X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • madu Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla, zgadzam się ze szczesliwa i agatonem, postaraj się go przeciągnąc i zrezygnowac z któregos przedwieczornego spania. Ja swojego tez przetrzymuje od 17. koło 20 idzie na krótkie spanie, potem się budzi na szybkie jedzenie koło 22 i o 23 juz spanie nocne.

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Doczytałam :P

Ja przedwczoraj byłam z małym na szczepieniu. Waży 6440g o.O Doktor nie mogła wyjść z podziwu jak przybrał od narodzin i to tylko na samej piersi. Mówiła, że wygląda przepięknie, fantastyczna skóra i oby tak dalej :) Dumnam :)
    Przy pierwszym wkłuciu popłakałam się delikatnie i ja, jak zaczął płakać Tadek, potem już no trzeba było przez to przejść. Pielęgniarki pochwaliły, że i tak szybko się uspokoił,bo jak tylko spionizowałam. I w ogóle "piękny maluch" :D
    Spał praktycznie cały dzień potem. Ale w nocy się budził co 2h.

Wczoraj jakoś dużo kup walił bardzo, dziwnie jadł i niespokojnie drzemał, także popołudniu, żeby przestał wyć, wsadziłam o 17 w chustę i to był chyba błąd. Albo to, że po raz pierwszy kąpał się z L w dużej wannie i się przestraszył pod koniec i było koszmarne wycie (choć wcześniej się śmiał). Usnął dopiero po 23 (po wielu próbach wyciszenia chustą, cyckiem i smokiem) na mojej klatce piersiowej. Ale za to obudził się dopiero o 4 (!!) i potem o 7 na karmienie, o 8:30 znowu i śpi do teraz :)

madu (?) pytała o kupy - nasz robi zielonkawo-żółte, ja się nie przejmuję.

jaroszka, współczuję. Ciekawe co gin ci zaradzi i czy będziesz szyta.

Paulla, oj bardzo dobrze wiem, jak się czujesz :( współczuję bardzo! Bądź dzielna!

agaton, jaroszka, fajnie, że wasze dzieciaki lubią babyswimmer. My też kupiliśmy :D I od razu na prezent dla dzieciaków rodzeństwa L. Tylko oczywiście nie przyjdą na czas Mikołajek i musimy kupić coś innego :/ :(

Nasz to gaworzy na całego, jak ma ochotę i guga i ojejuje i w ogóle to takie extra jest :D A śmieje się też na całego, jak go coś rozbawi (np śpiewanie mu albo wierszyków opowiadanie albo guganie do niego itp).
    Najśmieszniejsze jest, jak uda mu się nas rozśmieszyć czymś. O rany jaki ma zaciesz :D

wow, ale się rozpisałam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 09:35

madu, agaton, Little Frog, Little Frog, Little Frog, Bąbelek, lojkalojka, jaroszka lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, pobiłam chyba jakiś rekord! Zakocona, polubiłam Twojego posta aż potrójnie. No ale jak wszystkie zachwalały Twojego synka, to i ja się zachwycam :)

My wczoraj też przetrzymaliśmy małą i zamiast sobie spać spokojnie po 16, to do prawie 18 ją męczyliśmy. Później prawie godzinna drzemka, po 19 kąpanie, jedzenie chwilę śpiewania i po 20 zasnęła u mnie na kolanach i już w nocy jak się budziła, to jedzenie, przebieranie (lub odwrotnie, w zależności od stanu pampersa ;) ) i spanie :)

Aaaa no i wczoraj otworzyłam pampersy 2 i nawet nie wiedziałam, że są tam w środku białe, które faktycznie okazały się być większe (chyba Polkosia już o tym ze dwa razy wspominała) i jednak zużyjemy ten nasz zapas :) Dobrze, że mąż nie zadzwonił do znajomych z pytaniem czy chcą, bo byśmy niepotrzebnie 3 kupowali....bo oczywiście byśmy się nie wycofali jakby chcieli, bo głupio :D

Kurde, u mnie taki wiatr, że się zaczynam zastanawiać nad spacerem...Póki co tylko raz nie byłyśmy (odkąd zaczęłyśmy chodzenie na spacery) i w sumie to już jest taki stały punkt dnia (jedyny!). Ale druga sprawa jest taka, że po ostatnim śniegu było sporo połamanych gałęzi, a ostatnio jak szłam, to dosłownie nad głową mi coś chrupało... No cóż, mam nadzieję, że do 13 się poprawi, a jak nie to powietrzymy się przed domem :)

polkosia lubi tę wiadomość

• agaton Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia,super,ze taki śmieszek Ci się trafil:) to mega radocha zobaczyć jak sie dziecko uśmiecha,a jak się śmieje to juz hoho:) ja czekam aż się Hela zacznie śmiać, teraz się musze trochę nagimnastykowac żeby się uśmiechnęła:)
    Ale na każdego dzieciaka przyjdzie pora:)
    Zakocona,Twój Tadzio to niezły gigant i rozwija sie szybko,samo to,ze glowie trzymam od urodzenia:) rozkrecal sie w brzuchu chyba jeszcze;)

Magnosia lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łooo żabo ale Ci zazdroszczę tych cspacerów my to max 2x w tygodniu na chwile wychodzimy jak sie powietrze oczyści, czasem po wietrze albo deszczu;/

zakocona, duży chłopak z Tadka :)

Za chwilę wszytskie nasze dzieciaki beda się zasmiewały, jedne wczesniej drugie później, na każdego przyjdzie czas ;)

Magnosia, Little Frog lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton a za ile na necie widzialas te smoki ? Bo Ja dwie sztuki aż za 67 zł :-o szaleństwo ...
    A kupilam w sklepie baby ono jeden za 17 zł .
    My pampersy wczoraj kupilismy pampers 2 zielone i takie wielkie są na Oskara ...

Kuzwa mój Oskar miał tylko dwie pobudki dziś :-) spał po 3,5 h normalnie szok ! Jeszcze mnie taki nerwobol złapał pod łopatka lewą że oszaleje .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 11:14

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje uśmeichnięte dziecię ;)
    3856455_6554803e-1171-4439-b446-b803aa3a8291.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 11:35

polkosia, Katarzyna87, Blondik, Magnosia, Little Frog, onka, ~Rewianka~, agaton, zakocona, ZakręconaOna, PauLLa, lojkalojka, annggela, paula1, szczesliwa_mamusia21, WiedźmaMaKota, jaroszka lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wychodzimy tylko 2x w tygodniu do lasu na 2h, bo jest daleko, a tak to na 15-30 minut przy domu, bo u nas jest bardzo wysokie zanieczyszczenie i normy przekroczone są kilkadziesiąt razy...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tadek jaki wielki! Nie dziwię się, że nosi 68. My mamy 5,5 kg i nosimy niektóre na 68...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trafił mi się śmieszek :) Jednak, tak jak piszecie, na wszystkie przyjdzie pora. Mój ma już 9 tygodni, a śmieje się do zabawek gdzieś od trzech tygodni. O, gdzieś wcięło mojego poprzedniego posta... :/

Polkosia, to Ty głównie do lasu chodzisz? Kurczę, u nas w Jabłonnie nie lepiej z tym powietrzem, ale ja głównie po osiedlu kółka robię... W weekend idę z synkiem do lasu jednak :)

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • madu Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia ja tez kołka po osiedlu kręcę lasu nie mam w pobliżu wiec siedzimy w domu i się kisimy

Magnosia lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Szymek też nosi niektóre 68 a waży 5 kg. Jest jednak długi i pomimo, że ubranka luźne, to za krótkie...

• Blondik Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałyście? spróbuje dziś tego sposobu na uspokajanie :) https://youtu.be/j2C8MkY7Co8

dziewczyy, mała miała trochę śluzu w kupce...poobserwować i do lekarza, czy to może być po prostu reakcja na coś co zjadłam...

nasza też nadal 62 ubranka :) codziennie chodzimy z Madzią na spacerek z psiakiem tak około godzinkę, no i ewentualnie jedziemy po zakupy jeszcze autem

my dream lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu, ja właśnie planuję dzisiejszy spacerek. Muszę tylko coś zjeść, nakarmić synka, jak się obudzi i w drogę :)

madu lubi tę wiadomość

• Misiowa Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ponownie po kilkumiesięcznej przerwie ;)
    Na fb jestem na bieżąco, ale tutaj już nie miałam czasu zaglądać...

Zobaczymy czy teraz mi będzie wychodziło ;) w sumie kompa mam cały czas włączonego he he

onka, agaton, ZakręconaOna, agania, lojkalojka, szczesliwa_mamusia21, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik widziałam to ;) ale chyba nie umiałabym tak chwycić mojego;)ale spróbuj i daj znać czy zadziałało.

Nasz spacer bedzie dzis do przychodni na szczepienie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 12:29

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu to Ty chciałaś sciage z rutyny? Jeśli tak to napisz do mnie na priv

madu lubi tę wiadomość

• agaton Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu, lipa u ciebie z tym zanieczyszczeniem, sama tam kiedyś mieszkałam wiec nie dziwie się ze nie wychodzisz... Ja codziennie chodzę na 2h spacer:) często zalatwilam przy tym sprawy na miescie.

Blondik, nie wiem czy to to, ale dzisiaj tak złapałam Hele jak marudzila i się uspokoiła:) tak za rączki i dupkę?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Babelek chcialas chyba madu napisać a nie zakręcona :-D

Taak, kuźwa coś ten avatar madu z Twoim mi się myli :D

Mój wczoraj po szczepieniu duuuużo spał. Usnał ok 22, przebudzł się o 1, 2:30 i o 7! także coraz lepiej :P Teraz śpi, później cyc i spacer ;)

atdc6iyehd9qphks.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale się nie dziwię, że nie ryzykujecie spacerów przy takim zanieczyszczeniu.... :/

Ja jak widzę co się dzieje za oknem to też mi się odechciewa, do tego musimy się wyszykować obie, to trochę nam schodzi, chociaż z dnia na dzień idzie nam to coraz sprawniej :D Ale jak już się zbliża pora spaceru, to tak jakoś z automatu wszystko idzie :)

Fajnie by było pospacerować jeszcze z kimś i pogadać, ale cóż....chyba muszę poczekać aż Kaja zacznie mówić :D

‹‹ 2901 2902 2903 2904 2905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ