Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej! Podczytuje Was jakaś chwilę ze względu na to ze natknęłam się na problemy z kp w Waszym wątku i chciałam się Was poradzić i wesprzeć. Jestem listopadowka po cesarce i cukrzycy ciazowej na diecie. Niestety od porodu karmię pierś plus butelka. Choć wydaje mi się ze głównie butelka... synek za każdym karmienie praktycznie zjada 120 ml. Ma duże problemy z brzuszkiem (gazy, brak kupki) ostro walczę by przejść na samo kp ale wszędzie mówią ze już za późno... odciagam laktatorem elektrycznym od 2 dni metodą 753 ale wyciągam po każdym karmieniu raptem 45 ml A wieczorem tylko 20 ml. Jak uważacie czy jest jeszcze szansa? Czy już się poddać?
-
Tyśka7101 wrote:Hej! Podczytuje Was jakaś chwilę ze względu na to ze natknęłam się na problemy z kp w Waszym wątku i chciałam się Was poradzić i wesprzeć. Jestem listopadowka po cesarce i cukrzycy ciazowej na diecie. Niestety od porodu karmię pierś plus butelka. Choć wydaje mi się ze głównie butelka... synek za każdym karmienie praktycznie zjada 120 ml. Ma duże problemy z brzuszkiem (gazy, brak kupki) ostro walczę by przejść na samo kp ale wszędzie mówią ze już za późno... odciagam laktatorem elektrycznym od 2 dni metodą 753 ale wyciągam po każdym karmieniu raptem 45 ml A wieczorem tylko 20 ml. Jak uważacie czy jest jeszcze szansa? Czy już się poddać?
Ważne jest co ile karmisz. Jeśli chcesz rozkreci laktacje to powinnas do stawiać co 1,5 h po czym laktatora ta metodą która robisz. Jeśli dokarmiasz mm to powinno to wyglądać tak: pierś 1,2- odciagniete mleko z poprzedniego karmienia ( nawet te 40ml)- i dopiero na końcu mm. Z dnia na dzień powinno być więcej tego odciagnietego co pozwoli Ci systematycznie schodzić z ilości mm. Więcej mam na myśli 10, 20 ml przy sumiennym odciaganiu i stosowaniu się do takiego schematu. To że wieczór jest mniej mleka to normalne związane z dobowym wachaniem prolaktyny. I nie sugeruje się tym że mało sciagasz, dziecko ściąga dużo więcej.
Czy się poddać u czy jest szansa? Ja uważam że jest i jeśli masz tyle siły i samozaparcia to się nie poddawaj
Pij wodę, herbatę z kopru( w niedużych ilościach dobrze działa na mały brzuszek) femaltiker i dobrze jedź i sporo odpoczywaj i najważniejsze bez stresu bo to on najbardziej zabija laktacje.21.10.2015 Leon -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo nic dla Synka wszystko tylko gdzie tu dużo odpoczynku wcisnąć? a musze wtedy Malego budzic czy wystarczy ze odciagne? Nie chce mu psuc tego nawyku spania... powiedz mi jeszcze liczę godziny od początku odciagania? Mam też pożyczony laktator medeli na 2 piersi. Czy mimo wszystko stosować system 753 czy równie dobrze mogę odciągnąć równocześnie z obu piersi przez 15 minut?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 22:33
-
Szczerze mówiac nie wiem jak to jest z tym laktatorem na dwie piersi. ale chyba krakwoskim targiem odciagałabym 20 minut.
Dobrze byłoby budzic...ale jeśłi nie bedzie głodny to i tak nic nie pomoże. Jasli doojdziesz do takiego moemntu że bedziesz tylko kp to najprawdopodobniej tez nie bedzie przesypiał całych nocy. Zresztą zobaczysz jak bedzie jak dojdziesz do tego ze całe wieczorne karmienie bedzie piersią.
Powinno sie liczyć od poczatku sciągania, tak samo z karmieniem poltorej godziny liczysz od poczatku karmienia. <choc ja zawsze liczyłam od zakończenia>
A odpoczynek...hmmm śpij kiedy możesz albo rób drzemki kiedy możesz, chodź wczesnie spać jeśli mały je mm na noc np to po karmieniu oddeleguj do dokarmiania męża a Ty spij, budz się tylko na odciąganie. Ja np miałam kryzys lalkktacyjny ostatnio wiec zaraz po wieczornym karmieniu szłam spać i juz maz się wszytskim zajmował, dzieki temu miałam conajmniej 3h spania zapewnione. Natomiast w dzin osczędzam energię np nie wychodzac na spacer...małe rzeczy a mnie dużo dają. No i pije melisę żeby łatwiej było mi się zrelaksować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 22:41
21.10.2015 Leon -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTyska są kobiety które nie muszą karmić w nocy żeby zachować fajna laktacje, ale są takie (np ja) którym długie przerwy w karmieniu szkodzą o tyle ze zmniejszają ilość pokarmu. Więc w sytuacji pobudzania laktacji ja karmie w nocy mimo że Mały spał (ma taki moment kolo 4 ze zaczyna się kręcić i jak mu są zapali światlo to się sam budzi - to wykorzystuje). I mleko z nocy jest najbardziej wartościowe - wiec i z tego powodu warto.
Edit : tylko ze ja akurat w nocy nie co 3h - karmię 1930 potem 2230 , 4 i 8.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 23:06
madu lubi tę wiadomość
-
Dobrze wpiszesz Onka. Mnie też długie przerwy szkodzą, ale nie każdemu muszą onka u Ciebie lepiej?
Ja myślę że u mnie w jeszcze popracyjemy jutro i wyjdziemynna prostą. Leon już dziś nie przejadł 130 ml odciagnietych, więc jest dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 23:20
21.10.2015 Leon -
nick nieaktualnyMadu dzięki ze pytasz:) u mnie lepiej z ilością, chyba jest juz ok natomiast nakarmić Młodego rano to niezły wyczyn... głowa się kręci wokół, nawet jak zakryta pielucha, szumy nie szumy , a i tak się kończy odciagnieciem ze 30 ml. A spokój o ciszę ma.
-
Może karm go trochę poxniej jak będzie bardziej zainteresowany??? Moze zmien pozycję?? Mój tez ostatnio jakos dziwnie sie zachowuje przed jedzeniem i dopóki się nie dossa to też kręci głową, czasem nawet potrafi sie rozpłakać, może to taki etap...
Najwazniejsze że u Ciebie tez kryzys przezwyciężonyonka lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
WiedźmaMaKota wrote:Hania ma katar jakieś sposoby po za osiąganiem i solą morska?
Maść majerankowa pod nosek, można skropić troszkę pościel/kocyk kropelkami miętowymi żeby lepiej jej się oddychało. Nie wiem czy pisząc sól morska miałaś na myśli sól fizjologiczną czy wodę morską, ale dla nas lepsza jest woda morska do noska, przełożyć na brzuszek, co wyleci to wyleci a resztę ściągnąć.WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość
-
Zdroweczka dla Hanusi :* tez bym sprobowala inhalator !
Lojka no fakt ostatni raz jak sie urodzil
tylko kiepska jakosc ;/
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3bb9e880b28d.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8e459edbfba.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f391bcce2e26.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e1f92d7e69e.jpgaanaa, agaton, BATTINKA, onka, WiedźmaMaKota, stokrotka25, Little Frog, PauLLa, paula1, ola.321, Natka88 lubią tę wiadomość
-
Madu,dzieki za info dot. chorób i zarażania:) mam nadzieje,ze Heli nic nie ruszy:)fajnie,ze i u ciebie lepiej z mleczkiem:)
Tyska,powodzenia!
Onka,fajnie,ze juz lepiej!
Szczesliwa,na prawdę tak się zmienił Nastek,ze szok,inne dziecko:) śliczny jest:)
Wiedzma,oby te sposoby pomogly!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 12:30
madu, szczesliwa_mamusia21, onka, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość