Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wredotka,ja to samo co do karmienia uważam,to takie cudowne miec zawsze przy sobie cieple mleczko:) jest jeden minus, trzeba zawsze z dzieckiem byc,nie można go nigdzie zostawić, ale to nic w porównaniu z ta niesamowita wygoda i oszczedniscia czasu i pieniędzy przy kp,ze ja tez nie chce z tego póki co zrezygnowac i do roku co najmniej chce karmić,tylko mysle o kolejnej ciąży za niecaly rok i nie wiem jak to z tym będzie. Zreszta ja zamierzam rozszerzać dietę metoda BLW,wiec pewnie karmić bede dlugo,ale przynajmniej wiem,ze bobas ma wszystkie witaminy,których potrzebuje:)
Natka88 lubi tę wiadomość
-
Na szczęście Laski tutaj u nas kultura i uwielbiam to forum:) mimo,ze mamy odmienne zdania,co jest naturalne,to sie wspieramy i nie oceniamy:)
Buziak dla was za to:* ;]Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 19:04
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
U mnie dziś też dzień śmiechu
leżałam z Kają na łóżku wieczorem i pytam czy już będzie jadła, a ta w śmiech
Zawsze to się cieszyła i piszczała, a od dziś już się śmieje
Strasznie szybko się dzieci zmieniają. A ja czasami chciałabym zatrzymać czas.agaton, villemo_gbm, onka lubią tę wiadomość
-
Żabo, ja tez bym chciała, one tak szybko rosną... Jedyne co można to cieszyć sie kazda chwila. Ja nawet jak Hela placze i trzeba ja nosić i nią telepać,to staram się cieszyć,ze ja mam na rękach i mogę przytulic i ze się u mnie uspokaja itp:)
Ale ten śmiech dzieci mnie rozwala:)Little Frog lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ile godzin w nocy spia Wasze dzieci? Jak wygladaja drzemki w dzien?
Bo ja zaczynam podziwiac moja core. W nocy spi od 20.30-6.15 (6.15 od zeszlego tygodnia, wczesniej byla to 7.20), a drzemek lacznie w dzien ma 2h i to przy dobrym wietrze jak jedziemy gdzies autem i w nim tez spi!
Skad ona bierze sily?
-
Natka88 wrote:Dziewczyny, ile godzin w nocy spia Wasze dzieci? Jak wygladaja drzemki w dzien?
Bo ja zaczynam podziwiac moja core. W nocy spi od 20.30-6.15 (6.15 od zeszlego tygodnia, wczesniej byla to 7.20), a drzemek lacznie w dzien ma 2h i to przy dobrym wietrze jak jedziemy gdzies autem i w nim tez spi!
Skad ona bierze sily?
Maly zasypia przed 20, spi do 7:30. Budzi sie raz,ok. 4-5 na jedzenie (maks. 15-20 min do ponownego zasniecia). W domu ma 3 drzemki, plus czuwanie na spacerze. Lacznie te drzemki trwaja 4-5h (od 9 do 10-11, od 13-15, od 17 do 18). -
Ja tam nie zauwazyłam żeby na fb jakies nieprzyjemnoci odchodziły
A to forum to w ogóle jest juz jakis ewenement w sieci- pełna kultura. Szanujmy to
Leon jak sie próbuje śmiac to od razu albo mu sie cofa albo dostaje czkawki, w ogóle jak cos wiecej chce pogugac to mu sie cofa. Dziś bede smęcić pediatrze o cos na refluks, bo się ten mój dziec spokojnie rozwijac nie może
Natka, u nas w dzien 3-4 drzemki po ok 40 min czasem dłużej, za to noce rózne ale raczej około 4 rzzy musze wstawać a to pomóc w kupie a to dać cycka. I szczerze mówiąc wolałabym zeby cały dzien nie spał ale żeby jak już zasnie o tej 20 , bo tak zwykle chodzi spać, to zeby spał do 6-7 a nie, ze obudzi sie o 22, 24, 3, 4, 5, 7 zwykle ostatnio...
21.10.2015 Leon -
Msrysia tez obudzi sie na jedzenie 1-2 razy, sporadycznie 3. Nie spi ciagiem do rana, nie mam tak dobrze:)
Boje sie, ze mloda zmierza w kierunku pt. 'Sen jest dla slabych', bo od miesiaca co tydzien skraca noc o pol godziny.
Na spacerach nie spi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 09:55
-
Natka, to faktycznie twarda sztuka z tej Twojej Marysi
Helenka śpi w nocy 12 godzin ze średnio jedną przerwą w nocy i jedną rano. A w dzień to mniej więcej jedna drzemka 2 h i ze dwie pół godziny/45 min:)
Madu, daj znac co Ci powiedział lekarz z tym refluksem. Bidny Leonek, nawet pośmiac się nie możeA jak tam jego skóra? Lepiej trochę?
Hela ma od przedwczoraj zaczerwienioną skórę na pipce. wygląda to niefajnie, ale nie wiem czy ją boli bo taka pogoda jestPrzemywam jej moim mlekiem i smaruję sudocremem i jest duzo lepiej, ale jeszcze nie całkiem dobrze.
-
Dziękuje za wsparcie. My właśnie po obchodzie. Badania krwi i moczu zaczynają się poprawiać. Dzisiaj po południu czeka nas jeszcze badanie USG. Na pewno zostajemy w szpitalu do niedzieli bo tyle mamy zalecone antybiotyku. Mam nadzieję że nic więcej nam się nie przeplata bo tu pełno dzieci chorych i przypadek świńskiej grypy... Modle się żeby szybko nas wypisani.
-
nick nieaktualnyMaluda, obyscie szybko wyszli !
Z tym fb to ja przyznaje się ze dyskutuje z niejaka Eliza S, której z reszta chyba nie było na forum. Cóż, tematy wychowania i pielęgnacji dziecka to chyba jedne z lepszych tematów do sporów
A u nas wysypa znów się sieje... mimo kremu z kortykosteroidem. Ale teraz to chyba już nie alergia. A do okulisty od kanalikow prywatnie zapisalismy się na za miesiąc
U nas spanie od 19 30 do 8 , z przerwa 2230 i ok 3.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 11:29
-
nick nieaktualny
-
WItajcie Dziewczyny:)
My po pierwszym weekendzie u dziadków (teściów). Nie obyło się oczywiście bez komentarzy: "czemu on ma gołe nóżki? trzeba go czymś przykryć! jak możecie go tak ściskać na noc?" Myślałam, że będzie mnie to mega wkurzać, a w sumie to bawiło mnie
i najlepszy tekst, z którego smiejemy się z mężem: "tak dużo pijesz tej wody, anatola się napij! Z czego będziesz miała pokarm?"Mąż na to: "na pewno nie z wody"(anatol to jakaś a'la inka, tylko "lepsza"
Miałam wiele obaw, ale mój wspaniały mąż stanał na wysokości zadania: ucinał wszelkie komentarze i...chronił moje cyce! zawsze tak delikatnie zrobił, ze mogłam zostać sama z Ignasiem i mogłam karmić bez stesu:) jak to mówi J..."one są tylko moje!
Co do spania to Ignaś spi 20-24-1, póżniej się budzi co 2-3 h na jedzenie. Dziś pobił swój rekord... budził się co 1,5 h. W ciągu dnia spi z 4 h... a ja marzę, żeby przespać ciagiem z 7 h...
Maluda, dawaj znać co u Was... mam nadzieję, że to dziecko ze świńską grypą jest w jakiejś izolatce? choć wiadomo...i tak ia tak jakieś ryzyko jest...ucałuj Wojtusia od nas :*
Ja też chwytam każde chwile...i wiem, że płacz spowodowany jest skokiem, ząbkami... Biedak nie wie co się z nim dzieje...najlepiej muu mamy..
Paula, gratuluję ząbka!stokrotka25 lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Onka, my do okulisty jedziemy w środdę. Pracuje w szpitalu, w kórym mamy mieć zabieg. Już nie wyrabiam z oczkami... po nocy wyglądają strasznie...a w ciagu dnia najlepiej jakbym co 15 min przemywała, tak szybko zbiera się ropa
Ma az ranki w kącikach od łez, ropy...i pewnie ciągłego podrażniania wacikami. Osttanio zaczęłam smarować bepanthenem w te kąciki, trochę pomaga.
[/url]
[/url]
-
Czesc dziewczyny!
Ktoś tu kiedyś pisał, ze forum umiera...
Ta jasne! Myslalam, ze nadrobię, patrzę a tu 20 stron przybyło, wiec serio nie jest tak zle
Bede czytać na raty, bo nie dam rady
My jutro lecimy na szczepienie, ktore powinno byc 2 tygodnie temu, ale Misiek był chory.
Teraz kaszle w nocy lub krztusi sie ślina sama nie wiem co to...ale w ciagu dnia jest ok, wiec podejrzewam, ze to skina, której produkcja w 3 miesiącu juz jest taka jak u dorosłego....no nic zbadają go jutro to sie okaże, czy bedzie szczepienie.
Ponadto od 4 dni juz nie chce spac w wózku na spacerze 3 godziny....Non stop sie wybudza z płaczem, muszę bujać, zasypia i znowu powtórka...moze skok? A moze juz mu tak zostanie ...wolałabym zeby jednak spał, bo wtedy mózg sie rozwija
tak w ogóle to czekam z niecierpliwoscią na to aż zacznie sie przekręcać chociaż na boczek....to moze da mi wreszcie spokój, bo w sumie nie dziwie sie mu, ze sie szybko nudzi jak leży ciagle na wznak....no ale on wazy 8 kg to cieżko mu sie ruszyc hehe moj pulpecik
Zdarzyłam zarejestrować, ze Pauli niunio bedzie miał zabka - gratki
Madu moj te ulewa, ale to podobno jeszcze nie refluks aczkolwiek sama nie wiem, bo naprawdę co chwile mi chlusta mlekiem
Maluda kciuki za Wojtka :*
Jacuska za Ignasia tez trzymamy kciuki!!! -
nick nieaktualnyJacusianka u nas też coraz gorzej. Wyszło Wam coś z wymazu? Ja czekam na wyniki drugiego.
Jaroszka mój też waży ponad 8 kg i daje rade, Twój tez sobie poradzipodnos mu pupę i zainteresuj kolanami i przekreca w tej pozycji na boki - może ruszy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 13:14
-
nick nieaktualny