X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

co do podnoszenia główki to my się rehabilitujemy n=od poniedziałku, rzecz jasna prywatnie, bo na NFZ terminy na połowe stycznia...
    no ale mówiła babka, żeby jak dziecko lezy na brzuszku przytrzymać za pupcie, tak jakby docisnąć ją do podłoża i wtedy dziecku łatwiej podnieść główkę do góry.

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • sama radość Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczyn które walczą z plesniawkami. Ja walczę od miesiąca nestatyna i aftin pomagały na 2 dni i od nowa. Teraz pędzluje 2 razy dziennie Wit c w kropelka jest duża poprawa. Mam nadzieje ze znikną i nie wrócą. Może wam się przyda

• Misiowa Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdyby ktoś chciał to mogę spróbować zrobić zdjęcia podczas naszych ćwiczeń i możecie poćwiczyć ze swoimi Skarbami.
    Hanion ma wzmożone napięcie w bioderkach i ich nie rozchyla na boki i ma zaleconego jak to napisała Paulina "jelonka" i kilka innych ćwiczeń.
    Do tego ma napięcie w obręczy barkowej i łokciach... często mam problem, żeby zgiac raczke żeby ubrac jej bluzeczke

• agaton Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa,kilogramy zejdą na pewno:) musimy dać sobie czas. Tez mam koleżanki co tydzień po porodzie juz chude byly,ale ja tez tak nie mam,ale dla mnie najważniejsze,żeby mleczko bylo:) na odchudzanie przyjdzie pora:)

Mój mężu taki patent ze szpitala wziął , ze jak Hela jest w waniennce to jak jest mokra go brzuszek nakrywa mokra pieluszka. Co jakis czas zamacza ta pieluszke i nakrywa brzuszek:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu, mój chrześniak w wanience zawsze darł się jak opętany, więc w końcu zaczął być kąpany w wiaderku TummyTub (TT) i to uwielbiał. Ja też to wiadro kupiłam, ale jeszcze nie użyłam, bo Franek kąpiele uwielbia, ale chcę spróbować TT w przyszłym tygodniu :-)

Zeby nie wydawać kasy, to spróbuj może go wykąpać w zwykłym wiaderku? Moi znajomi tak robili, bo TummyTub uznali za zbędny wydatek i też ich syn miał radochę z kąpieli. Zobacz sobie na YT jak kąpią w TT.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 19:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek się przebudził, zdążyłam Go przewinąć, bo już pieluszkę przesikał i znowu padł. Boję się nocki...

• polkosia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas aktywność po szczepieniu normalna. O 17:30 wstała jak zawsze i teraz już powoli pada zmęczona. Zazwyczaj kładziemy ją właśnie między 20 a 21. Ale nie płacze, nie jest marudna, temperatury nie ma. Oby tak zostało.

agaton, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, a dawałaś też rota? Może Franio po tym tak śpi? Angela pisała wyżej, że u niej to samo po rota, więc to może te rotawirusy takie usypiające :-)

polkosia lubi tę wiadomość

• sama radość Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak was czytam to trochę się martwię bo piszecie o zabawie i ze wasze dzieci mają ucieche. Mój mały jest teraz w 6tygodniu i raczej kiepsko o zabawę. Jak nie śpi to patrzy na zabawki obrazki i twarze. Czasem delikatnie się uśmiechnie i powie gu gu. I to tyle z zabawy. Naprawdę te wasze dzieci już takie aktywne? Martwię sie

• polkosia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie, rota nie szczepiliśmy.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton zgadzam sie z Toba ! Nie zagladajmy sobie w cycki i butelki kazda wie co robi :)

Ola a jak wkladasz go do wanienki to trzymasz na raczce? Bo ja mam taka specjalna gabeczke i klade malego on sobie sam lezy i polewam go cieplutka woda moze tak sie uda? Powodzonka ! :)

Polkosiu Klementysia jest bardzo dzielna dziewczynka ! :)

Angelaa wybieracie sie do Pl super ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 21:12

agaton, annggela lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa - w razie "W" spróbuję następnym razem z tą pieluchą bo.......

dziś malutki nie płakał!!!! :)

wlałam cieplejszą wodę, wczoraj był ryk a dziś lekko się skrzywił i kąpiel była dużo dłuższa niż zawsze!!! po wyciągnięciu na ręcznik się do siebie uśmiechaliśmy :)

Rewianka - już myślałam o tym wiaderku właśnie ale dzisiejsza kąpiel troszkę mnie powstrzymała od tych myśli :) zobaczę z czasem jak będzie :) - ale dziękuję :)

Misiowa ja nie mam chyba problemów z Leosiem ale chętnie te ćwiczenia zobaczę jeżeli będziesz mogła zrobić zdjęcia tak na przyszłość.

sama radość - chyba nie masz się czym martwić, mój maluch w tym czasie tylko oglądał obrazki i raczej się jeszcze nie bawił. Za to teraz lubi maskotki i wszystko co nad nim wisi :), no i odwzajemnia uśmiech (już od jakiegoś czasu)! :)

edit - szczęśliwa trzymam główkę na zgięciu dłoni i ręką za rączkę, drugą ręką za pupcię i wsadzam do wody najpierw nóżki a potem delikatnie pupcie i całe ciałko :), nie polewam wodą bo sama nie dam rady - ale mam nadzieję że już po problemie :). Na foczce próbowałam ostatnio ale również krzyczał :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 21:12

~Rewianka~, madu lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola super ! Oby z kazda kapiela bylo juz coraz lepiej ! :)

ola.321 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola to fajnie, że nie płakał, oby już tak zostało

ola.321 lubi tę wiadomość

• sama radość Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola dzięki za odpowiedź. Pewnie za dużo oczekuje ale ja to tak mówię że jestem stara matka wariatka ha ha. Moim dzieciakom w zartach mowie ze muszą szybko rosnąć i być grzeczne bo mama do najmłodszych nie nalezy. A mamy dwójki dzieci jak wasze starszaki? Ja musze pilnować mojej 4 latki żeby go z miłości nie zadusila. Zazdrości bardzo malo

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

• Misiowa Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama radość moja 4 latka jest bardzo opiekuńcza i nawet bardzo pomocna, ale tak jak piszesz trzeba uważać, bo mogłaby zadusić albo przydusić, albo za mocno ścisnąć bo ona też by chciała nosić, ubierać.. jak idę kąpać to ona myje Hani brzuszek i nóżki ;)
    Jeśli chodzi o zazdrość to wydaje mi się, że takim elementem jest to, że czasami każe się karmić chociaż sama zaczęła jeść w wieku 1,5 roku... albo dupcie sobie każe wycierać bo nagle rączki się jej wybrudzą...

• agaton Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama radość,moje maleństwo jutro konczy 8 tydzień i zabawki jej nie interesują, najbardziej lubi gapić sie na polki na ścianie z białych skrzynek:) buja sie w bujaczku tez i po prostu patrzy przed siebie:) odwzajemnia uśmiech ale nie zawsze. Takze no stress:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Co do rutyny to ja mam na myśli rutynę span i karmienia przez całą dobę. Masz taką? Jeśli mimo wszystko dziecko nie funkcjonuje w niej to się dziwie.

Co do zapychania - z takimi stwierdzeniami kariery w dyplomacji byś nie zrobiła :) wybacz, wkurzaja mnie ludzie krytykujący w taki sposób innych.

W zakresie zalewania ubranek - jak się trochę Mackowi uleje to ja przecieram i suszę suszarka i zakładam z powrotem.

Robię dokładnie tak samo jak ty :) po co od razu przebierać jak mozna mała plamkę wysuszyć ?!

onka lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ze szkoły , nadrobilam Was .
    Jejku jaka padnieta jestem , masakra i tak zimno wieczorem już na dworzu jak w zime normalnie .
    Małego wycycolilismy i zasnął mi na klatce piersiowej . Baczki go bolesne mecza więc tak mu najwygodniej.
    Kciuki chyba mocno trzymalyscie bo pozaliczalam pisemne egzaminy z dzis hehe

agaton, annggela, szczesliwa_mamusia21, ~Rewianka~, agania, onka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Angela,powodzenia na diecie:) fajnie,ze wspólnie dietujecie:) zawsze to łatwiej.

Jaroszka,jak u gina?co powiedzial na ta blizne?

Agaton dziekuje, ze pytasz :*

Tak jak podejrzewałam rozeszła sie blizna od napinania w kibelku...:(
    Ale wszystko ładnie sie zagoiło....kazał ćwiczyć kegla i masować krocze - rozciągać, bo inaczej bede miała problemy z seksem i innymi rzeczami....bosko

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 2919 2920 2921 2922 2923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ