Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona widzisz , jednak chyba dzieci nasze powoli sobie normuja . Szczęśliwa super ! :-))
    Mój Oskar właśnie 4 noc śpi ładnie po 2-3 h a nawet zdarza się 3,5 :-) pięknie śpi u siebie i wgle taki grzeczny jest . Też nie chce zapeszac ale jestem pełną nadzieji Mama bo budzi się ciągle w tych samych godzinach .

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Wiedzma,szczesciara z Ciebie:) mnie bolal pierwszy raz i drugi i trzeci i tyle bylo seksow póki co;) ale dzialamy,trzeba rozruszać maszynerię;)
    U nas to samo, dopiero po 6-7 razieprzestalo bolec, gdy zachcialo mi sie powtorke zrobic :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zasnął zaraz po kąpieli o 20 spał do 1 !! Szybko zjadl i spał dalej do 4 znów szybkie jedzenie i teraz obudziła go kupa, a pewnie by jeszcze pospal. Gdyby nie te kupy co je musi wystekac z 20 min to spalby dużo dużej. A oczywiście w nocy musi zwykle ze 2 zrobić.

Żeby nie byli za pieknie to ja się czymś strulam i między 1 a kolejnym karmieniem nic nie pospalam. Na sczescie przeszło.

W ogóle super to jest ze coraz więcej u naszych dzieciaków dobrych nocy, mam nadzieję że u nas wszystkich idzie to w stronę dłuższego i spokojniejszego snu. Chociaż u nas już były serie dobrych nocy pi których przychodził jakiś zły dzień, który wszystko znów do góry nogami przewracal i po przewrocie zaczynał panować nowy porządek, na szczęście lepszy:-)

A propo tego nowego porzadku, to my się chyba zbliżamy do kolejnego skoku powoli. Leo non stop od 2 dni by jadł i częściej marudzi na spanie. No i oczywiście w związku z tym że tyle je to kupy idą nieprzerwanie. Cycki na sczescie już się przyzwyczaily po jednym dniu i pierszy raz w swojej karierze matki karmiącej mam nawaly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 07:25

Little Frog lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu moja noc wygladala bardzo podobnie do Twojej ( oczywiscie mowie o karmieniu )
    I tez obudzila nas kupa Leona ;)
    Mam nadzieje , ze te Twoje zatrucie to nic powaznego i juz czujesz sie lepiej .

Moje syn teraz robi sobie drzeke przy dzwieku suszarki ,a ja juz pranie zrobilam i rosol wstawilam . Teraz czas na sniadanie :)

A jesli chodzi o sprawy lozkowe to ja moze dorwe mojego jak corka pojedzie do cioci na tydziedzien przed swietami . Bedzie wieksza swoboda i wiecj mozliwoscie ;)

Little Frog, madu lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela,to dobrze ze juz jest fajnie,ciekawe ile bolesnych prób mnie czeka hehe.
    Helenka teraz śpi,a ja piłam kawke i oglądałam Seks w wielkim miescie:) fajne są te odcinki bo krótkie,czasami sobie przed karmieniem wlaczam:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Helenka sie tez "normuje",ale bardzo mi pomogli te informacje od Onki (dziękuję:*) dot. Rutyny bo wiem teraz kiedy Hela marudzi bo jest spiaca i wtedy ja do łóżeczka klade na drzemke:)
    Lojka,to oby u Ciebie ten pierwszy raz byl jak u Wiedzmy przyjemny!:)
    Madu,mam nadzieje,ze lepiej sie czujesz:)

nick nieaktualny, madu lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny juz lepiej:)
    Ja juz tez mojego wyczułam kiedy marudzi jak jest śpiacy i to na prwdę ułatwia życie:)

co do seksu, to my jescze przed. Wczoraj pytałam ginki kiedy to mi powiedziała ze po 8 tyg od cc . Także czekamy. Mój jest b. wyrozumiały w tej kwestii :) Ale jakos się ni eboję, bo sn bym się bala ale po cc niee:) Zobaczymy za póltora tygodnia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 11:09

21.10.2015 Leon <3
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6dd7f6ceaed.jpg
    Pozdrowienia od Mikołajki :-)

Blondik, madu, maluda, lojkalojka, paula1, zakocona, Little Frog, annggela, PauLLa, ZakręconaOna, jaroszka lubią tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie: czy seks przed pierwszym okresem po porodzie gwarantuje brak ciąży? no bo chyba wtedy owulacji nie ma póki się okres nie pojawi? czy się mylę?

atdc6iyehd9qphks.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Pytanie: czy seks przed pierwszym okresem po porodzie gwarantuje brak ciąży? no bo chyba wtedy owulacji nie ma póki się okres nie pojawi? czy się mylę?

Ostatnio spotkałam się z koleżanką i jest w ciąży, powiedziała mi, że zaszła znowu w ciążę, a nie miała jeszcze I okresu po porodzie i że datę porodu będą jej obliczać wg wielkości płodu więc na jej przykładzie wiem, że jest możliwe...

Ps. My tyle czasu staraliśmy się o dziecko,a teraz po kilku latach nagle trzeba będzie zacząć korzystać z zabezpieczenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 15:13

relganli4wkmj4ii.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, czy stosujecie jakieś "cudowne" diety na schudnięcie?
    u mnie waga zatrzymała się w miejscu od 2 tygodni :(
    muszę zacząć działać, bo wyjęłam dzisiaj ubrania z przed ciąży i jestem załamana...
    nie jem wcale dużo i niezdrowo, bo przy moim aktywnym i płaczliwym dziecku to nawet czasu na toaletę często nie mam, ale chyba gubi mnie to, że nie jem regularnie...

relganli4wkmj4ii.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda,ja tez nie chudnę. Raz sie zawzielam i Malo jadlam,tzn wieczorem nie jadłam późno i ogólnie troche glodnawa chodziłam,ale to dlatego,ze wczesniej potrafilam wielkie iloaci jedzenia zjeść i dalej byc glodna. Schudłam 2 kg,ale nie wytrzymałam tego,jem teraz normalnie,tzn nieraz kolacje przed snem. Zawsze musli na śniadanie,zdrowy obiad, dużo warzyw,kielki,surówki,chodzę id zeszłego tygodnia na aerobik i codziennie na 2 h spacery szybkim marszem (po których jestem padnieta) i NIC. ostatnio nawet pól kilo mi przybylo...
    To chyba sprawa hormonów,bo normalnie bym przeciez schudla... Ja mysle,ze nie ma co dietowac,lepiej jeść zdrowo,bo jak masz schudnąć to schudniesz i tak. Podobno najczęściej po 3m-ci karmienia sie chudnie. Ciekawe:)
    Mam w końcu taka dietę,ze nie jem słodyczy nic a nic,chyba ze domowym ciastem mnie ktos poczestuje to sie skusze na kawałek:)
    Maluda,ja kupiłam sobie większe elastyczne jeansy i swetry rozpinane i tak chodzę:) to są fajne modne ciuchy wiec nie czuje sie zle. O spodniach sprzed ciąży mogę zapomnieć póki co...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 16:09

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie chudne :( Ale u mie to przez karmienie piersia . Tak wiem wszyscy mowia , ze jak bedziesz karmic to kilogramy same leca , ale ja jestem wyjatkiem . Z corka tez tak bylo .Karmilam ja 15 miesiecy i ani deko mi nie zeszlo ,a jak skonczylam to chudlam bez diety . Teraz zaczne cwiczyc pewnie od stycznia . To takie postanowienie noworoczne :)

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie hustawki dla waszych dzieci i czy sie sprawdzaja ? Jestem w trakcie szukania czegos co zainteresuje mojego syna :)

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka,moja mama miała to samo z tym chudnieciem i ja pewnie mam to samo... Jakbym wiedziała to bym nie zarla tyle słodyczy,moze z kilo mniej bym teraz miała;)
    Nie mam huśtawki,wiec nie pomogę:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mysle , ze duzo dziedziczymy po mamusiach :)
    Moja nie chudla i duzo tyla w ciazy i ja tez tak mam.

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Dziewczyny czy macie hustawki dla waszych dzieci i czy sie sprawdzaja ? Jestem w trakcie szukania czegos co zainteresuje mojego syna :)
    My kupilismy taka
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/34cd52efb4b1.jpg
    Jestesmy zadowoleni a zwlaszcza Dudus :) buja sie na boki, jak obrucisz siedzonko to buja sie przod/tyl. Ma dwie melodyjki plus regulacja glosnosci i regulujesz predkosc bujania oraz mozesz wlaczyc karuzelke aby sie krecila.

A tu nasz Mikolajek, dla mamus co nie siedza na fb :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/54e99b6660fa.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca8f4e5e86fe.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 18:11

Little Frog, lojkalojka, szczesliwa_mamusia21, mała.mi, jaroszka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki on radosny :)
    Angela a ta huśtawka ma podpiecie pod prąd?

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    url=http://naforum.zapodaj.net/27337d63d50d.jpg.html]http://naforum.zapodaj.net/thumbs/27337d63d50d.jpg[/url]
    Kurcze bokiem...ale to nic :) całuski od Adrianka :* <3

lojkalojka, szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna, jaroszka, maluda lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja juz waze 45 kg :/jestem strasznie chuda, nie wiem jak ja długo pojadr na tej diecie indyczej. Nawet brokul mojej szkodzi.
    My jutro na szczepienie, ciekawe jak zniesie.
    PS. Jutro pierwszy raz w zyciu, będę sama jechala autem, boje sie jak cholera, bo jedzie ze mną Jaga

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 2906 2907 2908 2909 2910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ