WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka ja też, ja też chcę tą rozpiskę o rutynie :) odezwę się na fb

onka lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Zakręcona, fajny pomysł, by mieć ten sam awatar na fb i belly. W ten sposób może w końcu połapałabym się kto jest kto, bo tylko parę osób kojarzę ;) Też tak więc ustawiłam :)

Onka, też bym chciała tę rozpiskę, ale jak się nazywasz na fb :/ A ta rozpiska kto jest kto, uciekła gdzieś na dół i nie mogę znaleźć...

Przysze wieczór. Pewnie nasze dzieciaczki najbardziej marudne teraz. Nasz też coś nie może zasnąć i mąż go nosi i lulka. Ja odpoczywam i liczę, że mu się uda ;)

Blondik, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • agaton Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry pomysł:)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wysłałam Ci zaproszenie tutaj :)

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez niespokojny odkilku dni . A wczorajsza noc byla jego najgorsza od urodzenia :( Od wczoraj przyzwyczajam tez malego do spania w swoim lozeczku i nie jest latwo . On chyba polubil nasze wyrko :/

Dziewczyny moj syn od wczoraj strasznie sie slini i puszcza banki . To chyba jeszczenie zeby ,bo dziasla manormalne :/ Kiedys czytalam o tym , ze u dzieci sliniawki msza sie nauczyc produkowac odpowiednia ilosc sliny . Co myslicie ?

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz drugą noc usnął o 19:30. Ale czad!

Przyszła dzisiaj karuzela na łóżeczko z projektorem na sufit. Fajna sprawa :) Mały usypia na cycku przy słuchaniu bajek.

Dzisiaj na targach nauczyliśmy się wiązać kieszonkę i wolimy to niż kangurka. I kupiliśmy małemu dużo książek :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey. No tak,wybudziłam na kąpiel ale histeria przyszła kiedy chciałam umyć buzię na przewijaku. Bo sama kąpiel super...wgl ostatnio świruje przy myciu oczek i twarzy...czasami drze sie przy zmianie pampersa...poza tym już dwa razy przetrzymywałam go od ok 18 do 22 i nic,nawet gorzej spał bo co godzine potrafił się budzić. W poniedziałek jadę z nim do lekarza...niestety ale u nas są kolki. Dziś poszliśmy do matki R bo starsza siostra była,a Synek taki atak miał że wszystkim łzy w oczach stanęły...zaśnie na pół godziny i budzi się z przeraźliwym krzykiem,..dziąsełka nadal opuchnięte i smarujemy maścią...katar tez ma i czasem przy jedzeniu ciężko oddycha...czyszcze nosek ok 5razy dziennie i smaruje 2xpod noskien...dzisiaj na spacer ubieralam go na zmiane ciuszek - cyc...a w wózku ryk...pół godziny spacerek i pół na tarasie...

Przepraszam że tylko o nas ale co zasypial Adi to kończyłam nadrabiać i budził się zaraz ... jestem w rakim stresie że nie pamiętam o wodzie wstawionej na herbatę...aaa Wasz super chwyt od dawna u nas wykorzystywany,R na niego wpadł gdy Mały bez przerwy płakał jednak jak niektóre zauważyły,jak coś Dzidzie boli to nie pomaga

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka,Hela tez się tak ślini z bąbelkami. Tez mam nadzieje,ze to nie zęby,ale przeciez za wcześnie:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla, po co go przetrzymywalas tyle czasu? Im dłużej nie śpi, a jest śpiący, tym gorzej. Ja juz nigdy dziecka nie przetrzymam. Tylko gorzej jest.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, im dziecko bardziej zmęczone, tym trudniej mu zasnąć. Nasze dzieciaki mają ledwo kilka tygodni i uważam, że takie usypianie czy przetrzymywanie na siłę jest totalnie bez sensu. U nas Tysia nocny sen ma zazwyczaj między 20 a 22. Zazwyczaj koło 21 mam usypianie z bańki ;) Tak, jak dziś. Mogę na spokojnie sobie coś porobić czy poleniuchować, a ona już smacznie śpi. I wcale jakoś specjalnie jej nie męczyłam wcześniej. U nas sprawdza się wyciszenie, kołysanie i śpiewanie. Zazwyczaj wtedy szybko zasypia. BTW, po co budzić na kąpiel? Jak raz się nie wykąpie, to nic się nie stanie ;) My kąpiemy co 3 dni. Skóra idealna.

A, ja też bym płakała, gdyby ktoś znienacka zaczął mi myć twarz czy oczy, kiedy sobie spokojnie leżę ;) Dzieci czasem płaczą, nie ma co z tego robić problemu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 21:23

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tego samego zdania . Moj dzisiaj zrobil sobie drzemke 20 min o 18 , a o 19:30 zawsze kapiemy i potem nyny spac:)
    Ja tez teraz kapie go co trzeci dzien , a w pozostale myje go pod kranem w umywalce i tez mu sie podoba ;)

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, nas pediatra zapytała czy my się codziennie myjemy. I to mi wystarczyło. Dziecko tak samo się poci, brudzi, a na dodatek leży w pampersach w siku i kupie. Co z tego, jak nawet (jak my) szybko wymieniasz. Dla mnie to jednak mało higieniczne. A dzieciaki kąpiel lubią przeważnie i mogą poćwiczyć sobie ciałko w wannie. Dla mnie same plusy ma codzienna kąpiel :)

Nasz dziś spał 4h na targach a o 18 miał drzemkę 5 min i poszedł spać i tak o 19:30 :)

ZakręconaOna, annggela lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona to teraz jak Tadek zasypia wczesniej to masz troche czasu dla siebie :)
    Ja tez zaczelam malemu czytac ksiazki , ale on to chyba malo zainteresowany :/
    Jak karmie to moze i slucha bo patrzy tymi swoimi pieknym slipkami ,alenp. jak sobie lezy na lezaczku to zaczyna plakac jak zaczynam czytac :( Ale nie bede sie zniechecac :)

Polecicie jakas hustawke ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 21:33

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie przetrzymuje tez,czasem próbuje,żeby nie zasypiala,tylko chwile poczekala,ale chyba bym ja do wody musiała włożyć,żeby nie zasnęła;) jak chce spac to zasypia gdziekolwiek jest i cokolwiek sie jej robi hehe:)
    A wieczorem jak obczailam,ze najlepszym sposobem jest zostawianie jej w łóżeczku to normalnie zlote dziecko mam. Klade,wychodze,czasem smoczek wkladam do buzi,ale tez nie zawsze. Czasami musze do niej zaglądnąć,ale tez nie zawsze:) i klade jej moja bluzke do lozka prawie zawsze:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam tez nie myje codziennie. Sama się tez cala nie namydlam codziennie,tylko myje strategiczne miejsca.

polkosia lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja daję avatar ten sam co na fb :)

Coś dziś u nas ciężko chyba będzie z zaśnięciem, B. walczy ale młoda coś marudna. zobaczymy.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka,ja tez próbowałam czytac Lokomotywe,ale zawsze w tym samym momencie zaczynala sie nerwowo kręcić i stękać;) ale tez się nie zniechęcam:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, ano możemy w końcu pobyć z L trochę razem :) Szkoda że sexic się jeszcze nie możemy :(
    Nasz to śpi w sumie, jak mu czytamy albo przysypia na cycku, ale i tak czytamy, niech słucha :)

My też dużo mu śpiewamy (razem z piosenkami z yt) albo sami wymyślamy, śmieje się wtedy :D I pokazujemy mu takie książeczki dla maluszków z piszczalka :) Śmieje się też. Polecamy :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpi Diablica :)

Zakocona dlaczego jeszcze nie możecie?

Ja mam ochotę na pyszną kolację ale nie mam pomysłu ;/

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko cosie dzieje z moimsynem :( Juz druga noc budzi sie po godzinie z rykiem :/ Naszczescie suszarka jest zawsze niezawodna .

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
‹‹ 2904 2905 2906 2907 2908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ