Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, byłam dziś u dietetyka do zrzucenia 20/kg z hakiem... Zwizualizował mi to w kostkach masła ma być mnie 109 kostek mniej!
P.s.Olu, zrobiłaś test obciążenia glukozą?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 16:22
[/url]
[/url] -
nick nieaktualnyZakręcona ja do Wawy jechałam, a była akurat na wysokości Łodzi. A swoją drogą juz Ci kiedyś dawno dawno pisałam ze studiowałam w Ldz
Wiedzma kciuki, spróbujesz i jak się uda to super a jak nie to będziesz wiedzieć że zrobiłaś wszystko a nawet trochę więcej. -
Wiedźma co półtorej godziny pół h odiągania 775533 minimum. Jesli karmilabys piersią to co tyle mała by musiała minimum być przystawiana. Ja trzymane kciuki mocno za Ciebie ;* już jesteś moja bohaterka że w ogóle zdecydowałas spróbować
WiedźmaMaKota, agania lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
WiedźmaMaKota wrote:A mi też włosy lecą ale takie dziwne bo krótkie i cienkie jak nie moje. A w pl kiedyś bralam rwvalid i był genialny muszę sobie chyba teraz zamówić bo po miesiącu stosowania miałam pełno nowych włosków
Olu pamiętasz jak rozmawialiśmy o tym jak wyciszylam laktacje? Chyba jednak jej nie wyciszylam. Co prawda pokarm mi nie sądzi w piersiach ale jak nacisne to tryska... A nie karmienia już prawie 2 miesiące.
tak pamiętam i właśnie dałam Cię za przykład jak można pięknie wygasić laktację bez hormonów. Mimo wszystko skoro nie masz zastojów to chyba jest ok, czytałam że pokarm jest jeszcze przez długi czas po przestaniu karmienia. Mam nadzieję że jakoś Ci się to unormuje - mi wygasła na dobre.
EDIT - właśnie doczytałam że postarasz się ją jeszcze rozkręcić , trzymam kciuki! .Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 22:32
WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość
-
jacusianka wrote:Dziewczyny, byłam dziś u dietetyka do zrzucenia 20/kg z hakiem... Zwizualizował mi to w kostkach masła ma być mnie 109 kostek mniej!
P.s.Olu, zrobiłaś test obciążenia glukozą?
Wiesz że jeszcze nie - może zrobię na początku lutego. Dodatkowo ani raz się nie zbadałam glukometrem i jem co wlezie .
A Ty jak tam??Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 22:32
-
Taka cisza nastała, że nie ma co czytać podczas karmienia...pisać!
Wiedzma, Jacusienka - trzymam kciuki!
Jestem wykończona tym tygodniem. Ignaś nie chce spać w dzień i bywa okropnie marudny. Jak wstaje rano, to jest kochany, bawi się, guga, rozdaje uśmiechy. Po dwóch godzinach jak widzę, że zaczyna marudzić, to idę go położyć i się zaczyna. Na rękach śpi, po odłożeniu pośpi z 5 minut i koniec. I wtedy się zaczyna, bo już do wieczór nie uśnie. Śpi trochę na spacerze, po zaraz się wybudza choć kiedyś potrafił spać po 2h. Popołudniami okropnie płacze i uspokaja się tylko na piersi. Już nie mam pomysłu co robić Zasypia ok. 19-20 i śpi do 4-5, potem karmienie i dosypia do ok. 7-8. I to wszystko niezależnie od miejsca, bo jesteśmy teraz u rodziców i jest tak samo. Jeszcze rozumiem jakby nie płakał i nie spał to ok, ale jest mi go okropnie szkoda. Nawet noszenie w chuście nie pomaga. Widać, że jest zmęczony, ale nie może spać. Może któraś tak miała? Trochę się pręży tymi popołudniami, może to jeszcze kolka. Albo skok? Ile może trwać? Zachowuje się tak od tygodnia, skończył 12.
Myślałam też, że to może NOP, bo zaczęło się koło soboty, a w piątek miał szczepienie-tylko czy trwałby aż tyle i czy wtedy noce by tak ładnie przesypiał? No już nie wiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 04:50
-
Wredotka ja nie pomoge , bo moj urwis to robi trzy drzemki w ciagu dnia . Jest jeszcze taki problem , ze on jak tylko wsiadamy do samochodu usypia . I tak np. wczoraj wstal po 2h spania o 16h i pojechalismy na zakupy , a on znowu w kime . Naszczesci wieczorem poszed spac bez problemow o 20 i spal do 2:40.
U nas problem jest ze maly codziennie o 5 rano zaczyna stekac na kupe i tak do 7
No nic przetrwam to
Ja dalej na diecie i poki co za bardzo nie grzesze . Wczoraj jedynie zjadlamtrzy kromki suchego chleba pelnoziarnistego .Zobaczmy czy cos zlecialo w srode
Troche zaczyna bolec mnie kregoslup i nie wiem czy to ie od cwiczen
No i najwazniejsze mam juz za soba moj pierwszy raz od porodu Troche pozno !
Ale nic mnie nie bolalo :)Tylko czulam sie jakos tak zawstydzona . Czyzby to wina niezbyt atrakcyjnego ciala Moj D mowi, ze jestem piekna
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Zakretka Ty widze tez ranny ptaszek
No ja narazie nie widze po sobie spadku wagi Jedynie na poczatku spadlo mi 2kg i takim sposobem zobaczylam 7 z przodu na wadze
A ja maly ? Zeszly te suche zmiany na twarzy i uszkach ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 07:58
[*] 6tc 07.01.2015
-
Lojka mój Leon też tak.długo stekal, ale zaczęła dawać bobotic przy nocnych karmienich i steka krócej:)
Wredotka ja bym obstawiala skok, ale faktycznie trochę długo...może przegspiasz godzinę spania. U na 1-1,5 h i musi być drzemka jak przeciągne za długo to jest tak jak u Ciebie.21.10.2015 Leon -
Mnie się ostatnio 6 z przodu na wadze pokazała. Niestety podjadam ostatnio i aż boję się zważyć.
13.11.2015 - 105cm 71,5kg
7.01.2016 - 98 cm 68,9kg
Cieszy mnie za to spadek w obwodzie bioder
Dobra idę odłożyć Kluskę i zważę się ponownie...o ile się nie obudzi. -
Zakrętka, Agaton-taką samą jak kiedyśtylko inne proporcje:) czyi zero tłuszczów, cukrów (przez piwrwsze 6 tyg nawet zero owocó! ), ciemny chleb, makarony, ziemnaki, serki wiejscie, twarogi, chude mięso i duuuzo warzyw ta dieta jest o tyle wkurzająca, że wszystkie składniki trzeba warzyć ;(
Olu, robiłam test w przerwie światęcznej - jest ok na szczęście trzymam kciuki za Ciebieola.321 lubi tę wiadomość
[/url]
[/url] -
Wow Katarzyna gratulacje !!! Moje marzenie to 6 z przodu
jacusianka to pewnie i porcje posilku sa niezbyt duze ? (jesli trzeba warzyc )
Zycze wytrwalosci A cwiczysz cos ?
[*] 6tc 07.01.2015
-
Lojka moim marzeniem też jest 6 z przodu
Ja widze że buzia mi trochę schudla , nie mam takich policzków pucusiow a jak kiedyś taką smukła ładna .
A mały kochana dobrze właśnie się cycoli wampirek i zasypia przy piersi
A buzka coraz lepsza ! Posmarowalam kilka dni mu buzke i uszy bepanthenem i mega poprawa ! Fakt że te uszka czasem jeszcze suchsze są ale już nie odchodzi skórka , nie sucho przede wszystkim jak wcześniej , krostki z buzki poznikaly jest super
Kochana oj jestem ranny ptaszek jestem -
Karmię, karmię tego mojego ssaka
Powiedział mi też, żeby zjeść porcję białka jak bedę miała np godzinę przerwy w nocy:) taką aktywną godzinę, a nie przysypianie:) Powiem Ci,. że właśnie dlatego poszłam do dietetyka, żeby nie przyszaleć za bardzo i nie stracić pokarmu. No i żeby miał tyle składników odżywczych ile Ignaś potrzebuje. Porcje są duuuuże! # lata temu "wpychałam w siebie". Taki jest pierwszy etap. Chodzi o rozkręcenie metabolizmu. Pożniej zmniejsa porcje, ale to jedyna dieta, na której nie byłam głodna:)
Jak on to mówi: "nie odchudzam tylko odtłuszczam".I rzeczywiście tak jest. Optymalnie powinno się mieć ok 18 %tłuszczu i do tego dążymy. 3 lata temu na tej diecie chudłam ok3 kg (najzdrowiej chudnąć 2-2,5 kg/m-c), bo jak się szybko spada z wagi to spada sę z wody, a nie z tłuszczu i później efekt jojo murowany.
A co do ćwiczeń to od wtorku zaczęłąm ćwiczyć Chodakowską Co prawda póki co zawsze się zatrzymuję po 9 minutach, ale z czasem będę wydłużaćKatarzyna87 lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]