Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaton fajne ciekawostki nam podrzucasz, nie wiedzialm o tych perfumach, ale też jakos od porodu w ogóle nie uzywam, żeby małego nie drazniło
A u nas dzis w końcu wiatr i czyste powietrze, bylismy 2h na spacerze a jak wrociłam to szybki obiad i razem z Leonem na leżaczku wysprzątałam całą kuchnię i łazienke...liczy się jako ćwiczenia nie?;P A teraz mały padł a ja piję kawkeagaton, stokrotka25 lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Kochane mam do Was pytanie czy, żeby zmienić dziecku mleko modyfikowane i stwierdzić, że mu nie służy to dziecko musi je pić aż przez 3 miesiące skoro widzę, że się męczy i nie ma dużej poprawy po Bebilonie Pepti?
Mąż pojechał dzisiaj do pediatry (ja zostałam z małym, bo darł się na cały blok przez to, że nie mógł kupy zrobić), wypisałam wszystkie moje obserwacje a on powiedział mężowi, że dziecko musi być 3 miesiące na jednym mleku, żeby stwierdzić, że mu nie służy i że on recepty na Natramigen nie wypisze, chyba że alergolog stwierdzi inaczej... w d.. ma takich lekarzy...
Ps. Jeszcze z łaską wypisał skierowania do kardiologa i nefrologa- Wojtek ma to w zaleceniach poszpitalnych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 18:01
-
Zakręcona kochana jesteś :* dziękuję:*
Tylko jak ja mam wytrzymać bez cukru? hmmm...a można w ciągu dnia np pijąc kawkę (zamiast ciastka),cos innego na ząb?
Ja juz od dziś na tej obiecanej diecie.
Na śniadanie dwie kromki chleba z szynką,później jabłko,rosół,serek wiejski z ogórkiem, jabłko i 3 wafle ryzowe... długo to ja nie pociągnę
Glodna jestem jak szlag ale co zrobić...jak waga rośnie
Mam do zrzucenia 10kg! Przed światami miałam 7 ale przecież tak żarłam (bo inaczej tego nie nazwę) że jeszcze 3 mi doszły...teraz ważę 70 a musi być 60 tak jak przed ciążą
Dzis wyjechal mój mąż....i jest ciężki dzionek dzisiaj znów muszę się przyzwyczaić do bycia samotną mamą dwójki dzieci. (
Nie dość że tęsknię za mężem to jeszcze mam pusty żołądek:P
-
Battinka,kup sobie warzyw i owoców i jedz do woli:) jak będziesz glodna chodzić,to tak jak mówisz,dlugo nie pociągniesz;)
A ja zarlam w święta i ani gram mi nie przybyl:P i weź tu miej człowieku motywacje do dietowania i ćwiczeń
Maluda,zmień lekarza, jak taki burak...maluda, BATTINKA lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny tak się wkurzyłam, że od razu wysłałam męża, żeby deklarację wypełnił w innej przychodni do innego pediatry, bo już siły nie mam.
Jeszcze mężowi powiedział, że może nam mleko ze zniżką wypisywać tylko do ukończenia 3 miesiąca przez Wojtka czyli jeszcze przez kilka dni.
-
E Maluda,pierwsze słyszę,ze tylko 3 miesiące. Koleżanki siostra dostaje caly czas,a dziecko pól roku ma na pewno;)
Dobrze,ze zmieniliście lekarza:)
Agatka,jak przygotowujesz te bataty? Bo ja bym ostatnio jadła same ziemniaki,tak mi smakują ze szok;) wiec moze bym tych batatow sprobowala,tylko jak je przygotować? Pure z nich można zrobić? Dobre toto?
-
agaton ja bataty kroje w paski , pryskam oliwa z oliwek i ziolami ( wedlug uznania) i pieke w piekarniku 200°C 20min.
Batika mam fajny przepis na ciastka owsiane bez mleka krowiego i jaj . Niestety zawieraja troche maki pelnoziarnistej .
Maladu a nie mozesz jechac do pediatry w szpitalu, w ktorym lezal Wojtus ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 20:20
agaton lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Agaton mnie też to zdziwiło, że może tylko 3 miesiące, bo przecież testy alergiczne u takich maluchów i tak nie są wiarygodne. Czytałam w internecie, że pediatrzy dłużej mogą wypisywać bez zaświadczenia od alergologa. Przepisaliśmy Wojtka do pani doktor, podobno poświęca sporo czasu takim maluszkom podczas wizyty, dokładnie je bada i "dmucha na zimne". Zobaczymy jak będzie
Lojka w szpitalu to nikt nas nie przyjmie na oddziałach na których leżał, bo musielibyśmy mieć skierowanie do szpitala, albo musiałabym mieć nazwiska lekarzy, którzy zajmowali się Wojtkiem i byli konkretni i sprawdzać czy pracują oprócz szpitala w jakiejś przychodni. Niestety nie pamiętam ich nazwisk, silny stres zrobił swojeWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 21:08
-
Maluda, a czemu ty nie pójdziesz do alergologa? Alergolog wystawia zaświadczenie, ze dziecko musi pic nutramigem i pediatra do roku musi wypisywać Ci nutramigen ze zniżką.
Co do tych 3 miesięcy, to faktycznie trzeba troche byc na danym mleku, bo alergen sie wyplukuje z organizmu okolo 6 tygodni.
Mam pytanie do mam chustowych, jak ubieracie dzieciaki na dwór, gdybym zalozyla malej polarowy kombinezon i taka bluzę,https://m.facebook.com/profile.php?id=681960235274037cto będzie jej cieplo. Chodzi mi o przejście sie do sklepu, na chwilkę. -
agaton wydaje mi sie ze mozna . To przeciez roslinka .
A wiesz adaton ja to wcale nie jestem zadowolona z tego spryskiwacza ,bo psika na boki.
No nic obejrzalam M jak milosc ,wiec teraz czas na skalpel
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
ZakręconaOna wrote:Dziewczyny słuchajcie już kiedyś pisalam o tym ale nie wiem co mam już robić ... Któregoś dnia zaczęły mu płatki uszu schnac tak wiesz skóra zaczęła schodzić , policzki na maksa wysuszone i za uszkami , dodatkowo na maksa wysypka na calej buzce , za uszami ... Smarowalam mu Oliatum czy jakoś tak kremem antyalergicznym ale nie było poprawy żadnej , poszlam do lekarza i dal masc robiona w aptece a+e i smarowac 2 x1 plus krople na nietolerancję laktozy , obserwować .
Dawalam krople parę razy ale nic mu nie było jak jadlam normalnie nabiał , fakt że staram się jeść bez laktozy jedzenie ...
Po wizycie u lekarza już jakoś po dwóch dniach wyskoczyły mu plamy na policzkach takie placki mega różowe ... Ale zjadlam wcześniej pomidora na śniadanie więc z tym połączyłam i faktycznie przestalam jeść go i małemu zniknely plamy ... Dziś buzke obserwowalam rano była ładna , już nie wysuszona tzn policzki lekko chropowate są jeszcze ale poprawa mega ... Patrzę teraz a mały suche uszka i całe czoło w plamkach :- | jestem wściekła , już nie wiem od czego to może mieć ... Piotr mu wyłącznie w białym jeleniu bo inne proszki jeszcze w grę nie wchodzą niestety bo ma wysypkę .
Chyba , że jeszcze dostał wysypkę na czole bo wieczorem wzielam lyka soku z grejpfruta no może dwa ... Wiem że cytrusy uczulaja ale wzielam lyka zaraz przepilam pół litrem wody ... Eh sama już nie wiem , do piątku poobserwuje jeszcze i jak nie będzie poprawy znów lekarz .Co sadzicie o tym ?
I wgle muszę mojego maluszka pochwalić bo dziś spał od 22:45 jakoś do 5:20
-
ZakręconaOna wrote:Dziewczyny słuchajcie już kiedyś pisalam o tym ale nie wiem co mam już robić ... Któregoś dnia zaczęły mu płatki uszu schnac tak wiesz skóra zaczęła schodzić , policzki na maksa wysuszone i za uszkami , dodatkowo na maksa wysypka na calej buzce , za uszami ... Smarowalam mu Oliatum czy jakoś tak kremem antyalergicznym ale nie było poprawy żadnej , poszlam do lekarza i dal masc robiona w aptece a+e i smarowac 2 x1 plus krople na nietolerancję laktozy , obserwować .
Dawalam krople parę razy ale nic mu nie było jak jadlam normalnie nabiał , fakt że staram się jeść bez laktozy jedzenie ...
Po wizycie u lekarza już jakoś po dwóch dniach wyskoczyły mu plamy na policzkach takie placki mega różowe ... Ale zjadlam wcześniej pomidora na śniadanie więc z tym połączyłam i faktycznie przestalam jeść go i małemu zniknely plamy ... Dziś buzke obserwowalam rano była ładna , już nie wysuszona tzn policzki lekko chropowate są jeszcze ale poprawa mega ... Patrzę teraz a mały suche uszka i całe czoło w plamkach :- | jestem wściekła , już nie wiem od czego to może mieć ... Piotr mu wyłącznie w białym jeleniu bo inne proszki jeszcze w grę nie wchodzą niestety bo ma wysypkę .
Chyba , że jeszcze dostał wysypkę na czole bo wieczorem wzielam lyka soku z grejpfruta no może dwa ... Wiem że cytrusy uczulaja ale wzielam lyka zaraz przepilam pół litrem wody ... Eh sama już nie wiem , do piątku poobserwuje jeszcze i jak nie będzie poprawy znów lekarz .Co sadzicie o tym ?
I wgle muszę mojego maluszka pochwalić bo dziś spał od 22:45 jakoś do 5:20
-
Mówisz agatka ? Kuzwa ... Czyli nawet mleka bez laktozy nie wolno mi ... Co jeszcze nie powinnam jeść powiedzcie bo jestem na tej diecie , jem twarozki , kefory , jaja , mleko bez laktozy
Bo jego brzuszek nie boli wgle ostatnio , plam nie ma , jedyne co to wyskoczyły na chwilę krostki teraz na czole co pisalam i znikenly już , tylko ta suchość ...