Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej
miałam być na bieżaco,a le wybaczcie nie nadrobię za żadne chiny...
pospałam dzisiaj do 11, potem dostałam tel, że teściowie wpadną z Mikołajem do córek, więc szybko się wyrwałam z łózka i ekspresowe spzrątanie chaty było...
potem wizyta teściów, a jak już miałam chwilę to Hania nie chciała zasnąć.. ech
poczytam troszke i chociaż cosik odpisze...
ZakręconaOna wrote:Ale te suwaczki dziwne są ... Oskar jutro kończy 5 tyg bo urodził się w niedzielę ale z suwaczka wychodzi że miesiąc i tydzień będzie miał we wtorek bo 1 grudnia ( czyli Oskar miesiąc skończył ) we wtorek ... I bądź tu mądrym ... Jak mam to liczyć teraz ?
Ja mogę to wyjaśnićotóż miesiąc ma 30/31 dni a tydzień 7 dni - 4 tygodnie to tylko 28 dni więc miesiąc nie jest równy 4 tyg.
O co chodzi z tą rutyną?
WiedźmaMaKota ja to ciągle mam na coś ochotę ale sama nie wiem na co...
Tekstami ludzi nie ma się co przejmować... często i z rodziny walą głupoty takie, że szkoda słuchać...
Ja czytam starszej córce a mała mimochodem musi słuchać.. rano obie dostaną od Mikołąja książkiz krainy lodu..
Hania jakieś grzechotki do tego a Iza piaskowe obrazki z krainą lodu, świąteczne wypychanki, kolorowanki i takie tam.. będzie miałą co robić jutro
a co Wy jutro na Mikołajka pod poduszkę lub do buta wkładacie?
https://www.maluchy.pl/li-71913.png -
zakocona czy Ty przypadkiem nie mylisz osob
Chyba avatar Cie zmylil
Albo jestem w bledzieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 22:18
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
onka wrote:Blondik odezwij się do mnie w sprawie rutyny, najlepiej na fb jeśli jesteś, a jak nie to tu na priv
Onka ja też poproszę rozpiskę o rutynie, odezwę się na priv. Na nasze dziecko nie działa nic, przetestowaliśmy już chyba wszystkie metody i pomysły, Wojtuś prawie w ogóle nie śpi, a czym dłużej nie śpi tym bardziej się nakręca... mąż nazywa go już małym terrorystąwłaśnie próbuje go uśpić, ale chyba my prędzej zaśniemy niż on... a i dzięki naszemu synkowi też jestem dziewicą poporodową, bo jak już zaśnie na chwilę to wykorzystujemy każdą chwile na sen.
-
Tu we francji kazda kobieta po porodzie ma przepisana na recepte- reedukacje i chyba warto z tego skorzystac . Ja raczej jakiegos problemu nie mam , no moze czasem jak za bardzo sie spieje to popuszcze w gacie
Od przyszlego tygodnia popracuje nad miesiami
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Misiowa,z rutyna to chodzi o to,żeby zaczac wprowadzać maluszkowi stale godziny spania (i jedzenia, ale tego akurat nie próbowałam,nadal karmie na żądanie)
Ja z tego troche zrezygnowałam. Liczę ze się samo unormuje. Mniej więcej wiem ile powinna Hela spać w ciagu dnia i jak powinny być rozłożone te drzemki i to mi juz dużo daje,bo wiem,ze jak marudzi to ze dlatego,ze spiaca:)
Ja nie mam starszego dziecka i nie obchodzę Mikołaja,jeszcze będzie na to czas:)
-
agaton wrote:Misiowa,z rutyna to chodzi o to,żeby zaczac wprowadzać maluszkowi stale godziny spania (i jedzenia, ale tego akurat nie próbowałam,nadal karmie na żądanie)
Ja z tego troche zrezygnowałam. Liczę ze się samo unormuje. Mniej więcej wiem ile powinna Hela spać w ciagu dnia i jak powinny być rozłożone te drzemki i to mi juz dużo daje,bo wiem,ze jak marudzi to ze dlatego,ze spiaca:)
Aaa o to chodzi.. myślałam, że Wy o rutynie w sensie leku.. he he
Ja karmię Hanię póki co też na żądanie. Zazwyczaj ze spaniem nie mamy problemu, bo ona budzi się na jedzenie i zaraz z powrotem zasypia..
ale czasami ma dni takie jak dzisiaj tzn od 3 dni tak ma że w ciągu dnia zaśnie i po pól godz się budzi, ale chyba ząbki jej wychodzą - 2 dolne jedynki - widac białe kropki na dziąsle. Teraz śpi bo tatuś ją uśpił, niedługo obudzi się na jedzenie i zaraz zaśnie po wypiciu i ok 4-4:30 się obudzi na cyca, wypije w 7 minut (zazwyczaj) i zasypia (a ja ściągam jeszcze ok 100 ml mleka) i budzi się ok 7 na cyca (7 minut) i zasypia i potem śpi do 9:15 jak wrócę z przedszkola... przewine nakarmie butelką 50 ml z żelazem i przyśnie, potem ok 11 pobudka wypije 80-100 ml mleka i idzie na długie spanie - niekiedy do 16, znów jedzenie i spanie do 19.. kąpiel (jeśli kąpiemy) mleko i idzie spać do 23.. i tak nam najczesciej dzień mija, że nawet nie pobawię się z nią po tylko je i śpi...
no chyba, że tak jak dzisiaj od 11 spała dużo ale pól godz potem sie obudziła trzeba było uspokoić, znów usnęła, a za pól godz pobudka i tak w kółko az do 21...
https://www.maluchy.pl/li-71913.png -
Zakocona no właśnie pomylilas osoby ale Ja też jestem dziewica po porodowa jeszcze takze spoko , łącze się w bólu z Wami :-p
Też się boje pierwszego razu po ... Boje się że będzie tak ciasno poszyte że cos mi nie daj boże popeka a to sprawi mi ból ... Helol ! My juz dość bólu zaznalysmy hehe ostatnimi czasy
OH widze , że parę osób zainspirowalam avatarem jak z FB hahah
Maluda no na Twoje dziecko to chyba by moja sąsiadka się w takim razie przezegnala jak Oskar 1 kg mniejszy się urodził i 3 cm a ona już komentarze sadzila ... Olac bo tomaz aż szkoda nerw !/
Kurcze wyobraźcie sobie że dziś byłam uziemiona cały dzień w domu ! Moja siostra jadąc wczoraj do swojej babci na noc zabrała moje klucze i swoje , niby przez przypadek ale to się nie bierze pierwsze z brzegu bo każdy po to ma swoje ...
Mamam w pracy do 17 ( gdzie już ciemno tej h jest )i My z Oskarem naszykowani na wyjście a tu jeb ! Kluczy brak , tak się wsxcieklam bo taką piękna pogodę mieliśmy , 8 stopni , pełne słońce ah żyć nie umierac i dupa taki dzien piękny spedzilismy w domu ! -
Zakocona ale juz sie troszke normuje mOze zasnie szybciutko!
Ja tez czytam lokomotywe, kochamy to
Lojka nie poznalam Cie po avatarze no teraz mozna Cie pomylic
My zasnelismy o 20 teraz amciu i spi , juz tak prawie od tygodnia ma dobry sen ale nie zapeszam ! Bo pisze posta a on sie przeciagnal to lepiej nie chwale
Dzis mialam isc do rodzicow D nie poszlam bo takie godziny sobie wybrali.. Jutro ide jakies ciotki przyjeDzaja jej chce to miec za soba !
Zakretka , zakocona ja tez witam w gronie dziewic
Obudzilam sie o 24 z takim bolem z braku zeba ... Lyknelam ketonal i 30min i po bolu oj gdyby nie kp to co 8h bym polykala i przezyla te wyrwanie no ale dam rade !
Milego mikolaja :* :* -
Ululal się na cycku po godzinie. Odłożyłam, oczy jak 5zl, ale poszumialam mu i w końcu usnął sam (brawo Tadek!), bo szumienie nic nir dawało.
Spał 4hzjadł cyca i idziemy spać dalej.
Super szczęśliwa, że u was tak się unormowalo! Gratulacje!!szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość