X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co lekarz to inna opinia. Nam powiedziała lekarka ze moze tak płakać duzo, byc niespokojnym i rozdrażnionym....no i niestety tak jest czesto po tych skojarzonych.

relgh371crdcdbv2.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Polkosia dobrze, ze Klementysia lepiej się czuje. Mój Szymek też wczoraj zrobił o 3 kupki za dużo, ale dziś już lepiej. Od rana tylko 2. Mi pediatra przez telefon poradziła dicoflor, smecte jak będzie gorzej i wywar z marchwi. U nas to jednak nie po szczepieniu.

Co do szczepień,my robiliśmy 6w1 i wszystko w porządku a po wkuciu nawet śladu nie było. Także nie ma chyba reguły, a dziecko może źle zareagować zarówno na skojarzoną jak i na tę starego typu.

Kochane, która z Was ma matę rain forest? Chcę kupić synkowi na gwiazdkę. Polecacie? Mój Szymek wielbią zabawki, potrafi godzinę z nimi gugać, więc chcę mu sprawić coś superowego. A może macie inne pomysły na prezent?

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze dzieci też się tak slinią i wkładają pięści do buzi?

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, mój się ślini i wkłada piąstki. To chyba normalne na tym etapie. Bo to raczej nie ząbki jeszcze...

onka, my dream lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Tysi kupiłam żyrafę Sophie :) Od babć ma dostać coś ekstra ;)

Magnosia lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ślinienia nie ma, ale piąstki pcha. Podobno nie należy zabierać, bo to taki pierwszy, świadomy dotyk.

Magnosia lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja Tysi kupiłam żyrafę Sophie :) Od babć ma dostać coś ekstra ;)

Ciekawe, co to będzie ;) Żyrafka dobra na ząbkowanie podobno ;)

• Arielka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wpadłam na chwilę bo głównie śledzę wszystko co się dzieje w naszej grupie na fb. Miałam właśnie Was podpytać o te piąstki ale widzę, że chyba właśnie taki etap pchania piąstek do buzi :) Mój Antek się nie ślini ale piąstki pcha a najlepsze jest jak lezy czasem z wyprostowaną rączką w górze i przygląda się swojej piąstce i nagle szybko ją wpycha do buzi jakby ją atakował :D śmiesznie to wygląda:D

polkosia, Bąbelek, annggela, stokrotka25 lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to chyba normalne itaki etam w rozwoju dziecka ,ze sie slini i wklada piastki :)
    Polkosia moj tez ma sophi la girafe w zestawie z gryzakiem . To taka tradycja we francji, ze kazde dziecko po urodzeniu dostaje taki zestaw od kogos z rodziny .

Moj syn pobil rekord spal od 11 do 13:30 i od 14:15 do 17:45 . Ciekawe co bedzie robil w nocy :)
    A i dzis mi zrobil taka kupe , ze postral sie po sama szyje i musialam go kapac . Byla bardzo dziwna , bo z duza iloscia sluzu . Ciekawe czemu?

polkosia lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojka mój raz zaczął walić jak zmieniałam mu pieluche. lało się z niego i lało aż się przelała pielucha która leżała pod nim to szybko złapałam mokrą chusteczkę bo miałam pod ręką ale i to nie starczyło i zaczęłam łapać w garści hahahah :D Koniec końców syn był zasrany, przewijak był zasrany i ja byłam zasrana :D Cud miód :D

onka, madu, agaton, Bąbelek, ZakręconaOna, annggela, PauLLa, my dream lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może z tym śluzem e kupie to też jakiś etap jest u wszystkich? Co czytam to u któregoś maluch śluz w kupie,inną kupa niż dotychczas itp. Nie jesteśmy w tym temacie oryginalni. U nas zielono żółte kupy że śluzem ale nie jaks dużo. Dopatrywałam się przyczyny w jedzeniu i jedyne co to mogę podejrzewać mleko z drugiej strony może być tak że 6 tygodni ładnie je tolerował a potem się uczulil?

21.10.2015 Leon <3
  • agaton Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia,ja mam ta mate rainforest,ale moje Hela jest jeszcze niekumata i sie nie bawi zabawkami. Ale mata jest swietna,przyjemne dzwieki, światełka kolorowe i fajne kolorowe zabawki:) moja kolezanka mi poleciła i cala kek rodzina używała z powodzeniem:)

Onka,u mnie śliny i bąbelków dużo,ale piąstki rzadko pcha do paszczy:) jeszcze zdecydowanie nie ogarnia swoich rąk,choć juz widzę ze zaczyna ją zastanawiac co się tak majta kolo niej;)

onka, Magnosia lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu może u mojego to przedwczorajsze ciasto zaszkodziło . Wczoraj wyl cały dzień i ma uczulenia ,a dzisiaj dopiero się oczyszcza z tego :/

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka całkiem możliwe. Ja postanowiła się kupa nie przejmować jeśli nie widzę innych objawów choroby bo inaczej się stresuje przed każdą zmiana pieluchy.

Moj od dwóch dni wkłada piastki do buzi ale rzadko. A co do zabawek MJ też jeszcze nie ogarnia na widok niektórych płacze ale patrzy już na karuzele nad lozeczkiem☺

21.10.2015 Leon <3
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jakoś szczegolnie się nie martwie ;)
    Ja to zazdroszcze niektórym z Was,ze wasze pociechy potrafią się skupia dłużej na zabawkach lub polezec np.na macie. U nas to rzadkość :( pewnie muszę dłużej na to poczekać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 19:36

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski miala któraś z Was ten kryzys laktacyjny? Mala na piersi non stop, a przy piersi wierci się, krzyczy, zaciąga, krzyczy i tak w kolko. Mleko jest, bo nim ulewa, juz mnie szlak trafia. Zwazylam jaki od wczoraj spadla mi 40g. Jestem wykończona, pisałam wam, ze się wierci przy jedzeniu, nie wiem czy to faktycznie tenbkryzys caly, piersi faktycznie miekkie, ale jak ssie z jednej, to z drugiej leci mleko. Malo mi tez dzisiaj spala.
    Kurde nie dosc, ze chodzę niedożywiona, poprawy w kupach nie ma, jak seledynowe, tak seledynowe, tyle, ze krwi nie ma, to jeszcze to. Juz naprawde nie mam sił, rzadko narzekam, ale juz pierdolca dostaje. Jedno chore dziecko w domu, o które wiecznie sie martwię i namawiam do jedzenia, bo po chemii nie je, to jeszcze Jagna. Cale moje życie kreci sie teraz wokół żarcia. Mojego, Jagny i starszej córki, juz psychicznie wymiękam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 20:54

km5st5odymuuq2ts.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka,ja tez zazdroszczę tego ze się dzieci bawią. Moją Hele interesują tylko półki nad kanapą,caly czas się na nie gapi;) nawet jak ja na macie położę;)
    No i chciałabym,żeby się więcej uśmiechała i śmiała,a ona taka skupiona caly czas hehe;) ale przyjdzie i na to czas:)

Agatka,ja nie zauwazylam,żebym miała,ale jak masz mleko to nie kryzys prawdopodobnie. Współczuję tych problemów bardzo. A Ty bierzesz jakies witaminy? Czy nie mozesz tez?
    Moze starszej córci brakuje witamin? Tzn na pewno jej brakuje po chemii. Macie wyciskarke do soków? Moze powinna pic takie soki warzywne kilka razy dziennie to tez apetyt jej się poprawi. Jest cos takiego jak terapia Gersona, polega na piciu chyba 12 szklanek dziennie takiego soku. Tak mi to przyszlo do Glowy, bo nie wiem co poradzić.
    Moja Hela tez się tak wije przy cycu,ale nie non stop,tylko czasem,ale jest to denerwujace...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka Ja miałam taki kryzys i to właśnie objawiało mi się identycznie jak u Ciebie , musisz parę dni przecierpiec i dostawiać ile mała chce , ona teraz produkuje sobie mleczka tyle ile potrzebuje jeść .

polkosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 2 bardzo ciężkie dni... wykończona jestem... moje dziecko bije chyba rekordy funkcjonowania bez snu w wieku niemowlęcym... niech już nikt mi nie mówi, że takie maluchy potrafią dużo spać...
    Wojtek nie dosyć, że nie śpi to jeszcze ciągle marudny jest, ciągle trzeba przy nim być, bo płacze i to tak, że trzeba go wziąć z łóżeczka, bo aż się zanosi, że tchu nie może złapać... mało zawału przez niego dzisiaj nie dostałam...
    ostatnio podczas połowy karmień wije się, pręży, płacze, odpycha butelkę, złości, za chwile chce jeść... już czasami nie wiem, co mu jest... martwię się ciągle, że coś go boli... funkcjonujemy w ciągu doby stałymi schematami, ale to na niego jakoś nie działa, może potrzeba mu więcej czasu...
    od dzisiaj doszło straszne ślinienie i zastanawiam się czy może to już być okres ząbkowania? rozmawiałam z moją mamą i powiedziała mi, że mi pierwszy ząbek wyszedł na początku 4 miesiąca więc jeśli odziedziczył w genach po mnie to może jest to ju możliwe... szkoda, że nie jest tylko spokojny po mamusi i po tatusiu...
    przepraszam, że dziś marudzę, ale brakuje mi dziś sił... nawet nie mam czasu nic w domu zrobić i spokojnie zjeść...
    byłam dziś na kontroli u ginekologa- na szczęście wszystko dobrze

relganli4wkmj4ii.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda, może to skok? Akurat jesteście na takim etapie :)

maluda lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 2922 2923 2924 2925 2926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ