X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepie tym na nfz.
    Rozumiem Cie, ale na pewno wycwiczycie to,jeszcze się pierwsza będziesz chwalić,ze Ignaś siedzi hehe:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak na nfz to trzy wkłócia, albo dwa na pewno. dokłądnie nie wiem bo my mielismy małe przesunięcie. Ale wydaje mi sie że 3 wzwb, Hib i DTP.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 11:21

agaton lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś zaliczyłyśmy szczepienie. Kaja właśnie śpi i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze - bez efektów ubocznych. Biedaczek mój malutki. Ale była dzielna! :)

Co do siadania, to od zeszłego tygodnia kilkukrotnie zauważyłam, że właśnie na bujaczku lub huśtawce próbuje się lekko podnosić. Na boki się przekręca, ale nie jakoś specjalnie często.

Przedwczoraj ściągnęłam jej poszewkę z poduszki rogala (śpi w takim "gniazdku" ułożonym w łóżeczku z tej poduszki) i nie założyłam na noc. Jak spała w pustym łóżeczku, to jak się obudziła na karmienie , to leżała w poprzek łóżeczka ;) Jak się kręciła to musiała zjechać bo ma tę poduszkę klina :) Na macie leży w jednym miejscu :)

• maluda Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton ja też będę szczepić tymi na NFZ, ale na razie przesunęłam pierwsze szczepienie.

Dwa tygodnie temu zaczęłam odstawiać delicol i biogaię i powiem szczerze, że żadnych zmian ani na lepsze ani na gorsze u Wojtka nie widzę. Podaję mu już tylko Latopic.

Co do umiejętności naszych dzieci to nie ma co się stresować i porównywać, każde dziecko rozwija się w swoim tempie :)

Wiedźma jestem pełna podziwu dla Ciebie, ja też myślałam czy jeszcze nie spróbować, ale przy Wojtku to nawet z toalety trzeba szybko korzystać więc przeraziło mnie to organizacyjnie.

relganli4wkmj4ii.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojtka to nie można samego w łóżeczku zostawiać jak nie śpi, bo on tak szybko się przemieszcza, że aż strach pomyśleć, co nowego wymyśli. Wczoraj go na chwilę zostawiłam i poszłam do toalety.
    Wracam a on w drugim końcu łóżeczka, półśpiochy zdjęte trzyma sobie w dłoniach, stópki na panelu od karuzeli (mamy na nim takie duże 3 przyciski) i sobie stópkami uderzał w panel i zmieniał muzykę. A jak się przy tym śmiał :)

Little Frog, onka, madu, agaton, szczesliwa_mamusia21, stokrotka25 lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Oliwka przekręca się czasami na boki, ale czasami mam wrażenie, że przez przypadek. No i jak jest na brzuszku to na plecach często ląduje, ale mam wrażenie, że głowę ciągnie na bok i dlatego fika na plecy. Chociaż już sama nie wiem...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma - to że spróbowałaś to już jest coś!! a że nie wyszło to nie Twoja wina :* głowa do góry :*

wiecie co... a ja mam takie wyrzuty sumienia :(, obcinałam małemu paznokcie i za blisko mu obcięłam i go zraniłam. On zapłakał i mu krewka poleciała :(. Potem zaraz się uśmiechał ale ja czuję się jak wyrodna matka - bardzo źle :(. Boję się też żeby go nie bolało, a on na dodatek do buźki cały czas wkłada tą rączkę i musiałam mu zalepić paluszek bo mu ranka się odnawia :(.
    Straszne to jest...

Powiedźcie mi jeszcze czy Wasze maluchy przebudzają się w nocy tylko po to żeby np. dać im smoczka i dalej idą spać? u mnie tak jest, że w nocy stęka ale jeszcze nie budzi się na jedzenie tylko śpi i szuka smoczka. Jak mu dam to idzie dalej spać :/.

No i dziś mi się śniło nasze forum :), wczoraj przeczytałam że jest cicho itd. i tak mi to siadło w głowie że śniło mi się że nikt się nie odzywał i było dziwnie ;). No i że na FB też się nikt nie odzywał chociaż nie jestem na FB :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu, ja też kiedyś przycielam skórkę ;( teraz mam fazę i bardzo ostrożnie to robię :/
    Mój się budzi jeszcze na jedzenie. A jak nie wezmę go za szybko o się rozbudzić to czeka nas godxinna godzinna zabawa ;)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • agania Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądnęłam właśnie filmik na yt o przewracaniu się dzieci z brzuszka na plecki i Oliwka tak samo się przewraca jak te dzieciaki... więc chyba jednak się przewraca :) ale w sumie rzadko to robi. Raz na 2-3 dni.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, u mnie się podrapała w jeden dzień i miałam wyrzuty, że nie dopilnowałam jej tych pazurków, zaraz po tym poobcinałam i jeszcze zrobiła dwa zadrapania. Wtedy dopiero byłam na siebie wściekła. No ale jak sobie pomyślę ile jeszcze siniaków i zadrapań przed nią... Niestety, chcemy dobrze, ale wszystkiego nie przewidzimy. Wiadomo, że żadna nie zrobiła tego celowo... A wiadomo, na przyszłość będzie zwiększona ostrożność

• agaton Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, Tez się zawsze boje o te paznokcie czy nie przytnę za bardzo i w rezultacie nie do konca obcinam;) zadrapala sie juz Hela nie raz,ale jakos nie przezywam tego,bo dziecko się uczy tez jakos przez to,zreszta nigdy nie plakala przez to:)
    Frog,oby nasze szkraby lekko przeszly to szczepienie,moja póki co normalna:)
    Maluda,to Wojtek niezły akrobata:)
    Agania,fajnie,ze się Oliwka juz przekreca,chic bardziej jej teraz trzeba pilnować:)

Little Frog, maluda, ola.321 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda ale Wojtus to sprytny chlopak nooo ! :D

Ja tez kiedys obcielam skorke i byla krewka ale dokladnie jeszcze tyle wydarzen przed tymi naszymi dzieciaczkami :( ale tez bardzo mi bylo przykro ze mu tan najechalam :( kciuki za szczepienie czekam na info jak to zniosla dzielna Hela :*

Aana Nathanek ucalowany :*

maluda, agaton lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, u mnie póki co spoko. Kaja zjadła o 10, później się pobawiła ok pół godziny i śpi....do teraz. Pamiętam, że któraś też pisała, że jej dziecko odsypiało szczepienie.
    Ja i moje cycki czekamy w pełnej gotowości na karmienie ;)

A jak powiedziałam mężowi, że może być marudna i gorączkować przez 2 dni, to stwierdził, że będziemy się wymieniać ;) 6h on, 6 ja. Powiedział, że 6h on do 24, a ja później. To pytam dlaczego mam te gorsze godziny, a on mi na to, że on przecież do pracy idzie. A później się zorientował i mówi, że w sumie on 6,a ja 17 zanim z pracy wróci ;) To się mu dowcip wyostrzył... :):)

Ale mam nadzieję, że będzie wszystko ok i nie będzie potrzeby ustalania grafiku :D

• agania Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton - spoko, jak na razie rzadko jej wychodzi to przekręcanie się :P

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Frogi, oby nie bylo trzeba,bo byś miała maraton;) fajnie,ze Kaja odsypia,Hela nie za bardzo;) mam wrażenie ze jest co chwile glodna;)
    Agania i cala reszta - jak wasze dzieci cos próbują zrobić to tez się tak wkurzają jak im nie wychodzi?;)
    Szczesliwa,oby kciukasy pomogly,najbardziej sie boje tej gorączki,ale oby nic nie bylo,to szczepienie powinna miec w 6 tygodniu,a ma teraz,to może juz większe cialko lepiej sobie poradzi:)

Little Frog lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja przyjaciolka ma miesięczna córkę i KP 2x dziennie. Potrzebuje dobrego artykułu na temat KP bo jest mały problem. Mała nie mająca się jej mlekiem. Może i by się zamknęła z d,ieckiem i rozbudziła laktacje ale ma dość silnego baby bluesa... Chce jej pomoc ale ne wiem jak:(
    Myślę, że gdyby przeczytała jakiś tajny artykuł ale nie taki na zasadzie, że tylko kp jest dobre i ono nas uratuje. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi?

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiedzma coś takiego??? http://mataja.pl/2015/06/karmienie-piersia-po-niepowodzeniu-jest-mozliwe-daj-sobie-szanse/

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu jesteś skarbnicą ;) dziękuje.

agaton lubi tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiedzma , nie ma za co :)

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w ogóle to bardo wam dziękuje za miłe słowa. Jednak się strasznie rozczarowalam bo zabierając się za przywracanie laktacji byłam prawie pewną, że się uda. No ale wyszło jak zawsze... Ech... Mam nadzieję, że mojej przyjaciółce się uda, i że zacznie cieszyć się maciezynstwem.

Szkoda, że to nasze forum trochę zamiera :(

3i496iye8v37prd8.png
‹‹ 3013 3014 3015 3016 3017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ