X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda tak jak myślałam to ta paskudna bakteria....ale po antybiotykach będzie dobrze!
    Szkoda ze bidulek tyle musial.się nacierpieć z tymi igłami :(
    Dzielny chłopczyk. :*
    Trzymajcie się!

3i49tgf6plfmlliy.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda to dobrze , ze Wojtus mimo choroby jest pogodny :)
    Ale ile on w tym swoim krotkim zyciu juz sie nameczyl .
    Caluski od e-cioci i kolegi Leonka :)

Dziewczyny a czy ktos mam kontakt z zajsonek ? Pamietacie jak robilismy zdjecia w ciazy i Paulina miala zmontowac grupowe zdjecie . Ciekawa jestem czy tozrobila ? :/

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Maluda - trzymajcie się tam dzielnie :*, teraz jak już wiedzą co się dzieje to będzie tylko lepiej :)

agaton - haha no nieźle z tym becikowym :), to można tak chodzić w koło do nich i albo się uda albo nie :)

Dziewczyny czy Wasze dzieci zajmują się same sobą??
    Ja mam wrażenie że Leoś coś nie bardzo lubi się sam bawić i szybko marudzi :/.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to zalezy od dnia . Wczoraj marudzil,wiec i bawic sie sam nie chcial .Dzisiaj praktycznie pol dnia spedzil w kojcu gryzac wszystkie zabawki .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nad tak jak u lojki - zależy od dnia. Ale mój musi mnie mieć w zasiegu wzroku nawet jeśli się bawi sam.zresztą i tak musze przy nim siedzieć bo zaraz mi się na brzuch przewraca i robi samolot ;)

• maluda Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam za wsparcie i caluski. Szkoda mi go bo taki mały a ciągle mu musza igly wbijac. Jak zrobiliśmy badanie w przychodni w czwartek to nawet nie zaplakal marszczyl tylko brwi i byl strasznie powazny. Ale był z niego dumna. Tu w szpitalu wbijaja się hurtowo takim maluchom i nie przejmują się że po 6 razy próbują. U nas ciężką noc bo do tego akcja ząbkowanie ciąg dalszy i co chwila nas budza po cos. Jedyny plus że nikt nie marudzi że mały śpi że mną na rozkładanej kanapie a nie w lozeczku.

relganli4wkmj4ii.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki za Wojtusia.

Moja gwiazdeczka przespała od 20 do 9 rano z dwoma pobudkami normalnie złote dziecko.

http://allegro.pl/wozek-spacerowy-corsa-standard-i5947737370.html

co o tym wózku myślcie? Mam małe autko i własnie dlatego chcę kupić taki wózek.

event.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda trzymajcie się i kciuki za Wojtusia, zeby szybko wrócił do zdrowia.

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo szczerze? Ja bym takiego wózka nie kupiła nawet mając Male auto :/ No ale wiadomo to ty decydujesz ;)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Villemo szczerze? Ja bym takiego wózka nie kupiła nawet mając Male auto :/ No ale wiadomo to ty decydujesz ;)

Dlaczego ???

event.png
  • sama radość Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo a ja ci powiem tylko tak ze taki wózek jak najbardziej tylko dla siedzącego juz dziecka. Ja tez miałam parasolkę dla starszej ale to jak miała już 2 latka. Ja rozumiem ze ktoś moze potrzebować małych i lekkich wózków. Jak ktoś mieszka w domu to nie myśli o wadze wózka. Ja mieszkam na 3 piętrze i czasem nie idę na spacer bo nie mam siły znieść wózka. I nie mam byle czego tylko normalna gondola ale z dzieckiem to już się robi 15kg. Tragarza nie zatrudniam. Także wózek spoko ale dla starsza ka ze względu na plecy po prostu

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda, niech Wojtus szybko wraca do zdrowia.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama radość wiesz ten wózek będzie jeździł ze mną autkiem bo mam małe, szukałam takiego który w miarę jest ok i ten wydaje się taki bo siedzenie rozkłada się do pozycji leżącej a chcę w tym roku jechać w góry i nad morze, na wakacje nasze Maluszki już powinny w miare dobrze siedzieć. Dlatego myślę o zakupie.

event.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda zdrówka dla Wojtusia :*

Mam pytanie do tych które używają chusty bo przymierzam się do zakupu. Jaka długość powinnam wybrać? Mam 162 cm wzrostu , 57kg (rozmiar M, jeśli to potrzebne) a mąż 174cm i około 75 kg (rozmiar L). Myślałam o 4,2m ale nie wiem cY nie bedZie za krótka..?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 17:58

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    villemo_gbm wrote:
    Dlaczego ???

No nie podoba mi się. Mi sie nigdy nie podobały takie malutkie niskie spacerówki. Niewiem może dlatego że należę do wyższych osób?
    :/

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • sama radość Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda zdrowia zdrowia i zdrowia. A jak leżysz teraz w szpitalu to coś ci mówią jak pielęgnować siusiaczka? Bo ja nadal nie wiem co z tym robic

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi na stronie little frog jest tabela z rozmiarami, wzrostem i rodzajem wiazania i na podstawie tego mozna ze spokojem wybrac odpowiedni rozmiar:)

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    villemo_gbm wrote:
    Sama radość wiesz ten wózek będzie jeździł ze mną autkiem bo mam małe, szukałam takiego który w miarę jest ok i ten wydaje się taki bo siedzenie rozkłada się do pozycji leżącej a chcę w tym roku jechać w góry i nad morze, na wakacje nasze Maluszki już powinny w miare dobrze siedzieć. Dlatego myślę o zakupie.

Kochana, ja wlasnie bylam w Zakopcu i wozek jechal po asfalcie nad Morskie Oko i to chyba jedyna droga gdzie zwykly wozek da rade, w kazdej dolince mloda by wytrzeslo na kamieniach, a co dopiero w spacerowce. Nad morzem, to tez taki wozeczek da rade tylko po promenadzie, po plazy nigdy w zyciu go nie uciagniesz.

Mi sie ten wozek nie podoba, ale ja wychodze z zalozenia, ze wole dolozyc kase i kupic np.maclarena, maja takze w ofercie mini wersje (znajomi kupowali jak lecieli na Kos). Wile jakas znana marke, przetestowana, niz no name. Tu chodzi o wygode ale i bezpieczenstwo naszych dzieci:)

W zadnym wypadku nie jest to atak na Ciebie!!! Takie mam tylko zdanie.

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama radość wrote:
    Maluda zdrowia zdrowia i zdrowia. A jak leżysz teraz w szpitalu to coś ci mówią jak pielęgnować siusiaczka? Bo ja nadal nie wiem co z tym robic
    Dziekuje. Nic nie mówią bo nie wnikają w pielęgnację dzieci. Ja też już nie dopytuje. Podaja leki i wychodzą.

relganli4wkmj4ii.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Natka :*

Villemo według mnie to za szybko na taką spacerowke. Nawet jeśli będzie już siedzieć. Szwagierka też kupiła coś takiego jak córka miała jakieś 9-10 mscy właśnie na wakacje i niby dlatego że wyrosła z tej co była do wózka 3w1. I potem jak oglądałam zdjęcia oMG :o niby siedziec umiała od dawna ale w tym wózku wyglądała jakby miała wypaść chociaż wzrostem była ponad siatka centylowa. I ani pałąk ani pasy nie pomagały. Meczyla się strasznie samym siedzeniem, a też się dało oczywiście rozłożyć na płasko do lezenia. Ale co z tego jak po prostu nie "dorosła" do takiego wózka. Ja bym się zastanowila nad tym..

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
‹‹ 3041 3042 3043 3044 3045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ