Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc piękne
Czy Wasze dzieciaczki miały lub maja odruch moro? To jest takie wzdryganie sie nagle z prostowaniem rak i nóg. Pytam bo nasza miala po urodzeniu ok 3 tyg, potem spokój a od jakichś 2 tyg problem wrócił. Lekarka wczoraj powiedziała ze wszystkie odruchy są ok, mala na wszystko dobrze reaguje itd. I teraz nie wiem czy iść do innego lekarza? Czy co. Jak jest u Was? -
dziewczyny,poczytajcie sobie o obniżonym i wzmożonym napięciu mięśniowym. pediatrzy zwykle zwlekaja do ukończenia 3 miesiąca z diagnozą. A większość problemów z karmieniem, zasypianiem, płaczem jest przez to powodowany. Tak jest u nas. Madzia ma wzmożone napięcie i skierowanie na rehabilitację. Warto zwracać uwagę na prawidłowe sposoby noszenia/ przenoszenia/ karmienia i ogólnie pielęgnacji. Dotyczą one wszystkich dzieci, tych z prawidlowym napięciem też. Tutaj macie pdf z zaleceniami najpopularniejszej metody BOBATH
http://www.ndt-bobath.pl/wp-content/uploads/2013/11/Poradnik-opieki-i-pielegnacji-malego-dziecka.pdf
madu, Misiowa lubią tę wiadomość
-
Majka czasami się wzdryga, ale je normalnie, śpi też dobrze (zazwyczaj).
Wczoraj poszła spać o 19:30, o 23:00 kąpiel i jedzenie, kolejna pobudka 6:44! Jedzenie, trochę zabawy z tatą i 8:45 poszła spać znów.
Mąż się trochę martwi o ten długi sen. Jednak jak czytam, że u Was jest podobnie to chyba dobrze, że śpi dłużej w nocy? Jedynie co to my jesteśmy na cycku, a zazwyczaj tak jest na mm. -
Mój tez sie czasem wzdryga i to jest normalne na pewnym etapie, ja widze że u mojego to nie codziennie ale jak ma słabszy dzień, jak niewyspany . Odruch powinien zniknac ostatecznie do 6 miesiaca, jeśli nie to trzeba do neurologa.
kasia ja bym nie budziła, bo pewnie to nei jest reguła ze tak długo śpi nie?
21.10.2015 Leon -
Mika, do czwartego miesiąca nie jest powodem do zmartwień. Potem podobno co lekarz to opinia. U nas ponad miesiąc sie nie wzdrygala dlatego siedzę i sie dziwie a powoli zaczynam martwic, bo lekarka tez nie wie czy to normalne. Moze jakiegoś neurologa nawiedze?
-
polkosia wrote:Są różne szkoły, Kasia. Ja tam bym wybudziła na jedzenie jednak, ale niektórzy odradzają. Takie długie przerwy nie sprzyjają też laktacji.
Katarzyna87 lubi tę wiadomość
-
Dodinka, mi gin polecała dużo seksu na rozciągnięcie
no i polecała mucovagin w żelu-też ma pomóc w rozciągnięciu
u mnie za pierszym-drugim razem było kiepsko, za kolejnym, nadal nie jakoś super, ale już zdecydowanie lepiejdodinka lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Dziewczyny wczoraj kąpałam małego, wlałam cieplejszej wody i to samo - ryk
. Może musi się przyzwyczaić i na nowo polubić kąpiele po tej zmianie.
Wcześniej nie było tego problemu a temperatura była zawsze taka sama. Nic się też nie wydarzyło takiego co mogło go przestraszyć czy zniechęcić.
Zobaczę dziś jak będzie.
Mam pytanie do słodkich mam
czy mierzycie cukier? miałyście już krzywą?
ja kompletnie nic w tym kierunku nie robię, nie mierzę cukru i jem jak przed ciążą.
Mój maluszek ma cały czas moro, czasem jak się przestraszy czegoś głośnego a czasem jak usypia.
Dziewczyny te które mają już okres, bolały Was brzuchy miesiączkowo? mnie od ok 2 tyg czasem tak muli ale nie wiem czemu.
-
Katarzyna87 wrote:Madu Majka do skoku spała ok 4,5h w nocy, po skoku czas się wydłużył do 6 czy nawet 6,5h.
Jutro idziemy na szczepienie to się dopytam pediatry.
Kasiu spokojnie. Moj Maly od samego pocztaku tyle spi. Od ok 2 tyg "pierwszy rzut" w nocy to 7-8h. Zasypia ok 20-21 i spi do 4-5.Katarzyna87 lubi tę wiadomość