Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,
Zakręcona, fajny pomysł, by mieć ten sam awatar na fb i belly. W ten sposób może w końcu połapałabym się kto jest kto, bo tylko parę osób kojarzęTeż tak więc ustawiłam
Onka, też bym chciała tę rozpiskę, ale jak się nazywasz na fbA ta rozpiska kto jest kto, uciekła gdzieś na dół i nie mogę znaleźć...
Przysze wieczór. Pewnie nasze dzieciaczki najbardziej marudne teraz. Nasz też coś nie może zasnąć i mąż go nosi i lulka. Ja odpoczywam i liczę, że mu się udaBlondik, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
nick nieaktualny
-
Moj tez niespokojny odkilku dni . A wczorajsza noc byla jego najgorsza od urodzenia
Od wczoraj przyzwyczajam tez malego do spania w swoim lozeczku i nie jest latwo . On chyba polubil nasze wyrko
Dziewczyny moj syn od wczoraj strasznie sie slini i puszcza banki . To chyba jeszczenie zeby ,bo dziasla manormalneKiedys czytalam o tym , ze u dzieci sliniawki msza sie nauczyc produkowac odpowiednia ilosc sliny . Co myslicie ?
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Nasz drugą noc usnął o 19:30. Ale czad!
Przyszła dzisiaj karuzela na łóżeczko z projektorem na sufit. Fajna sprawaMały usypia na cycku przy słuchaniu bajek.
Dzisiaj na targach nauczyliśmy się wiązać kieszonkę i wolimy to niż kangurka. I kupiliśmy małemu dużo książek -
Hey. No tak,wybudziłam na kąpiel ale histeria przyszła kiedy chciałam umyć buzię na przewijaku. Bo sama kąpiel super...wgl ostatnio świruje przy myciu oczek i twarzy...czasami drze sie przy zmianie pampersa...poza tym już dwa razy przetrzymywałam go od ok 18 do 22 i nic,nawet gorzej spał bo co godzine potrafił się budzić. W poniedziałek jadę z nim do lekarza...niestety ale u nas są kolki. Dziś poszliśmy do matki R bo starsza siostra była,a Synek taki atak miał że wszystkim łzy w oczach stanęły...zaśnie na pół godziny i budzi się z przeraźliwym krzykiem,..dziąsełka nadal opuchnięte i smarujemy maścią...katar tez ma i czasem przy jedzeniu ciężko oddycha...czyszcze nosek ok 5razy dziennie i smaruje 2xpod noskien...dzisiaj na spacer ubieralam go na zmiane ciuszek - cyc...a w wózku ryk...pół godziny spacerek i pół na tarasie...
Przepraszam że tylko o nas ale co zasypial Adi to kończyłam nadrabiać i budził się zaraz ... jestem w rakim stresie że nie pamiętam o wodzie wstawionej na herbatę...aaa Wasz super chwyt od dawna u nas wykorzystywany,R na niego wpadł gdy Mały bez przerwy płakał jednak jak niektóre zauważyły,jak coś Dzidzie boli to nie pomaga -
Dokładnie, im dziecko bardziej zmęczone, tym trudniej mu zasnąć. Nasze dzieciaki mają ledwo kilka tygodni i uważam, że takie usypianie czy przetrzymywanie na siłę jest totalnie bez sensu. U nas Tysia nocny sen ma zazwyczaj między 20 a 22. Zazwyczaj koło 21 mam usypianie z bańki
Tak, jak dziś. Mogę na spokojnie sobie coś porobić czy poleniuchować, a ona już smacznie śpi. I wcale jakoś specjalnie jej nie męczyłam wcześniej. U nas sprawdza się wyciszenie, kołysanie i śpiewanie. Zazwyczaj wtedy szybko zasypia. BTW, po co budzić na kąpiel? Jak raz się nie wykąpie, to nic się nie stanie
My kąpiemy co 3 dni. Skóra idealna.
A, ja też bym płakała, gdyby ktoś znienacka zaczął mi myć twarz czy oczy, kiedy sobie spokojnie leżęDzieci czasem płaczą, nie ma co z tego robić problemu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 21:23
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Jestem tego samego zdania . Moj dzisiaj zrobil sobie drzemke 20 min o 18 , a o 19:30 zawsze kapiemy i potem nyny spac:)
Ja tez teraz kapie go co trzeci dzien , a w pozostale myje go pod kranem w umywalce i tez mu sie podoba
[*] 6tc 07.01.2015
-
Polkosia, nas pediatra zapytała czy my się codziennie myjemy. I to mi wystarczyło. Dziecko tak samo się poci, brudzi, a na dodatek leży w pampersach w siku i kupie. Co z tego, jak nawet (jak my) szybko wymieniasz. Dla mnie to jednak mało higieniczne. A dzieciaki kąpiel lubią przeważnie i mogą poćwiczyć sobie ciałko w wannie. Dla mnie same plusy ma codzienna kąpiel
Nasz dziś spał 4h na targach a o 18 miał drzemkę 5 min i poszedł spać i tak o 19:30ZakręconaOna, annggela lubią tę wiadomość
-
Zakocona to teraz jak Tadek zasypia wczesniej to masz troche czasu dla siebie
Ja tez zaczelam malemu czytac ksiazki , ale on to chyba malo zainteresowany
Jak karmie to moze i slucha bo patrzy tymi swoimi pieknym slipkami ,alenp. jak sobie lezy na lezaczku to zaczyna plakac jak zaczynam czytacAle nie bede sie zniechecac
Polecicie jakas hustawke ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 21:33
[*] 6tc 07.01.2015
-
Ja tam nie przetrzymuje tez,czasem próbuje,żeby nie zasypiala,tylko chwile poczekala,ale chyba bym ja do wody musiała włożyć,żeby nie zasnęła;) jak chce spac to zasypia gdziekolwiek jest i cokolwiek sie jej robi hehe:)
A wieczorem jak obczailam,ze najlepszym sposobem jest zostawianie jej w łóżeczku to normalnie zlote dziecko mam. Klade,wychodze,czasem smoczek wkladam do buzi,ale tez nie zawsze. Czasami musze do niej zaglądnąć,ale tez nie zawsze:) i klade jej moja bluzke do lozka prawie zawsze:)
-
Zakręcona, ano możemy w końcu pobyć z L trochę razem
Szkoda że sexic się jeszcze nie możemy
Nasz to śpi w sumie, jak mu czytamy albo przysypia na cycku, ale i tak czytamy, niech słucha
My też dużo mu śpiewamy (razem z piosenkami z yt) albo sami wymyślamy, śmieje się wtedyI pokazujemy mu takie książeczki dla maluszków z piszczalka
Śmieje się też. Polecamy