X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, pisałam pare dni temu że byłam na kontroli u gina i dostałam dopochwowe globulki na 10dni ;)
    Ale i tak się boję tego 1. razu..

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa wybacz czasem nie nadrabiam postów. Jeszcze nie przeżyłaś 1. razu? W takim razie, życzę, żeby był tak miły jak mój ;)

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez jeszcze dziewica poporodowa ;)
    Jakos sie boje :/

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    miałam być na bieżaco,a le wybaczcie nie nadrobię za żadne chiny...

pospałam dzisiaj do 11, potem dostałam tel, że teściowie wpadną z Mikołajem do córek, więc szybko się wyrwałam z łózka i ekspresowe spzrątanie chaty było...
    potem wizyta teściów, a jak już miałam chwilę to Hania nie chciała zasnąć.. ech

poczytam troszke i chociaż cosik odpisze...
    ZakręconaOna wrote:
    Ale te suwaczki dziwne są ... Oskar jutro kończy 5 tyg bo urodził się w niedzielę ale z suwaczka wychodzi że miesiąc i tydzień będzie miał we wtorek bo 1 grudnia ( czyli Oskar miesiąc skończył ) we wtorek ... I bądź tu mądrym ... Jak mam to liczyć teraz ?

Ja mogę to wyjaśnić;) otóż miesiąc ma 30/31 dni a tydzień 7 dni - 4 tygodnie to tylko 28 dni więc miesiąc nie jest równy 4 tyg.

O co chodzi z tą rutyną?

WiedźmaMaKota ja to ciągle mam na coś ochotę ale sama nie wiem na co... ;)

Tekstami ludzi nie ma się co przejmować... często i z rodziny walą głupoty takie, że szkoda słuchać...

Ja czytam starszej córce a mała mimochodem musi słuchać.. rano obie dostaną od Mikołąja książki ;) z krainy lodu..
    Hania jakieś grzechotki do tego a Iza piaskowe obrazki z krainą lodu, świąteczne wypychanki, kolorowanki i takie tam.. będzie miałą co robić jutro ;)

a co Wy jutro na Mikołajka pod poduszkę lub do buta wkładacie?

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, myślałam że już tylko ja dziewicą zostałam. Ale u ciebie też inaczej, bo mąż nie z tobą a mój tak. Aż "wstyd" ile czasu my bez sexu jesteśmy...

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona czy Ty przypadkiem nie mylisz osob ;)
    Chyba avatar Cie zmylil :)
    Albo jestem w bledzie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 22:18

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od przyszlego tygodnia zaczynam - uwaga bede tlumaczyc z francuskiego - rehabilitacje krocza . Mam zapisane 10 seansow u poloznej .

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, rzeczywiście! Wybacz :) Podobne te avatary macie :)
    A czemu? Za słabe mięśnie po porodzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 22:25

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma,szczesciara z Ciebie:) mnie bolal pierwszy raz i drugi i trzeci i tyle bylo seksow póki co;) ale dzialamy,trzeba rozruszać maszynerię;)

annggela lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Blondik odezwij się do mnie w sprawie rutyny, najlepiej na fb jeśli jesteś, a jak nie to tu na priv :)

Onka ja też poproszę rozpiskę o rutynie, odezwę się na priv. Na nasze dziecko nie działa nic, przetestowaliśmy już chyba wszystkie metody i pomysły, Wojtuś prawie w ogóle nie śpi, a czym dłużej nie śpi tym bardziej się nakręca... mąż nazywa go już małym terrorystą :) właśnie próbuje go uśpić, ale chyba my prędzej zaśniemy niż on... a i dzięki naszemu synkowi też jestem dziewicą poporodową, bo jak już zaśnie na chwilę to wykorzystujemy każdą chwile na sen.

relganli4wkmj4ii.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu we francji kazda kobieta po porodzie ma przepisana na recepte- reedukacje i chyba warto z tego skorzystac . Ja raczej jakiegos problemu nie mam , no moze czasem jak za bardzo sie spieje to popuszcze w gacie ;)
    Od przyszlego tygodnia popracuje nad miesiami :)

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa,z rutyna to chodzi o to,żeby zaczac wprowadzać maluszkowi stale godziny spania (i jedzenia, ale tego akurat nie próbowałam,nadal karmie na żądanie) :)
    Ja z tego troche zrezygnowałam. Liczę ze się samo unormuje. Mniej więcej wiem ile powinna Hela spać w ciagu dnia i jak powinny być rozłożone te drzemki i to mi juz dużo daje,bo wiem,ze jak marudzi to ze dlatego,ze spiaca:)

Ja nie mam starszego dziecka i nie obchodzę Mikołaja,jeszcze będzie na to czas:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Lojka,Hela tez się tak ślini z bąbelkami. Tez mam nadzieje,ze to nie zęby,ale przeciez za wcześnie:)

U nas tak samo :)

relganli4wkmj4ii.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Misiowa,z rutyna to chodzi o to,żeby zaczac wprowadzać maluszkowi stale godziny spania (i jedzenia, ale tego akurat nie próbowałam,nadal karmie na żądanie) :)
    Ja z tego troche zrezygnowałam. Liczę ze się samo unormuje. Mniej więcej wiem ile powinna Hela spać w ciagu dnia i jak powinny być rozłożone te drzemki i to mi juz dużo daje,bo wiem,ze jak marudzi to ze dlatego,ze spiaca:)

Aaa o to chodzi.. myślałam, że Wy o rutynie w sensie leku.. he he
    Ja karmię Hanię póki co też na żądanie. Zazwyczaj ze spaniem nie mamy problemu, bo ona budzi się na jedzenie i zaraz z powrotem zasypia..
    ale czasami ma dni takie jak dzisiaj tzn od 3 dni tak ma że w ciągu dnia zaśnie i po pól godz się budzi, ale chyba ząbki jej wychodzą - 2 dolne jedynki - widac białe kropki na dziąsle. Teraz śpi bo tatuś ją uśpił, niedługo obudzi się na jedzenie i zaraz zaśnie po wypiciu i ok 4-4:30 się obudzi na cyca, wypije w 7 minut (zazwyczaj) i zasypia (a ja ściągam jeszcze ok 100 ml mleka) i budzi się ok 7 na cyca (7 minut) i zasypia i potem śpi do 9:15 jak wrócę z przedszkola... przewine nakarmie butelką 50 ml z żelazem i przyśnie, potem ok 11 pobudka wypije 80-100 ml mleka i idzie na długie spanie - niekiedy do 16, znów jedzenie i spanie do 19.. kąpiel (jeśli kąpiemy) mleko i idzie spać do 23.. i tak nam najczesciej dzień mija, że nawet nie pobawię się z nią po tylko je i śpi...

no chyba, że tak jak dzisiaj od 11 spała dużo ale pól godz potem sie obudziła trzeba było uspokoić, znów usnęła, a za pól godz pobudka i tak w kółko az do 21...

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona no właśnie pomylilas osoby ale Ja też jestem dziewica po porodowa jeszcze takze spoko , łącze się w bólu z Wami :-p
    Też się boje pierwszego razu po ... Boje się że będzie tak ciasno poszyte że cos mi nie daj boże popeka a to sprawi mi ból ... Helol ! My juz dość bólu zaznalysmy hehe ostatnimi czasy :-)

OH widze , że parę osób zainspirowalam avatarem jak z FB hahah :-D

Maluda no na Twoje dziecko to chyba by moja sąsiadka się w takim razie przezegnala jak Oskar 1 kg mniejszy się urodził i 3 cm a ona już komentarze sadzila ... Olac bo tomaz aż szkoda nerw ! :-//

Kurcze wyobraźcie sobie że dziś byłam uziemiona cały dzień w domu ! Moja siostra jadąc wczoraj do swojej babci na noc zabrała moje klucze i swoje , niby przez przypadek ale to się nie bierze pierwsze z brzegu bo każdy po to ma swoje ...
    Mamam w pracy do 17 ( gdzie już ciemno tej h jest )i My z Oskarem naszykowani na wyjście a tu jeb ! Kluczy brak , tak się wsxcieklam bo taką piękna pogodę mieliśmy , 8 stopni , pełne słońce ah żyć nie umierac i dupa taki dzien piękny spedzilismy w domu ! :-|

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa Ja ogarniam kochana to co napisalas ale mowie , że to dziwne takie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech Tadek się wybudzil o 22:20 i dupa, nie chce usnąć :/

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona może zaraz usnie , spokojnie :)
    Daj mu chwilę , niech poje , poguga i zaraz pewnie padnie przy dydolku

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona ale juz sie troszke normuje mOze zasnie szybciutko!

Ja tez czytam lokomotywe, kochamy to :D

Lojka nie poznalam Cie po avatarze no teraz mozna Cie pomylic :D

My zasnelismy o 20 teraz amciu i spi , juz tak prawie od tygodnia ma dobry sen ale nie zapeszam ! Bo pisze posta a on sie przeciagnal to lepiej nie chwale :)

Dzis mialam isc do rodzicow D nie poszlam bo takie godziny sobie wybrali.. Jutro ide jakies ciotki przyjeDzaja jej chce to miec za soba !

Zakretka , zakocona ja tez witam w gronie dziewic :)

Obudzilam sie o 24 z takim bolem z braku zeba ... Lyknelam ketonal i 30min i po bolu oj gdyby nie kp to co 8h bym polykala i przezyla te wyrwanie no ale dam rade !

Milego mikolaja :* :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ululal się na cycku po godzinie. Odłożyłam, oczy jak 5zl, ale poszumialam mu i w końcu usnął sam (brawo Tadek!), bo szumienie nic nir dawało.

Spał 4h :) zjadł cyca i idziemy spać dalej.

Super szczęśliwa, że u was tak się unormowalo! Gratulacje!!

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2905 2906 2907 2908 2909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ