X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy biegunce najlepiej podawac wode...jak nie chce samej wody, mozna dodac troche glukozy, wtedy na pewno wypije :)

My dajemy mix Sab simplex debridat i delicol... kolka jest, może łagodniejsza...aż strach pomyslec co by było bez tych wspomagaczy

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, Hexa szczepiliśmy, 6w1.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, Tysia jak się naje to też zaczyna się wiercić, ale nie za każdym razem.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja jak się naje to zaczyna się "bawić"- zasysa cycka, naciaga i puszcza z glosnym ciumknieciem i tak kilka razy, smieje sie przy tym :P

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na biegunke, najlepszy cycek, zwłaszcza mleko z pierwszej fazy

polkosia lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście przeszło. Tak poza tym to nic innego się nie dzieje. Jak długo może pojawić sie ewentualny NOP?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agania Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Na szczęście przeszło. Tak poza tym to nic innego się nie dzieje. Jak długo może pojawić sie ewentualny NOP?

Mi mówiła pediatra, że niby do 12h...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja gdzieś czytałam ze przez 48h. Moze zalezy od szczepionki?

iv09hdge6yql001e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    Mam do was pytanie,szczepilyscie swoje dzieci? Jakie byly reakcje po?
    My po raz pierwszy bylismy na szczepieniu dwa dni temu i reakcja mojego synka mnie przerazila,
    .Caly dzien plakal,ale tak inaczej niz dotychczas,nie bylo to marudzenie tylko jakby placz z autentycznego bolu.Placz ten niestety byl nieukojony,nie moglam nic zrobic,spal w ciagu dnia trzy razt po 15 minut i budzil sie z przerazliwym krzykiem,spedzil caly dzien u mnie na rekach.
    Czy to jest normalne po szczepieniu? Bo ja juz zapowiedzialam swojemu E ze Sebastiaan nie dostaniedrugiej dawki.

Prosze podzielcie sie doswiadczeniami
    Sebastiaan byl szczepiony 6 w 1

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia no u nas np nie działa sab simplex. Tyle że jej smakuje. Odstawiłam i dalej to samo wiec różnicy nie ma.

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po! Dzielny był ! Jak weszliśmy to leżał sobie spokojnie obserwował wszystko i gugal...płakał tylko w momencie wkłuć, zdarzyłam go uspokoić i następne wkłucie no i płacz, ale po 3 razach tatuś wziął na rączki i był spokój. Potem babka podała rotawirusa doustnie i aż sie oblizywał tak mu smakowało!
    Teraz smacznie spi :)

Wazy 5 630, czyli w ciagu 5 tygodni przybyło 2 kg! :) Pani stwierdziła, ze widać, ze lubi zjeść no i dlatego tyle ulewa ...
    Mierzy około 57 cm, zakładamy juz ciuszki na 62 :)

Pamiętacie jak był szmer w serduszku na pierwszej wizycie? To juz go nie ma :) uffff

annggela, onka, aanaa, agania, agaton, stokrotka25 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    Hej dziewczyny :-)
    Mam do was pytanie,szczepilyscie swoje dzieci? Jakie byly reakcje po?
    My po raz pierwszy bylismy na szczepieniu dwa dni temu i reakcja mojego synka mnie przerazila,
    .Caly dzien plakal,ale tak inaczej niz dotychczas,nie bylo to marudzenie tylko jakby placz z autentycznego bolu.Placz ten niestety byl nieukojony,nie moglam nic zrobic,spal w ciagu dnia trzy razt po 15 minut i budzil sie z przerazliwym krzykiem,spedzil caly dzien u mnie na rekach.
    Czy to jest normalne po szczepieniu? Bo ja juz zapowiedzialam swojemu E ze Sebastiaan nie dostaniedrugiej dawki.

Prosze podzielcie sie doswiadczeniami
    Sebastiaan byl szczepiony 6 w 1

Według mnie to normalne, lekarz uprzedzal, a czemu Ty sie przejmujesz skoro przeszło mu ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 13:07

relgh371crdcdbv2.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez sie pochwale. Mój Pawelek ma juz 5,200kg, a jak wychodziliśmy ze szpitala 3,300jg. Rośnie jak na drożdżach :) szczepianka starego typu. Caly dzień sie przytulaliśmy, dużo spal i bylo ok. Usg bioderek super :)

Jak szczepicie? Kilka w jednej czy stary typ szczepionek?

mhsvh371pdpt408y.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dream my idziemy po staremu :)

relgh371crdcdbv2.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, jesteśmy po wizycie pielęgniarki środowiskowej, Hania za mało przybiera. Mam postarać się wciskać jej więcej jedzenia, ale jak? skoro ona zjada tyle ile potrzebuje i więcej się nie da jej dać...

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka my tez. Jakos nie mam zaufania do tych nowych szczepionek.

mhsvh371pdpt408y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Według mnie to normalne, lekarz uprzedzal, a czemu Ty sie przejmujesz skoro przeszło mu ?
    Po prostu sie boje czy to nie bylo za duzo dla niego
    Wkoncu to jeszczetaki malutki organizm
    No i ciekawa jestem jak wasze dzieci reaguja na szczepienia
    Bo mnie sie wydajeze my przechodzilismy wyjatkowo ostro.

• Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w poniedziałek szczepiliśmy 5w1 + żółtaczka i nasze dziecko akurat w żaden sposób nie zareagowało na szczepionkę. Przez chwilę tylko temperatura jej skoczyła do 38.1 i zaraz zaczęła spadać, ale to dobrze, bo to znaczy że szczepionka była dobrze podana :-) Żadnej zmiany w zachowaniu i nawet nie robiliśmy okładów z sody w miejsce ukłucia jak radziła pielęgniarka, bo nawet śladu po szczepieniu nie było :-)

Ile płaciłyście za rotawirusy? Mam receptę i zastanawiam się czy uda mi się gdzieś taniej znaleźć...

Nastusia leży teraz w łóżeczku i gada z karuzelą, najlepszy zakup jaki do tej pory zrobiliśmy :-D

Magda* lubi tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Nie to nie jest normalne, trzeba zgłosić to lekarzowi.

Magda* lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Nie to nie jest normalne, trzeba zgłosić to lekarzowi.
    No wlasnie agatka,gdzie jest ta granica miedzy normalne a juz niestety nie
    Ja sie boje ze natepnym razem mozemy uszkodzic/uposledzic jakos ten delikatny organizm

‹‹ 2921 2922 2923 2924 2925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ