X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Ja też zrozumialam , że wybudzacie na kąpiel ?
    Angela właśnie ! ja np. Wietrze w dzień nawet jak mały śpi to owijam go wmkoc plus koldra i śpi przy oknie uchylonym a jak on to lubi :-)

Agaton niestety ale właśnie u Mnie w klatce są aż tak pojebani ludzie , wybaczcie za bluźnierstwo . Oni potrafią Ci rower wynieść jak im nie pasuje że stoi tu albo tu , mojej mamie dwa razy opony pocieli od!roweru bo stał nie tam gdzie komuś pasuje i to takie France głupie po 70 lat to robią . . . ale wiesz , za rękę nie zlapalas to nie można kogoś konkretnie osadzić ale na ulicy dzień dobry i wielkie uśmiechy każdy ma . Dlatego się boje właśnie zostawić na dole bo takto tak jak piszesz bym brała łańcuch i bach ale jak mi jakas na zlosc płynie wózek , poprzebija coś to do kogo się zgłosze po zwrot 2 tys prawie za wózek ?! Wolę się pomeczyc i wnosić go na górę , D będzie za 17 dni więc zleci a później juznon będzie wnosił i chodził z Nami na spacerek . :-)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do dziewczyn do spacerów to dziewczyna z FB z październikowych mieszka w mojej miejscowości w Anglii i już się umawiamy powoli na spotkanie styczniowe. Milo tak z kims sobie wyjść , z jakas babeczka a Ja znajomych średnio mam tam :-)
    Jedną jeszcze znajoma mam co urodziła 15 listopada to dzieci wmwpodobnym wieku ale się okaże jak ona na wspólne spacery się zapatruje

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Hej, na necie krąży filmik, na którym pediatra pokazuje jak trzymać dziecko by się uspokoiło. Polecam :) Majka czasami płacze, żeby płakać i wystarczy ją tak złapać i spokój! Chyba, że coś ją boli.

Jaroszka niech lekarz zobaczy bliznę, żeby Ci się żadna infekcja nie wdała.

Kółko o którym piszecie super, ale my wanny nie mamy :( na basen jest jeszcze za wcześnie.

Od kiedy zmieniliśmy czas kąpieli na 22-23 Majka śpi po 5-6h! :)
    Hej. Znalazłaś ten filmik? Proszę wstaw linka.

mhsvh371pdpt408y.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    widziałyście? spróbuje dziś tego sposobu na uspokajanie :) https://youtu.be/j2C8MkY7Co8
    I jak probowalas? Jak poszlo?
    Ja się trochę boje jak na to patrzę.
    Nie bylo mnie dwa dni i nie mogę Was nadrobić :p

Dzis miałam seks z M. Hmm... Bylo fajnie.. Tak jak kiedys, choc pod koniec miałam wrażenie ze trafil na jakiś zrost po szwie.

mhsvh371pdpt408y.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja tez mam nadzieje ze go nie wybudzaliscie na kapiel? Jesli tak to bym mu sie nie dziwila czemu placze ,ladnie wytrzymal i moze by spal od tej 20 juz .

Sliczne te wasze dzieciatka! <3

Czytam na biezaco ale nie mam kiedy pisac ..

Zakocona super waga u nas 6 kg dzis u lekarza bylo :) no i dostalismy kropelki na oko ...

Czy ktoras z was moze tu wie co z ketonalem jak kp ? Mozna nie mozna???

Juz umieram z bolu przez te wyrwanie ...

No i denerwuje mnie te dlawienie malego lezy juz w kolysce spi i nagle mu sie cofa dlawi sie nie ulewa ale sie meczy ...

Leze z zamrozonym koperkiem na policzku :(

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona,ale lipa z tymi sąsiadami. Za dużo wolnego czasu maja te stare baby, to wymyślają takie akcje... Jakby robote jakas miały to by nie miały czasu wymyślać takich rzeczy... Eh,szkoda gadać.
    Ja mam samych emerytów w klatce i to są super ludzie,uwielbiam wszystkich,zawsze można ich o pomoc poprosić:)

My dream, na poprzedniej stronie ja umiescilam link:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Szczeliwa:)
    Nie mam pojecia jak z ketonalem...
    Odpoczywaj i pisz od czasu do czasu,bo brakuje tutaj ciebie:)
    Czytałam na fb,ze jedna osemka ci juz została,oby to zakonczylo twoje męki:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 02:48

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton a no właśnie ! Są niektórzy starsi ludzie ode mnie z klatki w porządku na prawdę ale ale większą częścią są cholery przebrzydle ...
    Nawet akcja ! Pierwszym spacer z Oskarem , widza że schodze z dzieckiem na rękach , Mama z wózkiem a jedną mówi tak ...
    - Coś Ty urodziła ?
    - jak to co ? Dziecko jak widac
    - wielkolud jakiś
    - normalne dziecko

Nazwała głupia franca moje dziecko wielkoludem po tym jak wypytala D ile mierzył i ważył przy porodzie ... Sorry no ale dla mnie osobiście 3800 to waga z wyższych ciuit ale miarowa , dzieci większe się rodzą a że 59 cm mial przy narodzinach to git , wysoki ptaszek może być i tyle ! mnie to nie przeszkadza , nie uważam tegomza źle to czemu ona tak komentuje ... Masakra

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona u mnie tez komenruja ze strasznie wielki byl przy porodzie (3475kg i 58 cm). Ludzie są głupi i podli. Nie ma się co przejmować.baba w aptece prawie mnie opieprzyla ze mm i maly ma problem z kupa

mhsvh371pdpt408y.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przecież chciałam kp, a ze wszyszlo niestety jak wyszlo to tylko troche pierś a większość mm. Płakałam przez to jakies 2 tyg. Ale przecież dziecka glodzic nie będę. Ludzie sie nie zastanowią i chrzanią głupoty.

mhsvh371pdpt408y.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Czy ktoras z was moze tu wie co z ketonalem jak kp ? Mozna nie mozna???

W szpitalu po cesarce dodawałam ketonal do kroplówki i mówiono mi, że po tym można karmić jako jednym z niewielu leków.

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez lyklam ketonal 2 dni w szpitalu zanimm mi dali antybiotyk. No i po cc przez 3 dni lykalam. Także myślę że spokojnie, jeśli w szpitalu dają to możesz lykac:-)

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dream no właśnie , niektórzy palną coś i maja w dupie jak odbiorcą to trzecie osoby . :-/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te suwaczki dziwne są ... Oskar jutro kończy 5 tyg bo urodził się w niedzielę ale z suwaczka wychodzi że miesiąc i tydzień będzie miał we wtorek bo 1 grudnia ( czyli Oskar miesiąc skończył ) we wtorek ... I bądź tu mądrym ... Jak mam to liczyć teraz ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona u nas wlasnie dzis 2mce ale nie 8tyg takze tez nie ogarniam...

Dzieki dziewczyny ulzylo mi troche lyknelam paracetamol pozniej jak sie nasili lykne ketonal.

Juz bym chciala miec bol za soba a tu conajmniej tydzien... Co ja mam jesc eh same jogurty ...

Milej soboty chociaz u was :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale mnie dzisiaj mały wystraszył... nakarmiłam go, beknął głośniej niż stary chłop i przysnął mi na klatce piersiowej więc odłożyłam go ucieszona do kołyski, że wreszcie zasnął chociaż na chwilę. Poszłam tylko pranie posegregować i wstawić. Po chwili pies mnie woła, więc poszłam sprawdzić o co mu chodzi- patrzę, a tam Wojtuś obrócił się z boku na plecki i wymiotuje mlekiem (tryskało z niego tak jak woda z fontanny), chyba szybszego refleksu nigdy nie miałam... po całej akcji on też nieźle był wystraszony... chyba zwymiotował wszystko, co zjadł, bo wszystko było mokre...

Szczęśliwa widziałam, że pytałaś o ketonal i powiem Ci, że nie wiem jak to do końca z tym lekiem jest, każdy inaczej informuje. Mi w szpitalu powiedzieli, że mogę tylko paracetamol dostawać po CC lub ewentualnie jakieś czopki (nie pamiętam nazwy), niestety na mnie paracetamol i te czopki nie działały więc nie chciałam nic, ketonalu nie chcieli mi dać. Jak wypisałam się na żądanie ze szpitala to maż przywiózł mi ketonal do szpitala, żebym była wstanie pojechać do małego i tam od razu chcieli, żebym postarała się ściągnąć mleko dla małego. Przyznałam się, że wzięłam 2 ketonale i kazali mi poczekać 3 godziny zanim ściągnę laktatorem mleko.

relganli4wkmj4ii.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona jak Twój synek wielkolud to jestem ciekawa jakby mojego nazwali? (4810 g i 62 cm) :) jak ja nie lubię takich ludzi.. my kiedyś też mieszkaliśmy ze strasznie toksycznymi sąsiadami, ciągle się wszystkim interesowali... byliśmy ciekawym tematem, bo była żona mojego męża ciągle robiła mu jakieś akcje przed blokiem i wszyscy ją znali... o wszystko bezczelnie i bez taktu wypytywali, potrafili np. zaczepiać córkę i zapytać dlaczego nie chce mieszkać z mamą...po przeprowadzce wszyscy odżyliśmy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 14:08

relganli4wkmj4ii.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha to ja urodziłam giganta w takim razie! (4260 i 57cm) hahaha:D

My dream ja też wczoraj miałam seksy i było zajebiście, na początku czułam zrost ale przeczekałam i później już było tylko lepiej. Już nie mogę się doczekać kolejnego zbliżenia!

Co do chwytu to działa na Hanie, przed chwilą testowałam :)

Paulla też zrozumiałam, ze wybudzałaś do kąpania. Jeśli tak to raczej przez to płakał, spróbuj go otulić ciasno w kocyk, Hania praktycznie od razu zasypia. Ostatnio nawet zasnęła zanim skończyłam ją owijać. Może za dużo w Tobie negatywnych emocji? Dziecko też to odczuwa i moż dlatego ciężko mu spać?

Zakrętka na szczęście mieszkam teraz na pierwszym piętrze więc wózek sama sobie z małą znoszę, a raczej zjeżdżam nim z małą w środku. Ale na 3-4 piętro to już sobie nie wyobrażam. Niestety za często teraz na spacery nie wychodzimy bo kuźwa szkocka pogoda cały czas ;/ leje i wieje, ale jak wieje :( A i napisz mi jaką masz dietę :P

Wczoraj pierwszy raz zostawiłam Hanię z B. pojechałam na zakupy i nie było mnie 1.5 h ale już po godzinie zaczęłam się stresować :P oczywiście Hania sobie smacznie spała w tym czasie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 14:24

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    testowwałam chwyt, działa, ale długo jej tak nie utrzymam :)

nie wiem kto rozsyła tą rozpiskę o rutynie, też chetnie zobaczę...podeśle ktoś?

nie pamiętam kto, ale ktoś o tym kiedyś pisal...śluz w kupce... u nas wczoraj cała kupa (wystękana po calym dniu) o konsystencji białka, kolor normlany, zapach tez...położna kazala czekac na kolejną...a wy co robiłyście? do lekarza? po ilu takich kupach?

PAULLA, nigdy nie wybudzaj dziecka na kąpiel czy inne pierdy! nic dziwnego, ze się potem maluch wydziera :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 14:58

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik odezwij się do mnie w sprawie rutyny, najlepiej na fb jeśli jesteś, a jak nie to tu na priv :)

‹‹ 2903 2904 2905 2906 2907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ