X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas właśnie pierwszy śmiech na głos! Co prawda do cycka, ale chyba się liczy:)?

lojkalojka, aanaa, Little Frog, agaton, ZakręconaOna, maluda lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobietki :)
    Widze ,ze forum powoli umiera :(

Katarzyna niewazne do czego :) To musial byc sliczny widok .Ja jeszcze czekam na glosny smiech .
    Jesli mowa o wlosach to moje tez sie trzymaja.
    Moj syn wczoraj bylbardzo niespokojny i to chyba ten moj jogurt wyszedl po 48h :/
    Poza tym maly od trzech dni caly czas guga i sie usmiecha . Pogodne te moje dzieciatko .

Zakocona dawno sie nie odzywala i jaroszka i jeszcze kilka dziewczyn :/ Pewnie podczytuja forum :)

Katarzyna87, Little Frog lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie mamy tyle czasu na forumowe pogaduszki ;)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiewczyny zamiast eksperymentowac z dieta zróbcie badanie z krwi dziecka na nietolerancje mleka krowiego (Ig E mleka krowiego i IG total czy jakos tak, juz nie mam recepty wiec moze byc jakas literówka). mi dieta bez nabiału nie pomogła, kupki nadal mega sluzowate i wodniste... teraz lekarka podejrzewa nietolerancje laktozy z mojego mleka... wtedy po prostu trzeba przeczekac.

kupki odbily sie na zdrówku MAdzi, przytyła w tydzien tylko 30g, gdzie srednio przybierała 100-200...

nie umiem pobrac moczu do badania. trzy razy jej naklejalam juz ten worek, ale ona tak bryka, ze i tak siuski ląduja poza :(

u nas nocki nadal ciezkie, tzn uspienie jej na noc, potem juz slodko spi. wczoraj zasnela dopiero o 1, bo tak dlugo robila kupkę :(

dzis tesciowa pobierala jej krew do badania (uparla się, ze amm nie isc do przychodni)...i co? efekt jets taki,ze mała za kazdym razem jak po badaniu slyszla jej głos wpadała w histerie. bedzie ją sobie kojarzyc z bolem. :(

czekam na pierwszy głosny smiech :) choc te bezdzwieczne sa tez cudne;) ah, te bezzebne dziasełka :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • soraya Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Natalka od rana się chicholi. Najśmieszniejszy jest żyrandol.

Blondik, Little Frog, maluda lubią tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie prezenty planujecie na dzien babci i dziadka?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • soraya Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My polegamy na starszym synu, zawsze zrobi jakieś rękodzieło a to ich najbardziej cieszy.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, mi dr mówiła, że dzieci najczęściej robią siku około 10-15 MON po karmieniu. Może mniej więcej w tym czasie uda Wam się złapać :) nie ma co, chlopakom łatwiej pobrać :)

• Blondik Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona tak sie wierci, ze jej sie to odkleja :) i sika poza worek heh;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może załóż worek i pieluzzke? Może nie będzie się tak odklejalo? Bo już innych pomysłów nie mam :)

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tyle się rozpisałam.... :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 10:04

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka moje włosy też super po ciąży :)

Blondik moja teściowa jest pielęgniarka i powiedziała, że za nic nie będzie szczepić Majki. Nie chce właśnie by mała kojarzyła ją z bólem.

Soraya u Nas też żyrandol ją śmieszy.

soraya lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    A tyle się rozpisałam.... :|
    Skasowało się??

Magnosia lubi tę wiadomość

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz spróbuję :) Też rzadko tu się udzielam, częściej na fb, ale też tak na szybko, po poradę jakąś ;) Przywiązałam się jednak do Was i na pewno od czasu do czasu coś napiszę, a zagadam dość regularnie.
    Też mi włosy ostatnio bardzo wypadają. Nie dbam o siebie, tak jak robiłam to w ciąży: witaminki, owoce, warzywa... Teraz aby na szybko coś złapać, by głodu nie czuć. Muszę jednak na nowo zacząć się także o siebie troszczyć, chociażby dla synka - muszę mieć siłę go nosić ;)
    No i w nowym roku chciałabym się pozbyć brzuszka po ciąży. Jedno z moich postanowień noworocznych ;)
    Wczoraj byliśmy na kolejnym szczepieniu 6w1. Wszystko ok, co prawda trochę marudził, ale to raczej ze zmęczenia, bo mieliśmy gości.
    Ja miałam problem ze złapaniem siku nawet u chłopca, więc nic nie doradzę mądrego. Buziaki

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey my z okazji pełnych 3miesięcy stawiamy ciacho i picollo :D ostatnio kryzysy i wgl mamy....widzę jak czas pędzi,jak Synuś rośnie,coraz więcej umie i rozumie,staram się każdą minutkę poświęcać jemu :* mimo ciężkich chwil nie wyobrażam sobie życia bez niego <3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d885022aeeb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 10:25

Little Frog, Blondik, Maximmum, agania, lojkalojka, annggela, agaton, szczesliwa_mamusia21, Lexie, maluda lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Skasowało się??

Zapominam się i wstawiam kolorowe buźki. Wtedy się kasuje.... Brrr :/

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik u mnie jak mala miała miesiac, przyrost sie zatrzymal, ze względu na alergen, dlatego ja z dieta nie eksperymentuje. Poza tym juz przywyklam. Co do testów z krwi, to do 3r.z sa niemiarodajne.
    Co do moczu, to woreczek do kosza, bo zaburza wyniki i wyjdą ci bakterie. Nakarm, rozbierz i czekaj na strumień

km5st5odymuuq2ts.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam bez woreczka wychodziły bakterie, , woreczkiem było o niebo lepiej ;)

• soraya Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z woreczkiem wychodziło prawidłowe badanie. Ale ja nie wylewalam moczu z worka do kubeczka tylko wkladalam worek do kubka i tak oddawalam.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały przez sen dwa razy zasmial się w głos , do nas guga w głos tak czasem dźwięki wydaje ( chyba wiecie o co mi chodzi hehe ) i kilka razy taki przy uśmiechu dźwięk wydał jakby chciał zasmiac się w głos ale tak zeby typowo w głos jeszcze też czekam .
    Wgle mój Oskarek to takie pocieszne dziecko , że cieszy się do wszystkiego i kocha karuzele nad lozeczkiem , zasypia przy niej ino mig a jak nie chce mu się spać bo cieszy się niesamowicie a najbardziej jak mowie że cycusia wyjmuje do jedzonka i on wtedy oczy wielkie i uśmiech haha

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2961 2962 2963 2964 2965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ