Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
noooo prawda, ja wypatruję mam u siebie na osiedlu, już wypatrzyłam że mam na parterze sasiadke która urodziła chyba w tym samym tygodniu co ja i tak za kazdym razem mam nadzieję że bedzie wychodzic na spacer o tej samej godzinie co ja i sie poznamy i może łatwiej bedzie na te spacery nawet krtótkie zbierac sie razem21.10.2015 Leon
-
Pewnie. Jak się tak samemu idzie, to trochę nudno. No chyba, że tak jak Agaton pisze - jeszcze kilka spraw przy okazji do załatwienia
A jak jeszcze z kimś, kto ma dziecko w podobnym wieku, to przynajmniej tematy się nie kończą
Wow, mężu właśnie przyniósł prezencik dla małej od jego szefaHehe
Ciekawe, co go tak natchnęło
-
Babelek a no wybaczone ! Haha :-*
Magnosia u Mnie jest to samo , ubrania luźniejsze a przy krótkie
My na spacerek chodzimy ok 4 razy w tygodniu bo u Mnie wózek w domu stoi na 4 piętrze bo strach zostawić go na dole ... Więc muszę czekać aż siostra ze mszkoly wróci i pomoże mi z wózkiem bo z Oskarem i wózkiem bym szybciej się zrabala że schodów więc wolę nie ryzykować .
My mamy mnóstwo zieleni obok , park itp bo to miejscowość pod Łodzią także jest ok .
Wgle dziś mam cudowny dzień , dziecko noc pięknie przespalo z dwoma pobodkami na jedzonko i szybko zasypial więc bardziej się chyba napil niż najadl a przy okazji dziś uśmiechnął się do mnie dwa razy całkowicie świadomie ! Aż się poplakalam że szczęścia
Misiowa nareszcie jesteś i tu :-*Bąbelek, Magnosia, Misiowa lubią tę wiadomość
-
Zakręcona, zapomniałam Ci napisać, zamówiłam właśnie smoczek z Aventu - soothie, ten o którym Rewianka pisała. Zapłaciłam 20 zł z wysyłką za 1 szt. Zobacze jak się będzie sprawował i w razie czego kupie dla starszaka, bo ten jest 0-3m-ce.
Fajnie by było jakąś mamę zapoznać, ja kiedyś w kościele spotkałam dziewczynę, która ze mną w szpitalu leżała i była jeszcze jej koleżanka i miałyśmy tematów, chyba pół godziny pod kościołem stałyśmy, ale one w końcu się śpieszyły do swoich dzieci, bo zostawiły je w domu:)
Ale ja to nigdy do końca nie wiem o której na ten spacer wyjdę, więc ciężko mi się umówić
zakręcona, a jakbyś przypinała wózek na dole zapięciem do roweru? jak masz do czego przypiąć oczywiście. Chociaż słyszałam i takie akcje, że ktoś wózek podpalił, bo mu się coś nie podobało, ale to jakaś chora akcja...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 15:30
-
Magnosia wrote:No trafił mi się śmieszek
Jednak, tak jak piszecie, na wszystkie przyjdzie pora. Mój ma już 9 tygodni, a śmieje się do zabawek gdzieś od trzech tygodni. O, gdzieś wcięło mojego poprzedniego posta...
Polkosia, to Ty głównie do lasu chodzisz? Kurczę, u nas w Jabłonnie nie lepiej z tym powietrzem, ale ja głównie po osiedlu kółka robię... W weekend idę z synkiem do lasu jednak
Tak, na długie spacery do lasu. W 2h robię 8 km. Dlatego tylko 2x w tygodniu. Jak ładniejsza pogoda, to 3. Ja niestety mieszkam w przemysłowej dzielnicy (przy ciepłowni) i tu smród straszny...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Blondik, a jaki kolor był tego śluzu? Jeżeli w kolorze kupy, to nic złego się nie dzieje.
U nas w końcu po mojej restrykcyjnej diecie, żólta kupa hurrraaaa !!!!!!
Agaton, moja też cmoka, miałam nawet konsultacje z neurologopedą, jeżeli przybiera na wadze, a ciebie nie boli podczas ssania, to pozwolić cmokać.
Co do smoczka, to ten z Aventu Soothie, mojej nie podszedł ma odruch wymiotny:) Za to lovi ssie, ale bardzo rzadko daje.
Jeżeli chodzi o koleżanki, to teraz moje dwie najlepsze przyjaciółki poznałam dzięki dzieciom, na placu zabaw
Moja wiecznie ulewa, dużó je, odbijam, noszę z 15 minut, tylko odłożę i od razu chlust, ma któraś z Was tak? -
Agatka, pamiętałam, ze pisalas, ze Jagna cmoka, ale u Ciebie to widzę nie ma związku ze smokiem. A ten soothie jest taki ze dziecko musi zrobić dziubek jak do cyca?
U mnie działka teraz ręczne odwijanie górnej wargi i odciąganie brody w dół juz w trakcie ssania:)
A ulewa pewnie od cmokania. Nałyka się powietrza i potem ulewa... Hela jak smoczka nie dawałam to nie uległa, dopiero teraz. Ja jeszcze mimo ze beknie to często daje na brzuch to jeszcze jej coś z paszczy wyleci z hukiem:p
-
mój najczesciej chlusta jak jest zaspany, przypuszczam że ma to jakiś związek z jescze nierozbudzonym układem pokarmowym...jak go biore na jedzenie jak juz jest troche wkurzony to prawie w ogole nic sie nie ulewa. o taka obserwaca na która nakierowała mnie położna. do tego u Was to cmokanie i łykanie powietrza to też może być...21.10.2015 Leon
-
Ja poznałam mamę do spacerów na fb na grupie z mojej dzielnicy. Mieszka blisko mnie i ma 5 mscy starszą córkę od Tadka. Jak dobrze mieć z kim pogadać na tematy dziecięce i niedzieciece!! Nasi znajomi nas właściwie olali odkąd urodził się Tadzio, więc słabo u nas z życiem towarzyskim obecnie.
Dziewczyny zobaczcie na fb czy nie ma kogoś w waszej okolicy na grupach
Mały wyl od 14:40 do 17 z krótkimi przerwami na cyca 2x i guganie 2x. Śpiący był cholernie ale się ciągle wybudzal bo wywalal sobie smoczek z buzi co chwila rękami. W końcu go omotalam kocykiem i usnął na pół h ze smokiem. Jezu co za ulga bo już nie miałam sił i nerwów. -
Z mojej wiochy to na pewno nikogo nie ma
Ja byłam w tym tyg dwa razy na aerobiku i to juz mam jakies kontakty;) mam nadzieje,ze uda mi sie chodzić regularnie;) na jutro ze zjaomymi na herbatkę do nowej knajpy sie umówiliśmy, dzisiaj byłam na kawie z mama. Hela pod względem towarzyskim jest super,spi sobie slodko,a mamusia kawke pije i plotkuje:P
-
Hej ciocie
Dorianek skonczyl dzis dwa miesiace, wrzucilam kilka fot na fb to i tu wrzuce
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2bfcf7934803.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/267be2c3025c.jpgagaton, onka, madu, maluda, PauLLa, zakocona, Natka88, Little Frog, paula1, ZakręconaOna, my dream, szczesliwa_mamusia21, lojkalojka, WiedźmaMaKota, agania, Blondik, jaroszka, stokrotka25 lubią tę wiadomość
-
Ja już wymiękam. Młody po wczorajszym świrowaniu(darcie się przez kilka godzin) zasnął w bujaczku w którym bujałam go leżąc już w łóżku. R po pracy wykonczony,ja po paru godzinach uspakajania nie miałam siły nawet tej ręki utrzymać...niestety i stety padł po 2....nawet cyc,czy lezenie z nami nic nie dało.
Tak jak pisałyście pozwoliłam spać jemu niecałe 2godziny,czyli do 18...ale co to? Po godzinie zaczął zasypiać a o 20:30 spał nawet odłożony do łóżeczka!!! Zaraz wzięliśmy go na kąpiel...po kąpieli zaczął się ryk...ale jakoś przy cycu zasnął...o 21wstał z płaczem to dałam cyca i po 15min wstał żeby dalej ryczeć na cały regulator...od kilku sekund śpi....popierdzielone to wszystko...nie chce powtórki...płakać mi się chce... -
Ja chodzę na spacery z dawną koleżanką z gimnazjum, która mieszka 2 km ode mnie i urodziła 8.10 tego roku, czyli taka "nasza" październikówka
Dojeżdża do lasu autem i idziemy te 2h razem. Super sprawa, bo dzieciaki praktycznie w tym samym wieku i gadamy głównie tylko o macierzyństwie
Little Frog, ~Rewianka~, agania, stokrotka25 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
PauLLa wrote:Ja już wymiękam. Młody po wczorajszym świrowaniu(darcie się przez kilka godzin) zasnął w bujaczku w którym bujałam go leżąc już w łóżku. R po pracy wykonczony,ja po paru godzinach uspakajania nie miałam siły nawet tej ręki utrzymać...niestety i stety padł po 2....nawet cyc,czy lezenie z nami nic nie dało.
Tak jak pisałyście pozwoliłam spać jemu niecałe 2godziny,czyli do 18...ale co to? Po godzinie zaczął zasypiać a o 20:30 spał nawet odłożony do łóżeczka!!! Zaraz wzięliśmy go na kąpiel...po kąpieli zaczął się ryk...ale jakoś przy cycu zasnął...o 21wstał z płaczem to dałam cyca i po 15min wstał żeby dalej ryczeć na cały regulator...od kilku sekund śpi....popierdzielone to wszystko...nie chce powtórki...płakać mi się chce...
mnie wkońcu po tygodniu żarcia rzeczy bez mleka i jaj, są efekty zólte kupy i brak krwi hurrraa -
Paula,bo ja chyba nie do konca zrozumiałam. Chyba go na ta kapiel nie budziliście?
Masakra,współczuję strasznie,ale nie wiem co Ci doradzić. Probowalas tego chwytu,co dziewczyny linka wklejaly? U mnie pomaga baaardzo polozona moja bluzka przy glowce, ja Helenkę tylko odkladam do łóżeczka i wychodze z pokoju. Probowalas go otulac ciasno?
Fajnie z tymi spacerami,moze poszukam kogoś w swoim mieście,tez chetnie pogadam o mamusiowych sprawach:) chociaż mam sporo koleżanek dzieci tych,ale tak,ktora urodziła miesiąc przede mną mieszka w Szwajcarii... Spotykamy się za dwa tyg,bo będą w pl,a tak to na Skype:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 22:28
-
Paulla, ja też nie zrozumiałam. Wybudzaliście go na kąpiel?
Nasz śpi już 3hCiekawe kiedy się obudzi. A L boli cholernie ząb, więc wieczór zwalony, bo najpierw był na ostrym dyżurze, a teraz pojechał do apteki 24h.. Ech
A jutro idziemy na targi mamaville. Dzwoni do nas znajomy, który ma córkę 5 msczną, a jeszcze jej nie widzieliśmy, żebyśmy się spotkali tam jutro. No to mówimy ok, i że możemy być koło 12:30, a ten, że oni przyjeżdżaja na 12 i będą max pół h. To po kiego się chce umawiać?!?
-
Paulla zastanawialas sie nad kupnem hustawki/lezaczka ? My dzis kupilismy, najlepiej wydane pieniazki. Maly radoche ma, usnal w nim. Samo kolysze wiec mozesz zrobic wiecej rzeczy dookola siebie. Wietrzycie pokoj przed spaniem ? Może to cos pomoze.