X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o mnie to najgorsza była ta środkowa część :) Dwie pozostałe można powiedzieć, że przeszłam lekko :) Nie chciałam się chwalić, żeby nie zapeszyć :D Ale los był dla mnie na serio łaskawy :D Początek to lekkie mdłości, ale na serio praktycznie nie zauważalne, a końcówka to tylko ten kręgosłup. No i kość ogonowa jak dłużej siedziałam i ta zgaga, ale jak pisałam - nie mogę narzekać, szczególnie po tym jak czytałam co sporo z Was przechodziła. Żadnych skurczy w międzyczasie, żadnych bóli itp. Przytyłam tylko 10kg, a na początku to nawet ciutkę schudłam, no i nie musiałam się przejmować, że trzeba coś zrobić ze swoim ciałem, bo w strój trzeba wskoczyć :D Dobre samopoczucie - dobry nastrój :)

Jeżeli chodzi o kolejnego dzieciaczka to muszę do tego podejść z rozsądkiem. Fajne są małe różnice, ale my tu jesteśmy sami, to już w okolicy porodu musiałby ktoś z naszej rodziny cały czas być z nami, żeby w razie czego zostać z małą. Hehe, ale o czym ja piszę. To wciąż dość odległa przyszłość :):)

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie jak u nas dis wialo. Dobre, że za moimi oknami nie stało to rusztowanie bo bym zawału dostała.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/78c32531b9fb.jpg

A mi się chyba odechcialo porodów. Do tego okropny trzeci trymestr... Bardzo poważnie się zastanowienia nad rodzeństwem dla Hanki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 14:45

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Uwielbiam Was czytać, ale mam problem z pisaniem, bo mój smyk mało śpi i naprawdę nie mam kiedy. Tez mnie nie ma na FB, ale cieszę sie, ze forum trochę odżyło :-)

Maximum, ta Twoja współlokatorka to jakiś hardcore. Tydzień zębów nie myć... Coraz bardziej mi żal tego dzieciątka jej, ze takie zaniedbane :-(

Madu, Ola, 4 lata mieszkałam i pracowałam w Krakowie i teraz tęsknie :-( Nawet mi smog nie przeszkadzał.

Jeśli chodzi o wagę, to ja mam -3 w stosunku do wagi sprzed ciąży, ale przy moim Smyku to ja nie mam kiedy jeść, no i jest co nosić :-) Wyglądam trochę kiepsko w mojej ocenie (chudo i niezdrowo) i chciałabym poćwiczyć, ale najpierw muszę nabrać masy, bo teraz to by został ze mnie sucharek :-)

Jak sie Franio urodził, to z wcześniejszych marzeń o trójce zmieniło mi sie na marzenie o czwórce. Ale teraz wyszło nam trochę problemów ze zdrowiem, za które obwiniam siebie i nie wiem, czy i kiedy sie zdecyduje na kolejne :-( Pomimo najlepszych chęci i bezgranicznej miłości do Małego myśle, ze jestem złą mamą, brak mi wiary w siebie (jak zawsze zresztą...).

• madu Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka nawet tak o sobie nie myśl! Jesteś jedyja i najlepszą mama jaką Franek może miec !na pewne rzeczy nie mamy wpływu a jak już się coś zadzieję nie ma co patrzyc wstecz tylko próbować pokonać przeciwności. Cokolwiek się dzieje dasz radę!;*

BATTINKA, ~Rewianka~, agaton lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu o matko hahahahahahahahhahahah usmiałam się na maksa ale tak jak max napisała , wstyd jak cholera ale jakie słownictwo musiało panować w domu że dziecko takie małe takie teksty do Mamy puszcza. Szok

Battinka a no daje radę jakoś :-D w końcu musiałam się wziąć za siebie , chciałabym wyglądać chociaż tak jak przed ciąża .

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On ją też chciałabym wyglądać jak przed ciążą...

3i496iye8v37prd8.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.jak j was lubię czytać:)
    Madu,ja co prawda nie z Krk,ale często na weekendacj bywam,to chetnie bym się spotkala:) co ty na to?
    Ja pamiętam jak pisalas o wyparzanou cycków, bardzo mnie to przekonało i od tej pory sporadycznie wyparzam ( przelewam wrzątkiem,dla mnie to wyparzanie;)
    Maluda,zazdroszczę ci tej diety:)
    Czyli teoria z chudnieciem po miesiączce się sprawdza:) to mój lekarz mowil;)
    Ja póki co nie mam i mimo diety nie chudnę (i ćwiczeń)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton bardzo chętnie tylko daj znać wcześniej bo jak nie teściowie albo rodzice u nas to na odwrót i tych weekendów krakowskich mało wychodzi :)
    Co do @ to mi tez się mocne te moje 5 kg trzymało a teraz jak ręką odjął może u Ciebie będzie tak samo :) kciuki ;)

A ja mam kolejny kryzys z mlekiem i już mnie szlak jasny bierze i w końcu umowilam się z doradcą laktacyjnym na poniedziałek...bi jak nie urok to zastoj na pol cyca i jak tu zyc.już miałam wczoraj przygotowana wodę do studzenia na mm ale zanim zdążyła wystygnac młody zasnął a potem już nie była potrzebna, ale powagą sytuacji była;)

agaton lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Madu trzymaj się. Te sprawy laktacyjne są ciężkie zawsze, ale widzę ze masz w sobie siłę i dasz rade :) Jakby co to pisz , będziemy wspierać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 19:23

madu lubi tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś też jakiś dzień szarpania z cyckiem. Chyba tylko jedno karmienie było dziś normalne. A najgorsze było jak zrobiłam 5 podejść do karmienia i masakra. Małą marudna, nie jadła od ponad 2h i w tym nie było żadnego snu, więc powinna być głodna jak wilk... Poczytałam jej bajeczkę na uspokojenie, zawinęłam w kocyk, przytuliłam i zasnęła. Po pół godziny się obudziła i zjadła. A teraz leży na macie, piszczy, krzyczy i pluje ;)

Madu, to faktycznie musiało być u Ciebie poważnie jak już miałaś takie zamiary ;);)

madu lubi tę wiadomość

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Ola , Frogi chodźcie na fejsa ;p

hahah jak wszystkie się przeniesiecie to nie będzie wyjścia :)

madu lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewinka no co Ty? Kto jak kto , ale my pazdziernikowe mamy jestesmy naj :)
    Madu daj znac co Ci doradca poleci ? Ja tez mam wrazenie , ze pusto w cycach :/ Nawet zaczelam pic ziolka na laktacje .
    agaton jestem cikawa , czy teoria Twojego lekarza sprawdzi sie w moim przypadku . Bo poki co to tak jak Ty nic nie chudne :(

Dziewyny moj maly tak strzela z pupy , ze musze za kazdym razem go kapac .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 15:05

Maximmum, Little Frog, ola.321, madu, ~Rewianka~, Bąbelek, szczesliwa_mamusia21, WiedźmaMaKota, agaton, Blondik, PauLLa, Lexie lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum wrote:
    Ola ja też nie jestem na fejsie w grupie ;)

no to jest nas 3 :)

edit: z Rewianką 4 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 20:46

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przypomnialo mi sie jak moja corka w wieku 3-4 lat walnela taki tekst :
    Pytam ja : Carinka gdzie jest tata ?
    A ona : Stoi w zwodzie . ( czyli w wodzie );)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 20:51

Maximmum, ola.321, madu, ~Rewianka~, Bąbelek, szczesliwa_mamusia21, Little Frog, stokrotka25, agaton, Blondik, onka, PauLLa, agania, Lexie lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję tych problemów z kp, ale widzę że macie dużo samozaparcia i cierpliwości więc na pewno poradzicie sobie z tym :) mnie jakiś kryzys dopadł ze zmęczenia, chyba po tej nocce, jestem tak słaba ze nie mam siły nawet do ubikacji iść. Dobrze że mały śpi :) mam nadzieję że jutro będę miała więcej energii. Więc ja idę już spać. Przespanej nocy Wam życzę :)

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojka - Leoś śliczny :)

Frog - ja też już żartowałam do M że nie mam @ to pewnie w ciąży jestem - ale oczywiście to żarty tylko (tak myślę).

Swoja drogą - faktycznie ciekawe kto pierwszy o ciąży napisze :).

Dziś mój Leoś daje mi popalić - ma okropny dzień, wszystko mu źle - ręce, bujak, mata, spanie... no cały dzień jęczenie i płacz :), ledwo dałam radę a teraz śpi w końcu uff :).

Little Frog lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szarpania z cyckiem (jakiś czas temu pisałam, że u nas jest ten problem) to mój mąż stwierdził, że mała pewnie nie jest jeszcze głodna i słuchajcie sprawdziło się. Marudziła, bo chciała się bidulka zdrzemnąć (płacz zupełnie jak na jedzenie) i po półgodzinnej drzemce inne dziecko, bez żadnych akrobacji grzecznie sobie zaczęła ssać :-)

U mnie od grudnia zaczęły pojawiać się plamienia. Myślałam, że to jeszcze nie @, ale powtarzają się co 17 dni i temperatura mi wzrasta o mniej więcej 0,2 C w 11 dniu. Myślicie, że to to? Ale aż tak by mi się cykl skrócił (z 26 dni)? No i tak bez krwawienia i bólu?

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiaaaam sie tu smiac z wami :D D patrzy na mnie i nie wie o co chodzi !

Czytalam wszytsko ale nie pamietam juz przez ten smiech

Leos cudowny chlopak jestes ! Lojka dziekuje ze pytasz Nathanek lepiej juz nie ma goraczki wszystko wroiclo do normy ! :)

Ola chyba Ty pytalas o cwiczenia brzucha po cc ?
    Ja jestem prawie 4mce po cc i cwicze od tygodnia z Chodakowska :) Troche czasem zapiecze brzuch ale poza tym jest wszytsko ok !

No i mam 1kg mniej niż przed ciążą ! Jeszcze jade -4kg i bede spelniona <3

Ktos pisal o przelezeniu na podlodze podczas cwiczenia na brzuchu i machania nogami ? Lojka to Ty ? :D Tez tak zrobilam za pierwszym razem hahaha :D

Max a Twoja wspollokatorka masakra ! Faktycznie mi szkoda tego dzieciatka ... Masakra :(

Apropo ... cos bym wam wkleila ale nie wiem czy psuc ten dobry humor ..
    oczywiscie historia zakonczyla sie w miare szczesliwie ale jak czytalam post to plakalam ... masakra !

ola.321 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo dobra wkleje wam bo schodze z kompa i niewiadomo kiedy na nim bede

Wiec akcja toczyla sie na jednym z forum ...
    teraz dziecko jest w szpitalu , dziewczyna zainterweniowala , ale okazalo sie ze jest cofniete w rozwoju nie siedzi dobrze nie raczkuje ...
    co najwazniejsze matka w areszcie i niech tam zgnije su**

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7515e660a63f.jpg

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 29 stycznia 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Albo dobra wkleje wam bo schodze z kompa i niewiadomo kiedy na nim bede

Wiec akcja toczyla sie na jednym z forum ...
    teraz dziecko jest w szpitalu , dziewczyna zainterweniowala , ale okazalo sie ze jest cofniete w rozwoju nie siedzi dobrze nie raczkuje ...
    co najwazniejsze matka w areszcie i niech tam zgnije su**

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7515e660a63f.jpg
    O matko. Jak tak można :(

3i496iye8v37prd8.png
‹‹ 3029 3030 3031 3032 3033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ