Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagatkaa też mam takie podobne nosidełko:) od 3-6m :) a i dzidzia śliczna:*
    Co do mleka to u mnie kolor biały jest po takim prawie przezroczystym....

Zakocona u nas idą nadal ząbki...całe opuchnięte i na środku dwa takie ostre wzgorki...nie wiem.jak to opisać...i często płacz nieziemski a uspokaja się po wciśnięciu piąchy do buzi i pp wymasowaniu i wysmarowaniu dziąseł maścią.
    Super że zadowoleni z prezentów dla Tadzia jesteście:)
    Kciuki za test :P

Hmmm co do wagi to Księciunio wczoraj ważył 7300 :o i to 90centyl jednak długi na 61cm i to wciąż 25centyl...ładnie przybiera na cycu...a wczorajsze szczepienie przełożone bo brał antybiotyk przed świętami...a jak on wyzywa nuby płacząc hehe...iiiii nagram może w końcu jak płacze i woła "mama" <3 jest maaaaamaaa hihi R smutny:P niech jeszcze Adi skuma co tak woła <3 łobuz wciąż próbuje siadać...ma brzuszku lubi leżeć coraz dłużej,a jak pięknie główkę trzyma ahhh
    Co do wypadania włosów to u mnie lecą garściami...okresu też nadal nie mam ale objawy "przed" mam i bole na owulke razem ze sluzem...

Sama radość super że problem z kupkami zniknął:) i kciuki za wedzidelko,żeby obyło się bez podcinania :*

Katarzyna ja tak tęsknię za chwilami kiedy mój mały tak robił...całuski dla cycusia i dopiero lulał ehhh :)

Babelku przystojniaczek hihi no i zdrówka dla Maluszka :*

Aanaa rośnie Ci slicznotka :)

Wiedźma super że podnosi główkę:)

My dream no nie popisał sie ehh :/

Zakręcona faktycznie zakręcona jesteś hihi :P

Jaroszka śliczny widok <3

Lojka ojej tak długo??? Zazdroszczę że noc przesypia ;)

Bąbelek, aanaa, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jakie macie plany na Sylwka?? My chyba w domu..u teściów jest 6 miesięczna kuzynka Antka i nie wiem czy do nich zajrzeć..zobaczymy jak Antek się będzie czuł jutro :/

atdc6iyehd9qphks.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona oj tak !!! moj to jeszcze wiecej chyba niż twój wazy, pisałam Wam kiedyś, ze w 5 tygodni przybrał 2 kg. 10 grudnia na szczepieniu ważył prawie 5 700 to teraz napewno juz waży ponad 6 kg :)

Agania moje dziecko tez bardzo ulewa...aż w koncu kupiłam poduszkę klin i lepiej spi, ale niestety nadal ulewa...

Agatka po odstawieniu witamin mniej ulewa? Dobrze zrozumiałam ?

relgh371crdcdbv2.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka dokladnie tak, te witaminy są rozpuszczalne w olejach roślinnych i wiele dzieci jest na nie uczulona. Mi tesciowa zrobila ciasto z olejem margaryna roslina i od razu sraka i ulewanie.
    Lekarz kazał odstawić wit K i dawać devikap

km5st5odymuuq2ts.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie mogą od razu robic tej witaminy w wodzie? Gdybym wiedziała,to bym tez jej dawala ta w wodzie,ten tluszcz mi sie od razu wydal podejrzany. Jak dziecko tylko mleko z cycusia je,a tu jakis tluszcz...
    Ja chyba jej juz tez nie bede tej Wit K dawać. Zostaje D,ale nie chce mi się iść do lekarki po receptę, zreszta nic nie jest jej raczej,kupa ladna,pierdzi jak stara,nawet się za bardzo nie pręży:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas na Sylwka przyjeżdżają znajomi z 3,5 miesieczna Wandzią:) będzie wspólne kąpanie z baby swimmerem, picie mleczka itp;)
    A starzy będą grac w gry planszowe całą noc :) <3

my dream, stokrotka25 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton super ! :)
    A ja spedze sylwka jak zawsze chcialam w ciszy :) ogladanie w pizamach filmow popcorn kolderka ah ! Moze nic takiego ale dla mnie bomba :)

Agaton wit D na recepte??

Wiecie ze u mnie w De mowia zeby nie dawac tej witK? On ja dostaje na wizytach tylko a my sama D juz w szpitalu nam zaznaczali zeby nie dawac K

Aa no i ja tez mam klocka juz ponad 7ma na pewno! Tylko ja po nim tego noe widze jakos mu sie rozchodzi to :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 21:57

Little Frog, stokrotka25 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa, SamaRadosc pisala o witD rozpuszczonej w wodzie,nie w tłuszczu,a ona tylko na receptę jest.
    Wiem wladnie,ze w De sie nie daje tej witaminy, w Szwajcari tez nie,tylko na wizytach. Szczepi sie tez w 3 miesiącu tymi szczepionkami co u nas w 6 tygodniu.
    Szczesliwa,super sylwester w piżamach:) ja to nie lubię tych hucznych imprez sylwestrowych,wole sie zaszyć w domu i najchętniej grać, dwa najlepsze sylwki to byly wlasnie z gierami;)
    A co robicie do żarła? U mnie dwie matki karmiące;) robię rosół, chinszczyzne z piersią indyka, marchewka do pochrupania i kabanosy(ja nie lubię), owoce i surowka jakaś:) do tego jajka faszerowane,ale lekkostrawne,bo tylko z duszona wloszczyzna i olejem lnianym, bez majonezu,mam nadzieje,ze się to uda;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny tak się zastanawiam jak myślicie kiedy zostawicie pierwszy raz malucha pod opieką dziadków/babci/dziadka? Moja mama nie żyje a ojciec mieszka w innym mieście więc u nas wchodzi w grę tylko zostawienie pod opieką teściów ale szczerze mówiąc jak na razie nie wyobrażam sobię tego i to nie pod względem organizacyjnym tylko po prostu chyba bym się zapłakała z tęsknoty i niewiedzy co się dzieje z moją kruszynką :( Chyba jestem nienormalna :(

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka ja mojego zostawie jak bedzie mial pol roku z przymusu bo mamy wesele nie jestes nienormalna ! Ja jak bylam w Pl szlam do sklepu i po drodze 3razy dzwonilam czy aby na pewno nie zawrocic ! Niby moge zoatawic ale jak nie wiem co sie dzieje to po proatu nie moge ale z moja mama zoatawie bez problemu z tesciami oj nigdy ! :D moja mama mloda i wychowala juz jedna wnusie takze wie co i jak i jakos mi z nia tak razniej .

Agaton mniam smakowicie brzmi ! Na pewno sie uda :)
    Powiem Ci ze ja od paru lat mam ochote na takiego sylwka ale co roku zawsze ktos gdzies wyciagnie albo sie zwali do naas a teraz przeleze sylwka cos wspanialego :D

agaton, Arielka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka Ja zostawilam Oskarka 3 tyg temu na 4 h mojej Mamie bo musiałam jechać do szkoły , rany ale tęsknota mnie ogarnęła ! :-o
    Coś strasznego ...
    Teraz mam urodziny 8 stycznia i znajomi wyciągają mnie na imprezke urodzinowa ale Ja jakoś nie mam zbytnio ochoty z jeden strony isc bo mam małe dziecko , ma ono zaledwie 8 tyg , KP co najważniejsze ... A z drugiej strony bym poszła zaszalec bo rok czasu nigdize nie byłam a Ja jestem z tych osób bardzo żywych i mega zabawowych i jednak trochę brakuje mi tego ale również i zdziadzialam :-p

My na sylwestra jedziemy do mojej przyjaciolki która ma 7 miesięcznego synka :-) będziemy w trójkę plus Oskarek bo małego Szymka dziadkowie zabierają :-) nikt nie pije od Nas ani nic więc na spokojnie przed TV , coś dobrego ugotujemy , pogadamy i pewnie spać pojdziemy hehe :-)
    Boje się troszkę petard jeśli chodzi o Oskarka :-( a najlepiej jakbym została w sylwestra w domu z moimi chłopakami pod kolderka :-)
    A do jedzenia robimy karczek duszony , uszka z barszczykiem i koreczki jakieś , kanapeczki ala smieruchy bo z serem i czosnkiem tak skromnie i nie za dużo :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 22:57

Arielka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We francji wit.K podaje sie tylko zarazpo porodzie i miesiac po .
    My tez pierwszy raz spedzimy sylwka podpierzyna ;)
    U mnie maly po podaniu wit.D zawsze ulewa .
    Ciekawa jestem czy przekroczyl juz 6 kg :/ Dowiem sie 15 stycznia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 15:24

paula1, agaton, Mama-julka, aanaa, my dream, Katarzyna87, Bąbelek, szczesliwa_mamusia21, Maximmum, maluda lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • sama radość Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2015, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka tez mi się wydaje ze w tych witaminach to ten olej najbardziej zatykal mojego synusia. Dziewczyny ja też nie zostawiam moich maluchów z nikim chyba ze bardzo musze. Ale moja córcia mimo 4 latek bardzo do mnie przywiązana. Zostawiłam ja raz na noc jak miała 2,5 roczku bo szłam na wesele. Wyponinala mi potem ze ona tęsknila a mnie nie było prawie rok po weselu o tym pamiętała. No i teraz została 2 noce jak rodziłam. Tez przeżyła bardzo. Także ja jeszcze przez pewien czas nie poszaleje. A tak z innej beczki jak bardzo aktywne są wasze dzieci? Mój ma 8 tygodni i czasem się uśmiechnie i czasem na mnie patrzy ale potrafi też zagapic się na obraz i do niego śmiać i tak nie wiem czy nie powinien już nawiązywać większego kontaktu

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla u Nas też Majka wola maaamaaa! :) Choć wiadomo nieświadomie.

Objawy owulkowe też mam, czasami poboli jak przed @, ale efektów brak.
    Z jednej strony fajnie, z drugiej...Nie wiem czy nie będzie potopu np. w sklepie czy na spacerze.

Oh marzy mi się piżamowy Sylwester. Idziemy jednak do znajomych. Dwie pary mają roczne maluchy plus jedna para na wylocie, bo 9 mc.
    Obawiam się petard :/

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja szwagierka karmi butelka i zadala mi pytaie czy moze podac cos do picia synkowi ? Ma dwa tygodnie .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to moze ja odstawie wit.k i bdde podawac sama D? Jak myslicie? Ale to podawac zwykla D wtedy? Mam taka w kapsulkach...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka .
    Lojka no powinna .
    Ja jestem chyba w okresie okoloowulacyjnym bo czuje identyko jak na owulację a jestem jakoś ok 13/14 DC ...
    Dziś jadę do lekarza , odrazu tabsy biorę !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrętka Ty juz okres dostalas? Bo u mnie ni widu ni słychu :D

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co pijecie dziś o 24? :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojkalojka, jezeli karmi mm, to musu dziecko przepajać. Najlepiej zwykla woda, chociaż moja corka pierwsza na mm, nie chciała w ogóle pic i zyje

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 2965 2966 2967 2968 2969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ