X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda i bardzo dobrze, ja bym naciskala na nutramigen, zobaczysz jaka zmiana bedzie, teraz jeszcze jest ten nutramigen z probiotykami, wiec jiz w ogóle.

Co do szarpania sie przy piersi, onka moze i tobie pomoże. Od wczoraj w domu nie mam smoka i dziecko się przy piersi przestalo rzucać, tylko niestety wisi na mnie dlugo, ale je spokojnie ;)

km5st5odymuuq2ts.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka dziękuję Ci za wsparcie, bardzo dużo pomogłaś mi w temacie skazy :) Będę naciskała na natramigen :) A ten natramigen z probiotykami jaką ma nazwę? Od wczoraj podaję probiotyk Latopic.

relganli4wkmj4ii.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Maluda ja nie wiedziałam że Ty miałaś cc, jakoś mi to umknelo :) ja miałam naturalny poród, ale wolałabym mieć drugi cc i się zastanawiam czy się nie zdecydować w razie co na cesarke nawet prywatnie...

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3000 stron :D

maluda, agaton, madu, Natka88, agania, ZakręconaOna, paula1 lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • maluda Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    Aha Maluda ja nie wiedziałam że Ty miałaś cc, jakoś mi to umknelo :) ja miałam naturalny poród, ale wolałabym mieć drugi cc i się zastanawiam czy się nie zdecydować w razie co na cesarke nawet prywatnie...

Miałam, bo Wojtek był za duży na naturalny poród. Ja zawsze chciałam urodzić naturalnie, ale niestety życie samo za mnie zdecydowało. Są plusy i minusy CC więc musisz rozważyć.

relganli4wkmj4ii.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olejuszkę my mieliśmy-nie polecam :( tylko kasę wydaliśmy :( lepiej sprawdza się oliwka. Co prawda codziennie lub co drugi trzeba wyczesywać, bo odrasta, ale zdecydowanie lepiej się wyczesuje.
    Co do śmierdzącego ucha... może rzeczywiście to być stare mleko, ale powiem Wam jak było u mojej koleżanki. Dziewczynka starsza, bo 2 latka miała, ucho zaczęło śmnierdzoeć, najpierw trochę później jak....hmmm...mokry pies :D pojechała do laryngologa i okazało się, że woskowina nie wychodzi z ucha, zrobił się taki czop. Najgorsze jest to, że to trwa do jakiegos wieku i trzeba co trochę oczyszczać ;/

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluda wrote:
    Agatka dziękuję Ci za wsparcie, bardzo dużo pomogłaś mi w temacie skazy :) Będę naciskała na natramigen :) A ten natramigen z probiotykami jaką ma nazwę? Od wczoraj podaję probiotyk Latopic.
    Nutramigen Lgg, ten latopic 3 miesiące trzeba dawać, ale jak przejdziesz na nutramigen, to bym sobie darowala. A i po nutramigenie sa zielone kupy, ale to normalne, bo ma dużo zelaza

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka u nas smok chyba być musi - to zamiennik kciuka którego Młody nałogowo ssie. .

Do jakiej temperatury można kp?

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie pochwalic Mamuski;)

Marysi dzis wyszedl pierwszy zabek :)
    A zeby bylo smieszniej i na opak to gorny ;)

agaton, Bąbelek, stokrotka25, PauLLa, WiedźmaMaKota, maluda, agania, jaroszka, ZakręconaOna, onka, madu, Katarzyna87, lojkalojka, jacusianka, ola.321, paula1, Little Frog, Blondik lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, mnie dwie doradczynie laktacyjne powiedziały, że mogę a nawet musze karmić bez względu na temp. a miałam nawet 39 stopni przy zapaleniu piersi. Nie wiem jak sprawa się ma przy grypie, ale ja bym zadzwoniła do tej doradczyni i zapytała, na pewno doradzi.

Trzymaj się, mam nadzieję, że szybko minie.

Aha, na temp możesz paracetamol co 6 godzin lub ibuprofen co 8.

onka lubi tę wiadomość

• maluda Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Nutramigen Lgg, ten latopic 3 miesiące trzeba dawać, ale jak przejdziesz na nutramigen, to bym sobie darowala. A i po nutramigenie sa zielone kupy, ale to normalne, bo ma dużo zelaza

Dzięki :) Doczytałam ostatnio, że 3 miesiące trzeba podawać. Zielone mogą być byle śluzu nie było i takich problemów bzuszkowych i ze zrobieniem kupy.

relganli4wkmj4ii.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda nie bedzie, u nas po podaniu nutramiegenu jak reka odjąć, ale na zwykle mleko zareagowala dobrze, dopiero kolo 2 urodzin, ale teraz juz jest spokoj

maluda lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Maluda nie bedzie, u nas po podaniu nutramiegenu jak reka odjąć, ale na zwykle mleko zareagowala dobrze, dopiero kolo 2 urodzin, ale teraz juz jest spokoj

Agatka mam nadzieję, że i u nas tak będzie, że Wojtek też dobrze zareaguje na to mleczko. Liczę się z tym, że długo będzie musiał je pić. Najważniejsze, żeby działało a z resztą sobie poradzimy :)

relganli4wkmj4ii.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda, Twoj Wojtuś miał dużo antybiotyków prawda? Robiliście badania sluchu przez sen?

iv09hdge6yql001e.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka no to ładnie hehe :D gratki :*

Po szczepieniu Mały marudny,nabrzmiałe miejsce po kuciu na obu udkach,jeszcze do tego bolą go dziąsła,płacze i pakuje piastki do buzi a jeść nie chce,kolejny raz przestał robić kilka kupek dziennie i się męczył...dostał kawałek czopka ale wyszło żeby ma 38,3temp...w końcu podałam viburcol bo mi serce pękało...już od 3rano tak męczył się...od 2godz śpi. Co zapłacze idę do niego,dam na chwilkę cyca i śpi dalej...wczoraj też dużo spał a nocka i tak taka sama,więc nie przejmuję się....najwyżej zarwe nocke.
    Jutro dentysta i już się boję...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:
    Musze sie pochwalic Mamuski;)

Marysi dzis wyszedl pierwszy zabek :)
    A zeby bylo smieszniej i na opak to gorny ;)
    Szybko bardzo ;)

my dream lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Maluda, Twoj Wojtuś miał dużo antybiotyków prawda? Robiliście badania sluchu przez sen?

Tak dostawał b. dużo antybiotyków w tym Gentamycyne, która może uszkadzać słuch.
    Nie jeszcze nie, byliśmy tylko na przesiewowym po wyjściu ze szpitala i wyszło ok. Kolejne kontrolne badanie ma mieć jak będzie miał ok. 8 miesięcy. Ja mam to wszystko pod wzmożoną kontrolą, bo mój brat ma uszkodzony słuch przez ten lek :( lekarze uspokajali mnie mówiąc, że teraz leki są nowej generacji i już nie ma aż tylu powikłań, co ponad 20 lat temu. Obserwuję słuch Wojtka cały czas i jak do tej pory reaguje prawidłowo na dźwięki w domu i mam nadzieję, że tak już zostanie.

A Twoja Natalka też była na antybiotykach?

relganli4wkmj4ii.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Agaton może sobie narzygala do ucha :D żarcik sorry Maciek czasem tak robi ;)

Hahahaha ale mnie rozbawilas! W koncu trochę humoru jak dawniej! Bo bez urazy laski, ale nudno sie tutaj zrobiło :P

PS. Okna moj tez ulewa do ucha :)

onka, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Hahahaha ale mnie rozbawilas! W koncu trochę humoru jak dawniej! Bo bez urazy laski, ale nudno sie tutaj zrobiło :P

PS. Okna moj tez ulewa do ucha :)

Oliwka też rzyga do ucha :P a włosy orzygane to ma nałogowo :)

jaroszka, my dream lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OSKAR ma śmierdzący szyję czasem , orzygane haha także ten smrodek normalny .
    Jaroszka a no nudniej niż kiedyś to fakt . ;)
    Hahaha Agania , nałogowo orzygane włosy haha

onka, my dream lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2997 2998 2999 3000 3001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ