X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Nadrobilam Was , troszkę popisalyscie .
    Ja dziś pierwszy trening z chodakowska miałam , ojjj czuje uda czuje :-D
    Ale już nie poddam się z niczym , dieta jest już 3 tydzień , ćwiczenia są i bajka ...
    A upocilam się przy nich niesamowicie a za to po kąpieli czulam się wyśmienicie.
    My ogólnie ok jeśli kogoś to interesuje :-) Oskarek rosnie i jest naprawdę bardzo grzeczny , Mama chudnie , Tatuś będzie za 8 dni po Nas i za 13 dni lecimy do domku :)) ah stresuje się troszkę przed pierwszym lotem małego .
    Wczoraj zakończyłam swoją edukację i lecimy dalej :-)

Dzisiaj była znajoma u Mnie calusienki dzionek z corcia 6 tygodniową , a zesmy poplptkowaly że hoho aż przyjemnie było się zmkim spotkać , dostaliśmy w prezencie kombinezon na zimę i dresik a My kupilismy dziewczynce karuzele i szlafroczek hehe .

onka, paula1, maluda lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisieninka,dzieki za info,moja sie tak wygina,czyli nie martwic sie;)
    Aleksandra,ja tez nie jestem gadula i nieraz zaczepiam tego szkraba mojego,ale głównie do niej gadam jak cos robię przy niej,przewijam,przebieram itp. Ja mysle ze dziecko nie potrzebuje naszej nawijki non stop:)
    My jeszcze oglądamy książeczki czarno-białe i kontrastowe rysunki:) ale szybko sie Helenka nudzi, na macie tez maks pól godziny wysiedzi, najdłużej na bujaczku:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle się dzisiaj z Helenka wykapalam,ale super bylo,Wiedzma,dzieki ze mi w ogóle uswiadomilas,ze można:)
    Dziewczyny polecam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 22:35

WiedźmaMaKota, maluda lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, super,ze u was dobrze:) czyli wyedukowalas sie galanto??;)
    Oskarek ma koleżankę :) fajne prezenciki:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Zakręcona, super,ze u was dobrze:) czyli wyedukowalas sie galanto??;)
    Oskarek ma koleżankę :) fajne prezenciki:)
    Wyedukowalam się perfecto haha ! :-D
    Oj ma Oskarek koleżankę ma :-) ale koleżanka go olewala i ciągle spala aż Mama jej była w szoku bo w domu tak jej spać fajnie nie chce hehe .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/aece9ea8bf26.jpg
    Dziewczyny, siedzę sobie i nagle cos mnie zaczelo swędzić, wstaje patrzę, a tu takie cos w okolicy pępka, co to jest cholera? Srednia okolo 1,5 centymetrów, nie jest to bolesne. Macie pomyśl?

km5st5odymuuq2ts.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka to wyglada jakby cie cos ugryzlo . Tylko co ?

zakrecona gratuluje zdanych egzaminow !!!

Dzieciaczki pazdziernikowe to co jedno to ladniejsze :)

A ja wczoraj i dzisiaj zgrzeszylam i boje sie jak moj synna to zareaguje :/
    Wczoraj pieczywwo ( co prawda pelnoziarniste) i na deser kit ket . A dzisiaj robilam tort czekoladowo malinowy dla corki i objadlam sie masa . Bylo pyszne, aleteraz mam wyrzuty sumienia :(
    Leon zeszlej nocy pierwszy raz mial przerwe w spaniu poltorej gdziny i sobie urzadzi pogaduchy . W dzien oczywiscie odsypial ,a jak nie spal to byl wyjatkowo marudny .
    Jesli chodzi o zabawe i zabawianie to ja nie siedze calymi dniami przy malym i mu gugam . Rano sam sie zabawia i dopiero popoluniu zaczynam czesciej do niego gadac ,a wieczorem to juz mamy zabawe i wyglupy na lozku razem .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojkalojka tez tak pomyślałam, ale nie widac ukąszenia, powinno byc widoczne ugryzienie, a tu nic jak widać

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka mój Mąż ma takie coś jak się podrapie za mocno... tylko pytanie czy siendrapie bo go coś ugryzlo czy tak o i to jest przyczyna. W każdym razie znika na drugi dzień.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka wcale nie musi być widać ukąszenia , Ja miałam coś takiego dosłownie identyczne jak ugryzł mnie najprawdopodobniej pająk .

Lojka dzięki kochana :-*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona,fajnie,ze wracacie do domku niedługo:) moja Helenka tez tak muala,ze jak ktos przychodził to spala,a jak tylko wyszedł to nagle lament;)
    Lojka, oby nie zaszkodziło to Leosiowi,ale kurde smaka mi narobiłaś... Zjadlabym cos słodkiego,taki tort ... Mniam mniam. A ja glodna,chyba musze spac isc, bo ostatnio sie glodna położyłam i spać w nocy nie mogłam bo juz myślałam o owsiance co mi sie namacza na rano:P
    Onka,ja tez miałam tak ze mi takie bable wyskakiwaly po podrapaniu sie,tylko ze mi to przechodzilo szybko. Teraz juz nie mam tego,ale nie wiem od czego to bylo,zniknelo po diecie oczyszczajacej:) moja mama mowila,ze się to pokrzywka nazywa;)

onka lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym zjadła lindora. . . Albo chociaż biszkopty z mlekiem. .

agaton lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja o 23 przed snem zjadlam gruby plaster domowej szynki z kawałkiem pomidorka , już nie mogłam się oprzeć. Tzn na diecie jaj najbardziej mogę ale ta godzina :-D ale zjadlabym słuchajcie najbardziej chińskie jakieś , chipsy jakieś hahaha zawsze w pierwszym miesiącu diety mogłabym zjeść konia z kopytami i przegryzc uprzężą :-P nie no wtedy na wszystko mam ochotę albo na nic :))

Mały wstał właśnie 2:40 na cycusia a spał od 21:40 także jest oki , dopiero zasnął ... Mały pitek <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 03:44

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    My sie właśnie karmimy i mala śmieje sie w glos z cyckiem w buzi :) przez sen :) wczoraj znalazłam sposób zeby nie spala przy jedzeniu- śpiewałam jej piosenki. Gdy zrobiłam sobie przerwę zaczela się rozglądać i patrzeć na mnie z miną hello, gdzie piosenka :D dobre na dzień ale teraz boje się jej rozbudzać bo bym jeszcze pospała :)
    Nie odniosę sie do żadnych postów bo czytałam je o 3 rano i nic nie pamiętam ;)

iv09hdge6yql001e.png
  • KasjaK Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Urodzilam córcie w listopadzie - ale poczytuje was, bo listopadowe forum zamarlo. ONKA, mam wielka prosbe - czytalam o twoich problemach z laktacja - mam obecnie dokladnie to samo. Czy moglabys podsumowac jak udalo ci sie z tego wyjsc (bo z tego co zrozumialam to juz jest dobrze)? Wielkie dzieki. Wsyztkiego dobrego dziewczyny - wiele przydatnych rzeczy sie u was dowiedzialam!

• Blondik Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te Wasze dzieciaczki :) Cudnie rosną :)

Zazdroszczę siły i motywacji do ćwiczeń, ja wolne chwile wole przespać lub przesiuedzieć niż ćwiczyć. No, ale oprócz spacerów z mała zaliczam jeszcze spacery z psiakiem, wiec co nieco się ruszam.

Co do odginania się w łuk do tyłu, nam neurolog powiedziała, że jest to typowy objaw wzmożonego napięcia, więc co lekarz to opinia :)

A na kryzys laktacyjny jets jedna złota rada - 24h/ dobę być przy dziecku i non stop podstawiać cyca :) Herbatki moga pomóc, ale jedyna rada to samozaparcie i zatyczki do uszu, jak maleństwo płacze, heh ;)

Ja jeszcze do tej pory nie kupiłam maty i chyba zrezygnuję zniej, a kupię takie piankowe puzzle i z niej będę rozkładac matę na podłodze i tam rozkładać zabawki :)

Dziewczyny macie jakąś sprawdzną rozpiskę z wprowadzaniem produktów/ rozszerzaneim diety?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie udzielam się ale podczytuje. Mam problem mała przez ostatnie dwa tygodnie nie przybyła na wadze. Karmie piersią w kapturkach. Chciałam ja dokarmiać butla ale nie toleruje jej. Nie wiem co mam już zrobić. Mam dola ze mój pokarm jest mało wartościowy.

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)
    My wczoraj wieczorem zaliczyliśmy wizytę u nowej pani doktor i powiem szczerze jestem nią zachwycona :) szczegółowa i dokładna :) bez problemu wypisała mleczko pytając ile opakowań potrzebujemy (uzgodniliśmy z nią, że zostajemy na tym mleku do czasu decyzji alergologa).
    Dała nam skierowanie na USG brzuszka na cito i na badania moczu, które potrzebujemy do nefrologa. Dodatkowo dorzuciła jeszcze szczegółowe badania z krwi, żeby upewnić się, że nic się nie dzieje po naszym trudnym starcie. Wypisała skierowanie do neurologa, ponieważ uważa, że przed szczepieniami po takich przejściach powinien mieć zrobione jeszcze USG przezciemiączkowe i chce, żeby neurolog zakwalifikował go do tych "lepszych szczepionek". Powiedziała, że dobrze zrobiłam, że jeszcze nie chciałam go szczepić. Na koniec poprosiła, żeby podrzucić jej kserówki wszystkich wypisów ze szpitali do niej do gabinetu, bo chce szczegółowo się z nimi zapoznać, żeby mieć pewność, że niczego nie pominęła.

Edit: i co jeszcze ważne- ma fajne podejście do maluszków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 12:18

onka, Little Frog, aanaa, stokrotka25 lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska2503 wrote:
    Hej nie udzielam się ale podczytuje. Mam problem mała przez ostatnie dwa tygodnie nie przybyła na wadze. Karmie piersią w kapturkach. Chciałam ja dokarmiać butla ale nie toleruje jej. Nie wiem co mam już zrobić. Mam dola ze mój pokarm jest mało wartościowy.
    ile razy na dobe mała zjada? jedna piers czy dwie? pediatra zwrócił na to uwage ?

21.10.2015 Leon <3
  • maluda Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to podziwiam Was za te systematyczne ćwiczenia i jestem z was dumna :)
    Też muszę się zmobilizować od poniedziałku i ćwiczyć chociaż 3 razy w tygodniu, bo wiem, że u mnie sama dieta bez ruchu nie wystarczy. Mam duże wsparcie męża, bo powiedział mi wczoraj, że może ze mną ćwiczyć nawet w nocy jak mały zaśnie, żeby było mi łatwiej :)

A ja mam straszny problem z paznokciem u stopy... zawsze miałam tendencję do wrastającego paznokcia u dużego palca i niestety teraz przy Wojtku przegapiłam odpowiedni moment i nie zadbałam o to... sączy mi się strasznie ropa z krwią i nie ma opcji, żeby udało mi się tam dostać nożyczkami, bo palec z prawej strony cały spuchnięty... jak myślicie powinnam zapisać się do chirurga ?

Edit: Nasz Wojtek ma dzisiaj już 3 miesiące :) jak ten czas szybko leci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 12:24

Little Frog lubi tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
‹‹ 3016 3017 3018 3019 3020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ