Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulla, zgadzam się ze szczesliwa i agatonem, postaraj się go przeciągnąc i zrezygnowac z któregos przedwieczornego spania. Ja swojego tez przetrzymuje od 17. koło 20 idzie na krótkie spanie, potem się budzi na szybkie jedzenie koło 22 i o 23 juz spanie nocne.
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Cześć dziewczyny.
Doczytałam
Ja przedwczoraj byłam z małym na szczepieniu. Waży 6440gDoktor nie mogła wyjść z podziwu jak przybrał od narodzin i to tylko na samej piersi. Mówiła, że wygląda przepięknie, fantastyczna skóra i oby tak dalej
Dumnam
Przy pierwszym wkłuciu popłakałam się delikatnie i ja, jak zaczął płakać Tadek, potem już no trzeba było przez to przejść. Pielęgniarki pochwaliły, że i tak szybko się uspokoił,bo jak tylko spionizowałam. I w ogóle "piękny maluch"
Spał praktycznie cały dzień potem. Ale w nocy się budził co 2h.
Wczoraj jakoś dużo kup walił bardzo, dziwnie jadł i niespokojnie drzemał, także popołudniu, żeby przestał wyć, wsadziłam o 17 w chustę i to był chyba błąd. Albo to, że po raz pierwszy kąpał się z L w dużej wannie i się przestraszył pod koniec i było koszmarne wycie (choć wcześniej się śmiał). Usnął dopiero po 23 (po wielu próbach wyciszenia chustą, cyckiem i smokiem) na mojej klatce piersiowej. Ale za to obudził się dopiero o 4 (!!) i potem o 7 na karmienie, o 8:30 znowu i śpi do teraz
madu (?) pytała o kupy - nasz robi zielonkawo-żółte, ja się nie przejmuję.
jaroszka, współczuję. Ciekawe co gin ci zaradzi i czy będziesz szyta.
Paulla, oj bardzo dobrze wiem, jak się czujeszwspółczuję bardzo! Bądź dzielna!
agaton, jaroszka, fajnie, że wasze dzieciaki lubią babyswimmer. My też kupiliśmyI od razu na prezent dla dzieciaków rodzeństwa L. Tylko oczywiście nie przyjdą na czas Mikołajek i musimy kupić coś innego
Nasz to gaworzy na całego, jak ma ochotę i guga i ojejuje i w ogóle to takie extra jestA śmieje się też na całego, jak go coś rozbawi (np śpiewanie mu albo wierszyków opowiadanie albo guganie do niego itp).
Najśmieszniejsze jest, jak uda mu się nas rozśmieszyć czymś. O rany jaki ma zaciesz
wow, ale się rozpisałamWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 09:35
madu, agaton, Little Frog, Little Frog, Little Frog, Bąbelek, lojkalojka, jaroszka lubią tę wiadomość
-
Wow, pobiłam chyba jakiś rekord! Zakocona, polubiłam Twojego posta aż potrójnie. No ale jak wszystkie zachwalały Twojego synka, to i ja się zachwycam
My wczoraj też przetrzymaliśmy małą i zamiast sobie spać spokojnie po 16, to do prawie 18 ją męczyliśmy. Później prawie godzinna drzemka, po 19 kąpanie, jedzenie chwilę śpiewania i po 20 zasnęła u mnie na kolanach i już w nocy jak się budziła, to jedzenie, przebieranie (lub odwrotnie, w zależności od stanu pampersa) i spanie
Aaaa no i wczoraj otworzyłam pampersy 2 i nawet nie wiedziałam, że są tam w środku białe, które faktycznie okazały się być większe (chyba Polkosia już o tym ze dwa razy wspominała) i jednak zużyjemy ten nasz zapasDobrze, że mąż nie zadzwonił do znajomych z pytaniem czy chcą, bo byśmy niepotrzebnie 3 kupowali....bo oczywiście byśmy się nie wycofali jakby chcieli, bo głupio
Kurde, u mnie taki wiatr, że się zaczynam zastanawiać nad spacerem...Póki co tylko raz nie byłyśmy (odkąd zaczęłyśmy chodzenie na spacery) i w sumie to już jest taki stały punkt dnia (jedyny!). Ale druga sprawa jest taka, że po ostatnim śniegu było sporo połamanych gałęzi, a ostatnio jak szłam, to dosłownie nad głową mi coś chrupało... No cóż, mam nadzieję, że do 13 się poprawi, a jak nie to powietrzymy się przed domempolkosia lubi tę wiadomość
-
Magnosia,super,ze taki śmieszek Ci się trafil:) to mega radocha zobaczyć jak sie dziecko uśmiecha,a jak się śmieje to juz hoho:) ja czekam aż się Hela zacznie śmiać, teraz się musze trochę nagimnastykowac żeby się uśmiechnęła:)
Ale na każdego dzieciaka przyjdzie pora:)
Zakocona,Twój Tadzio to niezły gigant i rozwija sie szybko,samo to,ze glowie trzymam od urodzenia:) rozkrecal sie w brzuchu chyba jeszcze;)
Magnosia lubi tę wiadomość
-
łooo żabo ale Ci zazdroszczę tych cspacerów my to max 2x w tygodniu na chwile wychodzimy jak sie powietrze oczyści, czasem po wietrze albo deszczu;/
zakocona, duży chłopak z Tadka
Za chwilę wszytskie nasze dzieciaki beda się zasmiewały, jedne wczesniej drugie później, na każdego przyjdzie czasMagnosia, Little Frog lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Agaton a za ile na necie widzialas te smoki ? Bo Ja dwie sztuki aż za 67 zł :-o szaleństwo ...
A kupilam w sklepie baby ono jeden za 17 zł .
My pampersy wczoraj kupilismy pampers 2 zielone i takie wielkie są na Oskara ...
Kuzwa mój Oskar miał tylko dwie pobudki dziśspał po 3,5 h normalnie szok ! Jeszcze mnie taki nerwobol złapał pod łopatka lewą że oszaleje .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 11:14
-
Moje uśmeichnięte dziecię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 11:35
polkosia, Katarzyna87, Blondik, Magnosia, Little Frog, onka, ~Rewianka~, agaton, zakocona, ZakręconaOna, PauLLa, lojkalojka, annggela, paula1, szczesliwa_mamusia21, WiedźmaMaKota, jaroszka lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
My wychodzimy tylko 2x w tygodniu do lasu na 2h, bo jest daleko, a tak to na 15-30 minut przy domu, bo u nas jest bardzo wysokie zanieczyszczenie i normy przekroczone są kilkadziesiąt razy...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
No trafił mi się śmieszek
Jednak, tak jak piszecie, na wszystkie przyjdzie pora. Mój ma już 9 tygodni, a śmieje się do zabawek gdzieś od trzech tygodni. O, gdzieś wcięło mojego poprzedniego posta...
Polkosia, to Ty głównie do lasu chodzisz? Kurczę, u nas w Jabłonnie nie lepiej z tym powietrzem, ale ja głównie po osiedlu kółka robię... W weekend idę z synkiem do lasu jednakSzymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
widziałyście? spróbuje dziś tego sposobu na uspokajanie
https://youtu.be/j2C8MkY7Co8
dziewczyy, mała miała trochę śluzu w kupce...poobserwować i do lekarza, czy to może być po prostu reakcja na coś co zjadłam...
nasza też nadal 62 ubrankacodziennie chodzimy z Madzią na spacerek z psiakiem tak około godzinkę, no i ewentualnie jedziemy po zakupy jeszcze autem
my dream lubi tę wiadomość
-
Witam się ponownie po kilkumiesięcznej przerwie
Na fb jestem na bieżąco, ale tutaj już nie miałam czasu zaglądać...
Zobaczymy czy teraz mi będzie wychodziłow sumie kompa mam cały czas włączonego he he
onka, agaton, ZakręconaOna, agania, lojkalojka, szczesliwa_mamusia21, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71913.png -
nick nieaktualny
-
Madu, lipa u ciebie z tym zanieczyszczeniem, sama tam kiedyś mieszkałam wiec nie dziwie się ze nie wychodzisz... Ja codziennie chodzę na 2h spacer:) często zalatwilam przy tym sprawy na miescie.
Blondik, nie wiem czy to to, ale dzisiaj tak złapałam Hele jak marudzila i się uspokoiła:) tak za rączki i dupkę?
-
ZakręconaOna wrote:Babelek chcialas chyba madu napisać a nie zakręcona
Taak, kuźwa coś ten avatar madu z Twoim mi się myli
Mój wczoraj po szczepieniu duuuużo spał. Usnał ok 22, przebudzł się o 1, 2:30 i o 7! także coraz lepiejTeraz śpi, później cyc i spacer
-
Wcale się nie dziwię, że nie ryzykujecie spacerów przy takim zanieczyszczeniu....
Ja jak widzę co się dzieje za oknem to też mi się odechciewa, do tego musimy się wyszykować obie, to trochę nam schodzi, chociaż z dnia na dzień idzie nam to coraz sprawniejAle jak już się zbliża pora spaceru, to tak jakoś z automatu wszystko idzie
Fajnie by było pospacerować jeszcze z kimś i pogadać, ale cóż....chyba muszę poczekać aż Kaja zacznie mówić