Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc piękne

Czy Wasze dzieciaczki miały lub maja odruch moro? To jest takie wzdryganie sie nagle z prostowaniem rak i nóg. Pytam bo nasza miala po urodzeniu ok 3 tyg, potem spokój a od jakichś 2 tyg problem wrócił. Lekarka wczoraj powiedziała ze wszystkie odruchy są ok, mala na wszystko dobrze reaguje itd. I teraz nie wiem czy iść do innego lekarza? Czy co. Jak jest u Was?
-
dziewczyny,poczytajcie sobie o obniżonym i wzmożonym napięciu mięśniowym. pediatrzy zwykle zwlekaja do ukończenia 3 miesiąca z diagnozą. A większość problemów z karmieniem, zasypianiem, płaczem jest przez to powodowany. Tak jest u nas. Madzia ma wzmożone napięcie i skierowanie na rehabilitację. Warto zwracać uwagę na prawidłowe sposoby noszenia/ przenoszenia/ karmienia i ogólnie pielęgnacji. Dotyczą one wszystkich dzieci, tych z prawidlowym napięciem też. Tutaj macie pdf z zaleceniami najpopularniejszej metody BOBATH
http://www.ndt-bobath.pl/wp-content/uploads/2013/11/Poradnik-opieki-i-pielegnacji-malego-dziecka.pdf
madu, Misiowa lubią tę wiadomość
-
Majka czasami się wzdryga, ale je normalnie, śpi też dobrze (zazwyczaj).
Wczoraj poszła spać o 19:30, o 23:00 kąpiel i jedzenie, kolejna pobudka 6:44! Jedzenie, trochę zabawy z tatą i 8:45 poszła spać znów.
Mąż się trochę martwi o ten długi sen. Jednak jak czytam, że u Was jest podobnie to chyba dobrze, że śpi dłużej w nocy? Jedynie co to my jesteśmy na cycku, a zazwyczaj tak jest na mm. -
Mój tez sie czasem wzdryga i to jest normalne na pewnym etapie, ja widze że u mojego to nie codziennie ale jak ma słabszy dzień, jak niewyspany . Odruch powinien zniknac ostatecznie do 6 miesiaca, jeśli nie to trzeba do neurologa.
kasia ja bym nie budziła, bo pewnie to nei jest reguła ze tak długo śpi nie?
21.10.2015 Leon
-
Mika, do czwartego miesiąca nie jest powodem do zmartwień. Potem podobno co lekarz to opinia. U nas ponad miesiąc sie nie wzdrygala dlatego siedzę i sie dziwie a powoli zaczynam martwic, bo lekarka tez nie wie czy to normalne. Moze jakiegoś neurologa nawiedze?

-
Polkosiu, moja doradca laktacyjna jak i pediatra kazaly wybudzac dopoki Maly nie skonczyl 6 tyg. Teraz juz kazaly odpuscic, skoro dobrze przybiera na wadze to wszystko jest ok. Ja nie zawsze wybudzalam,bo czasem zapomnialam wlaczyc budzik albo po prostu mi sie nie chcialo a laktacja nie zaburzona.polkosia wrote:Są różne szkoły, Kasia. Ja tam bym wybudziła na jedzenie jednak, ale niektórzy odradzają. Takie długie przerwy nie sprzyjają też laktacji.
Katarzyna87 lubi tę wiadomość
-
Dodinka, mi gin polecała dużo seksu na rozciągnięcie
no i polecała mucovagin w żelu-też ma pomóc w rozciągnięciu 
u mnie za pierszym-drugim razem było kiepsko, za kolejnym, nadal nie jakoś super, ale już zdecydowanie lepiej
dodinka lubi tę wiadomość
[/url]
[/url] -
Dziewczyny wczoraj kąpałam małego, wlałam cieplejszej wody i to samo - ryk
. Może musi się przyzwyczaić i na nowo polubić kąpiele po tej zmianie.
Wcześniej nie było tego problemu a temperatura była zawsze taka sama
. Nic się też nie wydarzyło takiego co mogło go przestraszyć czy zniechęcić.
Zobaczę dziś jak będzie
.
Mam pytanie do słodkich mam
czy mierzycie cukier? miałyście już krzywą?
ja kompletnie nic w tym kierunku nie robię, nie mierzę cukru i jem jak przed ciążą
.
Mój maluszek ma cały czas moro, czasem jak się przestraszy czegoś głośnego a czasem jak usypia.
Dziewczyny te które mają już okres, bolały Was brzuchy miesiączkowo? mnie od ok 2 tyg czasem tak muli ale nie wiem czemu
.
-
Katarzyna87 wrote:Madu Majka do skoku spała ok 4,5h w nocy, po skoku czas się wydłużył do 6 czy nawet 6,5h.
Jutro idziemy na szczepienie to się dopytam pediatry.
Kasiu spokojnie. Moj Maly od samego pocztaku tyle spi. Od ok 2 tyg "pierwszy rzut" w nocy to 7-8h. Zasypia ok 20-21 i spi do 4-5.
Katarzyna87 lubi tę wiadomość