X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa a propos zachcianek przypomniało mi się jak sobie nawzajem robilysmy smaka w ciąży ;) truskawki. .. arbuz.. ;)

WiedźmaMaKota, maluda, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    574700IMG_0016_tn.jpg
    IMG_0187.jpg

oli.jpg

IMG_0180.png

Moja Gwiazda :)

WiedźmaMaKota, Little Frog, stokrotka25, onka, paula1, lojkalojka, ola.321, agaton, my dream, Aleksandra90, maluda, szczesliwa_mamusia21, Blondik lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania jaką piękna ;)

A moja padła na macie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 12:34

agania lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja padła przy cycku :P

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem na bieżąco na forum, podziwiam wasze piękne szkraby z ukrycia, po prostu rzadko się wypowiadam. Myślę, że nie ma się co martwić o zamieranie forum, przynajmniej przez jakiś czas :-)

To moja 13 tygodniowa Nastulka, jutro kończymy 3 miesiące, ależ to szybko zleciało...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae2ef715494a.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d1ff53c00fd.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1483c09877b5.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/22d0e4009ce5.jpg

Od jakiegoś tygodnia Nastka bardzo się denerwuje przy cycku, pociągnie ze 4 razy i odrywa się z płaczem i tak z 5 minut się szarpiemy aż w końcu udaje jej się załapać i spokojnie ssać, macie pomysł z czego to może wynikać?

paula1, lojkalojka, ola.321, agaton, Little Frog, agania, maluda, szczesliwa_mamusia21, Blondik lubią tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, u nas podobnie z odrywaniem. ale i tak jest lepiej bo wcześniej odmawiał w ogóle piersi. Odmawianie było od butli, odrywanie - nie wiem skąd.

• paula1 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra90 u nas to mogło być na zęby, bo posmarowałam żelem i młoda się wyciszyła i normalnie jadła. Może u Was też to zęby.

Dzisiaj mieliśmy początki z jedzonkiem, dwie łyżeczki marcheweczki za nami. Zuzi bardzo smakowało, że oglądała się za większą ilością :)
    We wtorek zaczęliśmy 19 tydzień.

I obiecane zdjęcia Zuzanki :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ed3fd35ee36.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/02aee12f5507.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/35fc677c3d01.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/86e265218c2b.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7e5142b54b4.jpg

Pozdrawiamy :)

lojkalojka, ola.321, agaton, Aleksandra90, Little Frog, agania, maluda, szczesliwa_mamusia21, Blondik lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, Agaton, Wiedźma, Agania, Aleksandra, Paula - śliczne te Wasze maluszki :)

Szczęsliwa - otworzyłam na telefonie!! rewelacja! super figura :)

ja od lutego też ćwiczę z Ewą - jeszcze nie ćwiczyłam ale ostatnio stwierdziłam że muszę zacząć bo muszę zrzucić na początek 5 a później kolejne 5 (jak się uda) ;)

Paula - ja też planuję mu dać w najbliższym czasie marchewkę :)

agaton, agania, paula1, szczesliwa_mamusia21, maluda lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra90 wrote:
    Ja też jestem na bieżąco na forum, podziwiam wasze piękne szkraby z ukrycia, po prostu rzadko się wypowiadam. Myślę, że nie ma się co martwić o zamieranie forum, przynajmniej przez jakiś czas :-)

To moja 13 tygodniowa Nastulka, jutro kończymy 3 miesiące, ależ to szybko zleciało...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae2ef715494a.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d1ff53c00fd.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1483c09877b5.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/22d0e4009ce5.jpg

Od jakiegoś tygodnia Nastka bardzo się denerwuje przy cycku, pociągnie ze 4 razy i odrywa się z płaczem i tak z 5 minut się szarpiemy aż w końcu udaje jej się załapać i spokojnie ssać, macie pomysł z czego to może wynikać?
    Aleksandra a używacie smoczka? U nasctez tak bylo, do momentu odstawienia smoka. Teraz juz je spokojnie.

Dziewczyny, jak Wasze maluchy pięknie trzymają glowki na brzuchu, moja to tak unosi głowę, tylko jak leż na mojej klatce, a,jak ja pomoże na macie to nurkuje Glowa, macie pomyśl dlaczego?

km5st5odymuuq2ts.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka - mój maluch też jeszcze nie podnosi aż tak głowy :/, na prosto nie ma najmniejszego problemu, a na brzuszku raz jest w miarę ok a następnym razem się denerwuje i koniec z próbami.
    U mnie to pewnie dlatego że nigdy nie lubił być na brzuszku i z tego powodu nie ćwiczył za dużo :/.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, poobserwuje ją w takim razie - smoczka faktycznie używamy, ale nim pluje albo sam jej wypada, więc musimy przytrzymywać, wydawałoby się, że jednak woli pierś... Zęby nam pediatra już od listopada wróży (że się ślini) ale do tej pory nic - faktycznie ma górki na dziąsłach ale nie są zaczerwienione ani rozpulchnione, ale kto wie...

Ja o podnoszenie główki martwiłam się jeszcze 2 tygodnie temu, bo albo wcale nie podnosiła jak leżała na brzuchu albo na chwilkę i zaraz uderzała nosem w podłoże. Ale kładłam ją wytrwale, żeby ćwiczyła i dosłownie z dnia na dzień się nauczyła, także trzeba po prostu cierpliwie czekać.

Powiedzcie mi czy bawicie się w jakiś sposób z dzieciakami? Ja staram się poświęcać małej jak najwięcej czasu, ale brakuje mi już pomysłów. A najgorsze jest to ciągłe mówienie do niej - jestem raczej słuchaczem i mówię tylko jak mam coś do powiedzenia, więc po godzinie zabawiania małej już mam dość i najchętniej bym tylko położyła się obok, patrzyła, głaskała i całowała, ale tak mi głupio milczeć... A może jestem nadgorliwa i mała wcale nie potrzebuje, żebym siedziała nad nią non stop? Jak to jest u Was?

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze, u nas dzien wygląda tak.
    8 wstajemy, ja sobie robię kawę, śniadanie ogarniam starsza. Jagna bawi sie sama na macie.
    9: Drzemka
    10 jedzenie
    10-11 spacer
    13-jedzenie
    13-14 zabawa najczęściej sama
    14-16 sen
    16-18 zabawax
    18 drzemka przy piersi
    19-kapiel i kima
    Moja mala jest naprawde sniolem nie dzieckiem i większości czasu bawi sie sama i mam wyrzuty sumienia, ale jestem przeważnie z nią sama i w dodatku starszej do szpitala musze cos przygotowywac i nie mam kiedy.

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze, u nas dzien wygląda tak.
    8 wstajemy, ja sobie robię kawę, śniadanie ogarniam starsza. Jagna bawi sie sama na macie.
    9: Drzemka
    10 jedzenie
    10-11 spacer
    13-jedzenie
    13-14 zabawa najczęściej sama
    14-16 sen
    16-18 zabawax
    18 drzemka przy piersi
    19-kapiel i kima
    Moja mala jest naprawde sniolem nie dzieckiem i większości czasu bawi sie sama i mam wyrzuty sumienia, ale jestem przeważnie z nią sama i w dodatku starszej do szpitala musze cos przygotowywac i nie mam kiedy.

km5st5odymuuq2ts.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra może to to? http://pudelko-mamy.pl/bunt-na-piers-czyli-skok-rozwojowy-kto/

21.10.2015 Leon <3
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dzięki Madu, wygląda na to, że to faktycznie skok a dopiero się cieszyłam, że poprzedni się skończył... Ale rzeczywiście Nastka znowu marudna wieczorami i zachowuje się inaczej niż zwykle. Chociaż ja akurat na mojego anioła nie mogę narzekać nawet podczas skoku ;-)

Agatka, to i u mnie podobnie, szczególnie rano potrafi leżeć sama na macie przez dłuższy czas i się sobą zajmować, nie będę już się przejmowała tym - skoro nie płacze znaczy, że jej tak dobrze i matki nie potrzebuje.

madu lubi tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas do południa nie ma szarpania przy piersi i popłakiwania, za to po południu, a szczególnie wieczorem już tak. Na razie ściągnęłam 130ml mleka laktatorem i czekam aż Oliwka zgłodnieje, myślę, że tyle wystarczy. Czekam aż ten skok minie... Jak na razie to trwa od poniedziałkowego wieczora... to szarpanie.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne kobitki nam tu rosna ! :*

Ola dziekuje :* ja pierwszy raz po paru dniach zrobilam caly skalpel i upadlam na koniec na podloge plakalam i nie moglam wstac ze szczescia oczywiscie ze dalam rade !

Onka oj tak ! Jak sie mialo w domu to zachcianka szybko spelniona gorzej jak akurat tego nie bylo :D

A co do zabawiania ja musze byc przy malym caly czas a jak gdziees ide on kedzie ze mna wozkiem :) 1minuta gdzie mnie nie ma i nie gugam o placz... :)

agaton lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytalam was niedawno czy wasze szkraby wyginaja sie do tylu w luk, nie pamietam juz kto mi odp ze ma to samo wiec chcialam przekazac co powiedzial nam dzis neurolog, takie wyginanie w naszym przypadku prawdopodobnie wynika z ulozenia maluszka jeszcze w brzuchu i jesli dziecko jest pogodne co podczas badania dalo sie zaobserwowac to wszystko jest dobrze, co tez w badaniach wyszlo i widac taka uroda, mamy czesto klasc na brzuchu i jak nosimy to pleckami do klatki czyli tak ala na siedzaco, nie wiem czy dobrze to opisalam, raczej zadko cos pisze wiec i odzew na moj post byl znikomy ale informacja sie dziele moze komus pomoze:-)

WiedźmaMaKota, maluda, stokrotka25 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wisieninka :) na pewno przyda nam się ta informacja!

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa,gratuluje zrobienia skalpela!:)
    Ja mialam tydzień temu taki aerobik,ze mialam tyle energi ze wszystko robiłam i bylam taka zadowolona:) wiem jak sie czujesz:) SUPER!
    Lojka,co do Helenki to ona ma taki wzrok po tatusiu:) jak maz byl dzieckiem to takie mial oczęta,jakby caly czas kombinowal co tu spsocić;)
    Super,ze pododawalyscie swoje pociechy,słodkie te dzieciaczki,ze hej:)
    U nas tez jakis skok czy ki czort,bo juz Hela zasypia tylko i wyłącznie przy cycu w naszym lozku. Kiedys to byly czasy,ze się ja odkladalo do łóżeczka i zasypiala sama,teraz w zyciu a jak przegapimy moment drzemki to sie tak drze,ze aż się krztusi i cyc nic nie daje,trzeba z nią łazić,uspokajac i dopiero potem szybko i sprawnie do cyca dać,żeby się nie pokapowala,ze ma plakac:P
    Do tego sie budzi w nocy na szame,ale to akurat mi tak nie przeszkadza, moze lepiej dla laktacji,bo póki co mleczka jest,ze hoho:) tylko standardowo nie mogę laktatorem ściągnąć za dużo, zawsze sie stresuje czy ściągnę, jakos nie potrafię wyluzować i zawsze Malo tego mleczka leci...

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 3015 3016 3017 3018 3019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ