Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny polecam zrobić antybiogram. Moja malutka tez niby miala zatkane kanaliki ale sama na własną rękę zrobiłam antybiogram i się okazało ze gronkowca ma. Dostała odpowiedni antyb.i problem z głowy takze polecam.
Koszt tego wymazu ok 50zl pewnie w zależności od laboratorium.onka lubi tę wiadomość
-
Hej szczęśliwa już lepiej, wczoraj jeszcze mnie trochę mdlilo, ale mąż w południe przyjechał mnie zmienić, przyjechałam popoludniu, wykapalismy małego, i mąż został na noc. Trochę miałam wyrzuty sumienia, że nie ma mnie przy nim, ale mąż mnie uspokoił i pojechałam do rodziców, siostra miała urodziny.. posiedzialam chwilę z nimi poszłam spać. Łóżko, Boże co za luksus. spałam jak zabita. Teraz jestem w szpitalu a mąż pojechał do moich rodziców. A jutro wychodzimy do domu! A Martin dzisiaj pił pierwszą kaszke ryżowa, lekarka zalecila, zeby szybciej przybieral na wadze. Jeszcze skonsultuje to z naszą pediatra i jeśli nie będzie miała żadnych zastrzeżeń to już będzie dostawał chociaż na noc bo on w nocy nie wstaje na karmienie . Zresztą nie wiem czy ta jedna butelka w nocy coś by zmieniła.. on ciągle z wagą jest poniżej 3 centyla.
My dream nie przejmuj się tym co mama mówi, to Twoja decyzja. Ja też chciałam szczepic na NFZ bo bałam się tych skojarzonych a mnie wszyscy namawiali żeby skojarzonymi to powiedZiałam na odczepnego że za drogie te szczepionki, więc teściowa zapłaciła. W sumie położna nam też trochę wytlumaczyla jak to wygląda więc się zgodzilam. A mimo to miał trzy wklucia. 5w1, żółtaczka, i pneumokoki. Teraz jeszcze rotawirusy dokładamy no ale to jest do picia..Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 15:15
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry! Witamy się w nowym tygodniu!
Onka, masz rację! Dluuuga przerwa!
A powiedzcie mi jeszcze: ten wymaz z oka to jest od razu z antybiogramem czy oddzielnie? O co prosić w laboratorium? Głupie pytanie, ale zupełnie nie wiem jak się za to zabrać![/url]
[/url] -
nick nieaktualny
-
Max fajnie,że wychodzicie :* no i chwila z dala od synka pozwoliła zregenerować siły. Był z tatą.więc można przeżyć co do szczepionki to mój mały miał 5w1 i pneumo darmowe dla wcześniaków,jednak czy Synek lepiej przyjął by te na nfz? Nie wiem...nie chcę drążyć tematu.
U nas nadal ząbka brak.
Aaaa właśnie pisałam,że w środę jadę zapisać Synka na wizyte do neuro. Dzwoniłam do szpitala w pon i pytałam babki w recepcji na kiedy najbliższy termib do neuro dla niemowlaka. Mówi,że jest na 2 marca,że prywatnie to w środę po wisytach wejść i spytać. Pojechała moja mama i powiedziała kiedy przyjmie dziecko (nie tak dokładnie ale bylo ze dziecko) a facet mówi,że to do neuro dziecięcego. O do Wrocławia bo tu takiego noe ma...kurwa jak się zdenerwowalam! Porodowke w tym naszym zapiździalym szpitalu tez usunęli. Nic tu nie ma...musze do drugiego dzwonić. Jednak zaczęłam wyzywać każdego (R również) i Mały ma być noszony na fasolkę i jest lepiej. Jak szarpie sie przy karmieniu to na sile lulam bez cyca i wstaje glodny i ke na spokojnie. I jest lepiej. Dzisiaj spal do 1:50! Od 20:20:o potem co godzine cyc i tak do 8;) -
Witam i ja z oczami na zapalkach!
Paulla to nocka super ! Oby juz tak zostało . A co do neuro to szkoda ,ze ta kobita przez telefon nie mogła Ci powiedzieć ,ze takowego neuro od dzieci to w szpitalu nie ma .Widzę ,ze ubogi ten szpital w specjalistów u Ciebie
Maximum to dobre wieści z poniedziałkiem - wychodzicie i nareszcie uwolnisz się od współlokatorki .
U nas kolejna kiepska noc . Zamowilam w aptece lek na boleści synka i mam nadzieję,ze będzie poprawa.Jeśli okaże sie,ze to nie brzuch to kolejne co obstawiam to albo ,niedojada,albo zeby ,albo skok No cóż narazie cierpienia razem z nimWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 12:59
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
My dream - max ma rację, nie przejmuj się :*
Paula - śliczny synuś
Onka - no chyba najdłuższa przerwa faktycznie ale był weekend teraz musimy się poprawić
U nas też czasem mały jest super a czasem nie wiem o co mu chodzi - potrafi cały dzień marudzić . Już sobie to tłumaczę ząbkami bo ślini się od dawna już, pcha łapki strasznie nerwowo do buzi i czasem piszczy tak cicho po tym. Ja już czasem nie wiem co jest grane. No nic trzeba przetrwać .
Miłego tygodnia .PauLLa lubi tę wiadomość
-
paulla skad jestes ? Wroclaw blisko mnie !
Maxi super ze wychodzicie i ze maz Cie zmienil , nlezalo Ci sie porzadnie wyspac !
Pauula ale ma super wloski Adi ! Wgl caly jest cudny ! :*
Anna kurcze nigdy nie jadlam gesi !Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 14:39
PauLLa lubi tę wiadomość
-
U nas też problem z oczkami ropiejącymi i też na razie czekamy na razie, liczymy, że rozszerzą się i odetkają same. Ale teraz jak poczytałam o tym wymazie z oczka to może też spróbujemy zrobić... może faktycznie tam siedzi jakiś gronek...
onka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJacusianka i agania, co mówili o tych zabiegach Wasi lekarze, kiedy robić? Mi okulista mówiła ze w 4 mcu życia bo na pewno samo się nie udrozni (możliwe ze jej chodziło o przypadek niepeknietej blony). ale widziałam ze za granicą raczej się tego nie robi tak wcześnie bo prawie zawsze samo się odtyka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 15:49
-
onka wrote:Jacusianka i agania, co mówili o tych zabiegach Wasi lekarze, kiedy robić? Mi okulista mówiła ze w 4 mcu życia bo na pewno samo się nie udrozni (możliwe ze jej chodziło o przypadek niepeknietej blony). ale widziałam ze za granicą raczej się tego nie robi tak wcześnie bo prawie zawsze samo się odtyka?
Okulista mówił, że w 80% odtyka się do 3 miesiąca życia. U nas fakt - trochę mniej ropieją, ale nadal jednak ropieją. Powiedział, że pomyślimy jak skończy 3 miesiące. Na razie się u niego nie pokazywałam i nie zamierzam jeszcze do niego na razie iść... Może jeśli mniej jest tej ropy to zaczynają się odtykać? -
onka wrote:Jacusianka i agania, co mówili o tych zabiegach Wasi lekarze, kiedy robić? Mi okulista mówiła ze w 4 mcu życia bo na pewno samo się nie udrozni (możliwe ze jej chodziło o przypadek niepeknietej blony). ale widziałam ze za granicą raczej się tego nie robi tak wcześnie bo prawie zawsze samo się odtyka?[/url]
[/url] -
jacusianka wrote:Onka, mówił, że właśnie koło 4 m-ca. W środę dostaniemy skierowanie, w czwartek zapisze go na zabieg- termin pewnie koło końca września. Ja też bym doczekała, ale bez antybiotyku on wytrzymuje max tydzien... A nie chce też pakować w niego tyle antybiotyków ;( liczę, że do tego czasu się odetka...ale wymaz też zrobię
U nas tylko raz Oliwka miała kropelki, po nim oczka nie ropiały, a jak skończyła brać to po 3 dniach ropa wróciła z podwójną siłą