X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi wrote:
    Ja 4 dni temu, po ciągłej walce o KP podjęłam ostatecznie decyzję, że z tym koniec i coraz rzadziej ściągałam. Najpierw 4 razy dziennie, później 3, wczoraj tylko rano i wieczorem, a dzisiaj jeszcze nie ściągałam ale czuję trochę nabrzmiałe cycki i boję się żeby jakiś zastój się nie zrobił, więc chyba trochę odciągnę.
    Ja sciagalam ręcznie do poczucia ulgi bo bez tego pewnie bym się też zastojow nabawiła albo zapalenia.

mała.mi lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Kasiulka ja dokładnie tak samo.na poczatku rozkrecalam laktacje za rada położnej laktacyjne. Ale teraz coś się pochrzanilo i jest jak jest. Chyba musze wrócić do tego sposobu.
    Onka, dzieciaki się zmieniają i ich potrzeby też. Ja karmiła do tej pory z jednak 5 min. Teraz muszę z dwóch i jeszcze jest niedojedzony...
    Caly czas.sobie powtarzam że jesli u matki adopcyjnej da się rozkreci laktacje to jakiegoś tam kryzysu miało by się nie.dać pokonać?;)

Mała mi nie miej wyrzutów, zrobiłas wszystko co się dało.
    Czyli co ja też mogłabym rozkrecic po ponad 2 miesiącach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 22:54

3i496iye8v37prd8.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, ja wierze że tak. Tym bardziej że wpiszesz że pokarm Ci nie zanikł. Ale to moja wiara, w kp sporą rolę odgrywa.

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Czyli co ja też mogłabym rozkrecic po ponad 2 miesiącach?
    Kochana też myślę , że tak bo moja dobra znajoma tak miała ... Po 2 miesiącach laktacja powróciła , walczyła o nią laktaotrem co prawda narazie ale wywalczyła :-) dziecko ma 1,5 roku a ona nadal karmi :-D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,ale jesteście dzielne!
    MalaMi,nie miej wyrzutów, to nie jest najważniejsza rzecz karmić kp,ale byc dobra mama dla swojego dziecka,a na pewno jesteś najlepsza!!:)
    Agatka,świetne to urzadzonko,nie wiedziałam,ze takie sprzety istnieją:)
    Kasiulka,WOW, ale się rozkrecilas z tym mlekiem.
    Ja karmie przy każdym karmieniu z dwóch cyców,aż strach sie bać jaki u mnie glod zapanuje w takiej sytuacji jak Ty,Madu czy Onka...
    Dziewczyny,trzymam za was kciuki!
    A jak to jest z ta mama adopcyjna? Ze bez ciąży można karmić? Unbelieveable!!!;) napiszcie cosik wiecej

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png

Wysłany: 15 stycznia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde fajnie by było małej dać trochę chociaż mojego mleka ale pewnie nie umialaby już chwycić cycka... Ale jutro z ciekawości sprawdzenia laktatorem ile odciagne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 23:14

3i496iye8v37prd8.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 4,dzien bez kupy,no zapieklo sie i tyle;)
    Bylam dzisiaj sama prawie z mala caly dzien, ale jutro jedziemy na weekend do teściowej to odpocznę porządnie,bo tesciowa sie garnie do Helenki;) juz mi zostanie tylko karmienie;)
    Paula,ciężko z tymi chlopami... Mize faktycznie jak sie dziecko zrobi bardziej kumate(u nas tez się tak mówi;) to znajdzie wspólny język z nim;) dużo chłopów ma problem jak radzić sobie z takim małym szkrabem,nie od dzis przeciez wiadomo,ze jak chlopu nie powiedz dokladnie co ma zrobić to nie domyśli sie,a póki dziecko nie powie czego potrzebuje to skąd chłopina ma wiedzieć?? ;) ucz Adrianka mówić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 23:14

madu lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie z jednego cycka :-)
    Może kilka razy się zdarzyło wcześniej że z dwóch

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja karmie z jednego cycka :-)
    Może kilka razy się zdarzyło wcześniej że z dwóch

Ja miałam ok 100 - 120 ml w jednym cycku i z końcem 3go mca przestało wystarczać.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Ja miałam ok 100 - 120 ml w jednym cycku i z końcem 3go mca przestało wystarczać.
    Eh , nie Strasz kochana . :-(
    A tak apropos , Ja z Łodzi jestem ! :-D gdzie się zapedzasz w łodzi ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez gdzies 120 ml miałam.a teraz mam wrażenie że raz że potrzebuje więcej a dwa że zbyt wolno się produkuje no ale to do zrobienia jest.

Co do rozkrecania laktacji matek adopcyjnych to jedna z dziewczyn z która leżałam znała taka kobietę. Nie dopytalam o szczegóły ale przypuszczać że pewnie początki były rozkrecane hormonami z zewnątrz żeby zatrybilo noni dziecko ssace które już potem ciągnie cała machinę.

Wiedźma jest cala masa mam które karmią tzw piersią 'inaczej' czyli odciągając pokarm i dają butelka, o ile się nie myle w ostatnim numerze kwartalnika laktacyjne go o tym było. W którymś na pewno. Wszystkie dostępne w necie.
    Na pewno rozkrecenie wyciszonej laktacji jest dosyć trudne ale teraz kiedy już zlapalas dystans do sprawy mała masz uregulowana mniej więcej, emocje porodowe opadły i masz ochotę to może warto spokojnie spróbować choćby laktatorem?
    Sa jeszcze kapturki jeśli boisz się że mała piersi nie będzie umiała chwycić i sposoby zebybchwytanua nauczyć. Ja znam tylko podstrzykiwanie mlekiem ale pewnie są też inne:)

Agaton idealnie ujelas wcslowa to o tych chłopach!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 02:34

21.10.2015 Leon <3
  • agaton Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma,to daj znac po próbie z laktatorem:)
    Niesamowite to z tym karmieniem bez rodzenia:) ale faktycznie,przeciez wszystko warunkują hormony:)
    Madu,hehe,ja np jak ktos urodził dziecko,to szlam,popatrzylam,no śliczne,kochane iwiecej nie wiedziałam co z takim bobasem robic,bo jak juz większe to możesz zagadywać,bawić sie:)
    No i zapomniałam co do chudnięcia ci napisać,ze w takim razie wlasnie pozostaje nam się zdrowo odżywiać i cierpliwie czekać:)
    A mnie juz na ostatnim aerobiku taka energia rozpierala,ze pierwszy raz robiłam wszystko,bez żadnej taryfy ulgowej;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech... 20 minut pompowania i może 5 ml mi się udało wyciągnąć. Nie wiem czy jest sens. Jedyne osoby, które mogą mi w tym pomoc to wy.

3i496iye8v37prd8.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma spróbuj tym systemem 7-7-5-5-3-3. Mi położna mówiła że przy stymulacji laktacji odciągamy na czas,nie na ilość. Często było tak że np. już mi mleko nie leciało kilka min a w ciągu tych ostatnich 3 min zaczynało leciec. Oczywiście też na początku odciągałam z 15 ml przez te 30 min. Ale już po 3 dniach była bardzo duża poprawa. Ja miałam zalecone takie odciąganie 7 x dziennie co 3h z przerwą na nocne karmienie bez odciągania.

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka tak, karmie 1 piers na 1 karmienie.
    A i jeszcze wazna informacja o ktorej ja nie wiedzialam- dziecko ssac wyciaga z piersi ok 30 ml wiecej niz laktator, wiec jak sie zostawia butle mezowi z wlasnym mlekiem to warto sciagnac 1 cala piers plus troche jeszcze z drugiej.

A wiecie ze moj maly cwaniaczek nie chce odmrazanego mleka. Pluje po prostu ;-)

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale czy jest sens. Nie wiem co na to moja rodzina. W scenie boje sie, że nie będę miała wsparcia.

3i496iye8v37prd8.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma to juz Twoja decyzja, kurcze podjecie próby wiaze sie z czasem który musisz poswiecic na to, natomiast nerwów mozesz sobie oszczedzic tym ze jesli sie zdecydujesz to podejdz do tego na spokojnie "uda sie to sie uda, nie uda sie- trudno, próbowałam, miałam ostatnie podejscie".

Czasem, zadko bo zadko ale jest tak ze kobieta nie moze wykarmic dziecka, ale to musi stwoierdzic ktos kompetentny.

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu brawo za podejście!!!

Majka waży już 6030g!:)

WiedźmaMaKota, madu, PauLLa lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma ja niestety wątpię, aby dali rade. Może jeszcze jakby dziecko chetnie ssalo, to tak, ale laktatorem to wątpię niestety.

km5st5odymuuq2ts.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma, artykuł co prawda chyba sponsorowany, nie mniej jednak wydaje mi sie że jest cala masa takich historii http://canpolbabies.com/pl/porady/porada/mothers/6/1621-relaktacja---przywracanie-laktacji

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 3004 3005 3006 3007 3008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ