X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam z tą córką....źle doczytałam.

No u moich teściów tez nie będzie łatwo...na samą myśl szlag mnie trafia. Tak jak oni rozpieszczają dzieciaki to chyba nikt nie umie! Chore to dla mnie i tyle. Niby dziadkowie do rozpieszczania są ale i tak wydaje mi się że wszystko ma swoje granice! :/

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko nie gniewam się :* to już raczej jest rozpuszczanie , z rozpieszczaniem to nie ma wiele wspólnego.. przynajmniej z moimi tesciami. Ale za to wiemy jakimi tesciowymi mamy nie być :p chociaż taka nauka z tego wszystkiego :D

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam się Was poradzić. Ostatnio rozmawiałyście o nosidełkach i ja też zastanawiam się nad kupnem. W chwili obecnej nie stać mnie na bondolino ani tule ale znalazłam coś takiego. Co o tym myślicie?
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d323d7f3895a.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/479f0aa8d8e1.jpg
    http://allegro.pl/nosidelko-miekkie-mei-tai-chusta-nowe-wzory-i5946829876.html
    http://allegro.pl/mei-tai-chusta-nosidelko-blossom-3-w-1-i5960352672.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 19:11

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi ja to się nie znam,ale nie jest to wg mnie wisiadlo, ale dziecko siedzi sobie na tej samej zasadzie co w chuście:) ja mam ogólnie taka opinie,ze o ile nie będziesz mowila dziecka po kilka godzin dziennie,to nawet jakby nie bylo super ergonomiczne to nic dziecku nie będzie. Za naszych czasów sie spalo na jakichś ruskich tapczanikach, dzieci spaly na poduszkach a jakos nic nam nie jest. W Afryce dzieci noszą na pomocą kawałka materiału,nie znowu jakichś tkanych chustach za 150 zl i u nich zdrowsi ludzie niż w Europie;) za 20 lat sie okaże ze są najnowsze badania,ze bondolino jest nieergonomiczne ;P ale to moja opinia co do wszystkich nowoczesnych wynalazków ;)

WiedźmaMaKota, madu, mała.mi, lojkalojka, Blondik, stokrotka25, ola.321 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda i racja Agaton ! Wszyscy moi kuzyni sztuk 7 bylu noszeni w wisiadlach i zdrowi są jak ta lala. Wiadomo że każdy chce dla swojego dziecka jak najlepiej, najlepiej teraz jest jak nóżki są w zabke i to nosidlo mała mi spełnia to kryterium poza tym jest ladniutkie:) myślę że nie ma się nad czym zastanawiać:)

21.10.2015 Leon <3
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wisiaflo i używam go ale tylko jak IDE do rodziców, którzy mieszkają w bloku obok. Wydaje mi sie, że bezpieczniej dla małej niż na rekach a i tak trzymam jej nogi, żeby miała na zabke :)

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o chustach ,nosidelkach ,ze i ja zapragnelam i chyba kupie jakac chuste. U nas popularne sa chusty firmy babylonia . Czy macie jakies doswiadczenia z ta marka i ich produktami ?

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka,ja się nie znam na chustach,ja mam chustę azimi z allegro,to jest kawal bawelny po prostu i jest ok,gdyby sie hela tak nie prezyla;)
    W ogóle dopiero zasnęła kruszyna. Po kąpieli jej się nie chcialo spac,jak sie okazało dlatego,ze szla kupa:P i o 22 pofajdala sie ,nieseyy maz juz spal, na mnie spadl ten przykry obowiązek,a kupa nie byle jaka bo z 4-5 dni;)
    Powiem wam,ze mam teraz tescowe pieluchy i podolaly:) jestem z nich bardzo zadowolona:) nawet pampersy nie dawaly rade przy takim odstrzale;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 22:59

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam,ze mnie zrypiecie za ta opinie o nosidelkach itp,a tu taka aprobata,hehe :)
    Ja jeszcze co do noszenia przez innych to ja chetnie Hele oddaje w obce ręce, rzadko jest okazja,wiec korzystam:) jak byliśmy na weekendzie to pani Krysia co nam obiady gotowala chciała Hele na ręce i my sobie spokojnie zjedliśmy,a Hela usnela w ramionach pani Krysi:) ja to nie mam z tym problemu,oczywiście bez wyrywania i jak dziecko się krzywi czy placze to tez co innego:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • paulinkas Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy używała któraś z was pieluszek z Superpharm? My do tej pory cały czas na pampersach, ale szukam jakiś tańszych alternatyw. Do biedronkowych mam uraz po starszej córce, kupiłam jedno opakowanie i tyłek musiałam jej długo po tym leczyć.

tb73krhmdk3lik3m.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie a ja się miałam pytać czy ktoś miał /ma do czynienia z Pampersami z Biedry??
    Dzis spotkałam kumpelkę i zaczęła kupować dla malej pampersy z Biedry...i jest zadowolona (mala ma juz 2lata).
    Sama mam na nie chęć... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 23:26

3i49tgf6plfmlliy.png
  • paulinkas Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja z tymi biedronkowymi nie chcę ryzykować, niby używałam ich jakieś siedem lat temu, może przez ten czas się zmieniły, ale uraz pozostał...Pamiętam, że wyrzuciłam prawie całe opakowanie. A bratowa bardzo zachwalała te z superpharm i chyba się na nie skuszę, bo kosztują połowę mniej niż oryginalne pampersy

tb73krhmdk3lik3m.png
  • paulinkas Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje pierwsze zdjęcie na forum, mam nadzieję, że widoczne

sq1pc2.jpg

Little Frog lubi tę wiadomość

tb73krhmdk3lik3m.png
  • paulinkas Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podejście nr 2

2vxheeh.jpg

agaton, Little Frog, lojkalojka, madu, Maximmum, BATTINKA, onka, paula1, WiedźmaMaKota, villemo_gbm, stokrotka25, ola.321, Natka88, PauLLa, agania lubią tę wiadomość

tb73krhmdk3lik3m.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używamy biedronkowych na zmianę z pampersami zielonymi i coraz bardziej lubię w biedronkowe. Trójki których teraz używamy są większe od pampersow, dobrze
    Trzymają po całej nocy nie są tak ciężkie jak pampersy.poza tym nie maja tego zapachu trochę chemicznego co pampersy. Ogólnie lubię. A myśmy jeszcze ani jednej paczki nie kupili od początku pieluch bo zawsze jak ktoś przychodzi to przynosi ;)
    Paulinkas śliczna malutka :)
    Lojka nie znam tej firmy a trochę czytam bo marzy mi się spróbować też w chuście ponosici poluje na coś fajnego :)

21.10.2015 Leon <3
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem wierna tylko pampersom ,ale kupilam tez paczke pieluch z lidla . Zawsze zakladam malemu rano , bo wiem ze zaraz zrobi kupe . Nie sa rewelacyjne , ale przez 10 min nic malemu sie nie stanie .

My jutro pierwszy raz wybieramy sie do tesciowej 150 km . Pewnie maly przespi cala trase :) Ciesze sie bo tesciowa ma wanne i jestem ciekawa reakcji malego na wiesza ilosc wody .

agaton ja jestem tego samego zdania jesli chodzi o nosidelka czy wisiadla . Ja z pierwsza corka mialam wisiadlo (zreszta mam je do teraz) i uzywalam go moze ze trzy razy . Leon tez raz byl w nim noszony jak szlam do sklepu . Ale zakochalam sie w chustach i mam nadzieje , ze sie sprawdzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 08:03

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czasami zastanawiam się czy nie przesadzam z tym wszystkim poszukując jak najlepszych rozwiązań. Nie chcę popadać ze skrajności w skrajność. Nosidło wolałabym już takie pewniejsze, bo skoro mój mąż planuje góry. A teraz dodatkowo doszedł ten wyjazd i tak sobie myślę, że szkoda mi się męczyć z wózkiem w samolocie, później bagaże i jeszcze by się okazało, że ciężko by było nam się spakować. A jak będę w Polsce to sporo znajomych mam i to też udogodnienie, żeby np autobusem podjechać. Czy nawet do teściów podskoczyć (25 min spacerkiem) A jakiś tam średniowieczny wózek od bratowej mam, więc jakby coś, to mogę przed dom na wietrzenie wyjechać :)

Też już nie mogę się doczekać kąpieli w wannie :D Moja mama ma, więc będę korzystać :D Chociaż kumpela mi opowiadała jak to jej synek zrobił niespodziankę dwa razy do wanny i w końcu jej wody zabrakło i sama musiała się wykąpać już w chłodniejszej :D

My z kolei zaliczyłyśmy wczoraj wspólny prysznic. Miałam pewne obawy, ale powolutku dałyśmy radę :)

Co do pampersów, to my właśnie na tych pampersa głównie jedziemy. Też kupiliśmy raz lidlowe, ale kompletnie nie jestem z nich zadowolona. Taka ta pupa jakby mokra była. Teraz jak zjeżdżamy, to chcę sobie zrobić zamówienie w rossmannie i zastanawiam się nad tymi babydream, bo też widziałam na necie dość przychylne opinie. No i o biedronkowych też właśnie słyszałam bardzo dobre opinie.

• paula1 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy biedronkowych i ja jestem zadowolona, w nocy czasem zakładam z pampersa, ale jak nie miałam to biedronkowe tez dały radę.
    Wczoraj byliśmy na targach w Poznaniu, to Zuzia cała drogę przespala, ale spowrotem był płacz bo ciemno i musieliśmy zatrzymać się na chwilę i przysnela znowu i jakoś dojechaliśmy do domciu.
    A tak u nas wszystko ok. Zuzia rośnie, daje duzo radosci, ale czasem ma swoje gorsze dni. Niektóre noce cały czas by wisiala na cycu, co chwilę się budzi. Może dlatego że pierwszy ząbek jej idzie.
    Ostatnio czytałam Was na bieżąco ale za bardzo nie miałam kiedy pisać, bo niby mąż przyjechał po miesiącu do domciu w sobotę rano, to wieczorem mój starszy trafił do szpitala bo mu się mocz zatrzymał i do środy z nim siedział. Także za wiele nie posiedzi bo w niedziele juz wyjezdza. Ale z drugiej strony dobrze ze był, bo mlody by musial sam w szpitalu być, bo ja z Zuzka. No i okazało się ze ma stulejke, a rok temu byliśmy u lekarza i nikt nas dalej nie pokierowal. I w szpitalu powiedzieli ze to juz późno bo zabiegi się robi 4- latkom, ale miał robiony w trybie natychmiastowym. Nacierpial się strasznie, takze trzeba tego pilnować od małego, mimo że niektórzy lekarze mówią ze nie trzeba tej skórki na siusiaczku odciągac. To w szpitalu powiedzieli, ze delikatnie trzeba wymywac bo tam się bakterie gromadzą.
    Kurcze tak szybko te nasze dzieciaczki rosną ze szok. Dopiero się urodziły a tu już prawie 5 m-cy za nimi. Zaraz zaczną raczkowac, chodzić - za szybko to trochę mija :-)
    Pozdrawiamy wszystkie Mamusie i ich dzieciaczki :-)

villemo_gbm lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    No właśnie a ja się miałam pytać czy ktoś miał /ma do czynienia z Pampersami z Biedry??
    Dzis spotkałam kumpelkę i zaczęła kupować dla malej pampersy z Biedry...i jest zadowolona (mala ma juz 2lata).
    Sama mam na nie chęć... :/

Ja używam cały czas pieluszek Dada z biedronki i dla mnie super, z pupą Małej nic się nie dzieje, ja je polecam.

event.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my używamy Dada z biedronki od 2 tyg życia. zero problemów z pupcią. Sa bardzo fajne :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 3039 3040 3041 3042 3043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ