Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aagatkaa też mam takie podobne nosidełko:) od 3-6m
a i dzidzia śliczna:*
Co do mleka to u mnie kolor biały jest po takim prawie przezroczystym....
Zakocona u nas idą nadal ząbki...całe opuchnięte i na środku dwa takie ostre wzgorki...nie wiem.jak to opisać...i często płacz nieziemski a uspokaja się po wciśnięciu piąchy do buzi i pp wymasowaniu i wysmarowaniu dziąseł maścią.
Super że zadowoleni z prezentów dla Tadzia jesteście:)
Kciuki za test
Hmmm co do wagi to Księciunio wczoraj ważył 7300 :o i to 90centyl jednak długi na 61cm i to wciąż 25centyl...ładnie przybiera na cycu...a wczorajsze szczepienie przełożone bo brał antybiotyk przed świętami...a jak on wyzywa nuby płacząc hehe...iiiii nagram może w końcu jak płacze i woła "mama"jest maaaaamaaa hihi R smutny:P niech jeszcze Adi skuma co tak woła
łobuz wciąż próbuje siadać...ma brzuszku lubi leżeć coraz dłużej,a jak pięknie główkę trzyma ahhh
Co do wypadania włosów to u mnie lecą garściami...okresu też nadal nie mam ale objawy "przed" mam i bole na owulke razem ze sluzem...
Sama radość super że problem z kupkami zniknąłi kciuki za wedzidelko,żeby obyło się bez podcinania :*
Katarzyna ja tak tęsknię za chwilami kiedy mój mały tak robił...całuski dla cycusia i dopiero lulał ehhh
Babelku przystojniaczek hihi no i zdrówka dla Maluszka :*
Aanaa rośnie Ci slicznotka
Wiedźma super że podnosi główkę
My dream no nie popisał sie ehh
Zakręcona faktycznie zakręcona jesteś hihi
Jaroszka śliczny widok
Lojka ojej tak długo??? Zazdroszczę że noc przesypiaBąbelek, aanaa, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
Zakręcona oj tak !!! moj to jeszcze wiecej chyba niż twój wazy, pisałam Wam kiedyś, ze w 5 tygodni przybrał 2 kg. 10 grudnia na szczepieniu ważył prawie 5 700 to teraz napewno juz waży ponad 6 kg
Agania moje dziecko tez bardzo ulewa...aż w koncu kupiłam poduszkę klin i lepiej spi, ale niestety nadal ulewa...
Agatka po odstawieniu witamin mniej ulewa? Dobrze zrozumiałam ? -
To nie mogą od razu robic tej witaminy w wodzie? Gdybym wiedziała,to bym tez jej dawala ta w wodzie,ten tluszcz mi sie od razu wydal podejrzany. Jak dziecko tylko mleko z cycusia je,a tu jakis tluszcz...
Ja chyba jej juz tez nie bede tej Wit K dawać. Zostaje D,ale nie chce mi się iść do lekarki po receptę, zreszta nic nie jest jej raczej,kupa ladna,pierdzi jak stara,nawet się za bardzo nie pręży:)
-
Agaton super !
A ja spedze sylwka jak zawsze chcialam w ciszyogladanie w pizamach filmow popcorn kolderka ah ! Moze nic takiego ale dla mnie bomba
Agaton wit D na recepte??
Wiecie ze u mnie w De mowia zeby nie dawac tej witK? On ja dostaje na wizytach tylko a my sama D juz w szpitalu nam zaznaczali zeby nie dawac K
Aa no i ja tez mam klocka juz ponad 7ma na pewno! Tylko ja po nim tego noe widze jakos mu sie rozchodzi toWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 21:57
Little Frog, stokrotka25 lubią tę wiadomość
-
Szczesliwa, SamaRadosc pisala o witD rozpuszczonej w wodzie,nie w tłuszczu,a ona tylko na receptę jest.
Wiem wladnie,ze w De sie nie daje tej witaminy, w Szwajcari tez nie,tylko na wizytach. Szczepi sie tez w 3 miesiącu tymi szczepionkami co u nas w 6 tygodniu.
Szczesliwa,super sylwester w piżamach:) ja to nie lubię tych hucznych imprez sylwestrowych,wole sie zaszyć w domu i najchętniej grać, dwa najlepsze sylwki to byly wlasnie z gierami;)
A co robicie do żarła? U mnie dwie matki karmiące;) robię rosół, chinszczyzne z piersią indyka, marchewka do pochrupania i kabanosy(ja nie lubię), owoce i surowka jakaśdo tego jajka faszerowane,ale lekkostrawne,bo tylko z duszona wloszczyzna i olejem lnianym, bez majonezu,mam nadzieje,ze się to uda;)
-
Hej Dziewczyny tak się zastanawiam jak myślicie kiedy zostawicie pierwszy raz malucha pod opieką dziadków/babci/dziadka? Moja mama nie żyje a ojciec mieszka w innym mieście więc u nas wchodzi w grę tylko zostawienie pod opieką teściów ale szczerze mówiąc jak na razie nie wyobrażam sobię tego i to nie pod względem organizacyjnym tylko po prostu chyba bym się zapłakała z tęsknoty i niewiedzy co się dzieje z moją kruszynką
Chyba jestem nienormalna
-
Arielka ja mojego zostawie jak bedzie mial pol roku z przymusu bo mamy wesele nie jestes nienormalna ! Ja jak bylam w Pl szlam do sklepu i po drodze 3razy dzwonilam czy aby na pewno nie zawrocic ! Niby moge zoatawic ale jak nie wiem co sie dzieje to po proatu nie moge ale z moja mama zoatawie bez problemu z tesciami oj nigdy !
moja mama mloda i wychowala juz jedna wnusie takze wie co i jak i jakos mi z nia tak razniej .
Agaton mniam smakowicie brzmi ! Na pewno sie uda
Powiem Ci ze ja od paru lat mam ochote na takiego sylwka ale co roku zawsze ktos gdzies wyciagnie albo sie zwali do naas a teraz przeleze sylwka cos wspanialegoagaton, Arielka lubią tę wiadomość
-
Arielka Ja zostawilam Oskarka 3 tyg temu na 4 h mojej Mamie bo musiałam jechać do szkoły , rany ale tęsknota mnie ogarnęła ! :-o
Coś strasznego ...
Teraz mam urodziny 8 stycznia i znajomi wyciągają mnie na imprezke urodzinowa ale Ja jakoś nie mam zbytnio ochoty z jeden strony isc bo mam małe dziecko , ma ono zaledwie 8 tyg , KP co najważniejsze ... A z drugiej strony bym poszła zaszalec bo rok czasu nigdize nie byłam a Ja jestem z tych osób bardzo żywych i mega zabawowych i jednak trochę brakuje mi tego ale również i zdziadzialam :-p
My na sylwestra jedziemy do mojej przyjaciolki która ma 7 miesięcznego synkabędziemy w trójkę plus Oskarek bo małego Szymka dziadkowie zabierają
nikt nie pije od Nas ani nic więc na spokojnie przed TV , coś dobrego ugotujemy , pogadamy i pewnie spać pojdziemy hehe
Boje się troszkę petard jeśli chodzi o Oskarkaa najlepiej jakbym została w sylwestra w domu z moimi chłopakami pod kolderka
A do jedzenia robimy karczek duszony , uszka z barszczykiem i koreczki jakieś , kanapeczki ala smieruchy bo z serem i czosnkiem tak skromnie i nie za dużoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 22:57
Arielka lubi tę wiadomość
-
We francji wit.K podaje sie tylko zarazpo porodzie i miesiac po .
My tez pierwszy raz spedzimy sylwka podpierzyna
U mnie maly po podaniu wit.D zawsze ulewa .
Ciekawa jestem czy przekroczyl juz 6 kgDowiem sie 15 stycznia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 15:24
paula1, agaton, Mama-julka, aanaa, my dream, Katarzyna87, Bąbelek, szczesliwa_mamusia21, Maximmum, maluda lubią tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Agatka tez mi się wydaje ze w tych witaminach to ten olej najbardziej zatykal mojego synusia. Dziewczyny ja też nie zostawiam moich maluchów z nikim chyba ze bardzo musze. Ale moja córcia mimo 4 latek bardzo do mnie przywiązana. Zostawiłam ja raz na noc jak miała 2,5 roczku bo szłam na wesele. Wyponinala mi potem ze ona tęsknila a mnie nie było prawie rok po weselu o tym pamiętała. No i teraz została 2 noce jak rodziłam. Tez przeżyła bardzo. Także ja jeszcze przez pewien czas nie poszaleje. A tak z innej beczki jak bardzo aktywne są wasze dzieci? Mój ma 8 tygodni i czasem się uśmiechnie i czasem na mnie patrzy ale potrafi też zagapic się na obraz i do niego śmiać i tak nie wiem czy nie powinien już nawiązywać większego kontaktu
-
Paulla u Nas też Majka wola maaamaaa!
Choć wiadomo nieświadomie.
Objawy owulkowe też mam, czasami poboli jak przed @, ale efektów brak.
Z jednej strony fajnie, z drugiej...Nie wiem czy nie będzie potopu np. w sklepie czy na spacerze.
Oh marzy mi się piżamowy Sylwester. Idziemy jednak do znajomych. Dwie pary mają roczne maluchy plus jedna para na wylocie, bo 9 mc.
Obawiam się petard