X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko mi się zepsulo :(

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Dziecko mi się zepsulo :(
    Co się stało ?

21.10.2015 Leon <3
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki :)

jak fajnie że stale nas przybywa :)
    witajcie Mamusie :)

U nas chyba wychodzą ząbki :/, mały marudny i ma ok 37,7-37,9 :/.
    Już działam lekami na gorączkę i chyba na dole mu idą bo takie bielsze te dziąsełka ma. Muszę mu pomacać jak wstanie (bo teraz śpi na szczęście), ale nie mam doświadczenia więc nie wiem co powinnam czuć pod palcami :/.
    Mam nadzieję że sprawnie pójdzie z tymi ząbkami.

Paulla - u Ciebie chyba już od dłuższego czasu się przebijają, robisz coś jeszcze żeby maluszkowi pomóc?

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skok połączony z ząbkowaniem...
    I tak jak Agaton podziwiał wszystkie mamy, których dzieci są wymagające. Dopiero poszła spać. Dalam jej paracetamol bo widziałam, że bardzo ją boli. Moje biedactwo :( no i ją padam na twarz.

3i496iye8v37prd8.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola jakoś dawaliśmy radę samym masowaniem albo masaż z odrobinką Dentibaby. Pare sni temu zaczął przez sen płakać i piąstki wkładać wtedy vibucol dostał polowe czopka. I tak dwa czopki zuzylam. Dopóki masaż pomaga to nic nie robię więcej. Noszę,lulam,daje cyca kiedy chce,bo niestety smoczka nie chce...brodawki mega pogryzione. Jednak ja nigdy nie widzialam jak wygladaja dziąsełka przy zabkowaniu więc czekam kiedy wyjdą. W sumie to jak by było znowu źle to zmierze temp i podam przeciwbólowy czopek. Rzadkie kupki mamy nie często ale właśnie są.

Wiecie co, może i mam wymagające dziecko ale kocham jee bardzo mocno <3 rano dziś budzi mnie z uśmiechem leżąc obok <3 czasami aż płacze bo wiem,że niedługo dorosnie i może taki slodziak nie będzie tylko nicpoń hihi

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szybko, Zakręcona mega drogie to bondokino, ale mi szwagierka kupi używane w de za ok 60 E. Może w uk tez są bo w pl nie za bardzo:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolezanka mi wlasnie powiedziała, ze jej córa byla taka niespokojna jak taka pogoda byla i wiało, a u nas dzisiaj bardzo wieje, od kilku dni zresztą, mam nadzieje ze to to:) jest nadzieja dla Heleny i Hani ( u was też wieje, pisalas:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton u nas huragan drugi już w ciągu 4 dni... Oby to było od wiatru.

3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton popatrze i tam :-)

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to ide z Hania do lekarza w czwartek, bo martwia mnie jej policzki. Ma czerwone jak matrioszka :( i do tego suche.

3i496iye8v37prd8.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie od wiatru być może, w ogóle na zmiany pogod, a dzis w tv słyszałam ze cisnienie leci w dół wiec cos moze u Helenki z tego.

Wiedźma a smarujesz jej na spacery, może jej sie od zmiany temperatury porobiło?

W ogóle dzis byłam w przychodni, juz wychodzę siedzi jakas baba kolo drzwi patrzy na mnie na wózek na mnie kreci głowa z dezaprobata i mówi " dziecko ma dziecko" tonem 'co sie z tą mlodzieżą dzieje'

Myślałam że padne. ćisnienie mi skoczyło ale nic nie pwiedziałam, a potem sobie pomyślałam że to nawet miłe ;)

21.10.2015 Leon <3
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to mam nadzieję, że te wiatry są także przyczyną kiepskiego nastroju Kai. Takiego humoru to jeszcze nie miała. Jeszcze gorzej niż wczoraj. Rano trochę się pobawiła, później sen, szarpanie z cyckiem, a później to już ręce. Zawinęłam w chustę i nosiłam z godzinę, a drugą godzinę huśtałam na kolanach, bo chusta też się przestała podobać. Wszystko dziś na nie. Nawet kąpiel była zła. Oby to szybko minęło!

Wysłany: 2 lutego 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu rzadko z nią wychodze bo szalejącej huragany na wyspach a jak nie szalejącej to jest 12 stopni. Smaruje jej twarz maścią na bazie parafiny, dostała ją w aptece na sucha skórę. Ale już chyba wiem od czego. Olej kokosowy. Na kolanie też jej się zrobiło. Jutro jak mi się uda to zrobię zdjecie jak to wygląda. Martwie się...

3i496iye8v37prd8.png

Wysłany: 2 lutego 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co prawda twarzy jej nie smaruje niczym po za tym kremem i to tylko na spacer lub jeśli coś się dzieje na buzce.

3i496iye8v37prd8.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu,haha,dobre;D
    Frogi, oby i u nas i u ciebie bylo to:) u nas tez poranki calkiem znośne,wieczory najgorsze. Ktos zna pogodę kiedy to minie?
    Wiedzma, obyś znalazła od czego to te wypieki. Myślisz,ze to jakos Hanie boli?
    Ja tam nigdy Heli buzi nie smaruje, nawet jak mrozy byly. Jakos dziwnie mi by bylo nakladac cos na ta mala buźkę,balabym sie ze jej pory pozatykam jakas wazelina czy czymś :P odpukać nic jest nie jest:)

Madu,Onka,super,ze jesteście, niezłe wsparcie w was mamy:) BRAWO!!!

madu, Little Frog lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ją na początku nie pamiętała o tym, żeby smarowac i nic się nie działo.

3i496iye8v37prd8.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu, tocja miqlam yakckiedys zcpierwsza corka, prowadzałam ja na zajeciacadaptacyjne do przedszkola i raz jedna mama w moim wieku do mnie, oj jakie to mile, zecsiostra tak się siostrą opiekuję. ;)Miałam wówczas 29 lat :D

Co do bondolino, to warto- pozniej sprzedacie za 3/4 ceny

madu lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Wczoraj byliśmy się zapisać do kardiologa, przy okazji odwiedzając wszystkie okoliczne ciotki ;) Jak wróciłam miałam do przeczytania ze 3 strony! jak za dawnych, ciązowych czasów!! jak miło!!

agaton, BATTINKA lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Ela84 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie mamy tez jestem październikową mamą, moja córa urodziła się 22 października nie udzielałam się do tej pory ale czytam forum od samego początku ciąży. mam pytanie odnośnie kupki mojego szkraba a dokładnie jej braku. Karmię małą moim mlekiem ale z butelki jest go niewiele więc dokarmiam w nocy czasem 120ml a czasem 2x120ml mlekiem bebiko, nie wiem czy od mleka czy taka natura mojej Wiktori, że robi kupki raz na tydzień. Dodam że nie ma problemów z brzuszkiem nie pręży się, nie stęka, a jak już zrobi tą kupke to taka wodnistą koloru musztardy więc chyba prawidłową. proszę może mi coś poradzicie bo jak dla mnie wypróżnienia raz na tydzień zwłaszcza przy dokarmianiu proszkiem to mało

dxomanliinbxhu6i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mija Hela na kp i robi tak raz na 5 dni kupę. Tez się nie pręży przy tym, po prostu fajda haha, ja nic z tym nie robię, kiedys bylo 10 dziennie, teraz 1 na 5 dni. Przyjmuje to za oznakę rozwijającego się i kształtujacego układu pokarmowego:)

Co do bondolino to ja zamowilam u szwagierki podobne, ciutke tańsze ale też dla niemowlaków które nie siedzą, do 15 kg, zaraz napisze jak się nazywa. Moja szwagierka przetestowała wiele nosidel, tez bondokino, i jakos to jej najbardziej odpowiadało wiec jej zaufałam:) jej koleżanka jest położna i doradca chustiwym i nosidlowym i ma wiele rodzajów:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 15:45

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 3035 3036 3037 3038 3039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ