Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ZakręconaOna wrote:Mówisz agatka ? Kuzwa ... Czyli nawet mleka bez laktozy nie wolno mi ... Co jeszcze nie powinnam jeść powiedzcie bo jestem na tej diecie , jem twarozki , kefory , jaja , mleko bez laktozy
Bo jego brzuszek nie boli wgle ostatnio , plam nie ma , jedyne co to wyskoczyły na chwilę krostki teraz na czole co pisalam i znikenly już , tylko ta suchość ...
Suchość moze byc wstępem do AZS, moze, ale nie musiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 23:12
-
Dziewczyny, współczuję tych problemów z alergiami i nietolerancją. Mam nadzieję, że dzieciaczki im starsze tym będzie lepiej. U nas już duża poprawa z kolkami, kropelki podaję rzadziej.
Mi dieta niepotrzebna, ale od wiosny biegam! Trzymam kciuki za "dietujące"!
Ech, moje dziecko praktycznie w ogóle nie sypia w dzień - czasem kilkunastominutowe drzemki. Chwilę się zajmie w łóżeczku karuzelą lub na macie, ale max. 15 minut. Nic nie jestem w stanie zrobić w dzień. Zazdroszczę śpiących dzieci
Czy któraś z Was ma huśtawkę Rickaroo? Pamiętam, że Polkosia miała Mamaroo. Szukam czegoś, co zajmie moje dziecko i będę mieć chwilę odpoczynku w dzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 05:31
-
aagatkaa1984 wrote:Zakoconq, a co to jest mleko bez laktozy? Ryzowe, sojowe? A kefir i twarozki to sie z czego robi z wody? No z mleka przecież. Jaj tez się nie je przy alergii na białko, ani wolowiny oraz kupnych wędlin, parowek, bo tqm również jest mleko. Chleb tez zawiera serwatke. Trzeba czytać etykiety.
Suchość moze byc wstępem do AZS, moze, ale nie musi
A i P.S blagam wiem , że się pomylilas ale nie jestem ZAKOCONA .
Czy moglabys napisać mi na priv np. Czego nie wolno przy takiej alergii jeść ? Jakiego mięsa , nie wiem ryze ,kaszę , ziemniaki itp co wolno a co nie ? Jak znajdziesz czas
LOJKA NO muszę się poświęcić kochana , nic nie zrobię innego a nie chce żeby się męczył czy coś . -
ZakręconaOna wrote:Eh jakoś mało milo odpisujesz ... O tym twarozku i kefirze , nie zrozumialas o co mi chodzi , nie jestem debilem i wiem z czego się robi . Napisałam , że JESTEM NA SIECIE NA KTOrej JEM W SUMIE TYLKO TAKIE JEDZONKO JAK TO CO WYMIENILAM ... ok dzięki za rady , odstawie i sprawdze przez miesiąc co się dzieje i czy przejdzie
Czy moglabys napisać mi na priv np. Czego nie wolno przy takiej alergii jeść ? Jakiego mięsa , nie wiem ryze ,kaszę , ziemniaki itp co wolno a co nie ? Jak znajdziesz czas
LOJKA NO muszę się poświęcić kochana , nic nie zrobię innego a nie chce żeby się męczył czy coś .
Jak wrócę z corka z radio to wysle Ci taka rozpiskę jakie warzywa, jakie owoce itd. Trzymaj sie, ta dieta nie jest taka zla, na pewno na niej bardzo schudniesz ja wielu produktów z tej listy nie mogę, ale ktp wie, mpze tobie podejdą, a raczej synkowi
-
ZakręconaOna wrote:Eh jakoś mało milo odpisujesz ... O tym twarozku i kefirze , nie zrozumialas o co mi chodzi , nie jestem debilem i wiem z czego się robi . Napisałam , że JESTEM NA SIECIE NA KTOrej JEM W SUMIE TYLKO TAKIE JEDZONKO JAK TO CO WYMIENILAM ... ok dzięki za rady , odstawie i sprawdze przez miesiąc co się dzieje i czy przejdzie
LOJKA NO muszę się poświęcić kochana , nic nie zrobię innego a nie chce żeby się męczył czy coś .
Jak wrócę z corka z radio to wysle Ci taka rozpiskę jakie warzywa, jakie owoce itd. Trzymaj sie, ta dieta nie jest taka zla, na pewno na niej bardzo schudniesz ja wielu produktów z tej listy nie mogę, ale ktp wie, mpze tobie podejdą, a raczej synkowi
-
aagatkaa1984 wrote:Typowe objawy alergii na bialko, smarowanie nic nie pomoże,cjezeli nie wyeliminujesz z diety jaj, mleka, nawet w ilościach śladowych.
Agatka, takie typowe objawy alergii na białko mój miał a nie ma alergii na białko...Jest jescze stan zwany nieolerancją, która jest chwilowa. che tylko powiedziec że zanim się wyda diagnozę to dobrze byłoby wziac pod uwagę inne czynniki które mogą takis tan rzeczy powodować. Alergia to powazna sprawa która wiąże się z masą ograniczeń i dla matki i dla dziecka, wiec zanim Zakręcona zaczniesz tak drastycznie zmieniać swoją dietę, to pokombinuj z czymś innym. No chyba że mały się drapie i widocznie cierpi, a kupy są takie że moga uszkodzic małe jelitka, to już inna sprawa.21.10.2015 Leon -
Madu przy nietolerancji laktozy nie ma zmian skórnych, zmiany skorne sa przy alergi na białko lub jakimś innym alergenem, ale jezeli dziecko cierpi, to zaczynamy od nabiału, jak go to bardzo nie swędzi i zmiany sa delikatne, to nie wywalać calkowicie, ale ograniczyć, matce mleko tez potrzebne. Co do tej alergii, to jezeli mama teraz o to zadba, to dziecko do roku alergii miec nie bedzie.
Moja pierwsza córka miala nietolerancje laktozy i to byly zupełnie inne objawy. Pienista, strzelajaca kupa, bardzo dużo gazów, bardzo silne ulewanie, okropne kolki.
-
Madu, a twój Leoś ma alergie czy nietolerancje?
PS. Dziewczyny przeprasza jezeli odczuwacie czasami jad w moich postach, ja nie robię tego specjalnie. Ja jestem taka prostu z mostu i wiem co to znaczy madu z doborem mleka, bp ten sam jardcore miałam z pierwszym dzieckiem najpierw pepti, jak troche bylo lepiej to lekarz kazał mi przejść na normalne mleko, ze niby nie ma podstaw do wypisywania, aż mi mala w szpitalu wyladowala z zapaleniem jelit i odwodnieniem i wówczas dali nutramigen. Moze za poważnie do tych problemów podchodzę, ale wiem, ze czasami trzeba się poświęcić, zeby dziecku bylo lżej
Leoś, jak mi to imię sie podoba, mam słabość do tego imienia, piękneWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 09:02
-
Agatka spoko wszystko jest oki , czekam w takim razie na wiadomość od ciebie
Słuchajcie mój mały ma kupki ogólnie normalne musztardowe ale robi je raz na 3 dni i męczy się , kolki mu przeszły jakoś po 6 tyg życia ale miał mocne dość drapie się po buzce , widać i to bardzo ale brzuszek jakoś nie widze żeby go bolal chyba że jak bączka mocniejszego chce puścić a nie może a właśnie z nimi ma problem , serię idą po espumisanie i koprze a bez ciężko .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 09:15
-
Agatko, ja rozumiem, że u Ciebie to powazna sprawa, pamiętam jak pisałas o kupach z krwią, poza tymm Twoja starsza córa miała podobnie więc rozumiem i nie podważam tego że u Was jest coś powaznego na rzeczy. Ale sama sucha skóra, nie jest powodem żeby diagnozowac alergie....
Leos miał prawdopodobnie nietolerancję. ja ogólnie bronie sie nogami i rękami przed slowem alergia wiec zanim odstawiłam mleko całkowicie, wszystko wrociło do normy. a mielismy suchą skórę, i schodzące uszy i czerwone ogniste poliki <to akurat okazało się ze reakcja na zimno>, było chlustanie na kilometr, i zielone kupy ze śluzem kilka razy zauwazyłam też kropelki krwi. ale ograniczyłam najpiew było lepiej, ale kupy nadal słabe, i jak już miałam ostatecznie odstawić to nagle zółte piękne kupy, chlustanie przeszło...Najwyrazniej się dostsowały jelitka. Zaznaczęt ylko że przy tych wszytskich objawach nastój małego był ok, więc dlatego zwlekałam...
Agatko, chyba mylisz mnie z maludą
Mam jescze do Ciebie pytanie, zadałam juz kiedyś ale chyba niedoczytałaś Nosisz mała w bondolino??? bo my mamy identyczne ale mam wrażenie że mały w nim robi straszny szpagat...
21.10.2015 Leon -
w takim razie bedę próbowac, na razie strasznie sie wscieka jak mu te nogio tak próbuję rozłożyć
@ przyszła i chyba rozwiązała się zagadka, małej ilości pokarmu ostatnio. wyczytałam, że przed @ moze być mniej mleka, i ssak może dłużej i cześciej wisieć na cycku czyli dokładnie to co u nas... i czego nie wiedziałam a myślę ze warto wiedziec; suplematacja magnezem i wapniem od połowy cyklu do 3 dnia @ wzmaga produkcję mleka!
Hafija o kp i okresie http://www.hafija.pl/2012/07/wrocil.html21.10.2015 Leon -
hejka, dwano mnie nie było i od razu trafiłam na temat, który mnie interesuje. u na skolki się skonczyły, ale nadal mamy mega sluzowate kupy...znowu mam na dwa dni byc na diecie bez nabiału i potem decyzja co dalej...
również proszę w maire możliwości o listę co mozna aczego nie jeść...mleko jest cholera nawet w parówkach i pasztetach...coś jeść trzeba...choć ja nie widze różnicy pomiędzy kupa na diecie z i bez nabiału ;/ -
Hej,
któraś z Was pisała, że zaczyna stosować Olejuszkę na ciemieniuchę (nie pamiętam kto:/), sprawdziła się, widać różnicę? Przepraszam, że ja tak to wałkuję, ale po parafinie ciekłej i wyczesywaniu na mokro nadal nie widzę poprawy:/ A pół dnia wczoraj siedział z parafiną posmarowaną grubo
Z alergiami i nietolerancjami nie pomogę, bo my nie kp i wszystko jest pod tym względem ok! Współczuję dziewczyny tego testowania...nie wiadomo co i od czego:/
Jeszcze co do wagi Agaton mi chyba znów z kilo albo 2 spadło, ćwiczę co prawda od ponad tygodnia codziennie i ograniczam słodkie (ale żadnej diety nie stosuję), ale to chyba nie od tego. I tu dziewczyny, nie wiem czy Wam mówili, ale mi położna poleciła sprawdzić po 3 miesiącach po porodzie poziom tsh, bo często hormony tarczycy wariują
i teraz są takie zalecenia dla kobiet po porodzie. Ja sprawdziłam i co? Nadczynność znowu (ja też wcześniej chorowałam, ale przed ciążą i w trakcie miałam dobre wyniki i nic nie brałam). Byłam prawie pewna, że jest ok, bo w sumie takich silnych objawów nie miałam poza mocnym biciem serducha, ale to zwalałam na zmęczenie wiadomo.
Anaa zaraz o Tobie pomyślałam jak pisałaś, że tak mocno chudniesz a jesz po nocach, bo ja tak miałam w liceum, że potrafiłam zjeść tabliczkę czekolady na dzień a nie tyłam nic.
Także dziewczyny radzę zrobić badania w porę. Moja mama 6 lat po ciąży niestety musiała mieć usuniętą tarczycę takie miała wole tarczycowe i teraz do końca życia musi brać hormony.
A, i lekarz rodzinny dał mi bez problemu skierowanie jak powiedziałam, że jestem 3 miesiące po porodzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 10:38
-
A co do łopatkowych problemów to i ja dołączam Odzywa się przesilenie z przeszłości ale mnie to boli jakby obok łopatki w stronę kręgosłupa mięsień.
Styczniowa dzięki za info o tych punktach spustowych, jeśli to to , to faktycznie warto się wybrać do fizjoterapeuty przy odrobinie czasu. Ale Ty masz fajnie, że nie musisz nigdzie chodzić... -
Kurczę mnie to się trafił rewelacyjny egzemplarz...
Nie miała puki co kolek
Nie mamy problemów z kupą (jedna, góra dwie dziennie, zazwyczaj żółta, czasami ze śluzem i zielona, ale pediatra powiedziała, że jeśli nie jest to codziennie przez dłuższy czas mam się tym nie przejmować)
Ładnie je z cyca, ssanie ma konkretne
Śpi w nocy, choć dzisiaj przechodzi samą siebie, bo zasnęła o 23:00, 7:40 jedzenie i śpi do teraz!
Nie ma skazy. Mogę pić mleko, jeść jajka i sery, pieczywo pełnoziarniste (też produkt silnie alergizujący). Nie jem smażonego, bo ma wzdęcia, ale w ogóle mi tego nie brakuje.
Wiadomo czasami się drze jakby ją diabeł opętał, czasami nie wiem już co z nią zrobić żeby było lepiej, czasami kupa nie chce wyjść i się masujemy jednak i tak uważam, że jest super grzeczna
Powyższe opisy nie dotyczą czasu skoków rozwojowychaanaa lubi tę wiadomość
-
aagatkaa1984 wrote:Maluda, a czemu ty nie pójdziesz do alergologa? Alergolog wystawia zaświadczenie, ze dziecko musi pic nutramigem i pediatra do roku musi wypisywać Ci nutramigen ze zniżką.
Co do tych 3 miesięcy, to faktycznie trzeba troche byc na danym mleku, bo alergen sie wyplukuje z organizmu okolo 6 tygodni.
Mam pytanie do mam chustowych, jak ubieracie dzieciaki na dwór, gdybym zalozyla malej polarowy kombinezon i taka bluzę,https://m.facebook.com/profile.php?id=681960235274037cto będzie jej cieplo. Chodzi mi o przejście sie do sklepu, na chwilkę.
Agatka jesteśmy na bebilonie pepti od 24 listopada to już trochę czasu minęło więc moim zdaniem powinna być już jakaś poprawa np.z brzuszkiem, ale może się mylę.
Jesteśmy zapisani do alergologa w następnym tygodniu na wizytę prywatną (przesunęłam tą wizytę, bo chciałam najpierw z pediatrą parę spraw omówić), czytałam też, że na prywatnej alergolog takiego zaświadczenia nie wystawia i nie wiem czy to prawda? na NFZ terminy strasznie odległe... myślałam, że pediatra może nam pomóc w pierwszej kolejności, ale chyba się przeliczyłam, powiedział, że to normalne, że dziecko na mm może tydzień kupy nie robić. Może i normalne ale nie u wszystkich dzieci. Tylko niech sam wytrzyma z Wojtkiem jak tydzień kupy nie będzie robił...
Edit: właśnie zadzwoniłam do tej przychodni, gdzie przyjmuje ten alergolog, co jesteśmy umówieni i nie wypisze nam na mleko refundowane, bo nie ma jakiejś umowy z NFZ, spróbuję go umówić do innego alergologa, który może mi takie zaświadczenie wystawić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 11:46
ss lubi tę wiadomość