X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny, czy kolor kupy moze zmieniać kolor w zależności od tego co ja zjadłam? NP. Zjadłam brokul, kupa zielona? Czy kupa zielona, to ta zawsze alergiczna.

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny, czy kolor kupy moze zmieniać kolor w zależności od tego co ja zjadłam? NP. Zjadłam brokul, kupa zielona? Czy kupa zielona, to ta zawsze alergiczna.

km5st5odymuuq2ts.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie, ze tak . Moze zmienic kolor po zjedzeniu czegos. Tak jest tez z nami doroslymi .
    aagatka a robili malej jakies testy na alergie ( np.laktoze) ?

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, a takim maluchom w ogóle robi się testy alergiczne oprócz tego testu z moczu na nietolerancje laktozy? Mi się wydaje, że dopiero po skończonym chyba 6 miesiącu alergolodzy robią testy.

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robi sie testów w tym wieku, juz wczoraj po tygodniu mojej ściślej diety, byla poprawa żółte kupy i brak krwi. Dzisiaj i wczoraj zrobila zielone kupy, a dzisiaj i wczoraj jadlam brokuly i zastanawiam się czy to od tego.
    Ja wlasnie walczę z moja corka, ktora nie umie zasnąć inaczej niz przy cycku i problemu nie ma, tylko, ze odlozona do łóżeczka rozbudza sie, wiec leży w łóżeczku, ma smoka i walczy, a ja nie popuszczę, bo chodzę juz spać z kurami o 20ej, bo ona ma mojego cycka za smoczek

km5st5odymuuq2ts.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No walsnie chodzilo mi o ten test na laktoze .

aagatka moj tez przy cycu spi twardo , a jakodkladam do lozeczka oczy otwarte , wiec teraz wlaczam z komorki suszarke i maly po chwili usypia .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szumisia i usypia ja, ale nie tak twardo aby spala...
    1:0 dla mnie...zasnela ;)

lojkalojka, annggela, agania lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ! Jejku na nic nie mam czasu !

Ale macie super mikolajkowe dzieciaczki :*
    No tak chyba sie juz normuja te nasze szkraby oby oby juz tak zostawalo !

My dzis 2h na spacerze pozniej u rodzicow D bo jakies ciocie wujki przyjechaly oh mam nadzieje ze troche pospi . Wlasnie szumis sie wylaczyl a lozko mi skrzypi to juz nie wstaje bo bedzie koniec .

Czytam na biezaco ale nie mam tak jeszcze sil wszystko przez tego zeba i tylko korzystam jak maly spi to tez szybko ide zeby ten bol minal i ot taki urlop :)

U was tez tak wieje? U mnie masakra!!!!

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa,oby ból szybko ustąpił.
    U nas na podkarpaciu wieje umiarkowanie:)
    Agatka,powodzenia w trasie!
    Ja ide w kimę,Hela jak zwykle zasnęła sama odlozona do łóżeczka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 21:47

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d7273c3218d.jpg

a na fejsie wrzucilam kilka fotek z kąpieli w babyswimmer :)

zaraz lecę Was nadrabiać

annggela, szczesliwa_mamusia21, lojkalojka, Blondik, maluda lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajaja mąż robił zdjęcie i O przekręcone...ehhh, ale to może dobrze, bo ja wyglądam okropnie...jestem chora, przed wczoraj sie prawie w nocy udusilam taki mam kaszel...szczepienoe przelozone, ale nie wiem, czy sie wykuruje...w koncu po powolnym leczeniu na własną rękę poszłam do lekarza ...jest lepiej, ale to jeszcze nie to. Po za tym mały ma skok rozwojowy i dwa dni z rządu to była jakaś masakra...w ogóle nie spał, ciągle ryk i co godzine cycek

relgh371crdcdbv2.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Jaki on radosny :)
    Angela a ta huśtawka ma podpiecie pod prąd?
    Na baterie r20

Jaroszka nie pindol glupot, ladnie wygladasz, ladna masz cere :) a malemu sluzy cycus taki okraglutki <3 moj tez sie robi pulpecik ale to dobrze, zdrowo wygladaja :) a ja kocham calowac jego serdelki

U nas dzis byla najlepsza noc od porodu zasnal o 23 czyli norma i spal 4 h ! Potem 3 i 3 ;) dla mnie bomba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 22:10

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kupy to u nas ponad tydzień były zielone ze śluzem, wystraszyłam się, ale pediatra powiedział, że bez paniki, bo mały oczyszcza się i może tak być przez około 3 tygodnie (zmiana mleka po stwierdzeniu skazy białkowej).
    Mam w książce rozpiskę jak powinny wyglądać kupy więc mogę wrzucić jeśli chcecie. Jeśli karmicie piersią to jedzenie ma wpływ na kolor kupy.

Dzisiaj znowu jestem przerażona, bo 2 kupy biało- szare z delikatnym zabarwieniem żółtym więc obserwujemy czy Wojtuś nie zmienia koloru skóry oraz sprawdzamy kolor moczu i mierzymy temperaturę. Ciągle coś...

relganli4wkmj4ii.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Na baterie r20

Jaroszka nie pindol glupot, ladnie wygladasz, ladna masz cere :) a malemu sluzy cycus taki okraglutki <3 moj tez sie robi pulpecik ale to dobrze, zdrowo wygladaja :) a ja kocham calowac jego serdelki

U nas dzis byla najlepsza noc od porodu zasnal o 23 czyli norma i spal 4 h ! Potem 3 i 3 ;) dla mnie bomba

a dziekuje :*
    niooo niezly pulpet z niego, ale sama nie wiem, czy to od jedzonka te polachy, czy po tesciowej :P

annggela, agaton lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Ja tam tez nie myje codziennie. Sama się tez cala nie namydlam codziennie,tylko myje strategiczne miejsca.

Moje drogie nie znacie powiedzonka: częste mycie skraca życie!

ja tez swojego niutka myje co drugi dzien, a po kupie wiadomo wkladam pod umywalke i jest gites :)

polkosia, agaton lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Zakręcona, myślałam że już tylko ja dziewicą zostałam. Ale u ciebie też inaczej, bo mąż nie z tobą a mój tak. Aż "wstyd" ile czasu my bez sexu jesteśmy...

ja tez dziewica! dopiero we wtorek kontrola...ciekawe co powie o bliźnie

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa, a Ty znowu never ending story z zebami :( cholera ja tez mam do wyrwania osemki...chyba sie jednak nie zdecyduje...

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny !!!
    Moje dziecko pobiło swój rekord , spał Pitus 5h15 m :-D
    Zjadl znów i zasnął... Fakt , że spalam tylko półtorej h bo ze znajoma długo gadalam ale kto bymsie spodziewał hihi . Fajnie jakby każda noc taką była shehehs marzenia

WiedźmaMaKota, agaton lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona dzisiaj widać super noc :)

Moja Majeczka o 22:30 już spała, a wstała dokładnie o 5:14. Co prawda zawsze wstaje kwileniem, a dziś był nagły ryk to mi to gra :)
    Do 2 oglądaliśmy z mężem Wilka z Wall Street i mówiliśmy, że szkoda iść spać jak ona za godzinę wstanie.

6h i 45 min (prawie) CUDOWNE!

szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna, WiedźmaMaKota, annggela, Blondik, agaton lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu wrzuć ta rozpiskę kupy.
    Czyli co zielony brokul=zielona kup?
    Madu a u Ciebie nie wystarczyla dieta? Maly na,nutramigenie? Jezeli tak to początkowo, przy jutro, jest taka wariacja z kupa
    Ja to Was podziwiam, ze wasze piersi tyle wytrzymują.
    Ja moja karmilam przed 21, budzę sie o 1 w kałuży mleka, wiec musze Jadzika przystawić i jeszcze po tym karmieniu ściągam. Teraz tez opylila oba, czekam, aż zaśnie, bo musze wstac i sie ogarnac przed szczepieniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 06:24

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 2907 2908 2909 2910 2911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ