Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
przy biegunce najlepiej podawac wode...jak nie chce samej wody, mozna dodac troche glukozy, wtedy na pewno wypije
My dajemy mix Sab simplex debridat i delicol... kolka jest, może łagodniejsza...aż strach pomyslec co by było bez tych wspomagaczy -
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Mam do was pytanie,szczepilyscie swoje dzieci? Jakie byly reakcje po?
My po raz pierwszy bylismy na szczepieniu dwa dni temu i reakcja mojego synka mnie przerazila,
.Caly dzien plakal,ale tak inaczej niz dotychczas,nie bylo to marudzenie tylko jakby placz z autentycznego bolu.Placz ten niestety byl nieukojony,nie moglam nic zrobic,spal w ciagu dnia trzy razt po 15 minut i budzil sie z przerazliwym krzykiem,spedzil caly dzien u mnie na rekach.
Czy to jest normalne po szczepieniu? Bo ja juz zapowiedzialam swojemu E ze Sebastiaan nie dostaniedrugiej dawki.
Prosze podzielcie sie doswiadczeniami
Sebastiaan byl szczepiony 6 w 1 -
Juz po! Dzielny był ! Jak weszliśmy to leżał sobie spokojnie obserwował wszystko i gugal...płakał tylko w momencie wkłuć, zdarzyłam go uspokoić i następne wkłucie no i płacz, ale po 3 razach tatuś wziął na rączki i był spokój. Potem babka podała rotawirusa doustnie i aż sie oblizywał tak mu smakowało!
Teraz smacznie spi
Wazy 5 630, czyli w ciagu 5 tygodni przybyło 2 kg!Pani stwierdziła, ze widać, ze lubi zjeść no i dlatego tyle ulewa ...
Mierzy około 57 cm, zakładamy juz ciuszki na 62
Pamiętacie jak był szmer w serduszku na pierwszej wizycie? To juz go nie mauffff
annggela, onka, aanaa, agania, agaton, stokrotka25 lubią tę wiadomość
-
Magda* wrote:Hej dziewczyny
Mam do was pytanie,szczepilyscie swoje dzieci? Jakie byly reakcje po?
My po raz pierwszy bylismy na szczepieniu dwa dni temu i reakcja mojego synka mnie przerazila,
.Caly dzien plakal,ale tak inaczej niz dotychczas,nie bylo to marudzenie tylko jakby placz z autentycznego bolu.Placz ten niestety byl nieukojony,nie moglam nic zrobic,spal w ciagu dnia trzy razt po 15 minut i budzil sie z przerazliwym krzykiem,spedzil caly dzien u mnie na rekach.
Czy to jest normalne po szczepieniu? Bo ja juz zapowiedzialam swojemu E ze Sebastiaan nie dostaniedrugiej dawki.
Prosze podzielcie sie doswiadczeniami
Sebastiaan byl szczepiony 6 w 1
Według mnie to normalne, lekarz uprzedzal, a czemu Ty sie przejmujesz skoro przeszło mu ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 13:07
-
To ja tez sie pochwale. Mój Pawelek ma juz 5,200kg, a jak wychodziliśmy ze szpitala 3,300jg. Rośnie jak na drożdżach
szczepianka starego typu. Caly dzień sie przytulaliśmy, dużo spal i bylo ok. Usg bioderek super
Jak szczepicie? Kilka w jednej czy stary typ szczepionek? -
nick nieaktualnyjaroszka wrote:Według mnie to normalne, lekarz uprzedzal, a czemu Ty sie przejmujesz skoro przeszło mu ?
Wkoncu to jeszczetaki malutki organizm
No i ciekawa jestem jak wasze dzieci reaguja na szczepienia
Bo mnie sie wydajeze my przechodzilismy wyjatkowo ostro. -
My w poniedziałek szczepiliśmy 5w1 + żółtaczka i nasze dziecko akurat w żaden sposób nie zareagowało na szczepionkę. Przez chwilę tylko temperatura jej skoczyła do 38.1 i zaraz zaczęła spadać, ale to dobrze, bo to znaczy że szczepionka była dobrze podana
Żadnej zmiany w zachowaniu i nawet nie robiliśmy okładów z sody w miejsce ukłucia jak radziła pielęgniarka, bo nawet śladu po szczepieniu nie było
Ile płaciłyście za rotawirusy? Mam receptę i zastanawiam się czy uda mi się gdzieś taniej znaleźć...
Nastusia leży teraz w łóżeczku i gada z karuzelą, najlepszy zakup jaki do tej pory zrobiliśmyMagda* lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny