X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasja, zapraszamy na nasz wątek :) Wstaw jakieś zdjęcie Marysi :) i Ty Villemo też pokaż Majkę
    Super, ze ci się udało z laktacją :)

Szczęśliwa, no dokładnie, trzepanie wczoraj jedynie pomagało na Helenę ;P

Maxi, u nas właśnie nie widać nic, więc sama nie wiem, czy to możliwe, żeby to były zęby... A może to coś ze skórą jak Madu pisze... Ja piorę w naszym proszku wyszystko, ale do tej pory nie było problemów.
    Madu, a jakie masz nosidło? To Bondolino?
    Super, ze ci babeczka pomogła :)

Villemo, u nas jest problem tego typu, że się wątek przeniósł na fb ;) Ale oby tutaj forum nie zamarło bo ja wole forum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 10:04

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • KasjaK Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm, nigdy nie wstawialam zdjecia - podpowiecie?

• madu Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasja super że sie udało, tez polecam spotkania z doradcami jesli tylko jest taka potrzeba.

Agaton tak, bondolino, mały jak sie przyzwyczaił, to juz jak widzi że zakładam to sie uspakaja :)

onka, agaton lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton wydaje się że gdyby Helenka była wrażliwa na wasz prosZek to by ja obsypalo chyba albo by miał suchą skórę. My tak mieliśmy z płynem do płukania. Położna mi doradzila wyprać wszystkie jego ubranka w płatkach mydlanych, jego wykąpać kilka razy w krochmalu. A potem już mogłam prać w jego proszku tylko płynu nie dawać i jest ok. Ale madu chyba nie pisała nic o żadnych wysypkach a mimo to problemem było swędzenie, więc nie wiem czy coś pomoglam :p

agaton lubi tę wiadomość

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nosidlo . Jak go tan daje to jeszcze wieksza panika .. No nic pozostaje ni czekac az zacznie siedziec albo chodzic ! O ile do tego czasu rece mi nie odpadna ! Jezu a jakbym zlmala noge albo reke ? Nawet nie chce myslec co by sie dzialo !

Kasja pewnie my wszystkich przygarniamy :) .
    Co do zdj wejdz na zapodaj.pl i tam jest odnosbik do zdjec na forum dodaj zdj i skopiuj tu link BBC chyba pisze tam i ze to na forum . Powinno sie udac :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i znów nie doczytalam;/
    Nie u nas tez ni było wysypki Agaton. Mieliśmy tylko na buzi i po buzi się czochrał. Na ciałku nic nie było. dopiero jak sie pojawiła to skojarzyłam że wczesniej go musiało już sfędzieć. Może to tez na proszek, ale piore w hipoalergicznym i plukam 4 razy i tak od poczatku, w sumie ostatnio mu tez prasowałam ciuszki na bierząco żeby trochę pomóc w tym swędzeniuwiec to tez może pomogło.
    Teraz juz mamy wysypke wszedzie, typową na bmk, daleka jestem od stawiania diagnoz ale tego się nie da pomylic.
    Mowisz Maxi żeby spróbowac platków mydlanych?
    Spróbuję, jutro dzis nie mam jak po nie skoczyc.

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu ja wypieralam alergie pokarmowa czy też nietolerancje przez miesiąc i kombinowalam z płynem do prania i płynem do płukania ale cóż;) nie udało się zatuszować sprawy ;)

Kasja bardzo się ciesze ze mogłam pomoc. Obysmy wszystkie mogły się wzajemnie uczyć na naszych doświadczeniach nie przechodząc tego same :)

• Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy, witamy listopadówki :-)

Dobry temat zaczęłyście dziewczyny, planuję właśnie zakupić nosidło (chusty chyba nie chciałoby mi się wiązać). Wiem już od Was, że trzeba kupić nosidło a nie wisiadło, ale cena Bondolino jest poza moim zasięgiem niestety... Znalazłam jednak o połowę tańsze - Womar Eco Design. Wszędzie jest napisane, że to nosidełko ergonomiczne, myślicie że można w to wierzyć? Niby na zdjęciach dzieci mają prawidłową pozycję, ale może któraś się z nim spotkała? Wolę się upewnić zanim wyłożę na nie pieniądze ;-)

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka janjuznnie wypieram na bank jest coś na rzeczy. IDE dziś do pediatry udało mi się wcisnąć po godzinach niech chociaż da jakieś wapno na to sfedzenie bo sobie Leon zaraz oczy wydrapie...:(

Moj wymeczony biedak...4279526_IMG_20160202_111245.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 11:15

villemo_gbm lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu mam nadzieje ze Ci pomoże bo mój zbagatelizowal sprawę w sumie.

• madu Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mi nie przepisze chociaz wapna na to sfędzenie to pojde prywatnie...kurdę ale nie wyobrazam sobie zeby nie przepisała, przecie Leon zaczyna wygladac przez to czochranie ciagle buzi jak bym mu jaks krzywde robiła, serio! Co chwile przez te obie palec do oka wkłada, pod jednym ma juz neizłe limo no i sam się przestrasza az mi sie zapowietrza...

21.10.2015 Leon <3
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! I ja się przyłączam do zainteresowanych tematem nosidełek.... Mam jeszcze pytanie - trochę głupie - ale jak wygląda noszenie w nim dziecka ubranego w kombinezonik? Mój mąż planuje kupić na wakacje, żeby wybrać się gdzieś w góry, ale ja myślę, że może bym teraz kupiła i jak pojedziemy do Polski, to wykorzystałabym zamiast wózka...?

• villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum wrote:
    Hej Villemo :) mój miał w niedZielę powtórZone badania krwi i właśnie hemoglobina za niską. Lekarka powiedZiała ze to może być infekcja, prawdopodobnie po tym zapaleniu płuc albo właśnie koło 3 misiaca może to też być spowodowane tym ze w t wieku dziecko wchodzi w jakiś etap w którym hemoglobina spada. Mama mi mówiła ze tak jest właśnie ze po okresie plodowym dziecko jej już tyle nie potrZebuje i wtedy się tak dzieję. Ale doczytam Jeszcze na necie o co dokładnie chodzi, bo nie wiem czy to wtedy tak Zostaje czy to tylko taki chwilowy dołek.

A Twoje maleństwo jest zdrowe? Może właśnie ma infekcje jakąś a o niej jeszcze nie wiesz. Albo to drugie.

A co do zębów to u nas już od miesiąca widać takie punkciki dwa białe na dolnych dziaselkach, teraz już bardziej. Chyba oba naraz mu idą, na szczęście nie zachowuje się jakoś drastycznie :)
    Moja Mała jest zdrowa co miesiąc robione badanie krwi i ostatnio pobrano jej też crp i wyszło prawidłowe tylko ze na normę w laboratorium w którym robiłam dla jej wieku to 9,2 a ona ma 9,5 :((( mam nadzieję ze zacznie rosnąć po tych lekach które bierze.

event.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze mówiąc nie wiem jak to wyglada z noszeniem w kombinezonie ale gdzies czytałam ze nosidło robi za jedną wrastwę no i duzo ciepła maleć dostaje od Twojej strony. Przypusczam ze musi być ubrany na cebulkę. Satez bluzy dla dwojga ale tu juz sie zupełnie nie orientuję ;)

Ja oprócz tego ze uyspiam w nim Leona to uczę chodzic bo chcemy sie kiedys wybrac za granice a nie wyobrazam sobie taszczyć wozka :) Frogi myśle że to fajna opcja jest na podróżowanie.

Aleksandra nie wiem nioc o tym Womarowym, może poszukaj zdjęc realnych taakich co ktoś wrzuca do neta to sie przekonasz. Ewentualnie kiedyś sie natknełam na forum o chustach i nosidłam może tam poszukaj w tematach?

Little Frog lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu słodki bidasek. . .

madu lubi tę wiadomość

• madu Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubię nie za bidaska ale za słodkiego ;)

A co mi sie jescze o nosidłach przypomniało. to czytałam ze wszytskie nosidła sa dla dzieci siedzących. Tyle ze bondolono jest niby od 3,5 kilo i do tuli tez jest wkładka dla noworodka, takze nie wiem jak to dokładnie jest. Jak nosze leona to nie widze żeby coś źle było, nóżki jak trzeba, plecki okrągłe, głowa nie ucieka...

21.10.2015 Leon <3
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu myślę że spróbować nie zaszkodzi.. A kąpieli w krochmalu probowalas? U nas po dwóch problem zniknął. Tylko że Martin się tak nie drapal moze to dlatego że wtedy miał 2 tygodnie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 12:19

wff2k6nl4cdo77as.png

• Maximmum Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo to mam nadzieję, że leki pomogą :)

wff2k6nl4cdo77as.png

• madu Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi od dwóch dni kąpiemy w krochamlu i jest o niebo lepiej, ale buźki nie jestem w stanie tak wymoczyć i ona tu glowny problem sprawia teraz.

21.10.2015 Leon <3
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu może spróbuj wacikiem namoczonym chociaż przemywac...?
    Edit: tak sobie myślę że pewnie tak robisz :p ale to może po prostu troszkę dłużej będzie trwało dlatego że właśnie nie da się tak buzi wymoczyc tylko przemywac..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 12:32

madu lubi tę wiadomość

wff2k6nl4cdo77as.png

‹‹ 3033 3034 3035 3036 3037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ