Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamusie, nie mam czasu Was nadrobić Wojtek od 3 dni ma wysoką temperaturę, zwłaszcza wieczorami i w nocy i nie wiemy, co mu jest... Pcha rączki do buzi i strasznie się ślini więc podejrzewamy ząbkowanie. Badanie moczu i posiew wyszło nie za dobre więc pediatra i nefrolog podejrzewają zakażenie układu moczowego.... Musimy powtórzyć jutro badanie, bo kazali nam w laboratorium pobrać do woreczka i wyniki mogą być niewiarygodne. Podobno panuje u nas też 3-dniówka objawiająca się wysoką gorączką...
czy wasze maluszki też coś takiego przechodziły?
Ps. Dzisiaj pediatra zdecydował się zapisać nam Natramigen Lgg, bo wyniki z krwi wskazują na alergię. -
Maluda jeżeli nie ma kataru ani kaszlu tylko temperaturę to może być trzydniow ka. Moja strsza córcia miała w wieku 9 miesięcy. I faktycznie 3 doby temperatura która powracała po lekach przeciwgoraczkowych 4dnia przeszła i następnego dnia wysypka ale niestety dopóki nie pojawi się wysypka nie wiadomo co dziecku jest. Współczuję ci. A ja też wkurzona bo wybrałam się w sobotę do teściowej a tam dwoje dzieci jest w tym jeden przedszkolak. Mieli być zdrowi oczywiście na miejscu okazało się ze boje kichaja kaszls i maja katar i co od poniedziałku moje dzieciaki tez za katarzone....
-
Maluda, może rzeczywiście wystarczy jeszcze raz pobrać i będzie ok? Ja pobieralam do pojemnika, zeszlo mi 2 godz zeby bylo 25 ml, a tu mi w lab mówią ze wystarczy 5 ml. Powodzenia i trzymam kciuki za zdrówko Wojtusia
A temperatura może rzeczywiście na ząbki?
Nam dicoflor na częstsze kupki nie pomógł, wręcz przeciwnie, ale chyba różnie dzieci reagują.
Nie wiem co jeszcze miałam pisać, jestem strasznie śpiąca. Mam nadzieję ze mi mała da dzis pospać :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 21:53
-
A ja polecę Floractin jest o wiele tańszy od Dicofloru
Onka pisałam na Fb odnośnie tego wymazu. To napisze i tu. Ja bym zrobiła jeszcze raz. Pobierz sama ten wymaz. To jest proste. Kup ten patyk w aptece i z rana jak maluszek wstanie zagarnij tą ropke następnie wsadź ja z powrotem i zawieź. O tak sie to robi.
Ciężko z tą ropą powiedzieć czy to zwiastuje bakterię czy kanaliki.
Moja młodsza miala gronkowca dostala antybiotyk i przeszlo(ale zanim przeszlo i zrobiliśmy wymaz to pediatra faszerowal antyb
) z kolei starsza miala zatkane kanaliki plus bakterie -bakterie ropy błękitnej. Ciul wie co to za ustrojstwo. Ja niewiem skąd to się w ogóle bierze
Maluda życzę zdrówka dla Wojtusia że też się musiało cos przypałętać....może to faktycznie ząbki albo trzydniówka? Daj znać kochana jak wyniki? Ale kurczę dlaczego mocz nie wyszedł dobry? Może jakas bakteria? Ech...bidulek umęczy sie no!onka lubi tę wiadomość
-
Ela84 wrote:witam wszystkie mamy tez jestem październikową mamą, moja córa urodziła się 22 października nie udzielałam się do tej pory ale czytam forum od samego początku ciąży. mam pytanie odnośnie kupki mojego szkraba a dokładnie jej braku. Karmię małą moim mlekiem ale z butelki jest go niewiele więc dokarmiam w nocy czasem 120ml a czasem 2x120ml mlekiem bebiko, nie wiem czy od mleka czy taka natura mojej Wiktori, że robi kupki raz na tydzień. Dodam że nie ma problemów z brzuszkiem nie pręży się, nie stęka, a jak już zrobi tą kupke to taka wodnistą koloru musztardy więc chyba prawidłową. proszę może mi coś poradzicie bo jak dla mnie wypróżnienia raz na tydzień zwłaszcza przy dokarmianiu proszkiem to mało
Ela jesli karmisz piersią to mysle ze nie masz co się martwić. Tym bardziej że piszesz ze mala się nie pręży i nie.cierpi z tego powodu.
Może taka jej uroda? Jak chcesz to może ten probiotyk włącz co dziewczyny ci pisaly -
Weszłam na forum pierwszy raz od dawna i prawie niechcacy się wbilam na pazdziernikowki 2016! Niezle ale właśnie mi się przypomniało ze 2.02.15 zrobiłam test i juz wiedziałam że będę październikową mama
WiedźmaMaKota, lojkalojka, agaton, PauLLa, Little Frog, stokrotka25 lubią tę wiadomość
-
Witam, widzę, że dołączają do Was dziewczyny z listopadowego wątku, więc i ja postanowiłam się ujawnić. Podczytuję Was od dawna, ale jakoś wygodniej było mi pozostać w ukryciu. 8.11.2015 zostałam mamą drugi raz. Mam dwie córki, starsza Zuzia skończyła 27.01 osiem lat. Mała to Hania.
WiedźmaMaKota, lojkalojka, madu, agaton, PauLLa, BATTINKA, Blondik, ola.321 lubią tę wiadomość
-
paulinkas wrote:Witam, widzę, że dołączają do Was dziewczyny z listopadowego wątku, więc i ja postanowiłam się ujawnić. Podczytuję Was od dawna, ale jakoś wygodniej było mi pozostać w ukryciu. 8.11.2015 zostałam mamą drugi raz. Mam dwie córki, starsza Zuzia skończyła 27.01 osiem lat. Mała to Hania.
Witaj u nas.
Jejku jak miło, że cały czas dołączają do nas nowe mamusieRobimy drugiego Dziedzica
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję Wam za wsparcie. Właśnie nie ma nic poza gorączką, ani kaszlu, ani kataru, nic... w moczu wyszły bakterie, ale podejrzewam, że to nasza wina, bo ciężko było pobrać ten mocz... Wojtek jest wyjątkiem od reguły i żadne metody na szybkie pobranie moczu na niego nie działają... zaraz walczymy dalej z akcją łapanie moczu, już nie mam czasami siły na to wszystko... w chwili wolnej napiszę Wam jak po wizycie u nefrologa.
Jeszcze zastanawiam się czy ta gorączka może nie być efektem przegrzania? na weekend byliśmy u mojej babci i ona ma tam jeszcze piec na węgiel i jak dorzuciła do pieca to było strasznie gorąco, nawet nie wiem ile stopni, ale była niezła sauna mały tylko w body siedział... i ta gorączka pojawiła się w niedzielę jakoś po akcji z bolącym brzuszkiem i piecem... zła jestem, że tam nocowaliśmy, ale musiałam pozałatwiać parę spraw i nie było wyjścia...
Edit: CRP z krwi wyszło na dolnej granicy normy więc to chyba nie żadna infekcja bakteryjna, stan zapalny itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 05:43
-
Widze ,ze forum maswoje chwile ciszy i chwile duzej aktywnosci
To znak , ze przetrwamy
Witam nowe mamusie !
maluda zdrowka dla Wojtusia ! Mam nadziej , ze goraczka minela i byl to jednorazowy incydent .
Moj Leon tez na poczatku mial nawroty ropiejacego oczka , ale po wdrozeniu kropli i masazu w kaciku oka juz sie uwolnilismy od tej dolegliwosci .
A co u mnie Bez zmian -syn moj strasznie kiepsko sypia w nocy.Steka , napina sie i jeczy i do tego bardzoszybko rusza raczkami i nozkami . Ostatnio wprowadzilam mu pewien lek ( co prawda on na kolki i wzdecie) ale pomaga tez w wyproznianiu . I niestety moj syn nabawil sie nadprodukcji gazow i wczoraj zrobil 5 kup .Do tego codziennie o 4 rano nie chce spac tylko gada przez godzine .
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Maluda kciuki za Wojtusia, myśle że to raczej nie od przegrzania, ale może faktycznie ząbki albo trzydniówka. Oby szybko minęło!
Lojka, szkoda ze nie podziałało...kurcze nie wiem. U nas przeszło to stękanie. Pociesze Cię jednak ż etez nie spimy, bo z kolei mój trze sie po twarzy pół nocy i to go wybudza. Kupę też robi, ale mniej niespokojnie niz dawniej, a bobotic juz jakiś czas temu odstawiłam. chyba kupie otulacz, bo jak mozna spać tak niespokojnie?!
Rok temu 4 lutego Leonek dał znac o sobie słabą kreską na teście, a teraz lezy w naszym łożku i guga
Aaa no i tez witam nowe mamy:)WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Nieźle Lojka. U nas też ciężkie nocki. W ogóle to podejrzewam ząbkowanie. Wczoraj pil dnia przepłakał, pomagało tylko jak posmarowalam Dentinoxem.
wczoraj dalam mu do polizania marchewkę i brokuła chyba mu smakowało. Jak zabrała zaczął płakać, ZS chce jeszcze, więc posmarowalam smoczka marchewką
My wciąż walczymy z oczkami. Ropy u nas mnóstwo! Po nocy ma zaklejone oczka, ta ropą już twarda...ciężko mu domyc oczko. Bardzo się przy tym denerwuje. A w ciągu dnia te jest dużo. Jak masuje kabaliki go wypływa ropą, więc ją "wyciskam" z kanalika... Czasem zajmuje pół oka...[/url]
[/url] -
Maluda, u nas pewnego dnia nie wiem skąd pojawiła się gorączka, potrwała popołudnie o zniknęła. Może i u Was to 3-dniowka, tak jak Madu pisze. Slemy z Ignaśkiem uzdrawiające wiruski :***
Kurcze, pamiętam jak po tej różowej stronie czekało soe, aż te ciazowe wiruski w końcu zaatakują)[/url]
[/url] -
Hej,jaki tu ruch,jak milo:)
Super dziewczyny,ze się ujawniacie i dolaczacie do nas:)
Biedne te dzieciaczki wasze z ta ropa... Ale nie pomogę, bo nie znam sie na tym.
Maluda,dla Wojtusia dużo zdrowka, oby się udalo siuśki zebrac.
Ja wczoraj z racji tego,ze Hela miała lepszy humor, próbowałam ja zachustowac, ale tak się zaczęła drzec i prężyć znowu,ze nie dala mi poćwiczyć. Niedługo zapomnę jak sie to robi mam nadzieje,ze będziemy miec niedługo to nosidelko, bo nie wiem czy się ja w końcu uda kiedys zamotac. Boje się ze juz się będzie ta chusta z płaczem kojarzyć...
-
Kurcze a 3-dniówka to nie łapie dzieciaczki od pół roku wzwyż ?? Przy pierwszej ciąży takie coś czytałam...
Ale mniejsza o to
Maluda kurcze zdrówka dla Twojego Wojtusia :* a siuski próbowałaś łapać po karmieniu i przekładając chłodną chusteczkę nawilżającą??? Ja czasem jak przebieram to zostawiam Malego chwilkę na golaska bo lubi ten luzzzzz hehe
Witam nowe mamy :*
Jacusianka ja tak dałam jabłko i marchewkę. Adi płakał jak zabrałam hihi a ze słoiczka na próbę nawet nie chciał...hmmmm planuje podać odrobinę kaszki i zobaczyć czy będzie jeść. Czy nie uczulo i wgl.
Aaaaa dziewczyny mój R zrobił coś wspaniałego! Kupił większe łóżko aktualne ma 120*200 i we trójkę jest strasznie...do 11dni się czeka,więc dwa tygodnie jeszcze...
Poza tym Adi wczoraj w nocy obudził sie tylko dwa razy a dzisiaj znowu co godzine. Czyli czopek nie działał. Po prostu spał lepiej. Wczoraj musieliśmy kąpać go już o 19:30 a nie jak zawsze o 20:00. Płakał,marudził
Jeść nawet nie chciał. W wanience szalał,świrusek obracał się na plecki z brzuszka,jak go R trzymał. Oczywiście znowu akcja nos w pianę i ryk bo się dusił. Za każdym razem reagujemy szybko ale też boję się czy się wody nie wystraszy. Ale co tam dla niego chwila grozy. Znowu cieszy się jak patrzy na wodę hihi aaaa wczoraj R wlał za zimną wodę i ledwo włożyłam go na fotelik a tu ryk. W cieplejszej szalał i znowu pół łazienki zalane
Co do ząbkowania...u nas nadal wszystko opuchnięte,ale odkąd smaruje i masuje dziąsełka jest lepiej. Nie pcha pięści do buzi przez sen.
Hmmm się rozpisałam ale Adi śpi to korzystam hihivillemo_gbm lubi tę wiadomość
-
Paulla, wy kąpiecie młodego w wanience? On przeciez taki duży helena to się już nie mieści... moze mamy mniejszą? Ostatnio była kapiel w wannie i nawet jej nie trzymalismy tylko sobie leżała i ja polewaliśmy hehe
Czytam sobie tu i na fb o tym, że dużo mam podaje już słoiczki, kaszki i się zastanawiam, bo u nas w szpitalu jest zalecenie kp/mm do 6 m-ca wyłącznie, a potem dopiero rozszerzanie diety. Ja to nawet nie myślę jeszcze o tym, żeby coś innego Helenie dawać niż cyca. Zresztą to jest takie wygodne i tanie, że oby jak najdłużej jadła mleczko A jak reszta mam się na to zapatruje? czy tylko ja jestem jakaś dziwna?
Jacusianka, ja też daję Heli do powąchania jedzenie, ostatnio pomarańczę Ona sie tak gapi jak ktoś je, jakby sama chciała Mąż to jej kiełbasę daje do powąchania haha