Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak wracamy w piątek.
Szczęśliwa napisze do Ciebie na fb bo mam pytania odnośnie podróży.
Ja chociaż z małą problemu nie mam, kładę ją obok siebie i zasypia l. Owszem zdazy się,że nie chce i musze kombinować, ale w większości jak jest przebrana i najedzona polezy chwile i zasnie. -
Stokrotka !!!! Czesc,fajnie ze jesteś
zastanawiałam sie gdzie sie podziałałas
Tak moj poród nie był za ciekawy, ale było minęło i juz nie pamietam do tego stopnia, ze mogłabym byc znowu w ciazy
Agania, zakręcona 10kup w ciagu doby?! Strasznie duzo! Moj synek 2/3, a w nocy w ogóle nie robi.
Dobra przemiana materii
Dziewczyny słodkie te Wasze szkraby! Wszystkie sa cudne!
Mika :*
My dzisiaj zaliczyliśmy lekarza, bo Miś ma okropny katar, który mu zalega i w efekcie ma tez kaszelek...
Dostaliśmy lekarstwa i jazdaa, ale powiem Wam, ze nie jest lekko...wszystko wypluł, a potem jeszcze ulał...wiec nie wiem czy coś sie przyjęło...mam nadzieje, ze lekarz wie co robi, bo wszystkie te prochy sa dla starszych dzieci....
-
nick nieaktualnyAgatka, dostałam kiedyś od lekarza taką rozpiskę:
do końca 3 msc => 25 g/dobę
do końca 6 msc - 16-22 g/dobę
do końca 9 msc - 12-13 g/dobę
do końca 1 r.ż. - 9 g/dobę
Wyliczenie przyrostu:
(waga dziś - waga poprzednia) / ilość dni
Oczywiście nie można dać się zwariować i nie ważyć codziennie z założeniem, że będzie oczekiwany przyrost. Najlepiej raz w tygodniu.
Ponoć w pierwszych 3 msc przy karmieniu piersią nie ma górnej granicy, np. Franek przybierał o wiele więcej niż 25 g/dobę (nawet po 45 g/dobę), ale myślę, że teraz będzie już zdecydowanie wolniej.
-
Hej .
My wrocilismy dziś od przyjaciółki po mega fajnie spędzonym weekendzie
Oskarek właśnie zasnął a Ja zabieram się za ostatnia pracę do szkoły bo jutro egzaminy ustne , również ostatnie także znów masę kciukow proszę .
W środę mamy USG bioderek i próbuje na środę również szczepienie umówić bo obskocze przychodnie dwie odrazu
Katarzynka mój Oskar zasypia nawet przy mega halasie ale jak spi już musi być cieszej , dziwne ale jakoś tak ma ... A muzykę kocha szczególnie disco poloKatarzyna87 lubi tę wiadomość
-
Jakoś teraz jest pełnia więc i spanie nie najlepsze, u nas dziś ja nie spalam i młody też.
Agatka moim zdaniem dobra waga. Kieruje się też swoim rozsądkiem bo lekarzyca jedna powie że mało a inną że ok i bądź tu mądry:)jaroszka lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
aagatkaa1984 wrote:Bo bylam dzisiaj na szczepieniu i mi pediatra powiedzial, ze przybrala Malo.
W poniedziałek tydzien temu ważyła 5160, a dzisiaj 5310 i wydaje mi sie, ze ok, a on, ze maloRobimy drugiego Dziedzica
-
Zakręcona to trzymamy kciuki i za egzaminy i za szczepienie!
To fajny weekendzik miałaś
Jaroszka -hmm ja jeszcze pamiętam i a razie mówię, że jak drugie to tylko cesarka
Może mi minie, może nie, czas pokaże.
Co do wagi to ja mam klopsika. Urodził się z wagą 3520, wyszliśmy z wagą 3260 (dużo spadł ze względu na to, że mi go nie chcieli dokarmiać w szpitalu przez 4 dni, a on nie umiał ssać piersi:/ ) a teraz ma 9,5 tygodnia i waży ok. 6400 wg mojej domowej wagi! Na szczepieniu w 7 tyg ważył 5700 i pediatra nie przyczepiła się do wagi, więc chyba ok, potrzebuje widocznie dużo zjeśćZresztą wydaje mi się, że duży też się urodził jak na początek 37 tygodnia. No i miał 59 cm., teraz ok. 65- 66 już.
Jaroszka lekarz na pewno wie co robi:) Dla takich maluszków nie ma zbytnio wyboru wśród leków i zmniejsza się dawki. ;* -
Cały dzień się nie odzywałam bo cos mi się telefon pozawieszał
Zakrętką powodzenia !
Ja po wizycie u Gina, wszystko ok i mamy z mężem zielone światło
Spotkałam w przychodni "koleżankę" ktoś urodziła miesiąc przede mną, z tata byla. OMG co za ludzie.. Jej ojciec pytal mnie czy karmie. WTF?! Nie no jasne głodzę swoje dziecko. "Bo jej sie nie chciało, nawet nie kąpie malej tylko ja to robię". Powiedzial to na całą poczekalnie.. Porażka