X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam zrobić antybiogram. Moja malutka tez niby miala zatkane kanaliki ale sama na własną rękę zrobiłam antybiogram i się okazało ze gronkowca ma. Dostała odpowiedni antyb.i problem z głowy takze polecam.
    Koszt tego wymazu ok 50zl pewnie w zależności od laboratorium.

onka lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa! Teraz chce mi się rosołku! Ale nie moge narzekać bo się właśnie u nas gęś piecze ;)
    Miłego dzionka kochane :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) szczęśliwa już lepiej, wczoraj jeszcze mnie trochę mdlilo, ale mąż w południe przyjechał mnie zmienić, przyjechałam popoludniu, wykapalismy małego, i mąż został na noc. Trochę miałam wyrzuty sumienia, że nie ma mnie przy nim, ale mąż mnie uspokoił i pojechałam do rodziców, siostra miała urodziny.. posiedzialam chwilę z nimi poszłam spać. Łóżko, Boże co za luksus. :D spałam jak zabita. Teraz jestem w szpitalu a mąż pojechał do moich rodziców. A jutro wychodzimy do domu! :D A Martin dzisiaj pił pierwszą kaszke ryżowa, lekarka zalecila, zeby szybciej przybieral na wadze. Jeszcze skonsultuje to z naszą pediatra i jeśli nie będzie miała żadnych zastrzeżeń to już będzie dostawał chociaż na noc bo on w nocy nie wstaje na karmienie . Zresztą nie wiem czy ta jedna butelka w nocy coś by zmieniła.. on ciągle z wagą jest poniżej 3 centyla.

My dream nie przejmuj się tym co mama mówi, to Twoja decyzja. Ja też chciałam szczepic na NFZ bo bałam się tych skojarzonych a mnie wszyscy namawiali żeby skojarzonymi to powiedZiałam na odczepnego że za drogie te szczepionki, więc teściowa zapłaciła. W sumie położna nam też trochę wytlumaczyla jak to wygląda więc się zgodzilam. A mimo to miał trzy wklucia. 5w1, żółtaczka, i pneumokoki. Teraz jeszcze rotawirusy dokładamy no ale to jest do picia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 15:15

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Dziewczyny to chyba mamy rekord ilości godzin bez posta ;)

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Witamy się w nowym tygodniu!
    Onka, masz rację! Dluuuga przerwa! ;)
    A powiedzcie mi jeszcze: ten wymaz z oka to jest od razu z antybiogramem czy oddzielnie? O co prosić w laboratorium? Głupie pytanie, ale zupełnie nie wiem jak się za to zabrać!

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka, muszą zrobić wymaz (pobranie ), potem posiew. Jeśli wyjdą bakterie to jeszcze antybiogram .

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Onka ;)

onka lubi tę wiadomość

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max fajnie,że wychodzicie :* no i chwila z dala od synka pozwoliła zregenerować siły. Był z tatą.więc można przeżyć:) co do szczepionki to mój mały miał 5w1 i pneumo darmowe dla wcześniaków,jednak czy Synek lepiej przyjął by te na nfz? Nie wiem...nie chcę drążyć tematu.

U nas nadal ząbka brak.

Aaaa właśnie pisałam,że w środę jadę zapisać Synka na wizyte do neuro. Dzwoniłam do szpitala w pon i pytałam babki w recepcji na kiedy najbliższy termib do neuro dla niemowlaka. Mówi,że jest na 2 marca,że prywatnie to w środę po wisytach wejść i spytać. Pojechała moja mama i powiedziała kiedy przyjmie dziecko (nie tak dokładnie ale bylo ze dziecko) a facet mówi,że to do neuro dziecięcego. O do Wrocławia bo tu takiego noe ma...kurwa jak się zdenerwowalam! Porodowke w tym naszym zapiździalym szpitalu tez usunęli. Nic tu nie ma...musze do drugiego dzwonić. Jednak zaczęłam wyzywać każdego (R również) i Mały ma być noszony na fasolkę i jest lepiej. Jak szarpie sie przy karmieniu to na sile lulam bez cyca i wstaje glodny i ke na spokojnie. I jest lepiej. Dzisiaj spal do 1:50! Od 20:20:o potem co godzine cyc i tak do 8;)

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8d2868a3156.jpg

paula1, Natka88, lojkalojka, onka, jacusianka, agaton, Little Frog, szczesliwa_mamusia21, Maximmum, stokrotka25 lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja z oczami na zapalkach!
    Paulla to nocka super ! Oby juz tak zostało . A co do neuro to szkoda ,ze ta kobita przez telefon nie mogła Ci powiedzieć ,ze takowego neuro od dzieci to w szpitalu nie ma .Widzę ,ze ubogi ten szpital w specjalistów u Ciebie :/
    Maximum to dobre wieści z poniedziałkiem - wychodzicie i nareszcie uwolnisz się od współlokatorki .
    U nas kolejna kiepska noc . Zamowilam w aptece lek na boleści synka i mam nadzieję,ze będzie poprawa.Jeśli okaże sie,ze to nie brzuch to kolejne co obstawiam to albo ,niedojada,albo zeby ,albo skok :/ No cóż narazie cierpienia razem z nim :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 12:59

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dream - max ma rację, nie przejmuj się :*

Paula - śliczny synuś :)

Onka - no chyba najdłuższa przerwa faktycznie ale był weekend :) teraz musimy się poprawić :)

U nas też czasem mały jest super a czasem nie wiem o co mu chodzi - potrafi cały dzień marudzić :/. Już sobie to tłumaczę ząbkami bo ślini się od dawna już, pcha łapki strasznie nerwowo do buzi i czasem piszczy tak cicho po tym. Ja już czasem nie wiem co jest grane. No nic trzeba przetrwać :).

Miłego tygodnia :).

PauLLa lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulla skad jestes ? Wroclaw blisko mnie ! :)

Maxi super ze wychodzicie i ze maz Cie zmienil , nlezalo Ci sie porzadnie wyspac ! :)

Pauula ale ma super wloski Adi ! Wgl caly jest cudny ! :*
    Anna kurcze nigdy nie jadlam gesi ! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 14:39

PauLLa lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam :) pyszności i przede wszystkim samo zdrowie :)

iv09hdge6yql001e.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też problem z oczkami ropiejącymi i też na razie czekamy na razie, liczymy, że rozszerzą się i odetkają same. Ale teraz jak poczytałam o tym wymazie z oczka to może też spróbujemy zrobić... może faktycznie tam siedzi jakiś gronek...

onka lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka i agania, co mówili o tych zabiegach Wasi lekarze, kiedy robić? Mi okulista mówiła ze w 4 mcu życia bo na pewno samo się nie udrozni (możliwe ze jej chodziło o przypadek niepeknietej blony). ale widziałam ze za granicą raczej się tego nie robi tak wcześnie bo prawie zawsze samo się odtyka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 15:49

• agania Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Jacusianka i agania, co mówili o tych zabiegach Wasi lekarze, kiedy robić? Mi okulista mówiła ze w 4 mcu życia bo na pewno samo się nie udrozni (możliwe ze jej chodziło o przypadek niepeknietej blony). ale widziałam ze za granicą raczej się tego nie robi tak wcześnie bo prawie zawsze samo się odtyka?

Okulista mówił, że w 80% odtyka się do 3 miesiąca życia. U nas fakt - trochę mniej ropieją, ale nadal jednak ropieją. Powiedział, że pomyślimy jak skończy 3 miesiące. Na razie się u niego nie pokazywałam i nie zamierzam jeszcze do niego na razie iść... Może jeśli mniej jest tej ropy to zaczynają się odtykać?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Onka, mówił, że właśnie koło 4 m-ca. W środę dostaniemy skierowanie, w czwartek zapisze go na zabieg- termin pewnie koło końca września. Ja też bym doczekała, ale bez antybiotyku on wytrzymuje max tydzien... A nie chce też pakować w niego tyle antybiotyków ;( liczę, że do tego czasu się odetka...ale wymaz też zrobię ;)

• agania Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Onka, mówił, że właśnie koło 4 m-ca. W środę dostaniemy skierowanie, w czwartek zapisze go na zabieg- termin pewnie koło końca września. Ja też bym doczekała, ale bez antybiotyku on wytrzymuje max tydzien... A nie chce też pakować w niego tyle antybiotyków ;( liczę, że do tego czasu się odetka...ale wymaz też zrobię ;)

U nas tylko raz Oliwka miała kropelki, po nim oczka nie ropiały, a jak skończyła brać to po 3 dniach ropa wróciła z podwójną siłą :/

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak walczycie z ropą? Cały czas ma?

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin koło konca marca, nie września;)

‹‹ 3031 3032 3033 3034 3035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ