SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam zrobić antybiogram. Moja malutka tez niby miala zatkane kanaliki ale sama na własną rękę zrobiłam antybiogram i się okazało ze gronkowca ma. Dostała odpowiedni antyb.i problem z głowy takze polecam.
    Koszt tego wymazu ok 50zl pewnie w zależności od laboratorium.

onka lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa! Teraz chce mi się rosołku! Ale nie moge narzekać bo się właśnie u nas gęś piecze ;)
    Miłego dzionka kochane :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) szczęśliwa już lepiej, wczoraj jeszcze mnie trochę mdlilo, ale mąż w południe przyjechał mnie zmienić, przyjechałam popoludniu, wykapalismy małego, i mąż został na noc. Trochę miałam wyrzuty sumienia, że nie ma mnie przy nim, ale mąż mnie uspokoił i pojechałam do rodziców, siostra miała urodziny.. posiedzialam chwilę z nimi poszłam spać. Łóżko, Boże co za luksus. :D spałam jak zabita. Teraz jestem w szpitalu a mąż pojechał do moich rodziców. A jutro wychodzimy do domu! :D A Martin dzisiaj pił pierwszą kaszke ryżowa, lekarka zalecila, zeby szybciej przybieral na wadze. Jeszcze skonsultuje to z naszą pediatra i jeśli nie będzie miała żadnych zastrzeżeń to już będzie dostawał chociaż na noc bo on w nocy nie wstaje na karmienie . Zresztą nie wiem czy ta jedna butelka w nocy coś by zmieniła.. on ciągle z wagą jest poniżej 3 centyla.

My dream nie przejmuj się tym co mama mówi, to Twoja decyzja. Ja też chciałam szczepic na NFZ bo bałam się tych skojarzonych a mnie wszyscy namawiali żeby skojarzonymi to powiedZiałam na odczepnego że za drogie te szczepionki, więc teściowa zapłaciła. W sumie położna nam też trochę wytlumaczyla jak to wygląda więc się zgodzilam. A mimo to miał trzy wklucia. 5w1, żółtaczka, i pneumokoki. Teraz jeszcze rotawirusy dokładamy no ale to jest do picia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 15:15

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Dziewczyny to chyba mamy rekord ilości godzin bez posta ;)

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Witamy się w nowym tygodniu!
    Onka, masz rację! Dluuuga przerwa! ;)
    A powiedzcie mi jeszcze: ten wymaz z oka to jest od razu z antybiogramem czy oddzielnie? O co prosić w laboratorium? Głupie pytanie, ale zupełnie nie wiem jak się za to zabrać!

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka, muszą zrobić wymaz (pobranie ), potem posiew. Jeśli wyjdą bakterie to jeszcze antybiogram .

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Onka ;)

onka lubi tę wiadomość

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max fajnie,że wychodzicie :* no i chwila z dala od synka pozwoliła zregenerować siły. Był z tatą.więc można przeżyć:) co do szczepionki to mój mały miał 5w1 i pneumo darmowe dla wcześniaków,jednak czy Synek lepiej przyjął by te na nfz? Nie wiem...nie chcę drążyć tematu.

U nas nadal ząbka brak.

Aaaa właśnie pisałam,że w środę jadę zapisać Synka na wizyte do neuro. Dzwoniłam do szpitala w pon i pytałam babki w recepcji na kiedy najbliższy termib do neuro dla niemowlaka. Mówi,że jest na 2 marca,że prywatnie to w środę po wisytach wejść i spytać. Pojechała moja mama i powiedziała kiedy przyjmie dziecko (nie tak dokładnie ale bylo ze dziecko) a facet mówi,że to do neuro dziecięcego. O do Wrocławia bo tu takiego noe ma...kurwa jak się zdenerwowalam! Porodowke w tym naszym zapiździalym szpitalu tez usunęli. Nic tu nie ma...musze do drugiego dzwonić. Jednak zaczęłam wyzywać każdego (R również) i Mały ma być noszony na fasolkę i jest lepiej. Jak szarpie sie przy karmieniu to na sile lulam bez cyca i wstaje glodny i ke na spokojnie. I jest lepiej. Dzisiaj spal do 1:50! Od 20:20:o potem co godzine cyc i tak do 8;)

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8d2868a3156.jpg

paula1, Natka88, lojkalojka, onka, jacusianka, agaton, Little Frog, szczesliwa_mamusia21, Maximmum, stokrotka25 lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja z oczami na zapalkach!
    Paulla to nocka super ! Oby juz tak zostało . A co do neuro to szkoda ,ze ta kobita przez telefon nie mogła Ci powiedzieć ,ze takowego neuro od dzieci to w szpitalu nie ma .Widzę ,ze ubogi ten szpital w specjalistów u Ciebie :/
    Maximum to dobre wieści z poniedziałkiem - wychodzicie i nareszcie uwolnisz się od współlokatorki .
    U nas kolejna kiepska noc . Zamowilam w aptece lek na boleści synka i mam nadzieję,ze będzie poprawa.Jeśli okaże sie,ze to nie brzuch to kolejne co obstawiam to albo ,niedojada,albo zeby ,albo skok :/ No cóż narazie cierpienia razem z nim :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 12:59

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dream - max ma rację, nie przejmuj się :*

Paula - śliczny synuś :)

Onka - no chyba najdłuższa przerwa faktycznie ale był weekend :) teraz musimy się poprawić :)

U nas też czasem mały jest super a czasem nie wiem o co mu chodzi - potrafi cały dzień marudzić :/. Już sobie to tłumaczę ząbkami bo ślini się od dawna już, pcha łapki strasznie nerwowo do buzi i czasem piszczy tak cicho po tym. Ja już czasem nie wiem co jest grane. No nic trzeba przetrwać :).

Miłego tygodnia :).

PauLLa lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulla skad jestes ? Wroclaw blisko mnie ! :)

Maxi super ze wychodzicie i ze maz Cie zmienil , nlezalo Ci sie porzadnie wyspac ! :)

Pauula ale ma super wloski Adi ! Wgl caly jest cudny ! :*
    Anna kurcze nigdy nie jadlam gesi ! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 14:39

PauLLa lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam :) pyszności i przede wszystkim samo zdrowie :)

iv09hdge6yql001e.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też problem z oczkami ropiejącymi i też na razie czekamy na razie, liczymy, że rozszerzą się i odetkają same. Ale teraz jak poczytałam o tym wymazie z oczka to może też spróbujemy zrobić... może faktycznie tam siedzi jakiś gronek...

onka lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka i agania, co mówili o tych zabiegach Wasi lekarze, kiedy robić? Mi okulista mówiła ze w 4 mcu życia bo na pewno samo się nie udrozni (możliwe ze jej chodziło o przypadek niepeknietej blony). ale widziałam ze za granicą raczej się tego nie robi tak wcześnie bo prawie zawsze samo się odtyka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 15:49

• agania Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Jacusianka i agania, co mówili o tych zabiegach Wasi lekarze, kiedy robić? Mi okulista mówiła ze w 4 mcu życia bo na pewno samo się nie udrozni (możliwe ze jej chodziło o przypadek niepeknietej blony). ale widziałam ze za granicą raczej się tego nie robi tak wcześnie bo prawie zawsze samo się odtyka?

Okulista mówił, że w 80% odtyka się do 3 miesiąca życia. U nas fakt - trochę mniej ropieją, ale nadal jednak ropieją. Powiedział, że pomyślimy jak skończy 3 miesiące. Na razie się u niego nie pokazywałam i nie zamierzam jeszcze do niego na razie iść... Może jeśli mniej jest tej ropy to zaczynają się odtykać?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Onka, mówił, że właśnie koło 4 m-ca. W środę dostaniemy skierowanie, w czwartek zapisze go na zabieg- termin pewnie koło końca września. Ja też bym doczekała, ale bez antybiotyku on wytrzymuje max tydzien... A nie chce też pakować w niego tyle antybiotyków ;( liczę, że do tego czasu się odetka...ale wymaz też zrobię ;)

• agania Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Onka, mówił, że właśnie koło 4 m-ca. W środę dostaniemy skierowanie, w czwartek zapisze go na zabieg- termin pewnie koło końca września. Ja też bym doczekała, ale bez antybiotyku on wytrzymuje max tydzien... A nie chce też pakować w niego tyle antybiotyków ;( liczę, że do tego czasu się odetka...ale wymaz też zrobię ;)

U nas tylko raz Oliwka miała kropelki, po nim oczka nie ropiały, a jak skończyła brać to po 3 dniach ropa wróciła z podwójną siłą :/

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak walczycie z ropą? Cały czas ma?

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin koło konca marca, nie września;)

‹‹ 3031 3032 3033 3034 3035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ