Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • madu Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noooo prawda, ja wypatruję mam u siebie na osiedlu, już wypatrzyłam że mam na parterze sasiadke która urodziła chyba w tym samym tygodniu co ja i tak za kazdym razem mam nadzieję że bedzie wychodzic na spacer o tej samej godzinie co ja i sie poznamy i może łatwiej bedzie na te spacery nawet krtótkie zbierac sie razem :)

21.10.2015 Leon <3
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie. Jak się tak samemu idzie, to trochę nudno. No chyba, że tak jak Agaton pisze - jeszcze kilka spraw przy okazji do załatwienia :)
    A jak jeszcze z kimś, kto ma dziecko w podobnym wieku, to przynajmniej tematy się nie kończą :):)

Wow, mężu właśnie przyniósł prezencik dla małej od jego szefa :D Hehe :D Ciekawe, co go tak natchnęło ;)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek a no wybaczone ! Haha :-*
    Magnosia u Mnie jest to samo , ubrania luźniejsze a przy krótkie :-(
    My na spacerek chodzimy ok 4 razy w tygodniu bo u Mnie wózek w domu stoi na 4 piętrze bo strach zostawić go na dole ... Więc muszę czekać aż siostra ze mszkoly wróci i pomoże mi z wózkiem bo z Oskarem i wózkiem bym szybciej się zrabala że schodów więc wolę nie ryzykować .
    My mamy mnóstwo zieleni obok , park itp bo to miejscowość pod Łodzią także jest ok . :-)

Wgle dziś mam cudowny dzień , dziecko noc pięknie przespalo z dwoma pobodkami na jedzonko i szybko zasypial więc bardziej się chyba napil niż najadl a przy okazji dziś uśmiechnął się do mnie dwa razy całkowicie świadomie ! Aż się poplakalam że szczęścia <3

Misiowa nareszcie jesteś i tu :-*

Bąbelek, Magnosia, Misiowa lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, zapomniałam Ci napisać, zamówiłam właśnie smoczek z Aventu - soothie, ten o którym Rewianka pisała. Zapłaciłam 20 zł z wysyłką za 1 szt. Zobacze jak się będzie sprawował i w razie czego kupie dla starszaka, bo ten jest 0-3m-ce.

Fajnie by było jakąś mamę zapoznać, ja kiedyś w kościele spotkałam dziewczynę, która ze mną w szpitalu leżała i była jeszcze jej koleżanka i miałyśmy tematów, chyba pół godziny pod kościołem stałyśmy, ale one w końcu się śpieszyły do swoich dzieci, bo zostawiły je w domu:)
    Ale ja to nigdy do końca nie wiem o której na ten spacer wyjdę, więc ciężko mi się umówić :P

zakręcona, a jakbyś przypinała wózek na dole zapięciem do roweru? jak masz do czego przypiąć oczywiście. Chociaż słyszałam i takie akcje, że ktoś wózek podpalił, bo mu się coś nie podobało, ale to jakaś chora akcja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 15:30

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    No trafił mi się śmieszek :) Jednak, tak jak piszecie, na wszystkie przyjdzie pora. Mój ma już 9 tygodni, a śmieje się do zabawek gdzieś od trzech tygodni. O, gdzieś wcięło mojego poprzedniego posta... :/

Polkosia, to Ty głównie do lasu chodzisz? Kurczę, u nas w Jabłonnie nie lepiej z tym powietrzem, ale ja głównie po osiedlu kółka robię... W weekend idę z synkiem do lasu jednak :)

Tak, na długie spacery do lasu. W 2h robię 8 km. Dlatego tylko 2x w tygodniu. Jak ładniejsza pogoda, to 3. Ja niestety mieszkam w przemysłowej dzielnicy (przy ciepłowni) i tu smród straszny...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, a jaki kolor był tego śluzu? Jeżeli w kolorze kupy, to nic złego się nie dzieje.
    U nas w końcu po mojej restrykcyjnej diecie, żólta kupa hurrraaaa !!!!!!
    Agaton, moja też cmoka, miałam nawet konsultacje z neurologopedą, jeżeli przybiera na wadze, a ciebie nie boli podczas ssania, to pozwolić cmokać.
    Co do smoczka, to ten z Aventu Soothie, mojej nie podszedł ma odruch wymiotny:) Za to lovi ssie, ale bardzo rzadko daje.
    Jeżeli chodzi o koleżanki, to teraz moje dwie najlepsze przyjaciółki poznałam dzięki dzieciom, na placu zabaw :)
    Moja wiecznie ulewa, dużó je, odbijam, noszę z 15 minut, tylko odłożę i od razu chlust, ma któraś z Was tak?

km5st5odymuuq2ts.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, pamiętałam, ze pisalas, ze Jagna cmoka, ale u Ciebie to widzę nie ma związku ze smokiem. A ten soothie jest taki ze dziecko musi zrobić dziubek jak do cyca?
    U mnie działka teraz ręczne odwijanie górnej wargi i odciąganie brody w dół juz w trakcie ssania:)

A ulewa pewnie od cmokania. Nałyka się powietrza i potem ulewa... Hela jak smoczka nie dawałam to nie uległa, dopiero teraz. Ja jeszcze mimo ze beknie to często daje na brzuch to jeszcze jej coś z paszczy wyleci z hukiem:p

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój najczesciej chlusta jak jest zaspany, przypuszczam że ma to jakiś związek z jescze nierozbudzonym układem pokarmowym...jak go biore na jedzenie jak juz jest troche wkurzony to prawie w ogole nic sie nie ulewa. o taka obserwaca na która nakierowała mnie położna. do tego u Was to cmokanie i łykanie powietrza to też może być...

21.10.2015 Leon <3
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka mij tez ulewa bardzo czesto i bardzo duzo....ale on jest straszny żarłok :)

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poznałam mamę do spacerów na fb na grupie z mojej dzielnicy. Mieszka blisko mnie i ma 5 mscy starszą córkę od Tadka. Jak dobrze mieć z kim pogadać na tematy dziecięce i niedzieciece!! Nasi znajomi nas właściwie olali odkąd urodził się Tadzio, więc słabo u nas z życiem towarzyskim obecnie.
    Dziewczyny zobaczcie na fb czy nie ma kogoś w waszej okolicy na grupach :)

Mały wyl od 14:40 do 17 z krótkimi przerwami na cyca 2x i guganie 2x. Śpiący był cholernie ale się ciągle wybudzal bo wywalal sobie smoczek z buzi co chwila rękami. W końcu go omotalam kocykiem i usnął na pół h ze smokiem. Jezu co za ulga bo już nie miałam sił i nerwów.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojej wiochy to na pewno nikogo nie ma ;)
    Ja byłam w tym tyg dwa razy na aerobiku i to juz mam jakies kontakty;) mam nadzieje,ze uda mi sie chodzić regularnie;) na jutro ze zjaomymi na herbatkę do nowej knajpy sie umówiliśmy, dzisiaj byłam na kawie z mama. Hela pod względem towarzyskim jest super,spi sobie slodko,a mamusia kawke pije i plotkuje:P

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciocie :) Dorianek skonczyl dzis dwa miesiace, wrzucilam kilka fot na fb to i tu wrzuce ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2bfcf7934803.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/267be2c3025c.jpg

agaton, nick nieaktualny, madu, maluda, PauLLa, zakocona, Natka88, Little Frog, paula1, ZakręconaOna, my dream, szczesliwa_mamusia21, lojkalojka, WiedźmaMaKota, agania, Blondik, jaroszka, stokrotka25 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś biegiem, bo trwają przygotowania do chrzcin ;)
    Co do poznawania innych mam, to ją zaczęłam chodzić do klubu dla mam. Fajna sprawą! Nie dość , że super dziewczyny to i ciekawe spotkania

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wymiękam. Młody po wczorajszym świrowaniu(darcie się przez kilka godzin) zasnął w bujaczku w którym bujałam go leżąc już w łóżku. R po pracy wykonczony,ja po paru godzinach uspakajania nie miałam siły nawet tej ręki utrzymać...niestety i stety padł po 2....nawet cyc,czy lezenie z nami nic nie dało.
    Tak jak pisałyście pozwoliłam spać jemu niecałe 2godziny,czyli do 18...ale co to? Po godzinie zaczął zasypiać a o 20:30 spał nawet odłożony do łóżeczka!!! Zaraz wzięliśmy go na kąpiel...po kąpieli zaczął się ryk...ale jakoś przy cycu zasnął...o 21wstał z płaczem to dałam cyca i po 15min wstał żeby dalej ryczeć na cały regulator...od kilku sekund śpi....popierdzielone to wszystko...nie chce powtórki...płakać mi się chce...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na spacery z dawną koleżanką z gimnazjum, która mieszka 2 km ode mnie i urodziła 8.10 tego roku, czyli taka "nasza" październikówka :) Dojeżdża do lasu autem i idziemy te 2h razem. Super sprawa, bo dzieciaki praktycznie w tym samym wieku i gadamy głównie tylko o macierzyństwie :D

Little Frog, nick nieaktualny, agania, stokrotka25 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa wrote:
    Ja już wymiękam. Młody po wczorajszym świrowaniu(darcie się przez kilka godzin) zasnął w bujaczku w którym bujałam go leżąc już w łóżku. R po pracy wykonczony,ja po paru godzinach uspakajania nie miałam siły nawet tej ręki utrzymać...niestety i stety padł po 2....nawet cyc,czy lezenie z nami nic nie dało.
    Tak jak pisałyście pozwoliłam spać jemu niecałe 2godziny,czyli do 18...ale co to? Po godzinie zaczął zasypiać a o 20:30 spał nawet odłożony do łóżeczka!!! Zaraz wzięliśmy go na kąpiel...po kąpieli zaczął się ryk...ale jakoś przy cycu zasnął...o 21wstał z płaczem to dałam cyca i po 15min wstał żeby dalej ryczeć na cały regulator...od kilku sekund śpi....popierdzielone to wszystko...nie chce powtórki...płakać mi się chce...
    PauLLa a ty jesteś na jakiejś diecie, może małemu coś nie służy co jesz?
    mnie wkońcu po tygodniu żarcia rzeczy bez mleka i jaj, są efekty zólte kupy i brak krwi hurrraa

km5st5odymuuq2ts.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,bo ja chyba nie do konca zrozumiałam. Chyba go na ta kapiel nie budziliście?
    Masakra,współczuję strasznie,ale nie wiem co Ci doradzić. Probowalas tego chwytu,co dziewczyny linka wklejaly? U mnie pomaga baaardzo polozona moja bluzka przy glowce, ja Helenkę tylko odkladam do łóżeczka i wychodze z pokoju. Probowalas go otulac ciasno?
    Fajnie z tymi spacerami,moze poszukam kogoś w swoim mieście,tez chetnie pogadam o mamusiowych sprawach:) chociaż mam sporo koleżanek dzieci tych,ale tak,ktora urodziła miesiąc przede mną mieszka w Szwajcarii... Spotykamy się za dwa tyg,bo będą w pl,a tak to na Skype:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 22:28

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.youtube.com/watch?v=j2C8MkY7Co8

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla, ja też nie zrozumiałam. Wybudzaliście go na kąpiel?

Nasz śpi już 3h :) Ciekawe kiedy się obudzi. A L boli cholernie ząb, więc wieczór zwalony, bo najpierw był na ostrym dyżurze, a teraz pojechał do apteki 24h.. Ech :(

A jutro idziemy na targi mamaville. Dzwoni do nas znajomy, który ma córkę 5 msczną, a jeszcze jej nie widzieliśmy, żebyśmy się spotkali tam jutro. No to mówimy ok, i że możemy być koło 12:30, a ten, że oni przyjeżdżaja na 12 i będą max pół h. To po kiego się chce umawiać :/?!?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla zastanawialas sie nad kupnem hustawki/lezaczka ? My dzis kupilismy, najlepiej wydane pieniazki. Maly radoche ma, usnal w nim. Samo kolysze wiec mozesz zrobic wiecej rzeczy dookola siebie. Wietrzycie pokoj przed spaniem ? Może to cos pomoze.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
‹‹ 2902 2903 2904 2905 2906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ