiem możliwe:) dzieki kochana!
    Szczęśliwa,to kolko tak jakos działa,ze jak dzidzia na brzuchu,to ma taka ppdporke na brodę, a jak na plecach jest to jakby lezalo na podusi:) wydaje się,ze to calkiem wygodne:)
    Kasia,widziałam ten filmik,ale wydaje mi się,ze nie dam rady tego mojego 5cio kilowego kloca tak złapać:P

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko zjadło o 2230 i śpi do tej pory! Szok!

agaton, madu, Katarzyna87, ~Rewianka~, Little Frog, agania, ZakręconaOna, Bąbelek, annggela lubią tę wiadomość

• madu Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Splasmy od 23 do teraz z jedną przerwą o 3 !

agaton, ~Rewianka~, Little Frog, onka, agania, annggela lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • agaton Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci nam się "normują":) moja spi od 21 do teraz z jedna przerwa o 5 rano:) wstaje póki spi i się ogarne:)

~Rewianka~, Little Frog, madu, onka lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,zgadzam sie ze szczęśliwą mamusia,ja Heli tez nie pozwalam spac wieczorem, spi 2 h na spacerze id 13-15 , potem tylko 45 min drzemki kolo 17 i juz do 20-21 nic:)

madu, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 2900 2901 2902 2903 2904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ