Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • my dream Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za minusa na teście.

U mnie juz dwa razy byla @ troche dziwne bo po trzech tygodniach od pierwszej. Pewnie musi sie to jeszcze wszystko uregulować.

Co do seksu to u nas juz kilka razy bylo i bylo ok, bez szalu ale ok.
    Teraz nie mam ochoty na nic kompletnie po tym jak usłyszałam od mojego podczas kłótni ze gdyby nie to ze mnie kocha to by sie mnie brzydzil po tym czego się naogladal podczas porodu :( takze u nas znów jest "slodki"

mhsvh371pdpt408y.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka chlop to musi być chlop a nie niteczka :D mój tez cialka ma :)
    Wazy teraz 5700g a na poczatku bylo 3475g

mhsvh371pdpt408y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze nie miałam @.

A co do wagi to Maciek waży 6900, a urodzeniowa miał 4320. Tez miał taki moment ze przybieral tylko 120 g tygodniowo ale potem wyrównał. Podobno dzieci karmione piersią przybierają skokowo.

A co do tego kiedy leci tłuste mleko to mi się wydaje ze nie ma takiej zmiany od razu tylko ono stopniowo jest gęstsze - tak około 30 ml mam najpierw wodnistego potem coraz gęstsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 09:50

• agania Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ważę 3 kg mniej niż przed ciążą. Ale to głównie sprawka diety, bo mam dosyć ograniczony jadłospis teraz.

Moja Oliwka waży 5400g, a urodziła się z wagą 3170g, w szpitalu spadła do 2900g.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i też nie dostałam okresu jeszcze. Trochę mnie to martwi, ale pewnie wszystko w swoim czasie...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dream faktycznie slodziutki ten Twój mąż ! :-//

Agatka mój Oskar wazyl równe dwa tygodnie temu 6330 g ale waga urodzeniową 3800 , mimo wszystko sporo przytyl ale wolę tak niż żeby miał spasc mi z wagi :-) i mkj Oskarek to pucus jest , jak leży to szok hehe

Wczoraj wgle byliśmy i fotografa małemu zrobić zdjęcia do paszportu i dowodu hahah usmialam , wygląda jak mały balon kryminalista hahaha

Little Frog lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania,to dużo ta Twoja Oliwka przybrala:) mooja Hela się urodziła 3800,spadla do 3500 i teraz jakies okolo 5500:) na wizytach lekarka mowila,ze jak na kp to sporo przybiera:)
    Ja nie mam okresu,ale się nie spodziewam jeszcze. Pewnie gdzies po pól roku dostane. Kolezanka w październiku rodzila i dopiero w marcu dostala okres,potem w kwietniu nie miała i od maja regularnie:) mi sie nie spieszy;)
    Co do chudnięcia,to u mnie to kwestia hormonów na pewno,bo mimo diety i ćwiczeń nic nie schudłam,a po świątecznym obżarstwie tez nic nie przytylam,albo waga mi sie zacięła na 63,5:P juz wyluzowalam i czekam aż samo zacznie spadać,tak jak miała moja mama:) byle do lata zgubić te kg,bo w zimowych ciuchach wyglądam calkiem nie najgorzej;)
    Jaroszka,faktycznie niezły pulpetnik hehe:) słodkie te wasze maluchy,zdecydowanie za rzadko wklejamy zdjęcia,bo ja je tak lubię oglądać:)
    My dream abstrahując juz co ci twój mąż powiedzial,bo nie wyobrażam sobie jak można tak powiedziec,to u nas w szpitalu facet przy porodzie stoi przy glowie zony a nie przy kroczu,wlasnie żeby traumy nie mial... Sama bym nie chciała tego widzieć...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko,Zakręcona,Ty to dopiero masz śmietanę w tych cyckach;);) niezły gigant,a ja myślałam,ze Helena jest duza haha:D
    Dawaj to zdjęcie paszportowe;) umieram z ciekawości;)

aanaa lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz kochana zrobię i pokaże . :-) ale śmiesznie wyszedł bo w rzeczywistości nie jest taki wielki na buzi :-)
    No mój mały od urodzenia przybrał dokładnie w ciągu 6tyg 2,5 kg :-D na cycku hehe
    Jaroszka Michaś też jakoś tak nie ? :-D

my dream lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa , Oskar ma w oczku włos psa ... :-// próbowałam wyjąć delikatnie rogiem pieluchy ale nie dał sobie oka tak otworzyć , skończyła mi się sól fiziologiczna ... Będę szła na spacer jak mały wstanie to kupie i zrobimy " operacje " jak wrocimy .
    Co dziś laski pichcicie na obiadek ? Ja dziś będę robić kombinacje własną , sos ananasowy z lekkim posmakiem ostrzejszego , pierś z kurczaka w tym i ryż lub makaron jak kto będzie wolał

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona z odchudzaniem wcale nie jest tak, że im mniej jesz tym bardziej chudniesz. Pewnie jakbyś jadła zbilansowane posiłki (5) to byś schudła.
    Przed ciążą byłam na diecie stworzonej dla Nas z małżem przez dietetyka.
    Jedzenia było tyle że czasami nie umiałam zjeść swojej porcji. W dwa tygodnie spadło 3kg, które wrocily, ale po pół roku, więc nie możemy mówić o efekcie jo-jo :)

My dream nie wiem jak u Was, ale jakby mi tak mąż powiedział to seksu by nie było. No przecież poród to sama przyjemność. Kilało nie bolało.

U nas najgorsza noc od narodzin. Od 24:00 do teraz aż 7 razy ją karmiłam. Zawsze zjada z dwóch cycków. W nocy jadła po jednym, bo zasypiała, uśmiechała się, odkładałam i do Max godziny ryk i od początku.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona zrób lekki napar z herbaty na oczko lub wodą przegotowaną.

Lepiej tak niż żeby jakaś infekcja się wdała.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Zakręcona z odchudzaniem wcale nie jest tak, że im mniej jesz tym bardziej chudniesz. Pewnie jakbyś jadła zbilansowane posiłki (5) to byś schudła.
    Przed ciążą byłam na diecie stworzonej dla Nas z małżem przez dietetyka.
    Jedzenia było tyle że czasami nie umiałam zjeść swojej porcji. W dwa tygodnie spadło 3kg, które wrocily, ale po pół roku, więc nie możemy mówić o efekcie jo-jo :)

My dream nie wiem jak u Was, ale jakby mi tak mąż powiedział to seksu by nie było. No przecież poród to sama przyjemność. Kilało nie bolało.

U nas najgorsza noc od narodzin. Od 24:00 do teraz aż 7 razy ją karmiłam. Zawsze zjada z dwóch cycków. W nocy jadła po jednym, bo zasypiała, uśmiechała się, odkładałam i do Max godziny ryk i od początku.
    Kochana ale Ja byłam na diecie przed ciąża 10 miesięcy i schudlam nawet 5 kg w tydzień , jadlam raz 2 a raz 5 posiłków dziennie zależy od apetytu ale jadlam jedzenie takie ograniczone trochę , zero znacznych rzeczy , zero jakiś przypraw tylko zioła , zero cukru itp i wtedy pięknie schudlam ... ja przetestowalam na sobie od groma diet i żadna nie działała tylko ta co schudlam 40 kg na niej .
    Teraz jem normalnie , nie przesadnie a tyje , mój organizm od dziecka taki jest jak jadlam normalnie dupsko rosło jak jadlam mniej trzymało się w danej wadze , niestety nic na to nie poradze i chce przejść na swoją dietę jakoś .Zawsze mialam problem że zrzuceniem zbędnych kilogramów , jedyną tak jak mowie moja dietka pomogła , od lekarza ją dostałam i trafiona w samo sedno ... Boje się jednak Ja stosować KP bo wiem że dziecku nie będę dostarczać pewnie danych wartości a nie chce przestać kp

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie , woda przegotowana ... Ale jestem dziś zakręcona , że nie wpadlam na to ... Obudzi się to tak mu zrobię .

my dream lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona,nieźle urósł ten Twój Oskarek:) Helenka w 11 tygodni 2kg:)
    Ja mam tez jedna sprawdzona dietę,a właściwie post,ale tego nie można podczas kp, a potem to ja mam nadzieje,ze zaciążę znowu i tez nici z diety,schudną to pewnie schudnę,ale ta dieta świetnie usuwa celulit,a mi troche dupsko zaszło celulitem nieseyy...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tłumaczyli ze chudniecie więcej niż 1-2 kg tygodniowo to sciema jeśli chodzi o dietę. Kilogramy rzeczywiście lecą ale to głównie wodą. Jeden kg to ok 7000kcal.
    Zapotrzebowanie kobiety to ok 2000kcal. Bilans dzienny przez ćwiczenia i dietę musiałby być bardzo ujemny żeby stracić więcej tłuszczu.
    Schodzą mięśnie i woda - niestety.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się caly czas martwię, czy mala sie najdą. Mimo, ze wazy konkretnie ;)
    Kiedys wisiala godzinami na piersi, a teraz,po 5 minutach juz się wierci i denerwuje, straszny nerwus jest przy jedzeniu i da sie karmić tylko na leżąco. W nocy to w ogóle obudzi sie o 2:40 i je max 3 minuty i kima. A jak zaśnie to juz nie ma opcji, nie dobudzi sie jej

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A doszlo mi nosidelko bondolino, jest super jak chusta, a mala sie nie denerwuje przy motaniu

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mam w domu malą kobietkę. Po jedzeniu zasypia przy cycku, jednak ani myśl ja od razu do łóżeczka odłożyć. Najpierw musi się do cycka pouśmiechać, a potem robi sobie z sutka pomadkę i jeździ po nim ustami. Nie ma sutka jest ryk :p

agaton, my dream, my dream, Little Frog, lojkalojka, Blondik, agania, maluda lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Mam w domu malą kobietkę. Po jedzeniu zasypia przy cycku, jednak ani myśl ja od razu do łóżeczka odłożyć. Najpierw musi się do cycka pouśmiechać, a potem robi sobie z sutka pomadkę i jeździ po nim ustami. Nie ma sutka jest ryk :p
    Hahah mkowisz do spania pomadeczka , nawilżanie ust ?! Hehe

my dream, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2963 2964 2965 2966 2967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ