Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Zakrętka Ty juz okres dostalas? Bo u mnie ni widu ni słychu :D
    Kochana dwa tygodnie temu dostałam okres , bezbolesny ale równy tydzień lalo się ze mnie :-)

Ja kochana dziś o 24 na dobry sen wypije saszetke Femaltikeru na laktacje hahaha .

agaton lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie tydzień temu też myślałam, że @ się zbliża... 2 dni plamień, jeden dzień takiego w sumie lekkiego/średniego krwawienia i dupa. Koniec. Czyli raczej to nie była @... Za to też od czasu do czasu coś zaboli. A dziś to typowo czuję PMS :D Normalnie siedzę i ryczeć mi się chce. Tak ze wzruszenia, nie z jakiegoś dołka czy coś.

Jeżeli chodzi o sylwestra, to my do wczoraj nie mieliśmy planów, ale zaprosili nas znajomi (mają córkę o 3,5 tygodnia młodszą od naszej). Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ogólnie to jak jeździliśmy do nich, to karmiłam, posiedzieliśmy trochę, dałam butlę z odciągniętym mlekiem i przed kolejnym karmieniem już wracaliśmy. A teraz to już nie przejdzie, bo trochę więcej czasu tam spędzimy, poza tym moje cycki mogłyby eksplodować albo coś. I tu też pojawia się problem, bo chciałam założyć sukienkę, ale jak w takim razie będę karmić? Muszę wszystko dobrze przemyśleć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 10:18

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dróg, a ty karmisz swoim mlekiem. Z buteki?

km5st5odymuuq2ts.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na sylwestra będę paradować z gołym cycem. Tak na prawdę to nie tylko my jesteśmy speszone, ale zazwyczaj goście też, więc na początku i końcu karmienia patrzą w każdą stronę byle nie na mnie :)

Dziecko mi się zepsuło :( Już 2 dobę z rzędu cycek co 2h, bez znaczenia czy w nocy czy w dzień. Potrafi się rozpłakać bez powodu i drze się godzinami. Kolki nie ma bo brzuszek miękki, pierdzi i kupki bez naprężeń idą...normalnie spała w nocy po 6-7h!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 11:31

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pytanie do dziewczyn, które karmią piersią i dają tez butelkę. Od stycznia będę jeździć z Gabi na radioterapię i Jadzia dostanie butelkę z moim mlekiem i teraz pytanie ile mleka na jedno karmiernie zostawić?
    Drugie pytanie czy zauwazylscie, ze po podaniu butelki, ssanie piersi sie popsuło? Bo tego się najbardziej boje. Chciałam używać butelki calma, ale ona nie umie zlapac tego smoka. Kupiłam lovi dynamiczne ssanie, bo podobno trzeba się przy niej narobić ;)

km5st5odymuuq2ts.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś siedziby w domu. Dostalismy wczoraj zaproszenie od znajomych, którzy maja trójkę dzieci ale B. odmówił bo nie wiedział, że to dziś jest Sylwester... Geniusz. Chętnie bym wyszła bo bardzo lubię Martę no ale jak to teraz od kręcić?

Wczoraj mieliśmy ewakuacje bloku bo w jednym z mieszkań się paliło. Ale na szczęście nic się nie stało i po godzinie mogliśmy wrócić do siebie.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    A pytanie do dziewczyn, które karmią piersią i dają tez butelkę. Od stycznia będę jeździć z Gabi na radioterapię i Jadzia dostanie butelkę z moim mlekiem i teraz pytanie ile mleka na jedno karmiernie zostawić?
    Drugie pytanie czy zauwazylscie, ze po podaniu butelki, ssanie piersi sie popsuło? Bo tego się najbardziej boje. Chciałam używać butelki calma, ale ona nie umie zlapac tego smoka. Kupiłam lovi dynamiczne ssanie, bo podobno trzeba się przy niej narobić ;)

Maly je moje mleko z butelki od samego poczatku. Zawsze gdy gdzies wychodzimy, gdy ja wychodze sama. Nie ma zadnego problemu z zassaniem butelki ani z jedzeniem na co dzien piersi. Butelka jakiej uzywamy to TT antykolkowa. Na jedno posiedzenie zjada 70-100 ml.

• agania Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, podajesz Oskarkowi floractin z tego co pamiętam, ja daję dicoflor, ale mają chyba takie same składy. Znalazłam floractin w kapsułkach tylko - taki podajesz? Jedną kapsułkę na dzień?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę się podpisać w całości pod postem Pepepe.
    Tylko u Nas Aventowe butle.
    Słyszałam o butelkach LOVI. Dziecku mojej przyjaciółki nie chciało się z niej ciągnąć, bo z cyca łatwiej leciało :p

Wiedźma zadzwoń i spytaj czy możecie jednak wpaść i co masz przynieść do jedzenia, żeby nie brakło jak będzie większa ekipa :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nieraz daję moje mleko z butelki Oliwce albo na wieczór jak jej mało około 40 ml mm i czasami widzę, że otwiera usta jak do butelki. Wtedy jej wciskam cyca i ssie normalnie. Ale u nas od początku był kłopot z tym, Oliwka dostała dwa pierwsze mleka na oddziale patologii i później już tak lekko otwierała usta do cycka.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania ja tezcsie martwilam ze za,plytki, ale doradca laktacyjny powiedzial, ze super lapie, ale cmoka. Dalam jej raz butelkę dr Browna i tak śmiesznie ja lapala jak piers i sie dlawila. Musze zrobic próbę, zeby się tesciowa nie stresowala, bp od 13 stycznia radioterapia...
    W ogóle mam patent na ściąganie mleka laktatorem, najpierw ściągam przed karmieniem i dociagam po karmieniu i tym sposobem w 5 minut wciagania mam 100ml, ale to w nocy w dzień nie próbowałam
    Zamowilam bluzę dla dwojga, jest piekna https://m.facebook.com/profile.php?id=681960235274037

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 14:00

km5st5odymuuq2ts.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, która zamowilas? Ja mam granatową z białym minky ;) my na razie nie chodzimy, bo maly ma zwoekszone napiecie i nir mogr bo zamotac, tak sie wygina :/trzymam kciuki za Twoja córeczkę:*
    Dziś spotkałam ojca roku:
    Spaceruje sobie z Ignaskiem wokół placu zabaw, jedno okrążenie to ok 12-15 min. Patrzę, a tu jakiś facet lata dronem. Fajna sprawa- pomyślałam i spacerowalam dalej. Po ok 45 min wracam do domu. Przechodze niedaleko gościa, obok stoi samochód i dwie kobiety zastanawiają się czy wezwać policję. Okazało się, zr w aucie było dziecko. Spalo w foteliku, a facet się zabawiał dronem. Trwało to przynajmniej45 min, ale nie wiem ile wcześniej zaczął latac. Wyobrazacie sobie zostawić dziecko samo w samochodzie i to w dodatku jak jest takie zimno?? Co za nieodpowiedzialny typ! A dziecko mialobz 6-7 miesięcy..

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka, niektórzy mężczyźni nie dorośli by byc ojcami. Ja jak patrzę na mojego męża jak zajmuje sie Gabi w szpitalu, w domu i jak troskliwie podchodzi do Jagny, jak mu bardzo brakuję kontaktu z Jagna, to naprawde mam ogromne szczęście.
    W ogóle pierwszy raz widziałam jak moj mąż płacze, jak zabierali mala na operacje i mieliśmy świadomość, ze możemy widzieć ja ostatni raz.

Co do bluzy, to zamowilam szarą. Z malinowym minky, ale nie motasz bo sie wygina? Moja w chuście tez strasznie wiercila, a w bondolino daje radę. Teraz niestety zrobilo sie za zimno i nawet jak jej zaloze polarowy kombinezon i te bluzę, to chyba za zimno bedzie, co?

km5st5odymuuq2ts.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygina sie strasznie. On lubil chuste, ale dopoki napiecie nie ustapi to sobie daruję. Zreszta mamy poki co zakaz brania go na pionowo twarza do nas. Stosujemy sie zalecen i widac poprawe :)

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelku ja o 24 bede pic bezalkoholowego szampana oraz maz mi robi grzańca z piwa 0% z goździkami, pomarańczami, miodem i cynamonem :) MNIAM :D

Wiedźma jak odkręcić? Powiedzieć prawdę, ze pomyliły sie wam dni :)

relgh371crdcdbv2.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka o matko takim grzańcem nie pogardziłabym :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane chce w życzyć wszystkiego co najlepsze w nowym roku i żeby wszystkie wasze plany się spełniły i marzenia :) dużo zdrowia dla was i maluszków :*

Lexie, my dream, szczesliwa_mamusia21, maluda lubią tę wiadomość

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Kochane chce w życzyć wszystkiego co najlepsze w nowym roku i żeby wszystkie wasze plany się spełniły i marzenia :) dużo zdrowia dla was i maluszków :*

Wzajemnie kochana!
    Oby ten rok był dla Ciebie dużo lepszy :** każda z nas w tym roku dostała największy prezent z możliwych, więc w kolejnym życzę Wam szczęścia na każdej innej płaszczyźnie! Obysmy nigdy nie wątpiły, że jesteśmy najwspanialszymi mamami naszych skarbów <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 18:33

my dream, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

• Lexie Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cioteczki,dużo szczęścia i radości dla Waszych rodzin!Oby nam dzieciaczki zdowo rosły w tym nowym roku!! :-) :-*

My spędzamy wieczór tylko we troje,niestety wszyscy jestesmy przeziębieni..

szczesliwa_mamusia21, maluda lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też spędzamy we troje ;) i jest super <3

my dream lubi tę wiadomość

‹‹ 2966 2967 2968 2969 2970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ