WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona widzisz , jednak chyba dzieci nasze powoli sobie normuja . Szczęśliwa super ! :-))
    Mój Oskar właśnie 4 noc śpi ładnie po 2-3 h a nawet zdarza się 3,5 :-) pięknie śpi u siebie i wgle taki grzeczny jest . Też nie chce zapeszac ale jestem pełną nadzieji Mama bo budzi się ciągle w tych samych godzinach .

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Wiedzma,szczesciara z Ciebie:) mnie bolal pierwszy raz i drugi i trzeci i tyle bylo seksow póki co;) ale dzialamy,trzeba rozruszać maszynerię;)
    U nas to samo, dopiero po 6-7 razieprzestalo bolec, gdy zachcialo mi sie powtorke zrobic :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zasnął zaraz po kąpieli o 20 spał do 1 !! Szybko zjadl i spał dalej do 4 znów szybkie jedzenie i teraz obudziła go kupa, a pewnie by jeszcze pospal. Gdyby nie te kupy co je musi wystekac z 20 min to spalby dużo dużej. A oczywiście w nocy musi zwykle ze 2 zrobić.

Żeby nie byli za pieknie to ja się czymś strulam i między 1 a kolejnym karmieniem nic nie pospalam. Na sczescie przeszło.

W ogóle super to jest ze coraz więcej u naszych dzieciaków dobrych nocy, mam nadzieję że u nas wszystkich idzie to w stronę dłuższego i spokojniejszego snu. Chociaż u nas już były serie dobrych nocy pi których przychodził jakiś zły dzień, który wszystko znów do góry nogami przewracal i po przewrocie zaczynał panować nowy porządek, na szczęście lepszy:-)

A propo tego nowego porzadku, to my się chyba zbliżamy do kolejnego skoku powoli. Leo non stop od 2 dni by jadł i częściej marudzi na spanie. No i oczywiście w związku z tym że tyle je to kupy idą nieprzerwanie. Cycki na sczescie już się przyzwyczaily po jednym dniu i pierszy raz w swojej karierze matki karmiącej mam nawaly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 07:25

Little Frog lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu moja noc wygladala bardzo podobnie do Twojej ( oczywiscie mowie o karmieniu )
    I tez obudzila nas kupa Leona ;)
    Mam nadzieje , ze te Twoje zatrucie to nic powaznego i juz czujesz sie lepiej .

Moje syn teraz robi sobie drzeke przy dzwieku suszarki ,a ja juz pranie zrobilam i rosol wstawilam . Teraz czas na sniadanie :)

A jesli chodzi o sprawy lozkowe to ja moze dorwe mojego jak corka pojedzie do cioci na tydziedzien przed swietami . Bedzie wieksza swoboda i wiecj mozliwoscie ;)

Little Frog, madu lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela,to dobrze ze juz jest fajnie,ciekawe ile bolesnych prób mnie czeka hehe.
    Helenka teraz śpi,a ja piłam kawke i oglądałam Seks w wielkim miescie:) fajne są te odcinki bo krótkie,czasami sobie przed karmieniem wlaczam:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Helenka sie tez "normuje",ale bardzo mi pomogli te informacje od Onki (dziękuję:*) dot. Rutyny bo wiem teraz kiedy Hela marudzi bo jest spiaca i wtedy ja do łóżeczka klade na drzemke:)
    Lojka,to oby u Ciebie ten pierwszy raz byl jak u Wiedzmy przyjemny!:)
    Madu,mam nadzieje,ze lepiej sie czujesz:)

onka, madu lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny juz lepiej:)
    Ja juz tez mojego wyczułam kiedy marudzi jak jest śpiacy i to na prwdę ułatwia życie:)

co do seksu, to my jescze przed. Wczoraj pytałam ginki kiedy to mi powiedziała ze po 8 tyg od cc . Także czekamy. Mój jest b. wyrozumiały w tej kwestii :) Ale jakos się ni eboję, bo sn bym się bala ale po cc niee:) Zobaczymy za póltora tygodnia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 11:09

21.10.2015 Leon <3
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6dd7f6ceaed.jpg
    Pozdrowienia od Mikołajki :-)

Blondik, madu, maluda, lojkalojka, paula1, zakocona, Little Frog, annggela, PauLLa, ZakręconaOna, jaroszka lubią tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie: czy seks przed pierwszym okresem po porodzie gwarantuje brak ciąży? no bo chyba wtedy owulacji nie ma póki się okres nie pojawi? czy się mylę?

atdc6iyehd9qphks.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Pytanie: czy seks przed pierwszym okresem po porodzie gwarantuje brak ciąży? no bo chyba wtedy owulacji nie ma póki się okres nie pojawi? czy się mylę?

Ostatnio spotkałam się z koleżanką i jest w ciąży, powiedziała mi, że zaszła znowu w ciążę, a nie miała jeszcze I okresu po porodzie i że datę porodu będą jej obliczać wg wielkości płodu więc na jej przykładzie wiem, że jest możliwe...

Ps. My tyle czasu staraliśmy się o dziecko,a teraz po kilku latach nagle trzeba będzie zacząć korzystać z zabezpieczenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 15:13

relganli4wkmj4ii.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, czy stosujecie jakieś "cudowne" diety na schudnięcie?
    u mnie waga zatrzymała się w miejscu od 2 tygodni :(
    muszę zacząć działać, bo wyjęłam dzisiaj ubrania z przed ciąży i jestem załamana...
    nie jem wcale dużo i niezdrowo, bo przy moim aktywnym i płaczliwym dziecku to nawet czasu na toaletę często nie mam, ale chyba gubi mnie to, że nie jem regularnie...

relganli4wkmj4ii.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda,ja tez nie chudnę. Raz sie zawzielam i Malo jadlam,tzn wieczorem nie jadłam późno i ogólnie troche glodnawa chodziłam,ale to dlatego,ze wczesniej potrafilam wielkie iloaci jedzenia zjeść i dalej byc glodna. Schudłam 2 kg,ale nie wytrzymałam tego,jem teraz normalnie,tzn nieraz kolacje przed snem. Zawsze musli na śniadanie,zdrowy obiad, dużo warzyw,kielki,surówki,chodzę id zeszłego tygodnia na aerobik i codziennie na 2 h spacery szybkim marszem (po których jestem padnieta) i NIC. ostatnio nawet pól kilo mi przybylo...
    To chyba sprawa hormonów,bo normalnie bym przeciez schudla... Ja mysle,ze nie ma co dietowac,lepiej jeść zdrowo,bo jak masz schudnąć to schudniesz i tak. Podobno najczęściej po 3m-ci karmienia sie chudnie. Ciekawe:)
    Mam w końcu taka dietę,ze nie jem słodyczy nic a nic,chyba ze domowym ciastem mnie ktos poczestuje to sie skusze na kawałek:)
    Maluda,ja kupiłam sobie większe elastyczne jeansy i swetry rozpinane i tak chodzę:) to są fajne modne ciuchy wiec nie czuje sie zle. O spodniach sprzed ciąży mogę zapomnieć póki co...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 16:09

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie chudne :( Ale u mie to przez karmienie piersia . Tak wiem wszyscy mowia , ze jak bedziesz karmic to kilogramy same leca , ale ja jestem wyjatkiem . Z corka tez tak bylo .Karmilam ja 15 miesiecy i ani deko mi nie zeszlo ,a jak skonczylam to chudlam bez diety . Teraz zaczne cwiczyc pewnie od stycznia . To takie postanowienie noworoczne :)

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie hustawki dla waszych dzieci i czy sie sprawdzaja ? Jestem w trakcie szukania czegos co zainteresuje mojego syna :)

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka,moja mama miała to samo z tym chudnieciem i ja pewnie mam to samo... Jakbym wiedziała to bym nie zarla tyle słodyczy,moze z kilo mniej bym teraz miała;)
    Nie mam huśtawki,wiec nie pomogę:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mysle , ze duzo dziedziczymy po mamusiach :)
    Moja nie chudla i duzo tyla w ciazy i ja tez tak mam.

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Dziewczyny czy macie hustawki dla waszych dzieci i czy sie sprawdzaja ? Jestem w trakcie szukania czegos co zainteresuje mojego syna :)
    My kupilismy taka
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/34cd52efb4b1.jpg
    Jestesmy zadowoleni a zwlaszcza Dudus :) buja sie na boki, jak obrucisz siedzonko to buja sie przod/tyl. Ma dwie melodyjki plus regulacja glosnosci i regulujesz predkosc bujania oraz mozesz wlaczyc karuzelke aby sie krecila.

A tu nasz Mikolajek, dla mamus co nie siedza na fb :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/54e99b6660fa.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca8f4e5e86fe.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 18:11

Little Frog, lojkalojka, szczesliwa_mamusia21, mała.mi, jaroszka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki on radosny :)
    Angela a ta huśtawka ma podpiecie pod prąd?

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    url=http://naforum.zapodaj.net/27337d63d50d.jpg.html]http://naforum.zapodaj.net/thumbs/27337d63d50d.jpg[/url]
    Kurcze bokiem...ale to nic :) całuski od Adrianka :* <3

lojkalojka, szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna, jaroszka, maluda lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja juz waze 45 kg :/jestem strasznie chuda, nie wiem jak ja długo pojadr na tej diecie indyczej. Nawet brokul mojej szkodzi.
    My jutro na szczepienie, ciekawe jak zniesie.
    PS. Jutro pierwszy raz w zyciu, będę sama jechala autem, boje sie jak cholera, bo jedzie ze mną Jaga

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 2906 2907 2908 2909 2910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ