Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej Dziewczynki
jak fajnie że stale nas przybywa
witajcie Mamusie
U nas chyba wychodzą ząbki , mały marudny i ma ok 37,7-37,9 .
Już działam lekami na gorączkę i chyba na dole mu idą bo takie bielsze te dziąsełka ma. Muszę mu pomacać jak wstanie (bo teraz śpi na szczęście), ale nie mam doświadczenia więc nie wiem co powinnam czuć pod palcami .
Mam nadzieję że sprawnie pójdzie z tymi ząbkami.
Paulla - u Ciebie chyba już od dłuższego czasu się przebijają, robisz coś jeszcze żeby maluszkowi pomóc? -
Ola jakoś dawaliśmy radę samym masowaniem albo masaż z odrobinką Dentibaby. Pare sni temu zaczął przez sen płakać i piąstki wkładać wtedy vibucol dostał polowe czopka. I tak dwa czopki zuzylam. Dopóki masaż pomaga to nic nie robię więcej. Noszę,lulam,daje cyca kiedy chce,bo niestety smoczka nie chce...brodawki mega pogryzione. Jednak ja nigdy nie widzialam jak wygladaja dziąsełka przy zabkowaniu więc czekam kiedy wyjdą. W sumie to jak by było znowu źle to zmierze temp i podam przeciwbólowy czopek. Rzadkie kupki mamy nie często ale właśnie są.
Wiecie co, może i mam wymagające dziecko ale kocham jee bardzo mocno rano dziś budzi mnie z uśmiechem leżąc obok czasami aż płacze bo wiem,że niedługo dorosnie i może taki slodziak nie będzie tylko nicpoń hihi -
W sumie od wiatru być może, w ogóle na zmiany pogod, a dzis w tv słyszałam ze cisnienie leci w dół wiec cos moze u Helenki z tego.
Wiedźma a smarujesz jej na spacery, może jej sie od zmiany temperatury porobiło?
W ogóle dzis byłam w przychodni, juz wychodzę siedzi jakas baba kolo drzwi patrzy na mnie na wózek na mnie kreci głowa z dezaprobata i mówi " dziecko ma dziecko" tonem 'co sie z tą mlodzieżą dzieje'
Myślałam że padne. ćisnienie mi skoczyło ale nic nie pwiedziałam, a potem sobie pomyślałam że to nawet miłe21.10.2015 Leon -
O to mam nadzieję, że te wiatry są także przyczyną kiepskiego nastroju Kai. Takiego humoru to jeszcze nie miała. Jeszcze gorzej niż wczoraj. Rano trochę się pobawiła, później sen, szarpanie z cyckiem, a później to już ręce. Zawinęłam w chustę i nosiłam z godzinę, a drugą godzinę huśtałam na kolanach, bo chusta też się przestała podobać. Wszystko dziś na nie. Nawet kąpiel była zła. Oby to szybko minęło!
-
Madu rzadko z nią wychodze bo szalejącej huragany na wyspach a jak nie szalejącej to jest 12 stopni. Smaruje jej twarz maścią na bazie parafiny, dostała ją w aptece na sucha skórę. Ale już chyba wiem od czego. Olej kokosowy. Na kolanie też jej się zrobiło. Jutro jak mi się uda to zrobię zdjecie jak to wygląda. Martwie się...Robimy drugiego Dziedzica
-
Madu,haha,dobre;D
Frogi, oby i u nas i u ciebie bylo to:) u nas tez poranki calkiem znośne,wieczory najgorsze. Ktos zna pogodę kiedy to minie?
Wiedzma, obyś znalazła od czego to te wypieki. Myślisz,ze to jakos Hanie boli?
Ja tam nigdy Heli buzi nie smaruje, nawet jak mrozy byly. Jakos dziwnie mi by bylo nakladac cos na ta mala buźkę,balabym sie ze jej pory pozatykam jakas wazelina czy czymś odpukać nic jest nie jest:)
Madu,Onka,super,ze jesteście, niezłe wsparcie w was mamy:) BRAWO!!!madu, Little Frog lubią tę wiadomość
-
Madu, tocja miqlam yakckiedys zcpierwsza corka, prowadzałam ja na zajeciacadaptacyjne do przedszkola i raz jedna mama w moim wieku do mnie, oj jakie to mile, zecsiostra tak się siostrą opiekuję. ;)Miałam wówczas 29 lat
Co do bondolino, to warto- pozniej sprzedacie za 3/4 cenymadu lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny!
Wczoraj byliśmy się zapisać do kardiologa, przy okazji odwiedzając wszystkie okoliczne ciotki Jak wróciłam miałam do przeczytania ze 3 strony! jak za dawnych, ciązowych czasów!! jak miło!!agaton, BATTINKA lubią tę wiadomość
[/url]
[/url] -
witam wszystkie mamy tez jestem październikową mamą, moja córa urodziła się 22 października nie udzielałam się do tej pory ale czytam forum od samego początku ciąży. mam pytanie odnośnie kupki mojego szkraba a dokładnie jej braku. Karmię małą moim mlekiem ale z butelki jest go niewiele więc dokarmiam w nocy czasem 120ml a czasem 2x120ml mlekiem bebiko, nie wiem czy od mleka czy taka natura mojej Wiktori, że robi kupki raz na tydzień. Dodam że nie ma problemów z brzuszkiem nie pręży się, nie stęka, a jak już zrobi tą kupke to taka wodnistą koloru musztardy więc chyba prawidłową. proszę może mi coś poradzicie bo jak dla mnie wypróżnienia raz na tydzień zwłaszcza przy dokarmianiu proszkiem to mało
-
Mija Hela na kp i robi tak raz na 5 dni kupę. Tez się nie pręży przy tym, po prostu fajda haha, ja nic z tym nie robię, kiedys bylo 10 dziennie, teraz 1 na 5 dni. Przyjmuje to za oznakę rozwijającego się i kształtujacego układu pokarmowego:)
Co do bondolino to ja zamowilam u szwagierki podobne, ciutke tańsze ale też dla niemowlaków które nie siedzą, do 15 kg, zaraz napisze jak się nazywa. Moja szwagierka przetestowała wiele nosidel, tez bondokino, i jakos to jej najbardziej odpowiadało wiec jej zaufałam:) jej koleżanka jest położna i doradca chustiwym i nosidlowym i ma wiele rodzajów:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 15:45