X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, pisałam pare dni temu że byłam na kontroli u gina i dostałam dopochwowe globulki na 10dni ;)
    Ale i tak się boję tego 1. razu..

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa wybacz czasem nie nadrabiam postów. Jeszcze nie przeżyłaś 1. razu? W takim razie, życzę, żeby był tak miły jak mój ;)

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez jeszcze dziewica poporodowa ;)
    Jakos sie boje :/

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    miałam być na bieżaco,a le wybaczcie nie nadrobię za żadne chiny...

pospałam dzisiaj do 11, potem dostałam tel, że teściowie wpadną z Mikołajem do córek, więc szybko się wyrwałam z łózka i ekspresowe spzrątanie chaty było...
    potem wizyta teściów, a jak już miałam chwilę to Hania nie chciała zasnąć.. ech

poczytam troszke i chociaż cosik odpisze...
    ZakręconaOna wrote:
    Ale te suwaczki dziwne są ... Oskar jutro kończy 5 tyg bo urodził się w niedzielę ale z suwaczka wychodzi że miesiąc i tydzień będzie miał we wtorek bo 1 grudnia ( czyli Oskar miesiąc skończył ) we wtorek ... I bądź tu mądrym ... Jak mam to liczyć teraz ?

Ja mogę to wyjaśnić;) otóż miesiąc ma 30/31 dni a tydzień 7 dni - 4 tygodnie to tylko 28 dni więc miesiąc nie jest równy 4 tyg.

O co chodzi z tą rutyną?

WiedźmaMaKota ja to ciągle mam na coś ochotę ale sama nie wiem na co... ;)

Tekstami ludzi nie ma się co przejmować... często i z rodziny walą głupoty takie, że szkoda słuchać...

Ja czytam starszej córce a mała mimochodem musi słuchać.. rano obie dostaną od Mikołąja książki ;) z krainy lodu..
    Hania jakieś grzechotki do tego a Iza piaskowe obrazki z krainą lodu, świąteczne wypychanki, kolorowanki i takie tam.. będzie miałą co robić jutro ;)

a co Wy jutro na Mikołajka pod poduszkę lub do buta wkładacie?

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, myślałam że już tylko ja dziewicą zostałam. Ale u ciebie też inaczej, bo mąż nie z tobą a mój tak. Aż "wstyd" ile czasu my bez sexu jesteśmy...

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona czy Ty przypadkiem nie mylisz osob ;)
    Chyba avatar Cie zmylil :)
    Albo jestem w bledzie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 22:18

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od przyszlego tygodnia zaczynam - uwaga bede tlumaczyc z francuskiego - rehabilitacje krocza . Mam zapisane 10 seansow u poloznej .

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, rzeczywiście! Wybacz :) Podobne te avatary macie :)
    A czemu? Za słabe mięśnie po porodzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 22:25

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma,szczesciara z Ciebie:) mnie bolal pierwszy raz i drugi i trzeci i tyle bylo seksow póki co;) ale dzialamy,trzeba rozruszać maszynerię;)

annggela lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Blondik odezwij się do mnie w sprawie rutyny, najlepiej na fb jeśli jesteś, a jak nie to tu na priv :)

Onka ja też poproszę rozpiskę o rutynie, odezwę się na priv. Na nasze dziecko nie działa nic, przetestowaliśmy już chyba wszystkie metody i pomysły, Wojtuś prawie w ogóle nie śpi, a czym dłużej nie śpi tym bardziej się nakręca... mąż nazywa go już małym terrorystą :) właśnie próbuje go uśpić, ale chyba my prędzej zaśniemy niż on... a i dzięki naszemu synkowi też jestem dziewicą poporodową, bo jak już zaśnie na chwilę to wykorzystujemy każdą chwile na sen.

relganli4wkmj4ii.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu we francji kazda kobieta po porodzie ma przepisana na recepte- reedukacje i chyba warto z tego skorzystac . Ja raczej jakiegos problemu nie mam , no moze czasem jak za bardzo sie spieje to popuszcze w gacie ;)
    Od przyszlego tygodnia popracuje nad miesiami :)

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa,z rutyna to chodzi o to,żeby zaczac wprowadzać maluszkowi stale godziny spania (i jedzenia, ale tego akurat nie próbowałam,nadal karmie na żądanie) :)
    Ja z tego troche zrezygnowałam. Liczę ze się samo unormuje. Mniej więcej wiem ile powinna Hela spać w ciagu dnia i jak powinny być rozłożone te drzemki i to mi juz dużo daje,bo wiem,ze jak marudzi to ze dlatego,ze spiaca:)

Ja nie mam starszego dziecka i nie obchodzę Mikołaja,jeszcze będzie na to czas:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Lojka,Hela tez się tak ślini z bąbelkami. Tez mam nadzieje,ze to nie zęby,ale przeciez za wcześnie:)

U nas tak samo :)

relganli4wkmj4ii.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Misiowa,z rutyna to chodzi o to,żeby zaczac wprowadzać maluszkowi stale godziny spania (i jedzenia, ale tego akurat nie próbowałam,nadal karmie na żądanie) :)
    Ja z tego troche zrezygnowałam. Liczę ze się samo unormuje. Mniej więcej wiem ile powinna Hela spać w ciagu dnia i jak powinny być rozłożone te drzemki i to mi juz dużo daje,bo wiem,ze jak marudzi to ze dlatego,ze spiaca:)

Aaa o to chodzi.. myślałam, że Wy o rutynie w sensie leku.. he he
    Ja karmię Hanię póki co też na żądanie. Zazwyczaj ze spaniem nie mamy problemu, bo ona budzi się na jedzenie i zaraz z powrotem zasypia..
    ale czasami ma dni takie jak dzisiaj tzn od 3 dni tak ma że w ciągu dnia zaśnie i po pól godz się budzi, ale chyba ząbki jej wychodzą - 2 dolne jedynki - widac białe kropki na dziąsle. Teraz śpi bo tatuś ją uśpił, niedługo obudzi się na jedzenie i zaraz zaśnie po wypiciu i ok 4-4:30 się obudzi na cyca, wypije w 7 minut (zazwyczaj) i zasypia (a ja ściągam jeszcze ok 100 ml mleka) i budzi się ok 7 na cyca (7 minut) i zasypia i potem śpi do 9:15 jak wrócę z przedszkola... przewine nakarmie butelką 50 ml z żelazem i przyśnie, potem ok 11 pobudka wypije 80-100 ml mleka i idzie na długie spanie - niekiedy do 16, znów jedzenie i spanie do 19.. kąpiel (jeśli kąpiemy) mleko i idzie spać do 23.. i tak nam najczesciej dzień mija, że nawet nie pobawię się z nią po tylko je i śpi...

no chyba, że tak jak dzisiaj od 11 spała dużo ale pól godz potem sie obudziła trzeba było uspokoić, znów usnęła, a za pól godz pobudka i tak w kółko az do 21...

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona no właśnie pomylilas osoby ale Ja też jestem dziewica po porodowa jeszcze takze spoko , łącze się w bólu z Wami :-p
    Też się boje pierwszego razu po ... Boje się że będzie tak ciasno poszyte że cos mi nie daj boże popeka a to sprawi mi ból ... Helol ! My juz dość bólu zaznalysmy hehe ostatnimi czasy :-)

OH widze , że parę osób zainspirowalam avatarem jak z FB hahah :-D

Maluda no na Twoje dziecko to chyba by moja sąsiadka się w takim razie przezegnala jak Oskar 1 kg mniejszy się urodził i 3 cm a ona już komentarze sadzila ... Olac bo tomaz aż szkoda nerw ! :-//

Kurcze wyobraźcie sobie że dziś byłam uziemiona cały dzień w domu ! Moja siostra jadąc wczoraj do swojej babci na noc zabrała moje klucze i swoje , niby przez przypadek ale to się nie bierze pierwsze z brzegu bo każdy po to ma swoje ...
    Mamam w pracy do 17 ( gdzie już ciemno tej h jest )i My z Oskarem naszykowani na wyjście a tu jeb ! Kluczy brak , tak się wsxcieklam bo taką piękna pogodę mieliśmy , 8 stopni , pełne słońce ah żyć nie umierac i dupa taki dzien piękny spedzilismy w domu ! :-|

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa Ja ogarniam kochana to co napisalas ale mowie , że to dziwne takie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech Tadek się wybudzil o 22:20 i dupa, nie chce usnąć :/

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona może zaraz usnie , spokojnie :)
    Daj mu chwilę , niech poje , poguga i zaraz pewnie padnie przy dydolku

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona ale juz sie troszke normuje mOze zasnie szybciutko!

Ja tez czytam lokomotywe, kochamy to :D

Lojka nie poznalam Cie po avatarze no teraz mozna Cie pomylic :D

My zasnelismy o 20 teraz amciu i spi , juz tak prawie od tygodnia ma dobry sen ale nie zapeszam ! Bo pisze posta a on sie przeciagnal to lepiej nie chwale :)

Dzis mialam isc do rodzicow D nie poszlam bo takie godziny sobie wybrali.. Jutro ide jakies ciotki przyjeDzaja jej chce to miec za soba !

Zakretka , zakocona ja tez witam w gronie dziewic :)

Obudzilam sie o 24 z takim bolem z braku zeba ... Lyknelam ketonal i 30min i po bolu oj gdyby nie kp to co 8h bym polykala i przezyla te wyrwanie no ale dam rade !

Milego mikolaja :* :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ululal się na cycku po godzinie. Odłożyłam, oczy jak 5zl, ale poszumialam mu i w końcu usnął sam (brawo Tadek!), bo szumienie nic nir dawało.

Spał 4h :) zjadł cyca i idziemy spać dalej.

Super szczęśliwa, że u was tak się unormowalo! Gratulacje!!

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2905 2906 2907 2908 2909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ