X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa co to znaczy ze znalazłaś się u Ewki ma metamorfozie?
    Pochwal sie e-koleżankom jesteśmy ciekawe :)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super ! Chwalcie sie tu efektami to motywujace ! :D

Lojka jak bede na kompie to odszukam i wkleje na pewno ! :D
    Ale to taka mala zmiana :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka dziękuję, że zasiałaś u mnie ziarnko dociekliwości :) Po Twoim wpisie, że bez problemu dostałaś zaświadczenie dla pediatry i receptę zaczęłam analizować i zastanawiać się mimo, że w przychodni upierali się, że mają alergolog dziecięcego. Mojemu mężowi dwa razy nie mówić od razu "zrobił aferę" :)

relganli4wkmj4ii.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda kochana trzymamy kciuki za Wojtusia u nefrologa. Wierzę że będzie dobrze!
    A ty wiesz ze jak jechałam dzis z mala na rehabilitację to spotkałam sąsiadkę ktora właśnie opowiadała o swojej wnusi ze mieli lekarze podejrzenia ze ma coś nie tak z nerkami ( ale po dokładnych badaniach wyszło ze wszystko ok) mala ma juz roczek i jest zdrowym bobasem.- czego kochana i tobie życzę i wierzę że będzie dobrze.
    Wiesz,dobrze że są lekarze którzy maja podejrzenia i wysyłają na dodatkowe badania wiadomo lepiej sprawdzić i mieć spokojną głowę. :)
    Wojtuś to silny chłopiec juz nie raz nam to pokazał :*

maluda lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się nie mogę doczekać tej wiosny....słońca i długich spacerów a nawet biegania z malutką.
    To tylko do marca....daj Bozia co by pogoda była :)

maluda lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka i jak się czujecie?
    Na temat witaminy C jest m.in. tutaj http://www.akademiawitalnosci.pl/najlepszy-kwas-pod-sloncem-l-askorbinowy/ - w ogóle polecam tą stronkę

Lojka, niestety musimy być cierpliwe. U mnie to samo, po 3 miesiącach 1 kg na minusie, mimo obżarstwa świątecznego nic na plusie, a jednak jakoś lepiej się czuje, jak jem zdrowo i mniej, więc nie poddaję się;)
    Próbowałam tych batatów, ale jednak nie ma to jak kartofle haha:) Ostatnio mam faze na ziemniaki i jem codziennie;)
    Jeszcze miałam Ci pisać o spryskiwaczu do oliwy, że ja też mam jakiś tam tani, ale pryska jednym strumieniem haha, nawet nie używam;) szkoda, ze nie masz nic do polecenia;)

Maluda, super, że się nie dajesz z dietą:) Na pewno schudniesz, to nie ma siły! Dobrze, że kase wam oddali:)
    Kciuki za nefrologa!

Wiedzma, wiem, ze powinno się mierzyć, ale to by sobie trzeba było zapisywać i mi się nigdy nie chce ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 13:47

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton Ty leniuszku;)

Co do zapisywania to ją ostatnio znalazłam w lumpie taką książeczkę pamiątkowa dla dziecka za funta. Więc kupilam. Jest tam dużo kartek do zapisanie m in pierwsze USG. Dzień narodzin. DIen wyjścia że szpitala. Pierwsze święta... Po angielsku. I nie wiem czy wypełniać po angielsku a kupić inną po polsku i tamtą wpisywać po polsku, czy olac to i pisać po polsku?

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Maluda kochana trzymamy kciuki za Wojtusia u nefrologa. Wierzę że będzie dobrze!
    A ty wiesz ze jak jechałam dzis z mala na rehabilitację to spotkałam sąsiadkę ktora właśnie opowiadała o swojej wnusi ze mieli lekarze podejrzenia ze ma coś nie tak z nerkami ( ale po dokładnych badaniach wyszło ze wszystko ok) mala ma juz roczek i jest zdrowym bobasem.- czego kochana i tobie życzę i wierzę że będzie dobrze.
    Wiesz,dobrze że są lekarze którzy maja podejrzenia i wysyłają na dodatkowe badania wiadomo lepiej sprawdzić i mieć spokojną głowę. :)
    Wojtuś to silny chłopiec juz nie raz nam to pokazał :*

Battinka dziękuję :) staram się nie martwić na zapas, bo jak Wojtek leżał na oddziale intensywnej terapii to miał wszystkie narządy zbadane i nic nie znaleźli. Mam nadzieję, że podejrzenia pani ordynator co do torbielowatości nerek się nie sprawdzą, bo podczas drugiego badania USG już sama nie wiedziała co widzi na nerce (to ta sama pani dr która wymyśliła obniżone napięcie mięśniowe, bo następnego dnia po wybudzeniu leciała mu główka do tyłu jak trzymała go za rączki). Tego dnia, co robiła Wojtkowi badania to robiła kliku innym dzieciom USG i każdemu dziecku coś znalazła :(
    Na szczęście badania kwi i moczu wychodziły do tej pory Wojtkowi książkowo więc jeszcze nie panikuję. Rozmawiałam z kolegą lekarzem na ten temat i powiedział mi, że pewnie gdyby nie to, że zbadali go na wszystkie strony, wzdłuż i wszerz to nikt by tego nigdy nie odkrył, bo prawdopodobnie odziedziczył to po nas i zasugerował, żebyśmy sobie z mężem zrobili USG nerek. Jednak będę spokojna dopiero po wizycie u nefrologa.

relganli4wkmj4ii.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton dziękuję za kciuki :) też się cieszę, że oddali, bo tych wydatków jest b. dużo... a jeszcze nam się samochód ostatnio zepsuł... a najgorsze w tym to, że mechanicy szukają nadal przyczyny, wymienili już 2 części a problem ciągle jest...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 14:13

relganli4wkmj4ii.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, ja też czekam na metamorfozę! :)
    Maluda, pewnie, że z Wojtusiem będzie dobrze! mój też jeżdzo od lekarza do lekarza ( urolog, neurolog, okulista, kardiollog) i prawie za każdym razem okazuje się, że to nic takiego, albo , że wchłonie się/zrośnie z czasem :) choć cieszę się, że jest pod dobrą opieką i nasz pediatra wyłapuje różne rzeczy-w końcu to kolega męża z liceum :D
    zkoda tylko, że nigdy nie ma terminów na nfz i zawsze trzeba płacić;/

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacuska a taki kolega daje znizki ? Czy to nie waZne i placicie normalnie? Zawsze mbie to zastanawialo . Bedzie zdj na pewno :)

Maluda wszystkie Wojtki to fajne chlopaki i ja id poczatku trzymam za niego kciuki ! Moj tato tez Wojtek i jest najlepszym czlowiekiem pod sloncem ! Takze Wojtus buziak leci do Ciebie od Ciotki :*

Wiedzma ja bym pisala po ang na Twoim miejscu :)

maluda lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Szczęśliwa, ja też czekam na metamorfozę! :)
    Maluda, pewnie, że z Wojtusiem będzie dobrze! mój też jeżdzo od lekarza do lekarza ( urolog, neurolog, okulista, kardiollog) i prawie za każdym razem okazuje się, że to nic takiego, albo , że wchłonie się/zrośnie z czasem :) choć cieszę się, że jest pod dobrą opieką i nasz pediatra wyłapuje różne rzeczy-w końcu to kolega męża z liceum :D
    zkoda tylko, że nigdy nie ma terminów na nfz i zawsze trzeba płacić;/

Kochana masz rację, że lepiej o jedno badanie za dużo niż za mało :) Dobrze, że macie znajomego pediatrę, który "wyłapuje" wszystko. Jestem ciekawa jaka będzie nasza nowa pani doktor, w piątek się przekonam :)

relganli4wkmj4ii.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki kolegakolega Szczęśliwa jest na NFZ ;) alr jak potrzebujemy recepty np na topniejące oczko to wystarczy sms ;) nie musimy stać w kolejkach, trzeba tylko podjechac i odebrać ;) udało nam się z nim, bo przyjmuje 2 km od nas ;) gdyby przyjmował dalej pewnie nie jeździłabym z Ignaskiem do niego ;)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • maluda Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Jacuska a taki kolega daje znizki ? Czy to nie waZne i placicie normalnie? Zawsze mbie to zastanawialo . Bedzie zdj na pewno :)

Maluda wszystkie Wojtki to fajne chlopaki i ja id poczatku trzymam za niego kciuki ! Moj tato tez Wojtek i jest najlepszym czlowiekiem pod sloncem ! Takze Wojtus buziak leci do Ciebie od Ciotki :*

Wiedzma ja bym pisala po ang na Twoim miejscu :)

Szczęśliwa dziękuję :) Wojtuś ucałowany od ciotki :) Pozdrowienia dla taty :) Jakiś czas temu czytałam znaczenie imienia Wojciech i wyczytałam, że imię oznacza wojak przynoszący pociechę lub wojownik, któremu walka sprawia radość.

relganli4wkmj4ii.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda,to dla Twojego Wojtka oba znaczenia pasują:) oj nawojowal on się od pierwszych dni życia!
    Wiedzma, ja bym po polsku pisala,taki album to super sprawa,ja mam taki i ostatnio sprawdzalam sobie kiedy się przekrecalam,kiedy raczkowałam itp:)
    A jak Hani katarek?

maluda lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam mały problem, mam podawać devikap Oliwce i to jedną kroplę dziennie, ale cholera jak zaczynam jej wkrapiać to wczoraj np. mi 3 naraz wyleciały... i nie mam pomysłu jak to zrobić żeby wyleciała jedna. Nie wiem czy tępa jestem czy co...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, widocznie zakraplacz jest zle skonstruowany :) spróbuj zakraplac np na rączkę od lyzeczki, nadmiar wytrzesz a kropelkę dasz do polizania ;)

iv09hdge6yql001e.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak tez w jednym olejku i jak widzę ze bulgocze to wtedy pionuje i akurat jedna kropla wyleci,bo tak to dwie.

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie kurcze muszę też jakiś patent obrać, bo na początku to nic nie leci nawet jak potrząsam a jak już poleci to ze 3 naraz :/ a może zacznę na czysty palec wkrapiać i dam palec do buzi. Coś muszę wymyślić ;)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton a powiem Ci, że już lepiej. Nawet teraz oddycha normalnie przez nos. Coś tam jej tylko rano frida wyciagnelam.

agaton lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
‹‹ 3011 3012 3013 3014 3015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ