Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
onka wrote:Jaroszka, po 3tyg widziałam poprawę. A brak nowej wysypki od razu. W każdym razie nawet teraz czasem go coś wysypie. Potem wprowadziłam jeszcze jajko ale zareagował, potem zjadłam kawałek sernika i tez zareagował.
A i u nas spora poprawę zauważyłam po zmianie kosmetykow na a derme i myciu w wodzie przegotowanej.
No my w ogóle rzadko używamy jakichkolwiek kosmetyków do kąpieli...tylko mydło biały jeleń i ew. kosmetyki ekologiczne marki Sylveco.
Natomiast mysle, ze nie ma sensu kapać w przegotowanej wodzie, bynajmniej mojego miska, bo on ma tylko zmiany na twarzy, poza tym jemu w ogóle nie przeszkadza ta buzka- nie drapie sie, a boje sie, ze przyzwyczaję skore do takiej wody i potem bedzie problem.
Lekarz nic nie mówił o odstawieniu tez jajek....ale moze tez nie bede jadła... -
Agatka właśnie jem od początku roku tylko białe, wczoraj zrobienialam test i to na pewno pelnoziarnste.
Mysle że można nauczyć, daj znac co ci pwie doradcą bo my też tylko na lezaco karmimy. Poza tym też się chyba muszę umówić z doradcą, bo moj krzyczy jak by go że skóry obdzierali jak mu probujr dać cycka bez kapturka i też się zastanawia czy się da oduczyc...21.10.2015 Leon -
Do mam z Warszawy, ktore rozwazaja kontakt z doradca. Ponizej lista
http://www.kobiety.med.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=article&id=10&Itemid=3
Ja moge polecic p. Katarzyne Szwec - nas wybawila z tzw. czarnej dziury kiedy myslalam, ze z kp nic nie bedzie. Plusem ogromnym jest to,ze Kasia przyjezdza do domu.
Moge takze polecic swietna pediatre, takze doradce laktacyjna dr Katarzyna Raczek-Pakuła. Przyjmuje w Babca Medica. -
Mi polecono dr Gugulską, jadę za tydzień do niej. Musze, bo juz mnie to meczy, wyjść nie można, bo ta umie jeść tylko na leżąco, poza tym wciąga cycka jak makaron niby sie najadą, niby jest ok,cale wiecie, lepiej dmuchać na zimno, a pepepe ile ta Katarzyna Szewc bierze za wizytę domową?
Pepe a bylas u tej dr Pakuly na wizycie, bo tez slyszalam o niej dobre opinie i mam nawet numer telefonu do niej, tylko pytanie ile bierze za wizytę domowąWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 11:42
-
aagatkaa1984 wrote:Mi polecono dr Gugulską, jadę za tydzień do niej. Musze, bo juz mnie to meczy, wyjść nie można, bo ta umie jeść tylko na leżąco, poza tym wciąga cycka jak makaron niby sie najadą, niby jest ok,cale wiecie, lepiej dmuchać na zimno, a pepepe ile ta Katarzyna Szewc bierze za wizytę domową?
Ma stawke godzinowa. U nas spedzila caly wieczor- ok. 2,5h i powiedziala 200 zl, co na pewno nie bylo zgodne z tym, co mowila wczesniej gdy umawialysmy sie telefonicznie (dzis juz nie pamietam ile to bylo)- wziela mniej. -
nick nieaktualnyJaroszka , nie powiedziane ze Michał będzie miał uczulenie na jajko jeśli uczula go mleko. Ja najpierw odstawiłam mleko i przetwory a dopiero po dłuższym czasie jajko. Co do wody - Maciek miał wysypke na całym ciele i u nas woda jest paskudna, wiec musze go myć w przegotowanej. Może jak założymy filtr i zmiekczacz to wrócę do normalnej wody.
Ach i chciałam Wam podziękować za wsparcie laktacyjne przez ostatni tydzień Maciek na samej piersi przybrał 200g i dziś byliśmy na kontroli bioderek - wszystko z nimi ok, natomiast za mocno odwodzi stopy - wiec do wnm i asymetrii mamy jeszcze to. Jak nie urok to sraczka;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 14:34
-
PePePe wrote:Do mam z Warszawy, ktore rozwazaja kontakt z doradca. Ponizej lista
http://www.kobiety.med.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=article&id=10&Itemid=3
Ja moge polecic p. Katarzyne Szwec - nas wybawila z tzw. czarnej dziury kiedy myslalam, ze z kp nic nie bedzie. Plusem ogromnym jest to,ze Kasia przyjezdza do domu.
Moge takze polecic swietna pediatre, takze doradce laktacyjna dr Katarzyna Raczek-Pakuła. Przyjmuje w Babca Medica.
A ta pediatra przyjmuje gdzies jeszcze? Przyjeżdża do domu ? -
Kupiłam dziś cethapil do kąpieli, może pomoże na sucha skórę Ignasia. Mus,e kupić jeszcze balsam lipikar- polecił nam pediatra. Wczoraj byliśmy na rehabilitacji na wnm, dziś urolog obejrzał jąderka Ignaśka, bo ma wodniki.
Wczoraj w nocy obudziłam się na karmienie i strasznie kręciło mi się w głowie... Do tej pory nie wiem co to było ;/
Od rana jestem na diecie + Ewka choć oczywiście nie dam rady zrobić całego skalpela wychodzi nakaz mega oszczędzania się w ciąży[/url]
[/url] -
Hejka!
Jacusianka,trzymam kciuki za dietę i ćwiczenia:) u mnie tez kondycja leżała i kwiczala,ale ostatnio,po 1,5 miesiaca chodzenia na aerobik,wreszcie poczułam przyplyw energii i robiłam wszystko co bylo:) takze cierpliwosci i u ciebie będzie z każdym dniem coraz lepiej:)
A jak reszcie idzie dietowanie? Lojka?zakręcona?maluda? Ktora to jeszcze dietowala? Cos tam szczesliwa wspominala;)
Mi tak O,bo na weekendzie u teściowej oczywiście obiad byl mięsny i kanapki z wedlina tylko ,a ja nie lubię i nie jem sklepowej wędliny,no ale cóż zrobić,nie wybrzydzalam;) a i ciasto zjadłam bo zrobila tesciowa;) ale od pon znów dieta,bez mięsa i przetworzonego jedzenia:)
Dobrej nocki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 22:01
-
agaton ja narazizdiete ( nie diee) trzymam . Jutro jak stane na wage to sie okaze czy porcje jedzenia nie sa za duze
Ja w weeken tez zgrzeszylam i zjadlam kawalek szarlotki na biszkopcie
A ja jak pierwszy raz zrobilam skalpel po ciazy to sama bylam w szoku , ze dotrwalam do konca .
Kurcze u nas chyba skok , albo "tabule" zjedzone wczoraj Kupki u malego zielone
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Agaton jeszcze ja jeszcze ja dietuje...tylko ze ja się bardziej skupiłam na słodyczach (które wcześniej pożerałam naprawdę w dużej ilości i to dzień w dzień).
Teraz nie jem nic a nic.
A do kawy tylko landrynek (ale to myślę ze chyba nie tuczy co najwyżej oblepia zęby ). Nie potrafię wypić kawy bez czegoś słodkiego...
Kurczę chyba mnie rozkłada masakra jakaś jak ja się czuję ale mnie zaraziła mloda bo jest chora...a malutka narazie sie trzyma tak się o nią boję. juz jej daje 5 kropelek Wit.c.
Ech...wiecznie coś.
Fajnie Agaton ze na aerobik Chodzisz zawsze się wyskaczesz i masz chwilę dla siebie . Jak ja bym chciała pobiegać ale póki męża nie mam to mogę pomarzyć.
Obiecałam sobie że jak tylko będzie cieplej to będę biegać z wózkiem tylko że takim normalnym ale gładziutką drogą...wiosno przybywaj.
Dziewczyny a tez to widzicie że forum zamiera? Szkoda tyle się tu kiedyś działo...a teraz wszystko na Fb siedzi (no nie powiem ze ja nie siedzę bo tak nie jest). -
Lojka,brawo!
Battinka,sorki,ze zapomniałam o Tobie:) ja tez nie lubię chodakowskiej,bo jest jakas taka rozlazla,wole Mel b;) bieganie tez lubię,oby się udalo ci biegac z wózkiem na wiosnę,bo przy tych śniegach to nie da rady:P ja tez bardzo lubię,ale po betonie nie mogę bo mnie stawy bola,ja po lesie biegalam,jak biegalam:P
Aerobik jest ekstra,ale chyba gdyby nie to ze mąż ma 3 razy w tygodniu trening i zostałem z hela same to bym nie pomyślała żeby chodzić,a tak chciałam żeby został z małą sam i zobaczył jak to jest;) narazie daje rade;)
Tez zauwazylam,ze ruch z forum przenosi sie na fb. Ja wole forum,ale tez wchodzę na fb, chic wkurza mnie bo na Tel mi nie pokazuje wszystkich postow...
-
Battika Ewka mnie tez nudzi swoim gadaniem , ale ja w tym czasie slucham muzyki i ja zagluszam
Trzymaj sie kochana i obyscie sie nie rozchorowaly . Zeby Wit.C pomogla . U nas tez starsza chorowala , ale miala zakaz zblizania do malego i narazie jest dobrze .
To prawda , ze na forum malo sie dzieje
Moze jeszcze odrzyje .
Wiem , ze teraz FB dominuje .
Ciekawe czemu zakocona sie nie odzywa ? Jej nie ma na fejsie
[*] 6tc 07.01.2015
-
Battinka,mi zawsze pomaga witamina c,to i Liwusi pomoże:) ty tez mozesz zażyć
Mnie tez cosik rozkladalo tydzień temu i zawsze wtedy rozrabiam czysta witaminę c (kwas l-askorbinowy) i pije nawet co godzine,zawsze pomaga:)
Lojka,dobry patent z ta muza;) cwiczycie jak dzieci juz spać pójdą?
-
Ja cwicze wieczorem tak okolo 21
Dzieci juz spia i jestem bardziej zrelaksowana .
zakrecona no to zes nam przychudla Idziesz jak burza tym fejsem to jest teraz tak , ze tam latiej zdjecie wkleic , a teraz przeciez mamy sie czym chwalic .
A forum to taki nasz drugi dom i moze jeszcze wroca dziewczyny
BATTINKA lubi tę wiadomość
[*] 6tc 07.01.2015