Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zakocona widzisz , jednak chyba dzieci nasze powoli sobie normuja . Szczęśliwa super !
)
Mój Oskar właśnie 4 noc śpi ładnie po 2-3 h a nawet zdarza się 3,5pięknie śpi u siebie i wgle taki grzeczny jest . Też nie chce zapeszac ale jestem pełną nadzieji Mama bo budzi się ciągle w tych samych godzinach .
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Mój zasnął zaraz po kąpieli o 20 spał do 1 !! Szybko zjadl i spał dalej do 4 znów szybkie jedzenie i teraz obudziła go kupa, a pewnie by jeszcze pospal. Gdyby nie te kupy co je musi wystekac z 20 min to spalby dużo dużej. A oczywiście w nocy musi zwykle ze 2 zrobić.
Żeby nie byli za pieknie to ja się czymś strulam i między 1 a kolejnym karmieniem nic nie pospalam. Na sczescie przeszło.
W ogóle super to jest ze coraz więcej u naszych dzieciaków dobrych nocy, mam nadzieję że u nas wszystkich idzie to w stronę dłuższego i spokojniejszego snu. Chociaż u nas już były serie dobrych nocy pi których przychodził jakiś zły dzień, który wszystko znów do góry nogami przewracal i po przewrocie zaczynał panować nowy porządek, na szczęście lepszy:-)
A propo tego nowego porzadku, to my się chyba zbliżamy do kolejnego skoku powoli. Leo non stop od 2 dni by jadł i częściej marudzi na spanie. No i oczywiście w związku z tym że tyle je to kupy idą nieprzerwanie. Cycki na sczescie już się przyzwyczaily po jednym dniu i pierszy raz w swojej karierze matki karmiącej mam nawaly.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 07:25
Little Frog lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Madu moja noc wygladala bardzo podobnie do Twojej ( oczywiscie mowie o karmieniu )
I tez obudzila nas kupa Leona
Mam nadzieje , ze te Twoje zatrucie to nic powaznego i juz czujesz sie lepiej .
Moje syn teraz robi sobie drzeke przy dzwieku suszarki ,a ja juz pranie zrobilam i rosol wstawilam . Teraz czas na sniadanie
A jesli chodzi o sprawy lozkowe to ja moze dorwe mojego jak corka pojedzie do cioci na tydziedzien przed swietami . Bedzie wieksza swoboda i wiecj mozliwoscieLittle Frog, madu lubią tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
U mnie Helenka sie tez "normuje",ale bardzo mi pomogli te informacje od Onki (dziękuję:*) dot. Rutyny bo wiem teraz kiedy Hela marudzi bo jest spiaca i wtedy ja do łóżeczka klade na drzemke:)
Lojka,to oby u Ciebie ten pierwszy raz byl jak u Wiedzmy przyjemny!
Madu,mam nadzieje,ze lepiej sie czujesz:)onka, madu lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny juz lepiej:)
Ja juz tez mojego wyczułam kiedy marudzi jak jest śpiacy i to na prwdę ułatwia życie:)
co do seksu, to my jescze przed. Wczoraj pytałam ginki kiedy to mi powiedziała ze po 8 tyg od cc . Także czekamy. Mój jest b. wyrozumiały w tej kwestiiAle jakos się ni eboję, bo sn bym się bala ale po cc niee:) Zobaczymy za póltora tygodnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 11:09
21.10.2015 Leon -
Bąbelek wrote:Pytanie: czy seks przed pierwszym okresem po porodzie gwarantuje brak ciąży? no bo chyba wtedy owulacji nie ma póki się okres nie pojawi? czy się mylę?
Ostatnio spotkałam się z koleżanką i jest w ciąży, powiedziała mi, że zaszła znowu w ciążę, a nie miała jeszcze I okresu po porodzie i że datę porodu będą jej obliczać wg wielkości płodu więc na jej przykładzie wiem, że jest możliwe...
Ps. My tyle czasu staraliśmy się o dziecko,a teraz po kilku latach nagle trzeba będzie zacząć korzystać z zabezpieczeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 15:13
-
Kochane, czy stosujecie jakieś "cudowne" diety na schudnięcie?
u mnie waga zatrzymała się w miejscu od 2 tygodni
muszę zacząć działać, bo wyjęłam dzisiaj ubrania z przed ciąży i jestem załamana...
nie jem wcale dużo i niezdrowo, bo przy moim aktywnym i płaczliwym dziecku to nawet czasu na toaletę często nie mam, ale chyba gubi mnie to, że nie jem regularnie... -
Maluda,ja tez nie chudnę. Raz sie zawzielam i Malo jadlam,tzn wieczorem nie jadłam późno i ogólnie troche glodnawa chodziłam,ale to dlatego,ze wczesniej potrafilam wielkie iloaci jedzenia zjeść i dalej byc glodna. Schudłam 2 kg,ale nie wytrzymałam tego,jem teraz normalnie,tzn nieraz kolacje przed snem. Zawsze musli na śniadanie,zdrowy obiad, dużo warzyw,kielki,surówki,chodzę id zeszłego tygodnia na aerobik i codziennie na 2 h spacery szybkim marszem (po których jestem padnieta) i NIC. ostatnio nawet pól kilo mi przybylo...
To chyba sprawa hormonów,bo normalnie bym przeciez schudla... Ja mysle,ze nie ma co dietowac,lepiej jeść zdrowo,bo jak masz schudnąć to schudniesz i tak. Podobno najczęściej po 3m-ci karmienia sie chudnie. Ciekawe:)
Mam w końcu taka dietę,ze nie jem słodyczy nic a nic,chyba ze domowym ciastem mnie ktos poczestuje to sie skusze na kawałek:)
Maluda,ja kupiłam sobie większe elastyczne jeansy i swetry rozpinane i tak chodzęto są fajne modne ciuchy wiec nie czuje sie zle. O spodniach sprzed ciąży mogę zapomnieć póki co...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 16:09
-
Ja tez nie chudne
Ale u mie to przez karmienie piersia . Tak wiem wszyscy mowia , ze jak bedziesz karmic to kilogramy same leca , ale ja jestem wyjatkiem . Z corka tez tak bylo .Karmilam ja 15 miesiecy i ani deko mi nie zeszlo ,a jak skonczylam to chudlam bez diety . Teraz zaczne cwiczyc pewnie od stycznia . To takie postanowienie noworoczne
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
lojkalojka wrote:Dziewczyny czy macie hustawki dla waszych dzieci i czy sie sprawdzaja ? Jestem w trakcie szukania czegos co zainteresuje mojego syna
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/34cd52efb4b1.jpg
Jestesmy zadowoleni a zwlaszcza Dudusbuja sie na boki, jak obrucisz siedzonko to buja sie przod/tyl. Ma dwie melodyjki plus regulacja glosnosci i regulujesz predkosc bujania oraz mozesz wlaczyc karuzelke aby sie krecila.
A tu nasz Mikolajek, dla mamus co nie siedza na fb
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/54e99b6660fa.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca8f4e5e86fe.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 18:11
Little Frog, lojkalojka, szczesliwa_mamusia21, mała.mi, jaroszka lubią tę wiadomość
-
To ja juz waze 45 kg :/jestem strasznie chuda, nie wiem jak ja długo pojadr na tej diecie indyczej. Nawet brokul mojej szkodzi.
My jutro na szczepienie, ciekawe jak zniesie.
PS. Jutro pierwszy raz w zyciu, będę sama jechala autem, boje sie jak cholera, bo jedzie ze mną Jaga