X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • madu Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ale duzy chłopak ;) To zdjęcie to to jedno kiedy udało się złapac Małego ze smoczkiem, czy jednak dał się przekonać? :)

Mój przechodzi sam siebie ze spaniem. Wczoraj przespał prwie cały dzień, w nocy spał od 20 do 10 rano z przerwami na jedzenie tylko, i teraz znów spi od godziny. Co tu robic? ;p

Wiedzma zdrówka dla Hani! Z katarkiem niestety nie pomogę, bo nas jak na razie choróbska omijają, za to codziennie rano wyciągam takie kozy młodemu, że nie wiem gdzie sie to miesci o_0

szczesliwa_mamusia21, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu dokladnie to ten pamietny moment ledwo po aparat D polecial !
    Teraz czasem tez chwyci jak w nocy mu wyjme cyca i szuka to czasem da sie oszukac . Walcze codziennie i ucze :D

Dzieki dziewczynki ! No rosnie mi chlopak :*

madu lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma nie wiem czy jest w Szkocji, ale u Nas jest maść Aromactiv od 1 dnia życia. Smaruję Majce klatkę piersiową po kąpieli. Lepiej jej się oddycha.
    Dodatkowo kupiliśmy oczyszczacz powietrza z funkcją nawilżania (dzisiaj Pani Gadżet w DD TVN mówiła o takim z sharpa, my zdecydowaliśmy się na Philipsa). Ciekawe jak będzie.

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady ;) poszukalam maści eterycznej tutaj za chwilę wyśle mamę do Tesco po nią.

Na szczęście katar trochę dopuścił i daje mojej kruszynce spać.

Jesteśmy po szczepieniu. Biedactwo moje trochę pokrzyczala a teraz odsypia.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Wredotka ja nie pomoge , bo moj urwis to robi trzy drzemki w ciagu dnia . Jest jeszcze taki problem , ze on jak tylko wsiadamy do samochodu usypia . I tak np. wczoraj wstal po 2h spania o 16h i pojechalismy na zakupy , a on znowu w kime . Naszczesci wieczorem poszed spac bez problemow o 20 i spal do 2:40.
    U nas problem jest ze maly codziennie o 5 rano zaczyna stekac na kupe i tak do 7 :/
    No nic przetrwam to ;)

Ja dalej na diecie i poki co za bardzo nie grzesze . Wczoraj jedynie zjadlamtrzy kromki suchego chleba pelnoziarnistego .Zobaczmy czy cos zlecialo w srode :)
    Troche zaczyna bolec mnie kregoslup i nie wiem czy to ie od cwiczen :/
    No i najwazniejsze mam juz za soba moj pierwszy raz od porodu :) Troche pozno !
    Ale nic mnie nie bolalo :)Tylko czulam sie jakos tak zawstydzona . Czyzby to wina niezbyt atrakcyjnego ciala :/ Moj D mowi, ze jestem piekna :)

Lojka wcale nie tak późno, ja jeszcze sie ostalam bez seksu :)

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam u Was dziewuszki ?

Dawno mnie tutaj nie było! Widzę, ze bidulki macie problemy z kp i alergiami...
    Jeżeli chodzi o karmienie to u nas jest wspaniałe, ale niestety chyba Miś ma alergie...dzisiaj idziemy do lekarza pokazać buźkę.
    Ma kaszkę na twarzy głownie poliki i w dotyku szorstkie troszkę, ale nie swędzi go nic, kupy robi piekne i brzuszek tez nie boli, wiec wykluczam skaze ( dzieki Zakręcona ). Najgorsze jest to, ze ja jem wszystko, wiec nie wiem jak odnajdę co go uczula....

Jak pisałam wyżej seksu jeszcze nie było...misiek nie daje ... Wieczory mam przeje***e....rytuał usypiania trwa 4 godziny...cycek noszenie odkładanie pobudka i tak w koło macieju....:( w ciagu dnia jest lepiej na szczęście, bo bym oszalała !

Poza tym jestem juz chora 2 tydzień...kaszel mi został i katar.

Pokaże Wam Michałka
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3cc170ebc51e.jpg

Little Frog, PauLLa, aanaa, stokrotka25, ola.321, Natka88, szczesliwa_mamusia21, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajna chlopina :)
    jaroszka to teraz przy jednym niemasz czasu na sex , a co bedzie przy kolejnym ;)
    U nas to tez ciezko trafic w dobry moment ,bo strasza ostatnio czesto lunatykuje i chyba bedziemy zmuszeni zalozyc zamek w dzwiach ;)
    Co do kaszlu to moze zrob syrop z cebuli (o ile to nie zaszkodzi Michalowi)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka dziękujemy :*

Syrop z cebuli był robiony :) nic mu nie zaszkodziło i chyba nawet mi sie polepszyło, muszę wiec zrobic dzisiaj wiecej.
    Pije jeszcze syrop prawoslazowy i sysam isle....

Weź mi nie mow,,,,serio podziwiam Was - co macie wiecej niż 1 dziecko.....

Koniecznie zamek zainstalujcie, bo jeszcze sobie krzywdę zrobi....kurde to niebezpieczne...,

sama radość, Natalia85 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po wizycie teściów. Powoli muszę sobie na nowo ustawić dzień. Nawet zbytnio nie było czasu czytać forum, ale jednak udało się być na bieżąco.

Zła jestem na siebie, bo dziś Kaja się strasznie brzydko zadrapała na policzku :/ mam nadzieję, że jej szybciutko zejdzie.

Co do posiadania większej ilości dzieci, to fakt - podziwiam. A jeszcze jak ktoś ma bliźniaki (nie wspominając o trojaczkach i więcej) to już hardcore. Trzeba się nieźle nagimnastykować. Chociaż w sumie czasami to lepiej dwa w takim samym wieku niż np jedno wszędzie biegające, a drugie wiszące na cycu. Ale wierzę, że wszystko jest do ogarnięcia :)

Teściów wczoraj odwieźliśmy na lotnisko. Dziś teściowa była u lekarza i o ile dobrze pamiętam, to ma zapalenie oskrzeli. Modlę się, żeby nas nic nie dopadło...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka u nas tez nic się z brzuchem niby nie dzieje i nie ma schodzącej skóry. sama wysypka - a jednak to reakcja na mleko i jajka.

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podziwiam rowniez ! Jeszcze takie jak wyslesz do szkoly to jeszcze tzn wiadomo tez sie domaga uwagi i lekcje itd ale chociaz te pol dnia masz wolne a taka przerwa 2lata? Boze Ty moj ja sie czuje jak dobra 40-tka a kkregoslup to juz 50-tka . Kurcze wyjde z pieluch i kolejne? Oj nigdy nie chcialam jednego dziecka ale po bolu cc i zachowaniu mojego diabelka cos mi sie zdaje ze z rodzenstwem bedzie ciezko :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Jaroszka u nas tez nic się z brzuchem niby nie dzieje i nie ma schodzącej skóry. sama wysypka - a jednak to reakcja na mleko i jajka.

Onka, a ile czasu nie jadłaś tych produktów zeby stwierdzić,mze to to ? Ja nie jem tydzień i nadal ma kaszkę na twarzy.
    Dzisiaj pediatra pow ze nie jest w stanie stwierdzić czy to łojotokowe zap skory, czy alergia i mam na próbę odstawić produkty mleczne.

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, po 3tyg widziałam poprawę. A brak nowej wysypki od razu. W każdym razie nawet teraz czasem go coś wysypie. Potem wprowadziłam jeszcze jajko ale zareagował, potem zjadłam kawałek sernika i tez zareagował.

A i u nas spora poprawę zauważyłam po zmianie kosmetykow na a derme i myciu w wodzie przegotowanej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 08:50

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, całego myjesz w wodzie przegotowanej?

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni wprowadzam produkty z nabialemi narazie wysypki nie ma . Za to stekanie nocne wrocilo :/ Biedak steka od 4 do 7 zeby wydusic kupke . Nie wiem czy to przez zmiane mojej diety :/
    A tak swoja droga to czy uczulenie (alergia ) taj jak u Michalka (jaroszki ) moze wyjsc po 3 miesiacach ?

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka, tak, calego

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojkalojka, nie chce straszyć, ale alergen moze dać po sobie znać, nawet za 6 tygodni, ale trzymam kciuki.
    Powiedzcie mi dziewczyny, wczoraj miałyśmy szczepienie a dzisiaj chyba zaczyna sie katar. Myślicie kurde, ze po szczepieniu moze byc to niebezpieczne?
    Robila któraś z Was inhalacje z soli to cala sie daje, czy jakies proporcje?

km5st5odymuuq2ts.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moje dziecie źle reaguje na pieczywo pełnoziarniste miałam podejrzenie po swietach, a wczoraj spróbowałam i cała nocv stekanie i kupa od razu inna. Także hmmm tak tez można.

Lojka kciuki, żeby reakcji nie było. Lojka pediatra mi powiedziała, ze może być tak że przez długi czas nie ma reakcji na coś a dopiero po jakimś czasie może zacząć uczulać/może pojawic sie nietolerancja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 10:02

21.10.2015 Leon <3
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu a próbowałaś białego pieczywa, wiele mam je toleruje ( a raczej maluchów) ;) moj tylko chce wiejski z piekarni bialobrzeskiej toleruje, wogolecodkrylqm, ze uczula ja ryż, podobno czest uczula.

Dziewczyny, moja mala je tylko na leżąco, w ogóle nie umiem jej karmić na siedzsco, co znacznie utrudnia wyjścia, w ogóle nie mam pomysłu jak ja tego nauczyć :/ Macie pomyśl?
    Zapisalam sie teraz do jakiegoś świetnego doradcy laktqcyjnego, ale nie wiem czy takiego dużego niemowlaka można jeszcze cos nauczyc

km5st5odymuuq2ts.png

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze takie malenstwa , takie male organizmy a tak reaguja ! Oby to sie unormowalo . Jeszcze trzeba uwazac na wszystko co sie je .

A ja wczoraj w sklepie zobaczylam brukselke i musialam ugotowac brukselkowa zupe ! Masakra naszlo mnie ze szok , w ciazy takich zachcianek nie mialam :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 3008 3009 3010 3011 3012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ